Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: ARHIVĂ: Știri din București (2015-2020)

1780 posts, 788242 views
 
Go to page:  1  ... 72 73 74 75 76 77 78  ... 128
 
 

📖 Pagination options
  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Stiri din Bucuresti V2A

Din data de 08.03.2018 se modifică traseul liniei de autobuze 162

Din cauza stării avansate de uzură a podului de peste calea ferată de pe Drumul Săbăreni, începând cu data de 08.03.2018, linia 162 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul ,,Gara Basarab’’ şi intersecţia Drumul Săbăreni/Str. Sculptorilor, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe: Str. Sculptorilor, Str. Răsadniţei până la ,,Cartier Giuleşti Sârbi’’ (terminalul liniei 163).

Pe traseul prelungit, autobuzele vor opri în staţia ,,Răsadniței”, corespunzătoare liniei 163, amplasată pe Str. Sculptorilor şi vor purta suplimentar inscripţia: ,,Întoarce la Cartier Giuleşti Sârbi ”.

http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=858

 


Re: Stiri din Bucuresti AdrianD

Firea: Vom demara lucrările pentru o linie de transport monorail; 80 de tramvaie suspendate - implicate în acest concept

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat marţi că în scurt timp vor fi demarate lucrările pentru o linie de transport monorail, 80 de tramvaie suspendate urmând să fie implicate în acest concept.

https://www.agerpres.ro/administratie/2 ... ept--71691

 


Re: Stiri din Bucuresti Puss in Boots

:lol:  :lol:  :lol:  fix asta lipsea din fantasmagoriile dnei primar.

 


Re: Stiri din Bucuresti AdrianD

Avem precizari. Abia se analizeaza:

"În ceea ce priveşte linia de monorail care va lega Bucureştiul de Măgurele, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă a început deja analiza tehnică cu privire la implementarea acestui mijloc de transport. În bugetul Primăriei Capitalei pentru anul 2018 sunt prevăzute fonduri pentru studiul de fezabilitate a celor două linii de tip monorail, cea către Măgurele şi alta către Nord."

https://www.agerpres.ro/stiri/2018/03/1 ... pmb--71812

 


Re: Stiri din Bucuresti misterr

Gabriela Firea afirmă că în București vor fi introduse tramvaie suspendate





Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că în scurt timp vor fi demarate lucrările pentru o linie de transport monorail, 80 de tramvaie suspendate urmând să fie implicate în acest concept.

″Într-o perioadă scurtă de timp - am început deja pregătirile tehnice - vom demara lucrările pentru o linie de monorail.

Este vorba despre tramvai suspendat şi material rulant. 80 de tramvaie suspendate vor fi implicate în acest concept - o rută Bucureşti - Măgurele şi Bucureşti - centura în zona de nord spre Ploieşti”, a declarat Firea, potrivit Agerpres.

Prezentă la seminarul ”Împreună pentru dezvoltare durabilă - Dezvoltarea regiunii Bucureşti-Ilfov”, Firea a prezentat mai multe proiecte demarate sau care sunt necesare pentru rezolvarea problemei privind mobilitatea în această zonă.

“Anul acesta - am prins deja în bugetul Primăriei Generale a Capitalei - extinderea şi modernizarea şoselei Bucureşti - Măgurele, pentru facilitarea accesului la Institutul de Fizică Nucleară. (...) Dezvoltarea şi reorganizarea reţelei de transport public de călători în Ilfov, 63 de trasee pe o lungime de 1.150 km, reorganizarea traseelor de autobuz în Bucureşti pentru a răspunde mai bine nevoilor călătorilor, (...) realizarea coridorului de transport rapid cu autobuzul pe ruta Măgurele - Gara de Nord”, a afirmat Firea.

Potrivit primarului general al Capitalei, în foarte scurt timp, va fi demarat “un nod intermodal, lângă pasajul Domneşti”.

“Va fi realizat de CNAIR, prin extinderea la patru benzi şi linie de tramvai rapid pe prelungirea Ghencea până la şoseaua de centură, de asemenea cu realizarea în acea zonă a unei parcări de tip park and ride”, a spus Firea.

Ea a vorbit şi despre demararea, luna viitoare, a construirii parcării de tip park and ride de la capătul şoselei Pantelimon, cu staţie de tramvai în acea zonă.

“Acest concept va fi extins la toate ieşirile din Bucureşti. (...) Pasul următor va fi construirea unei staţii de căi ferate în aceste locaţii, deci noduri intermodale şi introducerea transportului local de călători pe centura feroviară. (...) Transportul urban pe calea ferată este utilizat în marile aglomerări urbane din Europa, în timp ce reţeaua de căi ferate din Bucureşti, cât şi centura feroviară a Bucureştiului stau neutilizate de aproape 30 de ani”, a arătat Firea.

