Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonate

 

Topic: Întregire Sp.Unirii între Bd. Mărășești și Hanul lui Manuc

30 posts, 17941 views
 
Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Intregire Sp.Unirii intre Bd. Marasesti si Hanul lui Man ADY881

andrei11 wrote:
1) B-dul "de protocol" ar fi fost B-dul Victoria Socialismului asupra Bucurestiului strict de la Casa Poporului in Piata Unirii. Dupa Piata Unirii putea sa circule 'tot poporul".

Eu am vazut o poza a unei machete, in care se vedea Biblioteca Nationala, si se vedea bine ca pana in intersectia cu Mircea Voda, bulevardul inca e pietonal(rau ca no  mai gasesc), interesant ca acolo mai erau notate niste linii de tramvai pe  Mircea Voda, dar si pe Unirii spre Piata Alba Iulia.

 


Re: Intregire Sp.Unirii intre Bd. Marasesti si Hanul lui Man thor5

Vad ca v-ati inflamat destul de frumos la "propunerea" mea. :lol: De fapt eu incercam sa gasesc explicatii logice de ce situatia actuala nu poate fi schimbata. Iar pasajul suprateran eu il "vedeam" de la Biblioteca pana langa Magazinul Unirea -Aripa Splai. Oricum Piata Unirii e atat de aglomerata, mai ales in subteran, incat mi se pare practic imposibil a mai construi ceva semnificativ acolo. Sa ne amintim ca au exista propuneri chiar pentru construirea Catedralei Neamului. Nici macar japonezii nu s-ar incumeta sa construiasca ceva in "mlastina" aia, pamantul e plin de infiltratii, precum prea bine se vede si la metrou Unirii 2.
Asa cum au zis si altii mai sus: de la Timpuri Noi, mergeti in sus pe Mircea_Voda sau pe Nerva_Traian, ca alta solutie "nu e". Cred ca cei de la Circulatie ar trebui sa puna niste semne rutiere clare acolo, in rond la Timpuri Noi, iar partea aceea de strada de pe chei sa fie numai pentru riverani.

 


  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Intregire Sp.Unirii intre Bd. Marasesti si Hanul lui Man ADY881

thor5 wrote:
Sa ne amintim ca au exista propuneri chiar pentru construirea Catedralei Neamului. Nici macar japonezii nu s-ar incumeta sa construiasca ceva in "mlastina" aia, pamantul e plin de infiltratii, precum prea bine se vede si la metrou Unirii 2.

Nu exista nu se poate, daca ar fi vrut cineva sa faca acolo biserica, ar face, solul plin de aluviuni nu poate incurca, spre ex linia Maglev din China a fost construita si ea pe un sol "mlastinos", ei pur si simplu a sapat adanc fundatia, in unele cazuri stalpii ajungeau la 70m in subteran ca sa gaseasca o roca stabila pe care sa se bazeze pilonii, adica linia.

 


Re: Intregire Sp.Unirii intre Bd. Marasesti si Hanul lui Man thor5

@ ADY881 : Scuze, prin "nu se poate" am vrut de fapt sa spun ca nu exista solutie fezabila, adica costurile proiectate sunt disproportionat de mari in raport de profitul realizat. Adica e al draq de scump si ar dura "o infinitate" de ani pana s-ar finaliza. Nu uita ca suntem in Romania, unde orice lucrare dureaza de cel putin 3 ori mai mult decat durata preconizata. Vrei sa patzim ca la podul Basarab? Depasiri de buget si de termene en-gross si en-detail. Daca blocam Piata Unirii cu un astfel de proiect ne arde lumea de vii!

 


Re: Intregire Sp.Unirii intre Bd. Marasesti si Hanul lui Man telvanni

Topicul asta ar trebui sters.
"Strapungerea" propusa aici e de tot rasul pentru vremurile noastre, chiar si in Romania nu se mai accepta asemenea oribilitati.

 


Re: Intregire Sp.Unirii intre Bd. Marasesti si Hanul lui Man ByOnu

Din pacate, vad ca este mentionata in proiectul de buget.

Asemenea inutilitate rar mai vezi, se ia de mana cu statuia lui Rainier al III-lea. Ar fi un dezastru urbanistic si ar contribui la un nou conflict de trafic la intersectia cu Bd. Unirii, total inutil. Exista alterativa bd. Mircea Voda care nu este mai niciodata aglomerat, eu unul nu am prins bulevardul ala aglomerat vreodata.

Un proiect de doi bani marca Oprescu.

Eu vad chiar o alternativa. Desfiintarea carosabilului pe Splai (sens centru) intre Timpuri Noi si Pasaj Marasesti. Din nou, exista bd. Mircea Voda care poate deservi lejer blocurile de pe malul stang (estic) al garlei. Uitati-va doar ca in prezent este utilizata doar ca acces pentru parcare. Cam asa arata acum. Ce intregire la faci la poteca asta?!

Putem chiar face malul drept cu dublu sens. Oricum traficul este redus iar o banda este doar parcare.

Si tot in zona, la ce se refera cu Pod planseu Piata Unirii?

 


Re: Intregire Sp.Unirii intre Bd. Marasesti si Hanul lui Man andrei11

Am citit și eu informarea aceea. Multă vorbărie. De  neluat în seamă.

