MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Accidente / incidente

2545 posts, 582395 views
 
Go to page:  1  ... 102 103 104 105 106 107 108  ... 182
 
 

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente punmeister

Azi pe M2 cel putin am vazut un singur mecanic per tren si acelea mergand pe ATO+ATP.

 


Re: Accidente / incidente mcosmin

In timpul "crizei" s-a mers pe manual.

 


Re: Accidente / incidente survola

In stații se anunță circulație in pendulă pe M4.
Fără alte detalii.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente sab

Daca este adevarat, este trist..

Nou incident la metrou. Lipsă de reacţie după ce un tânăr a leşinat într-un vagon

http://www.mediafax.ro/social/nou-incid ... n-16894441

Un nou incident a avut loc, joi, la metrou, după ce un tânăr a leşinat într-un vagon. Potrivit martorilor, oamenii ar fi apăsat de mai multe ori pe butonul de SOS ca metroul să nu pornească, însă conductorul şi-a continuat călătoria. Metrorex a anunţat, pentru MEDIAFAX, că face verificări.

"În staţia Aviatorilor, un tânăr aflat aproape de mine leşină. Cade efectiv din picioare inert. Lângă el, un domn cu prezenţă de spirit îndepărtează lumea din jur şi încearcă să-l ajute. O tânără îi sare şi ea în ajutor. Metroul se afla în staţie cu uşile deschise. Apăs pe butonul SOS aflat în spatele meu. Oamenii strigă «a leşinat cineva, nu inchideţi uşile, a leşinat cineva». Nu se întâmplă nimic. Apăs din nou de încă 2-3 ori pe butonul SOS. Din nou nimic. Apoi se aude conductorul «atentie se inched usile». Apas din nou si…uşile se închid, metroul pleacă. În tot acest timp, tânărul continuă să fie inconştient", povesteşte, pe pagina personală de Facebook, unul dintre martori.

Din relatarea martorei, aproape de staţia Aurel Vlaicu, în difuzoare, se aude vocea conductorului, care cere ca un agent de pază să se deplaseze la locul incidentului, călătorii înţelegând că "butonul SOS nu era defect. Doar ca a fost ignorat pur si simplu până când conductorul a considerat de cuviinţă să-l bage în seamă".

Potrivit sursei citate, până la următoarea staţie de metrou, tânărul şi-ar fi recuperat cunoştinţa şi a fost ajutat de ceilalţi călători să ajungă pe peron.


"În staţie, vine conductorul care întreabă ce s-a întâmplat. Îi răspundem revoltaţi, dar într-o manieră cât se poate de civilizată având în vedere condiţiile, că cineva a leşinat atunci când metroul se afla în staţia precedentă şi-l întrebam de ce a ignorat strigătele şi mai ales apăsarea repetată a butonului SOS. De ce a plecat din staţie? Dacă e conştient că pentru omul ăla acele câteva minute în care a stat inconştient într-un vagon aglomerat, fără posibilitatea de a solicita asistenţă medicală puteau însemna diferenţa dintre viaţă şi moarte. Raspunsul? Siderant, pe un ton de un miserupism incredibil: “pai vad ca si-a revenit…”, se mai arată în postarea martorei.

Contactaţi de agenţia de presă MEDIAFAX, reprezentanţii Metrorex au explicat că "au luat la cunoştinţă petiţia martorei, care este tratată ca atare şi a fost demarată o cercetare internă în acest sens".

De asemenenea, martora a precizat că a trimis această postare şi primarului general, Gabriela Firea.

Incidentul vine după ce, în urmă cu mai bine de o săptămână, o tânără a fost împinsă intenţionat de o altă femie pe şinele de metrou, din staţia Dristor, fapt care a cauzat decesul victimei. Agresoarea este arestată preventiv la spitalul penitenciarului Jilava.

 


Re: Accidente / incidente rosetti61

Metroul era in statie cu usile deschise si calatorii apasa butonul SOS din interior... Pai mai bine strigau la aia de pe peron "spune-i lu' ala sa nu plece ca a lesinat cineva in tren!!". Din vorba in vorba se ajungea si la cei din primul vagon sa-i bata in usa cabinei. Se putea impiedica inchiderea usilor.  Nu ar fi de mirare ca satui de activarile accidentale conductorii sa deconecteze sistemul. Omul moare in vagon si tu poti sa apesi butonul ala pana iesi in exterior.
Cateva incidente de felul asta si publicul va avea o reactie pe masura, sa nu se intrebe alde Mrex de ce dupa aia...

