Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Iluminat public

1103 posts, 239715 views
 
Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17  ... 79
 
 

📖 Pagination options
Re: Iluminat public faraonul

Salut,

S-a modernizat reteaua de iluminat public pe Bd. Marasti din Sectorul 1. Dupa 27 de ani iluminatul public este functional pe ambele parti ale bulevardului intre Bd. Maresal Averescu si Piata Montreal.

Am facut si un filmulet diponibil aici: https://youtu.be/bHD5D1avB7Q

Oare cand vedem reparat iluminatul public si in Piata Montreal dar mai ales pe DN1 intre Aeroportul Baneasa si Pasajul Otopeni?
Dar pe Pantelimon de la Piata Morarilor la Granitul?
IMG170810-214021.jpg (655.14 KB; downloaded 4235 times)
IMG170810-214340.jpg (666.13 KB; downloaded 4237 times)
IMG170810-214841.JPG (685.77 KB; downloaded 4234 times)
IMG170810-214457.JPG (697.1 KB; downloaded 4235 times)
IMG170810-214842.JPG (206.46 KB; downloaded 4235 times)

 


Re: Iluminat public faraonul

Vad ca nimeni nu a mai postat nimic aici timp de o saptamana. Intre timp s-a reparat iluminatul public la Piata Montreal.

Una calda alta rece. Pe Bd. Aerogarii este o avarie foarte mare de la Sos. Bucuresti-Ploiesti la Bd. Ficusului. Nu merg peste 40 de stalpi. Apoi o alta avarie este de la OMV la rampa Pasajului Baneasa unde sunt 8 stalpi stinsi si pe pod inca 2. Am facut un filmulet din zona respectiva venind dinspre Alexandru Serbanescu spre Aerogarii.

Bonus: Avaria celebra de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti  (DN1) din dreptul pistei aeroportului  Baneasa. Anul acesta implineste 4 ani si 54 de sesizari facute doar de mine. Pe sensul de iesire din oras sunt 4 stalpi retezati in urma unor accidente rutiere si alimentarea intrerupta la 25 de stalpi. Pe celalalt sens spre centru este un stalp retezat si 10 stalpi nefunctionali. Luxten stie dar nu intervine ca nu au mentenanta acolo nefiind in SIP (Sistemul de iluminat public). PMB nu a preluat nici dupa 10 ani de la CNAIR tronsonul de la Baneasa la Pasajul Otopeni peste DNCB. Lasa ca de Craciun o sa puna beculete ornamentale si la 50m este bezna totala. Asa primim noi musafirii in Bucuresti!



 


Re: Iluminat public ByOnu

Ieri dimineata am trimis o sesizare online catre Luxten pentru un stalp din fata blocului care nu lumina de cel putin un an. Seara cand m-am intors coborau cu succes platforma. :shock: Le-am multumit baietilor pentru promptitudine. :lol:

 


Re: Iluminat public shoppy

Pai nu v-am spus sa faceti sesizari?
Si mai este ceva, un bec lipsa, o siguranta cazuta, chiar si un cablu, astea sunt chestii simple, daca se ajunge la stalpi lipsa acolo deja trebuie sa ai stalpul pe stoc, dupaia macara, chestii mai complicate.

 


Re: Iluminat public faraonul

La chestii simple gen înlocuit un bec Luxten de mișcă foarte repede. La fel și la proiecte complet noi unde fac o treabă excepțională. Lucrurile de schimba brusc daca insa sunt avarii mari care necesită investiții majore și arterele nu sunt in SIP. Am semnalat în repetate rânduri pe Sos.Bucuresti Ploiești la aeroportul Baneasa și Willbrook, Bd. Aerogarii, Bd. Expoziției unde este SNSPA, Gameloft, Ubisoft, service Honda, Suzuki, Citroen și nimic. La fel și pe Podul Grant unde zeci de stalpi nu merg. Acum am sesizat Pasajul Unirii. Arterele care sunt in SIP și au contract de mentenanță sunt întreținute bine. Restul nu primesc nimic de parca nu ar fi tot în București. Parca sunt două orașe paralele. Poate lucrează cineva la Luxten sa ma lamureasca și pe mine.
Înțeleg că Pasajul Constanta de pe Grivița aparține de CFR dar 4 Lampi se puteau pune la intrarea și ieșirea din pasaj (cate doua pe sens) încât sa lumineze și în subteran. Cine merge prin zonele respective înțelege ce spun.

