MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: Stiri despre proiect

1308 posts, 515262 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 41 42 43 44 45 46 47  ... 94
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect mcosmin

Sincer sa fiu, voi sunteti singurul forum care insista pe asta. Exista un motiv tehnic pentru care nu e bine sa insisti pe asta, daca vrei iti explic la club.

 


Re: Stiri despre proiect orex

sab wrote:
orex, este chiar asa greu sa intelegem ca NU se citeaza daca raspunzi chiar la mesajul anterior :?:
Nu se vede butonul de PostReply ? Chiar trebuie sa explicam fiecarei persoane nou venite pe forum acest lucru ?

N-as crede ca se poate sa existe aici '"fratele" domnului Serban Nicolae.  Si nu trebuie sa intram in polemica! Nu cred ca-i poti tine locul lui Alexandru Graur. No offence! Ne exprimam liber, in concordanta cu realitatea! Cel putin pentru mine, ca si pentru ceilalti concitadini, ne afecteaza situatia curenta, intrucat suntem parte din cei ce sufera in cartier. Asta e  realitatea!

 


Re: Stiri despre proiect Robert24

orex, ti s-a atras atentia de mai multe ori, dar tu te incapatanezi sa faci cum vrei tu.
Ba, mai mult, aduci jigniri altor membri ai forumului si duci discutiile catre zone alunecoase.
Exista un regulament, pe care ar fi trebuit sa ti-l asumi cand te-ai inscris pe forum. Daca nu iti place ceva, foarte bine, nu te tine nimeni cu forta aici!
Dar, sub nicio forma nu admitem sa jignesti pe altcineva!
Considera acesta un avertisment final!
Multumesc!

 


Re: Stiri despre proiect misterr

DOCUMENT Stadiul lucrărilor la metroul spre Drumul Taberei: Două stații au zero finisaje, iar alte două nu sunt finisate nici la jumătate

Dacă structurile celor 10 stații ale viitoarei magistrale 5 de metrou Drumul Taberei sunt realizate în proporție cuprinsă între 80-100%, lucrările de amenajare pentru aproape jumătate dintreacestea nici nu au început sau sunt la un nivel incipient. Două stații au zero finisaje, în condițiile în care la finele anului ar trebui să înceapă probele cu trenuri, iar de anul viitor stațiile chiar ar trebui deschise pentru călători.

Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei, finanțată în principal din fonduri europene, ar fi trebuit dată în folosință încă din 2015, dar acest termen a fost prelungit în nenumărate rânduri, astfel încât ultimele estimări ale Metrorex indică primul trimestru al anului viitor ca ultim termen de la care bucureștenii pot spera că pot circula cu metroul în zonă.  Un document oficial redactat recent și prezentat acum de Profit.ro relevă însă că stadiul lucrărilor de amenajare la unele din cele 10 stații ale magistralei nu este dătător de speranță pentru finalizarea acestora în termenul estimat.

Potrivit sursei citate, comparabil cu lucrările de amanejare, lucrările de construcție a structurilor stațiilor sunt aproape finalizate, astfel încât stația Orizont are o structură realizată în proporție de 100%, Valea Ioamiței are structura construită la 99,5%, iar Tudor Vladimirescu la 99%. Stațiile Râul Doamnei și Academia Militară stau însă cel mai prost, având structura realizată în proporție de 81%, respectiv 89%. Cele două stații stau însă și cel mai prost în privința lucrărilor de amenajare, în cazul stației Academia Militară finisajale fiind realizate doar în proporție de 0,5%, în timp ce la Râul Doamnei nici nu au început.

De asemenea, stația Parc Drumul Taberei are finisajele realizate la un nivel de 12%, în timp ce pentru stația Eroilor 2 gradul de realizare a finisajelor este de 32%. În cazul celorlalte stații, gradul de execuție a finisajelor variază între 83-85%.





Conform datelor citate, primele probe cu trenuri ar trebui să fie efectuate la finele acestui an, iar valoarea totală reactualizată a proiectului, conform devizului general, este de 3,22 miliarde lei.     Proiectul Magistrala 5 de metrou - Secțiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Operă) inclusiv Valea Ialomiței va avea o lungime totală de aproape șapte kilometri, un număr de 10 stații și un depou. Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde lei cu TVA. Constructorul secțiunii Râul Doamnei - Eroilor din Magistrala 5 este Asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (România).

