Regiunile RomânieiDobrogeaJudețul Constanța

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

230 posts, 121742 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 17
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective Robert24

Si in Constanta se poate plati biletul prin SMS:

http://www.ratc.ro/?p=16


 


  • lucica
  • Posted:
  •  

Re: Cazinou Constanta - reabilitare/restaurare lucica

Mohammad Murad a cumpărat fosta perlă a litoralului românesc

http://www.capital.ro/mohammad-murad-1.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective stefan_br

Autobuze noi, trasee refăcute şi bilete online, la RATC Constanţa.

Într-un an de zile, Constanţa ar putea avea autobuze noi-nouţe şi o reţea modernă de transport urban. Primăria Constanţa vrea să reformeze din temelii Regia Autonomă de Transport în Comun şi asta cât mai repede. Mâine, în şedinţa Consiliului local, municipalitatea va aproba un contract de credit de 100 de milioane de lei de la BERD pentru achiziţionarea de autobuze noi care ar putea fi puse în circulaţie  chiar din ianuarie 2018.

Este vorba despre un împrumut necesar pentru reconfigurarea regiei de transport. Potrivit primarului Decebal Făgădău, vor fi achiziţionate mijloace de transport moderne, redimensionate, cu elemente de siguranţă pentru pasageri, cu camere de supraveghere a pasagerilor şi monitorizare în trafic a şoferilor. De asemenea, se va implementa un sistem de e-ticketing pentru eliminarea biletelor şi a pasagerilor clandestini, iar traseele vor fi revizuite şi adaptate noilor cerinţe, cu mijloace de transport dimensionate corect.

Concret, după aprobarea de către Consiliul Local al Contractului de credit în valoare de până la 100.000.000 de lei, a Contractului de ipotecă pe venituri precum şi a Contractului privind contul de rezervă, încheiate între municipiul Constanţa şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în ianuarie 2017, va fi lansată invitaţia la licitaţie, în mai 2017 ar trebui să aibă loc atribuirea contractului, iar în decembrie 2017 acesta ar trebui să fie deja finalizat. Ulterior, municipalitatea va rambursa creditul în 12 ani, cu o perioadă de graţie de doi ani, în 40 de rate trimestriale egale. Primăria va plăti către BERD un comision iniţial de acordare de 1% din credit. Marja de dobândă este ROBOR la trei luni +1,3%. Banii vor fi folosiţi în primul rând pentru achiziţionarea de autobuze Diesel VI noi, cu podele joase, dar şi pentru mentenanţa lor, diagnostic, echipament şi alte servicii arondate.


Autor: Andreea PERHAIŢĂ
sursa: http://www.cugetliber.ro/stiri-social-a...axi-307423

 


Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

RATC suplimentează autobuzele și asigură transport gratuit

Constănțenii vor putea circula gratuit cu mijloacele de transport RATC în zilele de 9, 10 și 11 ianuarie. Reprezentanții Regiei au anunțat și că numărul autobuzelor va fi suplimentat în această perioadă, de la 90 de vehicule, cât circulă în mod normal, la 130. Potrivit directorului comercial al RATC, Dumitru Coiciu, decizia a fost luată în urma unei solicitări a Primăriei Constanța, care îi îndeamnă în continuare pe locuitori să își lase autoturismele personale acasă și să aleagă mijloacele de transport în comun în aceste zile.


Sursa: http://www.telegrafonline.ro/ratc-supli...rt-gratuit

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Sper sa nu se investeasca in renovarea flotei de autobuze si sa nu se ia deloc in seama reintroducerea transportului electric. Pot fi accesati bani europeni.....de ce suntem asa de cretini uneori? Noi populatia care votam niste imbecili si niste hoti si nu ne lecuim.....

 


Re: Stiri, noutati, perspective TibiV

Pe 27 noiembrie consilierii locali ai municipiului Constanta sunt convocati in sedinta ordinara. Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte privitoare la restructurarea RATC. Printre acestea se numara si transformarea regiei de transport public in comun in societate comerciala conform legii 31/1990 actualizata in 2017.

Proiectul HCL:
http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/librarie-consiliu-local/proiecte-de-hotarari/proiecte-hot%C4%83r%C3%A2ri---%C8%99edin%C8%9B%C4%83-27.11.2017/proiect-de-hot%C4%83r%C3%A2re-nr-9.pdf?sfvrsn=2

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

"Noroc" ca nu mai sunt tramvaie si trolee ca sa se ia fonduri europene ca si SC :) De ce belea a scapat C-ta....

 


Re: Stiri, noutati, perspective punmeister

Dar asta nu-i opreste sa nu cumpere autobuze electrice sau sa refaca reteaua de tramvai plus o achizitie de tramvaie noi.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Autobuze electrice poate dar mai mult de 20 n-as lua in locul lor. Deci impact minim. Despre tramvaie, vise.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Cateva informatii utile valabile de astazi!