Primarul general a vorbit şi despre lipsa unui aeroport în sudul Capitalei şi despre nefinalizarea Canalului Dunăre - Bucureşti.

“Am primit mai multe delegaţii de investitori români şi străini, care, dacă Guvernul României ar decide reluarea acestui proiect al canalului Dunăre - Bucureşti, ar fi dispuşi să vină să participe la licitaţii sau să preia aceste lucrări pentru a le finaliza. Este mare păcat ca o investiţie a statului român, banii noştri, ai tuturor, să fie îngropaţi în acest obiectiv - canalul Dunăre - Bucureşti”, a spus edilul Capitalei.

 


Re: Stiri din Bucuresti punmeister

...


 


Re: Stiri din Bucuresti TibiV

Asta este cel mai adecvat comentariu...  :lol:

 


Re: Stiri din Bucuresti Florinds

Clar e de "sa mai si radem".  : )))

 


Re: Stiri din Bucuresti ByOnu

De acord, n-are ce cauta la Stiri.

 


Re: Stiri din Bucuresti shoppy

Tocmai se filmeaza un reportaj pe unul dintre peroanele modernizate ale fostului 5, poate apare ceva la stiri.

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Stiri din Bucuresti V2A

În noaptea de 24/25.03.2018, se trece la ora de vară

În conformitate cu Ordonanţa de Guvern nr.20 din 18.08.1997, privind stabilirea orarului de vară-iarnă, odată cu schimbarea orei pentru programul de vară, în noaptea de 24/25.03.2018, ora 03:00 devine ora 04:00.

În acest sens, toate serviciile puse la dispoziția publicului călător vor funcționa după programul aliniat la ora oficială de vară.

Precizăm că, programele de circulaţie pentru autobuzele liniilor de noapte nu vor fi afectate de trecerea la ora de vară.

http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=861

Sâmbătă, 24.03.2018, liniile RATB din zona Piața Victoriei vor avea traseele modificate

Ca urmare a desfăşurării în Piaţa Victoriei a mitingului organizat de Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiştilor şi Personalului Contractual din România, în ziua de 24.03.2018, Brigada Rutieră va restricţiona traficul rutier în zona centrală.

Din această cauză, Regia Autonomă de Transport București va lua următoarele măsuri:

1.  începând cu ora 11:30 (dacă situația o va impune) şi până la ridicarea restricțiilor de circulație pe Str. Dem I. Dobrescu:

Liniile 126, 168, 226 şi 368 vor funcţiona pe sensul spre ,,Piaţa Romană” pe un traseu modificat de la intersecţia Calea Victoriei/Str. C.A. Rosetti, pe Str. C.A. Rosetti, Bd. Gh. Magheru, Piața Romană, apoi traseele de bază.

Pe traseul modificat pe sensul spre Piaţa Romană autobuzele vor opri în staţia ,,Bd. Nicolae Bălcescu” (comun cu liniile 122, 137, 138, 268) amplasată pe Str. C.A. Rosetti şi vor purta suplimentar inscripția: ,,Circulă pe Str. C.A. Rosetti”.

2. începând cu ora 12:00 și până la ridicarea restricțiilor de circulație:

Linia 300 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul ,,Bd. Nicolae Bălcescu” şi intersecţia Bd. Lascăr Catargiu/Bd. Gheorghe Manu, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Gheorghe Manu, Str. Occidentului, Str. Buzeşti, Bd. Ion Mihalache, apoi traseul actual.

Linia 362 va funcţiona pe sensul către ,,Parcul Carol I” de la ,,Piaţa Arcul de Triumf’’ pe Bd. Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, apoi traseul de bază.

Celălalt sens nu se modifică.

Linia 381 va funcţiona pe un traseu scurtat, între Piaţa Reşiţa şi rond Piaţa Romană.

Linia 783 va funcţiona pe sensul către ,,Piaţa Unirii” de la ,,Piaţa Arcul de Triumf’’, pe Bd. Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Bd. Lascǎr Catargiu, apoi traseul de bază.

Celălalt sens nu se modifică.

http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=862

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Stiri din Bucuresti Tom

Gabriela Firea afirmă că în București vor fi introduse tramvaie suspendate
Probabil se referă la liniile de tramvai care au fost suspendate. Poate cu ocazia asta reînființează liniile 48 si 52. Printre altele.  :twisted:

 


Re: Stiri din Bucuresti andrei11

Postarea asta trebuia să fie la  Bancuri.  :lol:

 


Re: Stiri din Bucuresti survola

A început cu 5, nu?

 


Go to page:  1  ... 72 73 74 75 76 77 78  ... 128
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420538 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use