MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Sisteme de informare în stații

446 posts, 147496 views
 
Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13  ... 32
 
 

📖 Pagination options
Re: Sisteme de informare in statii zapacitu

Nem tudom!  :bere:

 


Re: Sisteme de informare in statii mcosmin

Un AIO de la Izvor, peron 2, capatul X a disparut. Era defect de ceva vreme.

 


Re: Sisteme de informare in statii mcosmin

AIO-ul a revenit functional.

 


Re: Sisteme de informare in statii ByOnu

Iti trebuie un doctorat la Poli pentru a intelege astfel de scheme, zau. :roll:
P_20170912_142907_vHDR_On.jpg (437.54 KB; downloaded 4410 times)

 


Re: Sisteme de informare in statii shoppy

Probabil de aceea nu intelege nimeni ca ce se prezinta acolo este vestita magistrala M3 pe traseul Gara de Nord - Dristor 2.

 


Re: Sisteme de informare in statii ByOnu

Ignorand M3, pur si simplu este foarte stufoasa. Eu daca n-as cunoaste m-as incurca. Sunt foarte prost concepute.

 


Re: Sisteme de informare in statii Puss in Boots

Toate acele placi trebuie schimbate si puse unele mai simple si noi. Mi se pare ca in multe dintre cele de pe M2 apar greseli legate de M1 si M3 la conexiunile de la Victoriei si Unirii (in sensul ca sunt pe invers; la Tineretului sigur am vazut si nu cred ca le-a modificat nimeni; in afara de schimbarea denumirilor de statii nimic nou pe placile de genul ala).

 


Re: Sisteme de informare in statii shoppy

Da, s-a dorit M3 detaliat si restul retelei schitat(la modul bagam ce incape si pe unde incape, nu urmand vreo regula  ca sa se vada realizarile socialiste, asa ca a iesit un *****; ori faci schema de detaliu cu magistrala ori schema generala cu toata reteaua.
A se vedea ca a existat o tentativa de modernizare, au inlocuit Industriilor cu Preciziei si au adaugat Anghel Saligny langa Republica.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Sisteme de informare in statii sab

Sa nu uitam ca la vremea inaugurarii tronsonului GdN-D2 reteaua se complicase mult:
- aveam o M1 cu doua capete (Industriilor, respectiv GdN)
- inaugurasem tronsonul GdN-D2, care, desi era lipita de M1 si nu schimbai metroul, era considerata totusi o magistrala separata M3 ( figurata de obicei cu verde in schitele vechi). Si asa a fost considerata ani buni, magistrala separata.
Ceea ce vedem in poza este corect, este doar schita noii linii, M3.
Ca noi am redefinit M1 si M3 ulterior, asta este alta poveste, dar cel care a facut schita in 1989 nu avea cum sa prevada asta...Nu poti sa faci dintr-un rahat bici...

 


Re: Sisteme de informare in statii MikeT

Ar trebui puse mai multe panouri cu intreaga retea, evidentiata magistrala pe care se afla statia unde este fiecare panou, si s-ar mai lamuri lumea.
Panoul portocaliu pus mai sus ca exemplu este complex, dar asta pentru ca se doreste  explicarea cat mai multor lucruri. Daca l-ar fi facut simplu, cu traseul statiilor de pe magistrala respectiva si atat, ar fi scapat ieftin, dar le-ar fi sarit lumea in cap ca nu au prezentat imaginea de ansamblu. Asa, s-au incadrat si in dimensiunea standard a panourilor de genul acesta si au pus informatii pentru toate gusturile.   :)
Hai sa vedem in anul 2017 ce pot gandi niste graficieni, in colaborare cu personalul Metrorex, ca panoul ala e de 30 de ani.  :lol:

 


Re: Sisteme de informare in statii shoppy

Problema este ca Metrorex si-a privit mereu reteaua pe 2 directii, sus-jos si dreapta-stanga, apoi s-a impus formatul panourilor ca fiind unul unul foarte lung, de aici au rezultat 2 tipuri de schme, schema cu M2 care este o schema de magistrala, si schema cu restul, in care se incearca inghesuirea a tot ceea ce nu este M2(vezi si schemele de pe peroanele IVA in care apare M1, M3 si M4), chestie care a tot evoluat intr-o porcarie.
Practica a aratat ca sunt acceptabile 3 tipuri de scheme:
1) schema simplificata a intregii retele, prezinta intreaga retea cu specificarea capeteleor magistralelor si statiilor de tranzit(aplicabila la retele mari, la noi nu este cazul)
2) schema de detaliu a intregii retele, prezinta intreaga retea cu specificarea tuturor statiilor(aplicabila doar la retele mici si mijlocii, perfecta pentru reteaua noastra)
3) schema de detaliu a unei magistrale, prezinta magistrala cu toate statiile ei si evidentierea statiilor de legatura cu alte magistrale(si chiar a mijloacelor de suprafata cu legatura la fiecare statie)

De aici rezulta ca schema care prezinta niste magistrale in detaliu, alte magistrale schitat, si alte magistrale doar ca legatura, este o prostie care trebuie sa dispara, toate schemele sa fie ori magistrala in detaliu ori retea in detaliu(cazurile 2) si 3)).

 


Re: Sisteme de informare in statii cosminduru

Acelea sunt placute-relicva ce trebuie puse in muzeu, pur si simplu cred ca pe responsabilii acelei statii nu ii intereseaza sa le dea jos
Sunt si scheme mai noi si bine facute prin multe statii, stiu de ex. de Izvor, Eroilor, Basarab, iar in altele lipsesc, de ex. la Crangasi.

 


Re: Sisteme de informare in statii BodoMinea

Probleme intermitente astăzi cu sistemele de informare pe magistralele 1, 2  și 3, între orele 9.30 și 15 (cel puțin)...
20171002_102300.jpg (26.08 KB; downloaded 4173 times)

20171002_134246.jpg (62.13 KB; downloaded 4173 times)

20171002_134625.jpg (59.25 KB; downloaded 4171 times)

IMG-20171002-WA0040.jpg (47.22 KB; downloaded 4172 times)

IMG-20171002-WA0052.jpg (34.42 KB; downloaded 4171 times)

Altele prin Unirii și Victoriei M1 mai afișau IP-uri (cele cu LED matrix). Măcar dacă le-ar închide de tot pe toate când nu funcționează corespunzător ca să nu dezinformeze.. Mă întreb dacă a fost vorba de lucrări de mentenanță/îmbunătățire sau o defecțiune care a afectat sistemul.

 


Re: Sisteme de informare in statii mcosmin

Incep sa fie cam saptamanale deranjamentele astea...

 


Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13  ... 32
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2279 forum members have written 420769 posts in 5243 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use