 


Re: Intregire Sp.Unirii intre Bd. Marasesti si Hanul lui Man elcraft

Nu comentez intregirea rutiera, dar ma leg de 2 afirmatii:
- Bd. Mircea Voda se aglomereaza rau la ore de varf, intersectia cu str. Sfanta Vineri e o aventura, coloana de masini de la bd. Unirii pana dincolo de str. Sfanta Vineri. O intersectie cu mari probleme, in timp ce in perioadele mai putin aglomerate sta toata lumea la rosu si se uita unii la altii din toate directiile. In plus nu ai voie sa faci stanga de pe Mircea Voda (dinspre Marasesti) pe bd. Unirii catre Unirii.
- Nu vad de ce sa se desfiinteze carosabilul intre Timpuri Noi si Marasesti, nu incurca carosabilul cu nimic iar masinile parcate nu ar avea unde sa stea in alta parte. Stradutele adiacente sunt deja sufocate de masini parcate pe trotuare, zebre si in boturile intersectiilor.

O intregire pietonala catre bd Unirii ar fi totusi de bun simt, asta daca nu mi-a scapat vreo noutate de cand cu Biblioteca.

 


Re: Intregire Sp.Unirii intre Bd. Marasesti si Hanul lui Man andrei11

E o absurditate că nu poți face stânga de pe Mircea Vodă pe Splai.
La ore "frumoase" intersecția Mircea Vodă cu Calea Călărașilor la Sf Vineri e interesantă rău de tot.
De la Timpuri Noi la Bibliotecă ( Mărăsești ) carosabilul trebuie să rămână așa cum e.

 


Re: Intregire Sp.Unirii intre Bd. Marasesti si Hanul lui Man TibiV

@elcraft,

Ai dreptate cu primele doua observatii.

Chiar si cu ultima ("O intregire pietonala catre bd Unirii ar fi totusi de bun simt").
Dar daca si numai daca este strict pietonala.

Din pacate ce apare in proeictul de buget suna asa: "-Intregire Splaiul Unirii - Zona Bdul Marasesti - Hanul lui Manuc. Revizuire studiu de fezabilitate - 21.000 euro"
Ori asta sugereaza ca vor o "intregire rutiera".

Care, asa cum zice ByOnu, "ar contribui la un nou conflict de trafic la intersectia cu Bd. Unirii, total inutil.".

Si asta pentru ca daca faci lucrarea la sol intri "in plin" pe contrasens" la Unirii.
Asa ceva se poate doar cu pasaj denivelat spre Piata Unirii (sub, supra, este aceeasi problema...)
Ca asa degeaba faci  "intregirea" daca cei care vor veni pe Splai prin spatele Bibliotecii vor avea voie doar dreapta, spre Alba Iulia.
Iar sa faci o noua intersectie semaforizata, vis-a=vis de Tribunal ar fi de-a dreptul jalnic... Oricum in afara zilelor de week-end iei fiecare semafor de 2-3 ori...

 


Re: Intregire Sp.Unirii intre Bd. Marasesti si Hanul lui Man andrei11

TibiV wrote:
Din pacate ce apare in proeictul de buget suna asa: "-Intregire Splaiul Unirii - Zona Bdul Marasesti - Hanul lui Manuc. Revizuire studiu de fezabilitate - 21.000 euro"

Ha  :?:   :o  Asta e spălare de bani, și-a luat unul VW full option, evidentpe motorină.
:twisted:

 


Re: Intregire Sp.Unirii intre Bd. Marasesti si Hanul lui Man TibiV

Daca avea minte, isi lua macar X5...
:lol:

 


Re: Intregire Sp.Unirii intre Bd. Marasesti si Hanul lui Man andrei11

TibiV wrote:
...Si asta pentru ca daca faci lucrarea la sol intri "in plin" pe contrasens" la Unirii.
...Asa ceva se poate doar cu pasaj denivelat spre Piata Unirii (sub, supra, este aceeasi problema...)...

Dacă aude guru de încă un subteran în Piața Unirii ( în afara lui M 7 ) așteptăm declanșarea lui WW 3. Sfârșitul lumii.
:lol:

 


Re: Intregire Sp.Unirii intre Bd. Marasesti si Hanul lui Man ByOnu

In vreme ce la noi inca exista aceasta mizerie de proiect luat parca din greselile vestului anilor '50, Paris va pietonaliza integral pe un sector unul dintre malurile Senei.

https://ecf.com/news-and-events/news/la ... ians-paris

Am putea avea si noi un tronson asemanator intre Unirii si Grozavesti, dupa cum este prevazut in PMUD, deci mai este si finantabil din fonduri UE.

Pietonalizare mal dambovita PMUD.jpg (87.15 KB; downloaded 4878 times)


elcraft wrote:
Nu vad de ce sa se desfiinteze carosabilul intre Timpuri Noi si Marasesti, nu incurca carosabilul cu nimic iar masinile parcate nu ar avea unde sa stea in alta parte. Stradutele adiacente sunt deja sufocate de masini parcate pe trotuare, zebre si in boturile intersectiilor.


Si ce?  Imi mentin parerea cu pietonalizarea malului dintre Timpuri Noi si Marasesti. Exista alternativa Bd. Mircea Voda si este suficienta. Se pot face niste modificari astfel inca sa fie permis virajul la stanga. Ca este aglomerat, viata. Trebuie sa gasim noi metode de transport.

Pietonalizare mal dambovita.jpg (78.57 KB; downloaded 4879 times)


Uite, Clujul vad ca incearca un proiect pilot pentru semi-pietonalizarea unei strazi pe fonduri UE. Trebuie si noi sa ne redesenam strazile.
cluj1.jpg (276.47 KB; downloaded 4876 times)
cluj2.jpg (273.43 KB; downloaded 4875 times)

 


Go to page:  1 2 3
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Proiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonate  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use