Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Iași

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

305 posts, 140322 views
 
Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 22
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Vedem ;) Sper doar sa nu taie prea mult si sa ramana cu acelasi nr de autobuze ca si acum si deci sa nu se imbunatateasca nimic (decat confortul calatorilor dar nu la ora de varf).

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

O stire de la Iasi: autobuzul de Aeroport va fi prelungit pana la Gara din 4 septembrie (adica de ieri). O veste buna (ca rea nu e). E dragut ca au si colantat corespunzator autobuzul.

https://www.facebook.com/PrimariaMunici...0049468630

"itinerariul va fi următorul:
– pe sensul spre Aeroportul Internațional Iași: Gara Iași - Piața Unirii - Târgu Cucu - Aeroport (cu stațiile intermediare Piața Unirii și Târgu Cucu);
– pe sensul spre Gara Iași: Aeroport - Târgu Cucu - Piața Independenței - Gară (cu stațiile intermediare Târgu Cucu și Piața Independenței)."

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Se pare ca este in curs de semnare contractul pentru transportul tramvaielor germane de la Essen/Mulheim spre Iasi. Sursa este raspunsul primit pe Facebook de la Primaria Iasi. Sa dea Domnul, aparuse in presa acum vreo saptamana o stire cum ca nu s-a realizat licitatia respectiva si ca Iasiul e in pericol sa piarda tramvaiele respective. Poate stirea era oarecum adevarata dar se exagera cu "pierderea tramvaielor", cine stie.... Tramvaiele astea sunt modernizate, bidirectionale si de capacitate mai mare decat GT4-urile pe care se presupune ca le vor inlocui (se vorbea de 25-30 vagoane in total, asta probabil daca vin si restul de tramvaie preconizate anul viitor). Sa speram ca lucrurile sunt OK si ca tramvaiele vor sosi poate in octombrie la Iasi.

Sa vedem si ce lucrari de reabilitare vor fi prevazute o data cu deschiderea axei de finantare europene. In pole-position pare a fi linia spre Dancu pana la capat, coroborata cu refacerea strazii (a carei stare e atat de blamata de conducatorii auto si care a si dat nastere la proteste). Daca nu intra pe fonduri europene, posibil ca linia din zona Padurii intre Tatarasi si Tg.Cucu sa fie reabilitata in regie proprie de catre Primarie. De restul portiunilor ramase (vreo 3 sectoare de diferite marimi) nu ma pronunt, sa vedem ce stiri apar in presa.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Sursa FB Mihai Chirica: primele 12 autobuze noi Isuzu ajung pe 5 octombrie, cu promisiunea a 60 pana la sfarsit de an.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Gaby

Autobuzele ajung în jurul datei de 28 Septembrie, conform spuselor domnului primar, Mihai Chirica, în conferința de presă de ieri, 19.09.2017.
Mai mult detalii găsiți în videoul de mai jos, precum: Noul plan de tarifare al CTP, privind serviciile de transport public de călători și introducerea de autobuze speciale pentru elevi și studenți.


 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Omu s-a exprimat prost pe FB de unde si confuzia. Ba chiar si aici zice ca ajung pe 5 octombrie la min 9:45 si apoi la cateva secunde dupa zice ca ajung la sfarsit de septembrie. Deci ajung de doua ori :D ma rog, s-a inteles si oricum o saptamana incoace si incolo chiar nu facea diferenta. Diferenta intre sept si octombrie e dotarea cu chestii locale, cruciulite, stegulete, braduti etc.

Ma bucur ca a vorbit si de tramvai la general dar nu ca nu a afirmat nimic (nici macar o propozitie) despre venirea celor de la Essen/Mulheim. E totusi o tacere suspecta.

O sa fie distractiv la tramvaiele/autobuzele "pentru elevi-studenti" :)

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Conferinta de presa a primarului de Iasi: https://www.youtube.com/watch?v=uQ2aP-2...e=youtu.be din care spicuim:

1. Iasi Velo City, un nou proiect pe fonduri europene care o sa contina:
-> 54 statii imbarcare si inchiriere
-> 35 parcari de biciclete private
-> 940 biciclete mecanice si 83 electrice
-> 43 triciclete pt persoane de varsta a 3a si 19 pt persoane cu dizabilitati
-> vor fi 11 statii service

Toate monitorizate GPS si la care este atasata o aplicatie online. Dar marea "veste" ca sa zic asa este cardul unic care se prevede a fi utilizat atat pentru biciclete cat si pt transportul public. Personal am vazut si folosit asa ceva in Valladolid, Spania unde am stat o perioada mai lunga. Respectivul card putea fi incarcat si cu intrari la piscinele municipale si la biblioteci. Era un super-card. Mi-ar placea sa si functioneze acest nou proiect nu sa fie doar pe hartie. Sincer la Bucuresti bicicletele alea puse de Firea in colaborare cred cu Raiffeisen Bank nu stiu daca le foloseste cineva. Si chiar daca, sunt o picatura intr-un ocean.

