Regiunile RomânieiCrișanaJudețul Arad

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

110 posts, 65997 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Modificari de trasee pe perioada vacanței școlare

Compania de Transport Public Arad anunţă publicul călător că, începand cu data de 19.06.2017, pe perioada vacantei scolare, se vor face următoarele modificări :

Traseul Turnu – Arad: se suspenda cursa cu plecare 14:20 din Arad si retur 15:00 din Turnu.

Traseul Fiscut – Arad se suspenda cursa cu plecare din Arad la 5:35 si 14:15 si retur din Fiscut la 6:40 si 15:15

Traseul Zarand – Arad: se suspenda cursa cu plecare 6:33 din Zarand si retur 14:15 din Arad.

Traseul Santana – Arad se suspenda.

Traseul Pecica – Sederhat – Arad se suspenda.

Traseul Sofronea – Arad se suspenda.

Traseul Arad - Zabrani : cursa cu plecare 14:12 si retur 15:10 se va limita la Alunis.

Traseul Arad - Frumuseni : se suspenda cursa cu plecare din Arad la 06:20 si retur din Frumuseni la 6:54.

Traseul Arad - Fantanele : se suspenda cu exceptia cursei cu plecare 8:45 din Arad si retur 9:10 din Fantanele.

Linia 41 ( Piata Romana – Bujac) : se modifica ora de plecare 7:30 in loc de 7:20 din Bujac si 8:00 in loc de 7:45 din Piata Romana.

Linia 39b (Podgoria – Artarului): Se introduce cursa cu plecare 14:30 din Podgoria si retur din 14:45 din Artarului.

Lina 10 (Piata Romana – Vladimirescu) se suspenda.

Incepand cu data de 01.07.2017, pe perioada vacantei scolare, se vor face următoarele modificări :

Linia 49 (Caraimanul – Constitutiei – Caraimanul – Ogorului – Caraimanul ) se suspenda.

Sursa: http://www.ctparad.ro/

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Modificare trasee urabane cu autobuzul

Compania de Transport Public Arad anunţă publicul călător că, începand cu data de 15.07.2017, pe perioada vacanței de vară, se va introduce, experimental, un autobuz care va circula pe traseul PODGORIA- ZORI DE ZI - PODGORIA, în zilele de sâmbătă și duminică, după următorul program:
- plecări din Podgoria:  10:00; 11:00; 12:00; 13:00; 14:00; 15:00; 16:00, 17:00
- plecări din Zori de Zi: 10:30; 11:30; 12:30; 13:30; 14:30; 15:30; 16:30, 17:30
Stațiile de pe traseu sunt următoarele: Podgoria, Banu Mărăcine, Piața Spitalului, Mihai Eminescu, Pomenirea, Centrul De Vizitare Ceala, Trei Insule, Zori de Zi.

Pretul unui bilet pentru o persoana pentru o singura calatorie este 2 lei.

Sursa: http://www.ctparad.ro/

Oprire temporară a circulaţiei tramvaielor pe tronsonul Renasterii - Billa

Compania de Transport Public Arad anunţă publicul călător că, începând cu data de 17 iulie 2017, datorită unor lucrări la infrastructură, se oprește circulaţia tramvaielor pe tronsonul Renașterii – Billa.

Prin urmare, vor avea loc următoarele modificări:

Linia 7   va avea capăt de linie Vamă Micalaca și va circula pe traseul : Făt Frumos – Podgoria – Miorița - Vamă Micalaca și retur Vamă Micalaca – Miorița – Podgoria - Făt Frumos
linia 18b va avea capăt de linie Billa și va circula pe relaţia Făt Frumos – Piaţa Romană - Maranata – Billa și retur Billa – Maranata - Piaţa Romană - Făt Frumos

Programele de circulație vor fi afișate în stațiile de pe traseu.

Sursa: http://www.ctparad.ro/index.php/46-comu...teri-billa

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

http://specialarad.ro/ce-ti-pasa-tie-ct...erusinare/

Se poate extinde tramvaiul? Intreb doar teoretic, practic stiu ca nu se va face nimic. Daca un biet traseu de autobuz si e asa greu sa il bagi...

