Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

 

Topic: Achiziții de autobuze Euro 6 în perioada 2017-2020

1272 posts, 299966 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 91
 
 

📖 Pagination options
Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 WT_fan06

Sau Astra?  :roll: Ar mai manca si ei o paine...
Legat de tramvaie, vedeti ca Alstom si Siemens fuzioneaza si vom avea Siemens Alstom.  :P
Haideti sa incheiem totusi off-topicul, nu ca am avea ce sa vorbim on-topic....

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Costin

Nu confundati carosierii cu producatorii de vehicule. Hess face doar caroserii, pe care tu vii si pui ce vrei (troleibuz, autobuz, ce vrei).

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Florinds

@Robert:
Nu ai vrea autobuzul din avatarul tau, pe care l-ai prezentat mai demult? Macar 100 sa avem asa. :)

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Puss in Boots

Ala nu e autobuzul electric? Parca erau la un moment dat 100 bucati anuntate pe o lista (dar cate nu sunt anuntate....se fac liste la minut si se trambiteaza sute de orice oricui si la orice moment). Oricum, nu stiu daca suntem pregatiti pentru autobuze electrice. Nu 100 si nu in traficul actual din Bucuresti. Dar cum nu sunt specialist, sunt doar subiectiv. Prefer pt moment trolee noi, poate chiar unele articulate si extinderea, daca este posibil, a liniilor de troleibuz acolo unde se poate, spre un transport cat mai ecologic posibil. Oricum va fi o picatura in oceanul de gaze de esapament de la sutele de mii sau milionul de masini din Bucuresti.

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Robert24

Nu e electric - e autobuzul concept autonom.
Eu mi-as dori multe, dar pana la urma important e sa gasesti acel raport calitate/pret pe care sa ni-l putem permite! Si obligatoriu cu un pachet serios de mentenanta!

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 WT_fan06

E foarte bun de concept, dar in niciun caz de oras. Cum sa ai canapele in autobuz? Cate locuri sunt in el? 50 de oameni intra un el maxim...
Scopul lui e cu totul altul - sa testeze condusul pe pilot automat. Si ala merge doar daca pe carosabil sunt benzi speciale, astfel incat sa fie detectate de senzorii de la bord, evident. Nu mai mentionam ca de preferat ar fi sa fie pus in sisteme BRT, nu pe Splaiul Independentei  :popa:

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Puss in Boots

Canapele erau in Saviemuri  ;) ce vremuri...

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Sava_6115-6315

Inteleg ca primareasa impusca doi iepuri: blat la licitatie si bani pentru rectificare. Chiar nu anticipam faza asta! :twisted: Singura mea teama este sa nu se intinda prea mult cu licitatia/contestatiile. Swietelky si Astaldi s-au judecat vreo 3 ani pentru tronsonul CF Vintu de Jos - Simeria... :popa:

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 serbanandrei

Salut

Uitati va ce minuni poate sa declare Doamna primar in necunostiinta de cauza.
Mai jos citat :

Chiar în acest moment, când discutăm, licitaţia noastră este suspendată de către CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor), pentru că sunt câteva companii care, din punctul meu de vedere, pun mai presus de interesul cetăţenilor interesul companiilor respective şi solicită imperios să se realizeze o lotizare (...). Nu avem de ce să lotizăm după dimensiuni, pentru că toate companiile mari din lume, inclusiv din România, pot să ofere toate dimensiunile de autobuze'', a arătat Firea.


Care companii din Romania sau chiar din lume construiesc toate dimensiunile dorite  si fac si tramvaie si troleibuze ?

Bate campii rau de tot !!!

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Puss in Boots

Poate s-o fi gandit la Astra Bus Arad. Si cu o chestie sunt si eu de acord: n-are absolut niciun sens sa se faca lotizare. Orice alta contestatie fie, dar nu asta. Eu i-as propune primaritei sa mareasca nr de autobuze articulate la 130 si totalul lor sa fie de 500. Iar cele de 12 m sa ramana 300, cele de 10 crescand la 70. Astea se pot trimite pe liniile cu incarcare slaba spre f slaba si pt preorasenesti.

