Regiunile RomânieiTransilvaniaJudețul Brașov

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

653 posts, 261623 views
 
Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 47
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri, noutăți, perspective Puss in Boots

Dar s-a avansat cu ceva in licitatia autobuzelor noi?

 


Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Nu are ce să se avanseze: licitația are loc în primăvară, iar bugetul este de 26 milioane euro, fonduri BERD.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Puss in Boots

Ah, ok ;) Atunci poate ajung autobuzele noi la anul. Daca nu, peste 2 ani.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Nici chiar 2 ani. Cel mult vara-iarna viitoare.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Victor92

Modificări de orare pentru Crosul 15 Noiembrie

RATBV S.A. își adaptează programele și unele trasee de transport pentru data de 11 noiembrie 2017 la condițiile în care în Brașov se va desfășura în ziua menționată tradiționalul eveniment sportiv ”Crosul 15 Noiembrie”. Astfel, în intervalul 10.45 – 12.30, în mod etapizat, circulaţia mijloacelor de transport în comun ce deservesc 18 linii va fi suspendată, iar traseele liniilor 35 și 50 vor fi modificate.
Derularea competiţiei, ce se va desfăşura pe traseul Roman – Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Hidromecanica – Sala „Patria“ - Bulevardul 15 Noiembrie – Prefectură, va genera suspendarea temporară a circulaţiei mijloacelor de transport în comun care deservesc liniile 1, 2, 4, 5, 6, 7, 16, 17, 22, 31, 32, 34, 34 barat, 36, 37, 41, 51 şi 52.
Autobuzele de pe linia 35, în ambele sensuri de deplasare, vor circula între capătul de linie Gara CFR Braşov și cartierul Noua pe traseul: Gară – Bulevardul A. Vlahuţă – Bulevardul Saturn – Calea Bucureşti – Dârste – Noua și retur. Autobuzele de pe linia 50 vor circula între capetele de linie Podul Crețului – Livada Poștei, în ambele sensuri, pe strada Mureșenilor, fără a mai parcurge tronsonul Str. N. Bălcescu – Bd. 15 Noiembrie – Str. Castanilor – Bd. Iuliu Maniu – Str. N Iorga (adică fără a deservi stațiile: Bălcescu – Star – Castanilor – Sanitas – Primărie). De menționat faptul că sâmbătă dimineață va fi realizată o suplimentare a numărului de autobuze care circulă pe liniile 35 și, respectiv, 23.
Angajații RATBV S.A. vor depune toate eforturile pentru ca, imediat după ce se va finaliza competiţia sportivă, să asigure circulaţia mijloacelor de transport în comun pe toate liniile conform orarului corespunzător unei zile de sâmbătă. De asemenea, RATBV S.A. îşi cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi le mulţumeşte pentru înţelegerea arătată. În funcţie de eventuale măsuri operative dispuse de Poliţia Rutieră sau organizatori, mai pot apărea unele schimbări în traseele operate de societatea noastră.

Sursa: https://www.ratbv.ro/noutati/modificari ... mbrie_218/

 


Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Nici nu știu cum să interpretez chestia asta, că știre nu este. A fost o singură firmă ofertantă, care a câştigat licitaţia cu autobuze marca BMC. BMC nu mai există, nu mai produce niciun autobuz, doar sucursalele din RO (EBD) și SRB (BMC CNG). Aceste „6 midibuze noi” sunt de fapt și de drept 6 midibuze actuale care au fost reparate, revopsite și aranjate în interior. Mai mare țeapa. Deja #660 și #669 circulă pe liniile din oraș, urmează #667, #668 și #670.


S-a adjudecat licitaţia pentru autobuzele care vor face legătura dintre Poiana Mică şi Poiana Braşov

RATBV a finalizat licitația pentru achiziția a șase autobuze mici, care vor face legătura de la parcarea multietajată din Poiana Mică în centrul staţiunii Poiana Braşov.