 


Re: Stiri, noutati, perspective punmeister

Primăria Arad pregătește achiziționarea a 28 de tramvaie noi și reabilitarea a 20 existente. Investiția este de 57 milioane de euro
În şedinţa de Consiliul Local Municipal de săptămâna viitoare, aleşii locali vor vota studiul de oportunitate privind achiziţionare unui număr de 28 tramvaie noi şi modernizare a 20 de garnituri din actualul parc circulant al Companiei de Transport Public Arad .  Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 57 milioane de euro şi va fi acoperită parţial din bugetul local, iar diferenţa din fonduri europene structurale prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

În timp ce pentru achiziţionarea unui vagon nou, cu dublă articulaţie municipalitatea va plăti 2.200.000 Euro, unul de capacitate medie va costa 1.700.000 de Euro. Intenţia administraţiei locale este de a cumpăra 10 vagoane de capacitate mare şi 18 de capacitate medie. În schimb, pentru modernizarea garniturilor existente de tip GT-8 se va plăti 223.000 Euro, iar pentru cele de tip GT-6, 308.000 Euro.

Durata de realizare a investiţiei este de 48 de luni.

"După ce vom aproba acest studiu de oportunitate, vom declanşa procedura de licitaţie. În urma acestei investiţii Aradul va fi printre primele oraşe din ţară care va avea o flotă de transport public cu tramvaiul modernă şi reabilitată”  a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Vom achiziţiona 28 de tramvaie noi şi vom reabilita 20 de tramvaie existente. Mai mult de atât, toate aceste tramvaie vor primi o parte finanţare europeană, o parte din bugetul local. Săptămâna viitoare vom aproba acest studio de oportunitate, vom declanşa procedura de licitaţie şi aşa cum aţi văzut Aradul va fi printre primele oraşe care va avea o flotă de transport public cu tramvaiul modernă şi reabilitată.

Apropo, 309K Euro pentru modernizarea unui GT8? Suna cam ciudat avand in vedere faptul modernizarea unui V3A-93M-FAUR in V3A-R-CA urma sa coste aproape 600K Euro.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Puss in Boots

S-a votat treaba asta? Dar e facut deja caietul de sarcini ca sa se lanseze licitatia? Cam multe tramvaie pentru Astra deodata. Sper sa nu stea municipalitatile cu anii sa astepte sa le vina tramvaiele, cum se astepta dupa Dacii pe vremuri. Nu cred ca m-am hazardat sa anunt Astra drept castigatoare, ar fi culmea ca in propriul oras si cu antecedente, fix Astra sa nu castige (modernizarile sigur le iau ei...). Evident se poate intampla orice dar pentru mine cel putin e destul de improbabil sa nu fie asa.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Robert

Daca Astra castiga 2/3 primarii, nu se mai baga ei la modernizari. Asta ar trebui si primariile sa ia in cont. Deja sunt 2 primarii cu oferte in perioada de evaluare...

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

10 autobuze electrice pentru Arad!

UPDATE Consilierii locali municipali au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici, studiul de oportunitate şi demararea procedurilor de licitaţie pentru pentru achiziţia celor 10 autobuze electrice.

Investiţia se ridică la 8,8 milioane de euro, cea mai mare parte a finanţării urmând a fi asigurată din fonduri nerambursabile.

Consilierii locali municipali sunt chemaţi, miercuri, să voteze un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru achiziţia de autobuze electrice, aprobarea studiului de oportunitate privind achiziţia de autobuze electrice şi a demarării procedurilor de achiziţie publică – etapa I, pentru atribuirea contractului de achiziţie a 10 autobuze electrice.

„Autobuzele electrice ce urmează a fi achiziţionate vor corespunde prevederilor legislative în vigoare cât şi cerinţelor publicului călător. Aceste autobuze trebuie să fie în egală măsură confortabile şi sigure, cât şi fiabile şi uşor de întreţinut. De asemenea, acestea trebuie să fie compatibile cu infrastructura actuală şi condiţiile de exploatare şi întreţinere existente în Arad şi vor prezenta performanţe bune de accelerare şi frânare. Se va ţine cont de accesul nelimitat al pasagerilor cu mobilitate redusă şi se va asigura confortul pasagerilor în interior” – arată reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad.

Investiţia
Conform Studiului de oportunitate, valoarea totală a investiţiei este de 8.835.000 euro cu TVA sau 40.414.824 lei cu TVA (curs info euro din iulie 2017, 1 euro = 4,5744 lei). „Valoarea estimată a achiziţiei a 10 autobuze electrice, respectiv 5 autobuze electrice capacitate medie (12 metri lungime) şi 5 autobuze electrice capacitate mică (midibuze <10 m lungime) este în valoare totală de 5.235.000 euro cu TVA sau 23.946.984 lei cu TVA (curs info euro din iulie 2017, 1 euro = 4,5744 lei), valoare ce cuprinde inclusiv pregătirea personalului. Această achiziție reprezintă prima etapă ce va fi parcursă pentru îndeplinirea obiectivului” – susţin reprezentanţii Primăriei.