LE: Aici inca nu se misca nimic nu? pus cruce si  :popa: Asteptam sa vina papa Pius sa schimbe ceva sau cum? :D Mai bine ar lua troleele, de bine de rau autobuzele sunt mai noi decat Ikarusurile si aici chiar s-ar putea castiga licitatia de catre Astra Bus. Patriotism and sh**  :lol:

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 ByOnu

Las asta aici. Este punctul de vedere al USR cu privire la licitatie. Nu sunt de acord cu el in totalitate, mai ales cu privire la autobuzele de 18 m. Dar un lucru este adevarat, avem 300 de autobuze Mercedes, first hand, la care parca renuntam fara a incerca macar sa le reparam.

Sunt eu tampit sau daca nu s-ar fi anulat prima licitatie astazi erau deja in constructie autobuze Mercedes pentru noi?! Ce-am avut si ce-am pierdut... :cry:

Nu vad sanse omenesti ca licitatia sa se mai reia in forma aceasta. Deci foarte probabil se va relansa (daca!) pe game si s-ar putea sa avem un parc pestrit, daca nu chiar de calitate estica.

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Puss in Boots

Cu partea legata de autobuzele de 18m nu sunt nici eu de acord. Marturie stau multiplele orase care au asa ceva (si nu doar autobuze, si nu doar articulate ci dublu-articulate) si care sunt de dimensiunea Bucurestiului minimum daca nu mai mari. Si care circula astfel de autobuze pe orice traseu. Si la noi ar putea lejer pe multe trasee fara sa fie BRT. Dar asta ar insemna ca si Politia sa-si faca treaba si sa ii salte pe cei care parcheaza in curbe mai ales. La Iasi s-au scos troleele dintr-un motiv stupid, dar atat de stupid....cand rezolvarea era organizarea traficului si Politia sa-si faca treaba. Si erau trolee in continuare, ba poate la ora asta chiar noi, fiind mai simplu sa iei trolee noi decat tramvaie noi. Mai ales ca parcul nu cerea mai mult de 50-60 bucati.

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 Daddy

Promisiuni noi marca Firea, promisiuni de toamna, asa cum aveam si anul trecut pe vremea asta. Amanunt nou, licitatia s-ar putea relua in cateva zile (spera ei) iar acum ar mai vrea 200 bucati euro 6.
Gabriela Firea, Primarul general al Capitalei
Am primit astăzi scrisoarea din partea BERD care ne garantează posibilitatea încheierii unui acord de 100 milioane de euro. Din această sumă vom achiziţiona 200 de autobuze Euro 6, în plus faţă de cele 400 din licitaţie.
...
...sperăm ca în două zile, CNSC să ne anunţe că putem să continuăm această licitaţie, potrivit legii s-au primit toate ofertele să le analizăm şi până la sfârşitul anului să semnam contractul, şi anul viitor să primim un prim lot de autobuze noi.
...
Mai adaug 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice. În ceea ce priveşte achiziţia de troleibuze, caietul de sarcini a fost finalizat şi a fost transmis către experţii Jaspers şi ai Universităţii Politehnice din Bucureşti pentru avizare şi eventuale modificări.

Sorin Chirita, City Manager Primăria Municipiului Bucuresti
Avem nevoie de sprijin din fonduri UE, autobuze electrice cel putin 100, vrem ca in zona centrala autobuzele sa fie electrice, pentru ca gradul de poluare din zona centrala este aproape de limita maxima.

http://www.economica.net/live-text-marile-probleme-ale-bucurestiului-dezbatute-de-invitati-de-marca-azi-la-conferinta-live-business_145149.html#n

 


Re: Achizitii de autobuze noi in perioada 2017-2020 punmeister

Daca ce zice e real, la 100 de milioane de euro am avea un buget de 500 de mii de euro per autobuz, not bad.

 


Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 91
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420554 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use