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța vine în sprijinul călătorilor care locuiesc în cartierul Km 4-5, Km 5 și cartierul Poarta 6, prin modificarea traseelor liniilor 101C și 101M și înființarea de 4 stații noi începând cu data de 1 martie 2018, astfel:

- linia 101C va circula pe următorul traseu:
Cap linie 101C - Fabrica de pâine – C.E.T. - bd.Aurel Vlaicu – șos. Mangaliei (sens giratoriu LIDL) - șos. Mangaliei - bd. Ferdinand - Poarta 1 - Magazinul Tomis – Republica - Gara C.F.R. - Abator - șos. Mangaliei- str. Pandurului - str. Liliacului - Aurel Vlaicu - str. Industrială - Cap Linie 101C;

- linia 101M va circula pe următorul traseu:
Cap linie 101M - Gara C.F.R .- Abator - șos. Mangaliei - str. Pandurului - str. Liliacului - Aurel Vlaicu – VIVO (Maritimo) - bd. Aurel Vlaicu - Fabrica de pâine – CET – bd. Aurel Vlaicu - șos. Mangaliei (sens giratoriu LIDL) - șos. Mangaliei - Gara C.F.R. - Cap linie 101M.

Prin modificarea traseelor, locuitorii din Poarta 6, vor putea folosi noile stații de autobuz, astfel:
a) sens de mers către C.E.T.:
  - la intersecția pe str. Pandurului cu str. Liliacului;
  - str. Liliacului – vis a vis de Complex;
  - str. Liliacului – Școala nr. 37;
b) sens de mers către Gara C.F.R.:
  - b.dul Aurel Vlaciu – vis a vis de Complexul Comercial Doraly.

Sursa: http://www.ratc.ro/comunicate/#20180220-0
harta modificare trasee linile 101C si 101M.jpg (96.13 KB; downloaded 7681 times)

 


Re: Stiri, noutati, perspective andreir14

Anadolu Isuzu a câștigat licitația pentru cele 100 de autobuze noi de la Constanta:

https://m.ziuaconstanta.ro/stiri/admini ... 61516.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Linia turistica revine la Constanta!

Odată cu intrarea în noului sezon estival 2018, începând de sâmbătă, 16 iunie - Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța, redeschide linia turistică - CiTy Tour, care va rămane în circulație până pe 15 septembrie.

Acest proiect este realizat împreună cu Primăria Municipiului Constanța și Compania Naţională „Administrația Porturilor Maritime" S.A în cadrul proiectului „CIVITAS PORTIS“ cu intenția de a lega orașul Constanța, Portul Constanța și stațiunea Mamaia.

Linia estivală “CiTy Tour”, va circula pe noul traseu: Gară CFR – Piața Far – Poarta 5 - Silozurile Saligny (incinta Port) – Cuibul Reginei (incinta Port) – Portul Turistic Tomis – bd. Elisabeta - str. Termele Romane – str. Negru Vodă - str. Mircea cel Batrân - bd. Mamaia până la Tabăra Turist (Hotel Caraiman) din Stațiunea Mamaia.

Noua linie va fi deservită de 6 autobuze etajate cu plecări din Mamaia (Tabăra Turist) cu o frecvență de 25 de minute, astfel:
- 16 iunie – 30 iunie - program 09:00 – 18:00
- 01 iulie – 31 august - program 09:00 – 22:00
- 01 septembrie - 15 septembrie - program 09:00 – 18:00

Autobuzele CiTy Tour vor circula pe principiul Hop On / Hop Off. Marele avantaj pentru pasageri este posibilitatea întreruperii traseului turistic pentru vizitarea obiectivelor de interes şi continuarea călătoriei cu un alt autobuz etajat, din oricare staţie, în prețul biletului achitat inițial.

Autobuzele City Tour includ în ruta lor 100 de obiective turistice importante din orașul Constanța și din stațiunea Mamaia: Silozurile Anghel Saligny, Vechea Bursă Maritimă, Gara maritimă, Cuibul Reginei, Muzeul de Istorie și Arheologie, Edificiul roman cu mozaic, Moscheea Carol I, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic "Tomis", Delfinariu, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia si altelele pe care va invitam sa le descoperiti alaturi de noi.

Prețul pentru o călătorie cu autobuzele etajate este de 3 lei și pentru toată ziua (hop on / hop off), 5 lei. Biletele se găsesc la chioșcuri RATC dar și direct la conducătorii autobuzelor etajate. Pe linia estivală “CiTy Tour” gratuitățile și abonamentele nu sunt valabile, deoarece este traseu turistic.

De asemenea, RATC Constanta prelungește Linia 100 (cu plecare de la Gara CFR) până în stațiunea Mamaia (Tabăra Turist).

Astfel linia “100 Mamaia” va circula în perioada 16 iunie – 15 septembrie pe traseul: Gara CFR - bulevardul Alexandru Lăpușneanu - City Park - stațiunea Mamaia până la Tabăra Turist, fiind deservită de 9 autobuze în program 05:15 – 23:00, de luni până vineri, 05:45 – 23:00 sâmbătă, duminică și sărbătorile legale, cu plecări din Gară, cu o frecvență de 10 de minute. Durata cursei va fi de 80 de minute. Prețul pentru o călătorie este de 1,5 lei.

Abonamentele și gratuitățile emise pentru linia 100 sunt valabile și în stațiunea MAMAIA.

Sursa: http://www.ratc.ro/comunicate/#20180613-0



 


Re: Stiri, noutati, perspective Linia 43

andreir14 wrote:
Anadolu Isuzu a câștigat licitația pentru cele 100 de autobuze noi de la Constanta:

https://m.ziuaconstanta.ro/stiri/admini ... 61516.html


Asa oras...asa autobuze !

 


Re: Stiri, noutati, perspective cris_m

Peste tot nu vezi ca ne umplem de turcisme si asa zise autobuze romanesti... :roll:

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 17
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Constanța  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419397 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use