 


Re: Iluminat public Daddy

Problema cu Luxten e ca din ce se pare ei se bazeaza aproape exclusiv pe reclamatii, inspectiile pe teren (macar pe bulevardele importante) fiind foarte rare.  Reclamatiile online se rezolva destul de repede (daca nu e un defect major), in general 1-2 zile, lucru probat personal de mai multe ori, la acest aspect merita felicitari.  Altfel, o defectiune poate sa ramana nerezolvata luni de zile daca nu se gaseste un binevoitor (in general un locatar din blocul alaturat) sa dea un apel sau o reclamatie online ca sa afle si ei de problema respectiva.

Intrebare: in cazul unui stalp cazut in urma unui accident auto petrecut in urma cu multi ani si neinlocuit nici acum (fapt ce afecteaza iluminatul in zona), oare o astfel de sesizare online ar putea schimba ceva?

 


Re: Iluminat public andrei11

:lol:  :lol:  :lol:
Răspuns:
Fă-o !

 


Re: Iluminat public WT_fan06

Nu conteaza cat timp le ia sa le rezolve, trebuie sa sesizezi oricum. Ma bucur sa aud ca sesizarile chiar sunt luate in seama si rezolvate asa cum pot ei, "dupa buget, coane Fanica"  :lol: Am sa fiu si eu mai atent si am sa sesizez nereguli.   :idea:

 


Re: Iluminat public cris_m

Cumva e firesc ca se bazeaza mai mult pe reclamatii. De ce spun asta? Sa ne gandim asa, astfel de inspectii de care ziceti voi, cel mai bine se realizeaza la lasarea intunericului (testele astea diurne sunt o prostie), atunci fiind cel mai probabil sa vezi ca un bec lumineaza mai slab sau deloc, ca se intrerupe etc. De asemenea, in cazul stalpilor "cazuti" victime colaterale ale accidentelor auto, e foarte greu sa previzionezi care o sa fie rasturnat. Ce e in picioare azi, nu va mai fi neaparat si maine... Deci, ca sa nu mai apara probleme, ar insemna ca in fiecare seara sa existe "patrule" de la Luxten prin tot orasul, ceea ce este foarte costisitor.

 