A fost o singură firmă ofertantă, care a câştigat licitaţia cu autobuze marca BMC. Valoarea contractului scos la licitaţie a fost de peste 5,7 milioane de lei. Maşinile vor fi achiziţonate prin leasing operaţional, RATBV urmând să plătească autobuzele în 62 de rate lunare.

Contractul nu a fost încă semnat, pentru că nu a expirat perioada de contestații. Atuul firmei declarate câștigătoare a fost acela că poate livra autobuzele în termen de 18 zile de la semnarea contractului. Termenul de livrare a fost stabilit foarte scurt din cauză că municipalitatea vrea să fie pregătită pentru sezonul de iarnă, când este așteptat un număr foarte mare de turiști la schi.

Reamintim că municipalitatea a stabilit înfiinţarea a două staţii RATBV în Poiana Braşov, una în apropierea punctului de pornire a telegondolei, respectiv în faţă la Rossignol, iar cealaltă pe strada Poiana Soarelui.

Astfel, autobuzele vor pleca de la terminalul special amenajat lângă noua parcare, iar capătul de linie va fi în apropierea telegondolei. Pe strada Poiana Soarelui, respectiv în zona parcării mari din staţiune, va fi o staţie intermediară.

Primăria a luat decizia înfiinţării acestei linii de transport pentru a-i încuraja pe turişti să îşi lase maşina în parcarea din Poiana Mică.


Sursă -> http://newsbv.ro/2017/11/15/adjudecat-l ... na-brasov/

 


Re: Știri, noutăți, perspective CA 205

Nu cred ca teapa este atat de mare. Poate ca au modernizat si BMC-urile vechi si vor mai veni inca sase midibuze noi de la BMC CNG. :(

 


Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Nu știu. BMC CNG este în Serbia, este de 12m. Vedem luna viitoare când începe să circule 60-ul.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Victor92

O veste buna pentru turisti ... si poate, un pic, neplacuta pentru soferi!

Orar de circulație special

Pentru a asigura necesarul de mobilitate al brașovenilor și al turiștilor, RATBV S.A. va menține în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie 2017 orarele de circulație ale mijloacelor de transport în comun la nivelul corespunzător unor zile lucrătoare, asigurând circulația între orele 5.30 – 23.30 și frecvența obișnuită unor zile obișnuite.
În ceea ce privește sfârșitul săptămânii, în data de 2 decembrie a.c. vor fi valabile orarele corespunzătoare zilelor de sâmbătă, iar pe 3 decembrie a.c. cele ale zilelor de duminică.
”Atât în perioada imediat următoare, dar și pe parcursul întregii luni decembrie, RATBV S.A. va monitoriza permanent gradul de încărcare al mijloacelor de transport, în special al celor care asigură legătura cu marile centre comerciale sau cu zonele de agrement ori spectacole, pentru a răspunde tuturor solicitărilor de transport. Îi încurajăm pe brașoveni și pe turiști să-și lase autoturismele acasă sau la hotel atunci când merg la evenimentele ce se vor desfășura în oraș în luna decembrie sau când merg la cumpărături și să folosească mijloacele de transport în comun”, a precizat directorul general al RATBV S.A., Ovidiu Bucurei.

Sursa: https://www.ratbv.ro/noutati/orar-de-ci ... ecial_220/

 


Re: Știri, noutăți, perspective SPA29

Stai linistit ca nu va fi asa :). Voi incerca sa urmaresc in una dintre zile ce se intampla.

Oricum turistii vor umple Brasovul de masini (nu ca nu ar fi plin oricum). Pot spune ca mai degraba e o veste buna pentru locuitori.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

S-a circulat foarte bine, au fost maxim 1-2 tururi lipsă, dar având în vedere că eram obișnuiți cu un program de weekend, nu prea s-au observat „golurile”.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

RATBV scoate pe traseu cele 6 autobuze achiziționate special pentru noua linie de Poiană. Societatea va plăti pentru acestea 4 milioane de lei, însă în rate

Mâine dimineață, reprezentanții Primăriei Brașov și ai RATBV vor prezenta pentru mass-media traseul noii linii de transport în comun care va face legătura dintre parcarea din Poiana de Jos și stația de telegondolă din Poiana Brașov, dar și cele 6 autobuze care au fost achiziționate în acest sens.