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect sab

Cum or fi calculat acel 0.5% la Academia Militara ?  :lol:

 


Re: Stiri despre proiect shoppy

Au descarcat o basculanta de nisip in santier, intr-o luna dispare si ajunge iar la 0.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect GPS

In aceasta seara a fost prezentat un reportaj la PRO TV, din ce am văzut am remarcat:
- numele stației a fost afișat in stația Orizont.*
- a început montarea consolelor pentru afișaje la VI.
- tot in stația Orizont au fost montate ceasurile Bodet, care sunt și funcționale.*
*= cele enumerate sunt identice cu cele de pe M4 PS Zarea - Străulești.

 



  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect GPS

Mersi. :bere:
Din câte văd, când am postat mesajul încă nu apăruse, de aceea nu l-am găsit.

 


Re: Stiri despre proiect andrei11

Au apărut  și ceva lucruri neadevărate în reportajul respectiv, dar așa, pentru niște amatori merge. Cel  ce a comentat reportajul  nu s-a documentat indeajuns.
Am copiat și textul reportajului pentru cei care nu vreți să urmăriți varianta video.


Metroul din Drumul Taberei, gata în 2019. Stațiile nu vor avea stâlpi de susținere

Început în 2011 şi amânat ani la rândul, metroul din Drumul Taberei ar putea fi gata la jumătatea anului viitor, susţin reprezentanţii Metrorex.
Se lucrează încă la staţii şi la finisaje, după cum au constatat şi reporterii Ştirilor PRO TV, care au coborât în subteranul magistralei 5.
Staţia de metrou Râul Doamnei este cea mai puţin avansată staţie de metrou. În acest moment se lucrează la finisaje. Acestea sunt gata în proporţie de 3%, însă constructorul promite că totul va fi gata până în noiembrie anul acesta.
Structura este gata în proporţie de peste 90%. Constructorul mai are însă de lucru la staţiilor Eroilor, Academia Militară şi Parc Drumul Taberei. În rest, lucrările de finisare şi instalaţii depăşesc 90%.
Stadiul Lucrărilor Finisaje și instalații:
- Stația Eroilor 2 - 46%;
- Stația Academia Militară - 3,5%;
- Stația Orizont - 91%;
- Stația Favorit - 91%;
- Stația Tudor Vladimirescu - 91%;
- Stația Parc Drumul Taberei - 33%;
- Stația Romancierilor - 90%;
- Stația Brâncuși - 90%;
- Stația Râul Doamnei - 1,5%;
- Stația Stația și Depoul Valea Ialomiței - 91%.
În staţia Valea Ialomiţei, stadiul finisajelor este de 91%. Arhitectul a avut o idee mai puţin obişnuită pentru metroul românesc. A exclus stâlpii de susţinere din interior, iar tavanul este ca o cupolă, pentru a crea impresia de spaţiu.
Planşeul nu este însă perfect oval, are o denivelare pe mijloc.
“S-a ocolit un canal de ventilaţie sunt şi spaţii tehnice, nu doar publice într-o staţie de metrou. A trebuit de găsit o soluţie de mascare a acestui canal de ventilaţie”, explică Ana Berceanu, arhitect.
Tablele cu care au fost tapetate staţiile de metrou finalizate sunt rezistente la foc, dar şi la vandalism. Călătorii nu vor avea însă ocazia să coboare în acest an în galeriile din Drumul Taberei.
Reporter: - În scenariul pesimist este posibil ca în 2020, abia atunci, să avem metroul?
Constantin Mustațea, directorul de Investiţii al Metrorex: - Nu, nu, nu, nu. În scenariul pesimist, cel mai pesimist, spre jumătatea anului viitor.
Pentru întârzieri, reprezentanţii Metrorex dau vina pe lipsa finanţării. Se plâng şi pe capcanele pe care le-au găsit în subteran, în timp ce au săpat galeriile. Adică ţevi de apă sau de gaze pe care au fost nevoiţi să le mute din fața ”cârtițelor”.

 


Re: Stiri despre proiect survola

Cam subțire.

 


Re: Stiri despre proiect BodoMinea

Am găsit întâmplător pe fluxul de noutăți al Facebook această postare a domnului reporter ProTV - puteți găsi câteva imagini de calitate, o filmare și diferite păreri prin comentarii. De aruncat un ochi pe seară.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... =854389532

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect sab

Stațiile nu vor avea stâlpi de susținere

De la exceptie la regula...este cale lunga.

 


Re: Stiri despre proiect shoppy

Titan tot un titan ramane.

 


Go to page:  1  ... 41 42 43 44 45 46 47  ... 94
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2278 forum members have written 420646 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use