Deoarece valoarea investiţiei este mare, aceasta nu poate fi acoperită doar din bugetul locat, fiind necesară identificarea unor noi surse de finanţare. „Pentru realizarea acestui obiectiv se intenţionează atragerea de fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020” – precizează Municipalitatea, care mai arată că „investiţia în autobuze electrice noi este crucială pentru crearea unui context general de atragere a unui număr cât mai mare de pasageri către transportul în comun, ceea ce induce automat o reducere a utilizării autoturismelor proprii şi automat o reducere a emisiilor de CO2 (cerinţă obligatorie a POR 2014-2020)”.

În Planul de Mobilitate Urbană Durabilă

Proiectul privind achiziţia a 5 autobuze electrice capacitate medie (12 m), 13 autobuze electrice capacitate mică (midibuze <10 m) şi instruirea personalului, este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) şi este prevăzut a fi realizat până în anul 2023. În luna ianuarie 2018 a fost elaborat de către Autoritatea Urbană a Municipiului Arad, Documentul Justificativ pentru finanţarea din fonduri europene structurale şi de investiţii 2014-2020, acest proiect fiind cuprins în lista proiectelor prioritare ce se doresc a fi implementate. 8 din cele 18 autobuze electrice prevăzute în PMUD vor fi achiziţionate într-o etapă viitoare.

Continuare: http://www.aradon.ro/10-autobuze-electr ... ad/2129234

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Suspendare temporară a circulației tramvaielor pe tronsonul Podgoria – Sere – CET

CTP anunţă publicul călător că, începând cu data de 16.11.2018, orele 8:00, datorită unor lucrări la calea de rulare, se opreşte circulaţia tramvaielor pe tronsonul Podgoria – Sere – CET.

Tramvaiele vor fi înlocuite de autobuze si vor opri in vecinatatea statiilor de tramvai de pe traseu.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Sursa: https://ctparad.ro/

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

La Arad s-a dat startul sarbatorilor de iarna, iar din 06 Decembrie 2018 circula tramvaiul lui Mos Craciun prin oras.

Programul tramvaiului este urmatorul: https://ctparad.ro/wp-content/uploads/2 ... 2018-1.jpg

Interesant e ca acesta circula si acopera toate cartierele din localitate  :D .

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Un nou pod peste Mureș și 10 autobuze electrice. Proiect de 49 milioane de euro pentru Arad

Unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România urmează să se realizeze la Arad. Este vorba despre o investiţie în valoare de 223.153.097,77 lei, TVA inclus (peste 49 milioane de euro) care va consta în amenajarea unui nou traseu de transport public de călători ce va asigura legătura între zona UTA și strada Ștefan Cel Mare.

Ambiţiosul proiect al administraţiei locale presupune construirea unui nou pod peste Mureş şi achiziţionarea a 10 autobuze electrice. Mai mult decât atât se are în vedere amenajarea de străzi noi (continuare str. A. Șaguna – str. Câmpia Turzii, continuare str. Ticu Dumitrescu) şi reabilitarea străzii Andrei Șaguna între str. Condurașilor și str. Barbu Lăutaru. De asemenea proiectul municipalităţii presupune construirea  a două  stații de alimentare pentru autobuzele electrice, construirea și modernizarea a 23 de staţii de transport public de călători şi nu în ultimul rând amenajarea unor piste pentru biciclete pe zona cuprinsă între str. Andrei Șaguna  şi  noul pod și  de la intersecția cu str. Economului  până la str. Ogorului.

Investiţia se va realiza în 5 ani de zile, din momentul semnării contractului.

„Vorbim de unul dintre cele mai mari proiecte, pe fonduri europene.  Practic vom asigura o nouă legătură rutieră între cartierele Aurel Vlaicu şi Aradul Nou. Proiectul în valoare de 49 milioane de euro include şi construcția unui nou pod peste râul Mureş, care va diminua considerabil traficul pe Podul Traian. De altfel putem spune că proiectul per ansamblu va genera schimbări majore în ceea ce priveşte traficul la nivelul întregului oraş.  În timp ce în  nordul municipiului transport în comun va fi asigurat de tramvaie, în sudul municipiului acesta se va face cu autobuze electrice. Odată cu acest proiect, putem spune că administrăm peste 120 milioane de euro, fonduri europene pe care Primăria Arad a reuşit să le atragă în ultimii ani”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

În acest moment proiectul municipalităţi este în fază de studiu de fezabilitate şi va fi supus votului consilierilor locali joi, 20 decembrie 2018.