Re: Iluminat public abc_XC

Iluminatul public din Bucuresti are in spate o gramada de probleme birocratice care ii afecteaza in mod direct buna functionare. Din pacate, uneori Luxten e injurat degeaba, rezolvarea problemei nedepinzand de el.
Problemele incep de la Primaria Generala unde Directia Utilitati Publice se ocupa de gestionarea si administrarea iluminatului public iar Directia Generala de Dezvoltare si Investitii se ocupa de modernizarea si extinderea sistemului de iluminat public. Problemele apar atunci cand dupa o modernizarea sau o extindere a retelei de iluminat public nu se face receptia finala si sistemul nu se preda catre Directia de Utilitati Publice, nu este introdus in SIP si practic ramane fara mentenanta si "al nimanui" pana la realizarea receptiei. In acest caz Luxten nu are dreptul sa intervina pentru remedierea vreunei avarii. Un caz celebru e la intersectia Sos. Colentina cu Strada Doamna Ghica,
https://www.google.ro/maps/@44.4615747,26.1330183,3a,75y,155.71h,96.6/data=!3m6!1e1!3m4!1s1NFNm0g95iENmqehMe3x2w!2e0!7i13312!8i6656 unde din 2008 nu s-au mai montat becuri, problema fiind blocata intre cele doua directii din primarie.
Ceva asemanator se intampla si la finalizarea lucrarilor de modernizare bulevarde/pasaje, cand dupa garantia oferita de constructor se pierd mai multe luni sau chiar ani prin hatisul legislativ pentru receptia unei lucrari si transferarea intre directiile din primarie. Un exemplu e Pasajul Basarab, unde reflectoarele care mai functioneaza ard de luni bune fara incetare iar iluminatul arhitectural functioneaza haotic zi si noapte (acolo unde nu s-a ars definitiv), iluminatul nefiind inca in SIP deoarece nu s-a facut receptia lucrarii.
Apoi mai este problema alimentarii cu energie electrica. ENEL efectiv ignora cererile primariei si ale Luxten de remediere a avarilor la bransamentele electrice ce alimenteaza reteaua de iluminat. Luxten si primaria nu pot face nimic, decat o plangere catre ANRE care v-a soma ENEL sa remedieze avaria. Tot acest circuit poate dura cateva luni bune, timp in care o strada sau o alee stau cufundate in intuneric. S-a intamplat asa in iarna,  pe Bd. Dacia, in fata ASE, unde mai multi stalpi au avut iluminatul intrerupt din cauza unui cablu electric defect ce trebuia inlocuit de ENEL.
Eu personal de la Luxten nu am primit niciodata raspuns, chiar daca de cele mai multe ori problema s-a rezolvat. Pentru probleme mai complexe (stalpi lipsa, strazi intregi fara lumina sau extindere iluminat recomand o sesizare la PMB).
Un raport despre Sistemul de Iluminat public pentru anul 2016 poate fi gasit la adresa: http://www.amrsp.com.ro/images/Sectiunea%20IV%20-%20Raport%20iluminat%20_2016_1.pdf

 


Re: Iluminat public faraonul

Am o veste buna pentru cei care locuiesc pe Sos. Pantelimon între Morarilor și Granitul. Zilele acestea Luxten va monta 17 corpuri de iluminat. Cine sta in zona sa confirme dacă au văzut instalația noua in probe.

Eu insist pentru rezolvarea tuturor problemelor la iluminatul public din Bucuresti, mai ales ca vine iarna și atunci se vede importanta lui.

Luxten știe de avariile de la intrarea dinspre A2-Pallady (CNAIR), Sos. București Ploiești de la Otopeni la Băneasa (CNAIR), majoritatea pasajelor subterane și supraterane (au numai 3 in administrare), Podul Constanta(CFR), Colentina Doamna Ghica și multe altele. Sunt convins ca au toată bunăvoința sa le rezolve dar nu intervin fără cadrul legal.

Pentru orice problema va sfătuiesc sa faceți sesizări atât la Luxten dar și la PMB. Cu cat mai multe sesizări pertinente cu poze sau link-uri la poze cu atât mai mult cresc șansele sa se rezolve. Eu le scriu cel puțin lunar.

 


Re: Iluminat public abc_XC

Pe strada Dumitru Brumarescu din Sectorul 4 au inceput lucrarile pentru introducerea sistemului de iluminat public. Se sapa pentru introducerea cablurilor de energie electrica si pentru fundatiile stalpilor.

 


Re: Iluminat public faraonul

Lucrarile de reabilitare la iluminatul public pe Sos. Pantelimon intre  Morarilor si Granitul sunt aproape finalizate. A mai ramas sa conecteze Luxten o mica portiune de 13 stalpi pe sensul de intrare in oras intre Grantitul si Spitalul Pantelimon dar deja artera arata foarte bine. Dupa 4 ani se revine la normal. Sper sa rezolve si avariile dintre Morarilor si Delfinului. De asemenea la intrarea in Bucuresti intre Orasul Pantelimon si Granitul nu merge lumina pe o latura a strazii.

Iata un filmulet facut ieri 1 Octombrie:



 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Iluminat public GPS

Cei de la Luxten au început sa pună iluminat public stradal pe Strada Moldovița și Strada Tomesti momentan, lucrările au început săptămâna trecută, pe primul segment s-au pus stâlpi, iar la al doilea au început deja sa sape, respectiv sa taie asfaltul.

 


Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17  ... 79
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2284 forum members have written 420985 posts in 5244 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use