Valoarea proiectului: 4 milioane de euro. Mentenanta/exploatarea, in regim privat.

2. Se vorbeste la general de reabilitarea de linii de tramvai, modernizarea si reabilitarea de tramvaie (e subiectul de care stiu cel mai putin per total) si achizitii de tramvaie noi + sistemul de ticketing, din ce inteleg totul la 48 (-4 bicicletele) milioane euro prin POR Axa 4. Sincer, sunt bani cat sa reabiliteze liniile ramase si sa faca ticketingul + poate ceva modernizari la depouri daca sunt totusi prevazute si ele pe undeva. Sunt prea putini bani pentru tramvaie noi cand ai si celelalte lucruri de facut si mai bine sa le faci pe alea bine si cap coada pt ca tramvaielor noi le sade bine in depouri noi iar depourile Iasi-ului au nevoie de un facelift major.

ps. Primarul a fost chiar incurajat, conform propriilor declaratii, sa extinda tramvaiul in oras si-n localitatile invecinate de catre concetateni interesati si care l-au interpelat pe strada. Eu zic atat: Doamne ajuta (nu de alta, dar si PMUD-ul prevede extinderi de linii) sa traiesc sa vad asa ceva.

3. Se reabiliteaza cu fonduri europene Manastirea Frumoasa si maine se semneaza contractul. Nota: din pacate s-a pierdut finantarea pentru palatul Braunstein din centrul orasului, acea reabilitare se va face cu bani publici.

Plus inca niste blabla-uri locale si de gargara. A pronuntat cuvantul "troleibuz" si am tresarit, dar doar enumera niste mijloace de transport eligibile pentru Axa 4. Cred ca adormisem temporar asa ca mi-am facut iluzii pentru vreo secunda jumate  :lol:  :lol:

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

https://www.facebook.com/pg/tramclubias...6096159095

Imagini de la prezentarea primelor 12 Isuzu din cele 88 cumparate asta-vara. Intra de azi pe trasee.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/lovitu...72168.html

Achiziţia a 11 tramvaie pentru transportul public local a devenit o „mină de aur“ pentru o companie locală.
O firmă din Uricani - Info Trans Impex SRL - se va ocupa de transportul vehiculelor din Ger­ma­nia la Iaşi pe parcursul lunii noiembrie. Cu toate că nu deţine auto­rizaţie pentru transport agaba­ritic, firma a fost desemnată câşti­gă­toare a contractului în cadrul unei se­lecţii de oferte realizate de Com­pania de Transport Public (CTP).


Se pare ca tramvaiele germane vor ajunge totusi la Iasi aduse de o firma din judet ce nu detine momentan autorizatie pt transport agabaritic (vor veni pe trailere, conform articolului). Unul din ultimele hopuri vizibile e obtinerea acelei autorizatii. Cum a castigat licitatia fara n-am idee, probabil pt ca oferea pretul cel mai mic si o fi zis "ma jur pe rosu ca o obtin in 10 zile". Ca de obicei.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

Confirmat de primar, dupa 15 noiembrie ar ajunge tramvaiele respective. Intre timp au mai venit 9 Isuzu. Vad ca e stire fiecare nou autobuz....  :roll:

 


Re: Stiri, noutati, perspective CA 205

In Iasi mai merge sistemul de ticketing modern cu carduri magnetice?
Daca mesajul meu este off-topic rog un moderator sa il mute la locul potrivit. Multumesc!

 


Re: Stiri, noutati, perspective Celestin Draganescu

In Iasi nu a fost implementat niciodata un sistem de ticketing electronic. Nici contactless, nici pe carduri magnetice.

 


Re: Stiri, noutati, perspective CA 205

Atunci de ce autobuzele MAZ si nu numai au validatoare cu display si loc de apropiere a cardului(acolo unde se composteaza si biletul de hartie)?

 


Re: Stiri, noutati, perspective WT_fan06

Pai in era tehnologiei si a vitezei mai produce cineva compostoare simple? Validatoare care sa fie si pentru bilete ar trebui sa fie, asa, de tranzitie inspre contactless...

 


Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 22
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Iași  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use