Sursa: https://www.arq.ro/un-nou-pod-peste-mur ... arad/25648

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective ADK

Ikarus 260.04 sosit de la cehi în toamna anului 2013. :shock:
Autor: rocardesign (Phototrans.eu)
2019-01-19_221114.jpg (125.33 KB; downloaded 7325 times)

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Impact violent la Kilometrul 0. Un autoturism a intrat într-un tramvai!

În urma impactului, autoturismul a fost proiectat într-un semafor, pe care l-a culcat la pământ.

ARAD. Accidentul a avut loc joi, 14 martie, în jurul orei 12, pe Bulevardul Revoluției colț cu strada Horia, în fața Primăriei Municipiului Arad. Primii care au ajuns la locul accidentului au fost polițiștii locali care au fluidizat traficul. Conform informațiilor am aflat că șoferul autoturismului Volkswagen, cel implicat în coliziune, venea dinspre Podgoria înspre Teatru pe Bulevardul Revoluției și dorea să vireze la stânga înspre primărie. Acesta nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului și s-a lovit de tramvai care l-a târât până în semaforul de lângă trecerea pentru pietoni, pe care l-a pus la pământ. Din fericire, în zonă nu era niciun trecător. Nici șoferul din autoturism nu a suferit răni, ci s-a ales cu pagube materiale însemnate.

Circulația tramvaielor a fost oprită pe sensul de mers înspre Piaţa Romană, mulți călători alegând să își continue drumul pe jos. La scurt timp a sosit și un echipaj al Inspectoratului de Poliție Județean Arad care a început să intervieveze martorii și să efectueze măsurători pentru a stabili cine se face vinovat de producerea acestui accident.

Tramvaiul implicat este 1180. Pare a avea o usoara "accidentare" ...

Mai multe imagini gasiti aici: http://www.aradon.ro/impact-violent-la- ... 7tYxyRVqWU

 


Re: Stiri misterr

Locomotiva condusă de Walt Disney plimbă copiii din Arad. Cât a plătit un colecționar

Click pe imagine pentru video:





O locomotivă condusă cândva de celebrul Walt Disney plimbă zeci de copii din Arad. Vehiculul se află în curtea unui colecţionar care a locuit în America aproape toată viaţa.

Copiii se bucură o dată la două săptămâni de fiecare moment, alături de părinţi, dar şi de proprietar, care face aceste plimbări gratis.

În urmă cu aproape doi ani Francisc Onodi s-a decis să se întoarcă în ţară, după ce a locuit în America aproape 40 de ani. A adus cu el toată colecţia sa de trenuleţe şi motoare. Printre piesele de colecţie se afla şi o locomotivă pe care Walt Disney a condus-o, nu cu foarte mare pricepere, într-un parc de distracţii, înainte să fie cunoscut.

Francisc Onodi: „Când avea 17 ani, prin 1905 -1906, el a devenit mecanicul trenului şi a mers cu viteză prea mare în curbă şi a deraiat şi şi-a pierdut serviciul.”

Pentru a putea circula cu locomotiva, bărbatul a adus din Statele Unite şi şinele. Locomotiva poate plimba până la 20 de persoane, dar trebuie pregătită cu două ore înainte.

Fetiță: „Îmi place cum se plimbă.”
Reporter: „Și când fluieră?”
Fetiță: „Îmi place.”

Vecină: „L-am auzit de ceva timp că făcea repetiţii cu el şi abia am aşteptat să-l pornească să venim să ne plimbăm cu el.”

Investiţia nu a fost una mică. Bărbatul a cumpărat locomotiva cu suma de 400.000 de dolari.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

La Podgoria se afla un loc dedicat retelei de tramvaie care a facut istorie in Judetul Arad.

DSC_0594.JPG (388.6 KB; downloaded 6732 times)


DSC_0595.JPG (207.38 KB; downloaded 6728 times)


DSC_0596.JPG (361.29 KB; downloaded 6731 times)

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7 8
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Arad  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419386 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use