RATBV a cumpărat mijloacele de transport în comun în rate, prin leasing operațional, contractul fiind adjudecat de BT Operational Leasing, care a fost de altfel și singurul ofertant. Valoarea contractului fusese estimată inițial la suma de 5.784.156 lei, fără TVA, însă prețul la care a fost adjudecat contractul a fost mult mai mic, respectiv de 3.991.428 lei, fără TVA.

Autobuzele ar urma să fie plătite în 62 de rate lunare. Principalul avantaj al leasingului operațional este că RATBV nu va achita nici un avans pentru cele 6 mijloacele de transport în comun achiziționate.

În conformitate cu precizările reprezentanților RATBV, noua linie de transport va purta indicativul 60, iar tariful unei călătorii va fi de 2 lei, biletul urmând să fie valabil 50 de minute, ca și în cazul călătoriei cu liniile interioare din oraș. De asemenea, și persoanele care au abonamente pe toate liniile (abonament unic) vor putea circula cu această linie fără vreun cost suplimentar.


Sursă -> http://www.bizbrasov.ro/2017/12/18/ratb ... insa-rate/

Orar linia 60 -> https://www.ratbv.ro/afisaje/60-intors.html

 


Re: Știri, noutăți, perspective Victor92

RATBV S.A. te duce la pârtie!

RATBV S.A. pune la dispoziția călătorilor din data de 23 decembrie 2017 un nou traseu de transport public de călători, rută care va purta indicativul 60 și care va face legătura în parcarea din Poiana Mică și zona telegondolei din Poiana Brașov. Pe traseul dintre cele două capete de linie este prevăzută o oprire, pe ambele sensuri de deplasare, în vecinătatea terminalului liniei 20, în zona parcării principale din Poiana Brașov.
Pentru plata călătoriilor pe linia 60 se pot utiliza biletele obișnuite cu prețul de doi lei/călătoria de 50 de minute sau abonamentul unic. De asemenea, vor fi valabile și biletele pentru pensionari. În cazul în care o persoană călătorește cu un autobuz de pe linia 20, validând un bilet în valoare de 5 lei, își poate continua călătoria cu mijloacele de transport în comun de pe linia 60, cu respectarea regulii valabilității celor 50 de minute.
Pentru deservirea acestui nou traseu, RATBV S.A. a achiziționat, prin licitație, șase autobuze noi, marca BMC Neocity, autobuze dotate cu două uși de acces, podea coborâtă, sistem de supraveghere video, sistem de ventilație cu aer condiționat, cutie de viteze automată, fiind propulsate de motoare cu norma de poluare EURO 6. În autobuze au fost montate și integrate validatoare și sisteme de informare a călătorilor.

Sursa: https://www.ratbv.ro/noutati/ratbv-sa-t ... artie_221/

 


Re: Știri, noutăți, perspective Victor92

Îmbunătățiri ale sistemului de transport brașovean

RATBV S.A. va opera de la începutul anului 2018 o serie de modificări în structura rețelei de transport, precum și în ceea ce privește unele orare, schimbările fiind deja aprobate de Consiliul Local al Municipiului Brașov. Potrivit directorului general al RATBV S.A., Ovidiu Bucurei, ”rețeaua de transport pe care operează RATBV S.A. cunoaște o schimbare semnificativă de la 1 ianuarie 2018 tocmai pentru a răspunde mai eficient necesităților de mobilitate ale călătorilor. Aceste modificări au la bază monitorizări ale traseelor, ale gradului de încărcare a mijloacelor de transport sau, în unele situații, ele reprezintă un răspuns al solicitărilor pertinente ale clienților noștri. În zilele următoare vom înlocui orarele și marcajele necesare, astfel ca de la începutul noului an să oferim un transport în comun la un standard de calitate și mai ridicat”.
Schimbările ce vor surveni de la 1 ianuarie 2018 se referă la:

1. pentru a facilita accesul spre strada Panselelor (cartierul Astra – Direcția de Servicii Sociale), se înființează o nouă linie de transport, cu indicativul 53, care va circula pe traseul Hidro A – Calea București – str. Berzei – str. Carpaților – capăt de linie Panselelor și retur pe la cap linie Roman – Calea București – Hidro A. Pentru evitarea suprapunerilor, de la aceeași dată, autobuzele de pe linia 5 nu vor mai circula pe varianta secundară spre strada Panselelor.
2. pentru a veni în sprijinul călătorilor din zona Bartolomeu, autobuzele de pe linia 15, care circulau anterior între capetele de linie Triaj și Independenței, își vor prelungi traseul până în cartierul Avantgarden.
3. locuitorilor din zona Stupini li se va oferi din data de 1 ianuarie 2018 o nouă posibilitate de deplasare prin prelungirea traseului actualei linii 24 până pe strada Baciului și zona Stupinii Noi.
4. în vederea asigurării unei oferte de transport cât mai atractive și eficiente, precum și pentru evitarea suprapunerilor, orarele liniilor 5 și 17 vor fi corelate, luând în calcul și faptul că autobuzele de pe linia 5 nu vor mai circula pe varianta secundară spre strada Panselelor.
5. de la 1 ianuarie 2018, autobuzele de pe linia 2 vor oferi o legătură directă între capetele de linie Rulmentul și Livada Poștei, cu următoarele mențiuni: pe sensul spre Livada Poștei, între orele 5.30 și 9.00, autobuzele vor circula direct pe strada 13 Decembrie, iar ulterior vor intra prin parcarea mall-ului Coresi. Pe sensul invers de circulație, în zilele lucrătoare, între orele 7.30 și 16.30, autobuzele de pe linia 2 vor parcurge și strada Turnului. Pe sensul de deplasare spre Rulmentul nu vor intra prin parcarea mall-ului Coresi.
6. în ceea ce privește autobuzele de pe linia 9, care asigură legătura între capetele de linie Rulmentul și Municipal, între orele 5.30 și 9.00, în sensul de deplasare spre Municipal, vor circula direct pe strada 13 decembrie, iar apoi vor intra pe traseul prin parcarea mall-ului Coresi. Pe sensul de deplasare spre Rulmentul nu vor intra prin parcarea mall-ului Coresi.
7. în urma monitorizărilor de trafic efectuate în ultima perioadă, va fi îmbunătățită frecvența de circulație pe linia 41, pe traseul Livada Poștei – Lujerului, cu mențiunea că varianta de circulație pe strada Baciului va fi efectuată de autobuzele de pe linia 24.
8. îmbunătățirea frecvenței numărului de treceri prin stații, adică creșterea numărului de autobuze pe traseu, va fi realizată și pentru călătorii din zona Carfil, în condițiile în care vor fi alocate mai multe mijloace de transport în comun pe traseu 34, cu mențiunea că, pentru realizarea unei legături cât mai directe și eficiente, nu va mai fi realizată deviația spre Colegiul Remus Răduleț.
9. în vederea respectării cât mai exacte a graficelor de circulație afișate în stații și având în vedere valorile de trafic și datele culese și prelucrate de sistemul de monitorizare a flotei prin GPS, se vor modifica orarele de circulație ale liniilor: 6, 8, 21, 22 și 32.
10. legături directe mai eficiente și mai bine organizate vor furniza și troleibuzele care vor circula pe liniile 3 și 7, în acest al doilea caz având în vedere și o frecvență îmbunătățită. Astfel, traseul cu indicativul 3 va asigura legătura între capetele de linie Stadionul Tineretului și Valea Cetății (fără a mai parcurge varianta secundară spre capătul de linie Roman), iar cele de pe traseul cu indicativul 7 vor asigura legătura directă între Rulmentul - Roman (fără varianta spre Valea Cetății).

Sursa: https://www.ratbv.ro/noutati/imbunata%C ... ovean_223/

 


Go to page:  1  ... 15 16 17 18 19 20 21  ... 47
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Brașov  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420530 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use