Regiunile RomânieiTransilvaniaJudețul Brașov

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

653 posts, 259233 views
 
Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 47
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Sper în continuare că situația transportului cu troleibuze din Brașov se va schimba, mai ales după zvonurile auzite de la șoferi :)

Picture.png (105.48 KB; downloaded 3931 times)

 


Re: Știri, noutăți, perspective Puss in Boots

Sper sa fie reale zvonurile si nu doar "de autobaza" :)

 


Re: Știri, noutăți, perspective SPA29

Daca citeai ceva mai incolo ai fi vazut ca este scris negru pe alb care sunt planurile de viitor in ceea ce priveste transport in comun din Brasov. Cei din "autobaze" habar nu aveau de lucrul asta pana acum ceva timp.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Puss in Boots

Daca te referi la stirea aia cu fie autobuze electrice fie troleibuze, am citit-o. Nu e certa in nicio directie. Prefer troleele dar parca ii vad ca vin si zic ca e complicat cu firele si aduc autobuze electrice. Alta stire in afara de aia n-am vazut. Cred ca mai cert e ca vor aduce autobuze pe motorina inainte de orice electrice. Dar si pana acolo e drum lung.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

SPA29 wrote:
Daca citeai ceva mai incolo ai fi vazut ca este scris negru pe alb care sunt planurile de viitor in ceea ce priveste transport in comun din Brasov. Cei din "autobaze" habar nu aveau de lucrul asta pana acum ceva timp.


S-au schimbat puțin lucrurile. Cei din conducerea RATBV SA s-au cam răzgândit peste noapte. Titularul de pe #69 este lider de sindicat, iar la ședințe rețeliștii au fost întrebați de către conducere pe unde se poate extinde rețeaua de troleibuze. De asemenea, legat de troleibuzele Volvo din Linz sunt șanse apropiate de 50%-60% să le primim ca o donație și să plătească RATBV transportul, fie să le cumpere la un preț mult mai mic deoarece suntem orașe înfrățite.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Puss in Boots

Deci vestile sunt datatoare de speranta.

Ps. Ai grija cu "s-au/sau" ;)

 


Re: Știri, noutăți, perspective stefan_br

Eu zic sa nu ne hazardam la zvonuri sau la ce zice x sau y din garaj. Andrei, zic sa evitam sa facem specula, cand apar informatii mai sigure te asteptam, pana atunci sa ramanem rezervati.  ;)

 


Re: Știri, noutăți, perspective Victor92

Modificare temporară traseu linia 50

Autobuzele care deservesc linia 50 vor circula de luni, 25 septembrie 2017, pe un traseu modificat temporar, în sensul că vor întoarce în cartierul Șchei pe Strada Podul Crețului, înainte de a ajunge la stația denumită ”La Moară”. Schimbarea este determinată de începerea unor lucrări de infrastructură ce vizează consolidarea albiei pârâului care curge prin zonă.
În aceste condiții, traseul liniei 50 este configurat prin Livada Poștei – Mureșenilor – C. Brâncoveanu – Piața Unirii – Pe Tocile – Podul Crețului și retur prin zona Pe Tocile - Piața Unirii – Poarta Șchei – Nicolae Bălcescu – Castanilor – Livada Poștei. Noile grafice de circulație vor fi afișate în toate stațiile de pe traseu și pe site-ul www.ratbv.ro și vor purta mențiunea ”Valabil din 25 septembrie 2017”. Noile orare vor fi afișate în cursul zilei de duminică 24 septembrie a.c.
Ne cerem scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigurăm că vom depune toate eforturile pentru a asigura un serviciu de transport public cât mai calitativ și în zona respectivă.

Sursa: https://www.ratbv.ro/noutati/modificare...ia-50_211/

 


Re: Știri, noutăți, perspective Victor92

RATBV cumpără în rate 6 autobuze pentru a putea asigura transportul pe noua rută care va deservi Poiana. Valoarea contractului este de peste 5,7 milioane de lei

Odată cu amenajarea parcării multietajate din Poiana Mică, pentru a facilita accesul turiștilor din această zonă către stațiune, reprezentanții Primăriei Brașov au decis înființarea unei noi linii de transport în comun care să asigure legătura pe traseul dintre parcare și interiorul stațiunii. Pentru a putea opera această linie, RATBV are nevoie de însă de noi mijloace de transport în comun, iar singura soluție este achiziția unor autobuze în rate. Astfel, operatorul de transport a lansat o licitație publică în vederea achiziției prin leasing operațional a 6 autobuze midi, valoarea contractului fiind estimată la suma de 5.784.156 lei.

„Am ales această variantă de finanțare, fiindcă este mai avantajoasă pentru societate, în actualul context de lipsă a lichidităților. Acestea vor fi achiziționate pentru a deservi cu precădere viitorul traseu dintre parcarea Poiana mică până în interiorul stațiunii. Principalul avantaj al leasingului operațional este că nu vom achita un avans pentru cele 6 mijloacele de transport în comun achiziționate”, ne-a declarat Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RATBV SA.

Societatea ar urma să plătească autobuzele în 62 de rate lunare, ofertele la licitație putând fi depuse până cel târziu în data de 3 noiembrie. Conducerea RATBV speră ca procedura de licitație să se desfășoare fără probleme, respectiv fără contestații, astfel ca achiziția să se poată efectua până la deschiderea noului sezon de schi, când noua linie de transport va trebui să devină operațională.

Sursa: http://www.bizbrasov.ro/2017/10/03/ratb...-milioane/

 


Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

RATBV suplimentează semnificat cursele de pe Linia 24, care face legătura între Livada Poștei și Campusul „Genius”

Răspunzând unor solicitări ale conducerii Universității „Transilvania”, RATBV S.A. suplimentează semnificativ capacitatea de transport a liniei 24, care asigură legătura între Livada Poștei și Campusul „Genius”, obiectiv aflat în zona Bartolomeu (Institutul Cartofului).