 


Re: Accidente / incidente andrei11

Firea n-are nicio treabă  cu metroul. Ha ! Ha ! Ha !   :lol:
Nu s-a luat în considerare semnalul de alarmă pentru că în 99,99999999999999999999999 % din cazuri semnalul de alarmă este apăsat la mișto.

 


Re: Accidente / incidente punmeister

Eu as fi inteles asta daca eram in anii 2000 cand se apasau in veselie semnalele de alarma ale trenurilor Bombardier, asta pana sa puna o bucata de plexiglass peste ele.

 


Re: Accidente / incidente andrei11

Nu, nu m-am referit la apăsările accidentale...
Uite, eu am avut o zi mai proastă la slujbă și când am coborât din metrou de nervi am apăsat semnalul de alarmă...
Ca să oprești metroul să închidă ușile te proptești într-una să nu se închidă. Da cu grijă că dacă nebunul pleacă să nu te lovești de ceva în gabaritul stației...
Semnalul de alarmă neluat în seamă ar trebui să fie înregistrat undeva în <<cutia neagră>> a  trenului și mecanicul destituit.
Sau dacă ne asumăm să nu fie luat în considerație asta e, mai bine îl desființăm.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente GPS

GPS wrote:
Dacă apeși butonul SOS, mecanicul va vedea asta în bord. Acesta transmite unui însoțitor (bodyguard) locul de unde s-a apăsat butonul, și acesta merge să verifice. Dacă totul este bine trenul pleacă mai departe.

Asta se întâmpla când se apasă butonul. Am fost martor de doua ori la un astfel de eveniment.

 


Re: Accidente / incidente shoppy

Sunt multi cretini care apasa butonul fix inainte sa coboare, sau cand merg pe peron pe langa tren baga mana pe usa si apasa butonul, mecanicii au invatat si ignora semnalul daca trenul e oprit si cu usile deschise.

 


Re: Accidente / incidente TibiV

COMUNICAT DE PRESĂ
10.01.2018

Informăm publicul că astăzi, 10.01.2018, la ora 12:35, în trenul de metrou aflat în staţia Eroilor, linia 3, a fost raportată o urgenţă medicală, motiv pentru care a fost solicitat ajutorul SMURD.
Trenul a staţionat la peron până la încheierea procedurilor desfăşurate pentru astfel de cazuri. Pasagerii din trenul oprit şi au continuat călătoria cu un altul sosit la cealaltă linie.
Circulaţia trenurilor de metrou s-a desfășurat în sistem pendulă pe firul 1, între stațiile Eroilor și Grozăvești, pasagerii fiind transbordaţi la staţia Grozăvești.
Din cauza staționării trenului, s-au produs depășiri ale intervalului de circulație.
După preluarea călătorului de către SMURD, circulația s-a reluat în condiții normale la ora 12:55.
Călătorii au fost permanent informați prin sistemul de sonorizare din trenuri dar și din stații.

DIRECTOR GENERAL,
ing. Ion CONSTANTINESCU

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente sab

Astazi in jurul orei 8:00 un metrou de Republica s-a defectat la Obor.

 


Re: Accidente / incidente bercenicity

subway guru wrote:
sab wrote:
Atunci ce a fost?

Un tren plecat in cursa cu pantograful ‘sculat’ cum ti s-ar parea ca explicatie ‘logica’?
:mrgreen:
Te las pe tine sa ‘elucubrezi’ mai departe...pana la aparitia concluziilor comise in public de AFER...
:popa:
Un mecanic ‘zapacit’=>un director demis...
:x
P.S.
O ora- remedierea
Alta ora-‘procedurili’ ISU pentru reluarea circulatiei sub directa ‘supervizare’ a Arafatului...dar pe asta nu indrazneste nimeni sa-l ia la intrebari...
:o

Raportul AGIFER:
http://www.agifer.ro/rap-finale-ro/108% ... 202017.pdf

 


Re: Accidente / incidente subway guru

:lol:  :lol:  :lol:
Ei, cine-i gurul cel mai tare din parcare???
8-)  8-)  8-)
Daca va consoleaza cu ceva, intre timp a zburat si bizonul metrostroiesc...ca si asta avea pantograful sculat...si a facut ravagii in circulatie...
:bere:

 


Go to page:  1  ... 102 103 104 105 106 107 108  ... 182
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420533 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use