Astfel, de luni, 9 octombrie, în fiecare dintre zilele lucrătoare vor fi efectuate câte șapte curse tur – retur între cele două capete de linie, față de două câte se executau până acum, însă fără a mai fi realizată intrarea în zona Avantgarden. Având în vedere cererea de transport existentă momentan, în zilele de sărbătoare și în zilele de la sfârșitul săptămânii acest traseu nu va fi deservit. Noile orare vor fi afișate pe site-ul societății și în toate stațiile de pe traseu, ele urmând a conține mențiunea „Valabil din 9 octombrie 2017”.


Sursă -> http://www.bizbrasov.ro/2017/10/06/ratb...ul-genius/

 


Re: Știri, noutăți, perspective Victor92

Suspendări temporare ale circulației pe linia 20

RATBV S.A. suspendă sâmbătă și duminică, respectiv în zilele de 14 și 15 octombrie 2017, timp de câteva ore, circulația autobuzelor de pe linia 20, Livada Poștei – Poiana Brașov. Măsura este determinată de desfășurarea la sfârșitul acestei săptămâni, pe Drumul Poienii (DN 1E), a unei competiții auto din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă.
Astfel, sâmbătă, 14 octombrie a.c., între orele 8.30 și 13.00, respectiv 14.00 și 18.30, circulația autobuzelor de pe linia 20 va fi oprită. Ultimele plecări din cele două capete de linie vor fi la orele: 8.00 și 13.00, iar de la orele 19.00 circulația revine la programul obișnuit.
De asemenea, duminică, 15 octombrie a.c., între orele 8.30 și 12.00, respectiv 13.00 și 18.00, autobuzele de pe linia 20 nu vor parcurge traseul Livada Poștei – Poiana Brașov. Ultimele plecări din cele două capete de linie înaintea suspendării circulației vor fi la orele 8.00 și 12.00, iar de la orele 19.00 circulația revine la programul obișnuit.
De menționat că autobuzele de pe linia 50, de vineri până duminică, în capătul de linie Livada Poștei, vor opri la peronul imediat următor celui obișnuit.
Angajații RATBV S.A. vor depune toate eforturile pentru ca, în ambele zile, imediat după ce se va finaliza competiţia auto, să asigure circulaţia mijloacelor de transport în comun pe linia 20. De asemenea, RATBV S.A. îşi cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi le mulţumeşte pentru înţelegerea arătată. În funcţie de eventuale măsuri operative dispuse de Poliţia Rutieră sau organizatori, mai pot apărea unele schimbări în traseele operate de societatea noastră.

Sursa: https://www.ratbv.ro/noutati/suspendari...ia-20_215/

 


Re: Știri, noutăți, perspective alliens

Curios cum de au nevoie de autobuze noi pentru poiana cand ei au un grad de utilizare a parcului de toata jena, probabil cel mai prost din tara, cu autobuze care circula un singur schimb, avand 1 sofer pe 1 autobuz...suna mai degraba a smen decat a necesitate.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

alliens wrote:
Curios cum de au nevoie de autobuze noi pentru poiana cand ei au un grad de utilizare a parcului de toata jena, probabil cel mai prost din tara, cu autobuze care circula un singur schimb, avand 1 sofer pe 1 autobuz...suna mai degraba a smen decat a necesitate.


Situația nu este cum o prezinți tu. Acum, rareori sunt cazurile în care un autobuz nu are 2 șoferi, iar de luna trecută a fost mărit salariul de la 1450 lei la 2600 lei (cel mai mic), iar luna asta au venit cel puțin 15 șoferi noi, dintre care 5-10 de la cei din Săcele.

Anul viitor vor fi licitații pentru achiziționarea a 50 de autobuze medii, 25 articulate și 25 midi, urmând ca unele autobuze din parcul actual să se caseze. Midibuzele din articolul de mai sus sunt pentru transbordarea între Poiana Mică și Poiana Brașov a celor care-și vor parca mașina în parcarea recent deschisă din Poiana Mică.
Situația RATBV, ex. RAT Brașov, s-a schimbat foarte mult, din păcate nu și în privința transportului electric.

Așa că nu mai afirma lucruri pe care „le știi” înainte să te informezi, pentru că sunt și vizitatori sau membrii noi pe acest forum pe care-i induci în eroare.

 


Re: Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

RATBV a devenit operator regional și se pregătește de curse în localitățile învecinate!

RATBV s-a transformat din această săptămână în operator regional, lucru ce-i va permite să opereze, în curând,  curse și în localitățile învecinate, în funcție de cerere. Prima localitate care a devenit acționar lângă municipiul Brașov este Prejmer. Dacă vrei și la tine autobuzele RATBV transmite-i primarului din localitatea ta să procedeze ca Prejmer.

Pe Facebook, Agenția Metropolitana Brașov a scris: „Începând din această săptămână, operatorul de transport din Brasov (SC RATBV SA) a devenit operator regional. Comuna Prejmer a devenit acționar în cadrul societății alături de Municipiul Brașov și Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov.

Transformarea RATBV din operator local de transport în operatorul regional este una din etapele procedurale necesare pentru extinderea serviciilor de transport public în comunitățile din Zona Metropolitană Brașov”.

Sursă -> https://brasovromania.net/2017/10/ratbv...nvecinate/

Cel mai probabil, cursele spre Prejmer vor începe de anul viitor când parcul de autobuze se va îmbogăți cu autobuze noi.

 


Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 47
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Brașov  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419396 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use