Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Știri, noutăți, evenimente și discuții diverse

1714 posts, 380647 views
 
Go to page:  1  ... 91 92 93 94 95 96 97  ... 123
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces shoppy

La Victoriei ai Parcul Doina fix acolo, iar la URAC ai Parcul Circului, cam greu de justificat alt parc...

 



Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces TibiV

https://www.news.ro/economic/primaria-capitalei-a-atribuit-doua-contracte-de-peste-un-milion-de-euro-pentru-semafoare-si-repararea-scarilor-rulante-din-pasajul-universitatii-1922404607052017071117074754

Primăria Capitalei a atribuit două contracte de peste un milion de euro pentru semafoare şi repararea scărilor rulante din Pasajul Universităţii

Administraţia Străzilor Bucureşti, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a atribuit două contracte cu o valoare cumulată de 4,73 milioane lei (1,03 milioane euro), cu TVA, pentru achiziţia de semafoare şi repararea şi întreţinerea scărilor rulante din Pasajul Universităţii, potrivit informaţiilor publicate pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Contractul care vizează achiziţia de semafoare are o valoare de 3,38 milioane lei (740.000 euro), cu TVA, şi a fost atribuit firmei Power Electric SRL din Bucureşti.

Compania a avut anul trecut venituri totale de 47,46 milioane lei şi avea, la finalul lui 2016, 51 de angajaţi, potrivit datelor trimise la Ministerul Finanţelor.

În ceea ce priveşte serviciile de întreţinere şi reparaţii la scările rulante din Pasajul Universităţii, contractul are o valoare de 1,35 milioane lei (290.000 euro), cu TVA, şi a fost atribuit firmei Ascensorul Company Service.

Compania a avut anul trecut venituri totale de 3,56 milioane lei şi avea, la finalul lui 2016, 19 angajaţi, potrivit datelor trimise la Ministerul Finanţelor.


Articolul are o poza cu pasajul de la... Piata Sudului !... :D

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Florinds

Eu mai mult de una-doua scari mergand nu am vazut niciodata, nici macar la inceput. Ce inseamna intretinere, adica sa se asigure ca raman stricate?
Mi se pare foarte amuzant cum, chiar si intr-o tara necivilizata precum Romania, statul nu e in stare sa protejeze o investitie (de pilda se fura becurile care lumineaza scarile rulante) nici acolo unde exista atatea camere video, in buricul buricului.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces shoppy

Da, pasajele pietonale de pe Turda si Grivita au post de paza cu ghereta si camere, asta care este in buricul targului nu este pazit de nimeni?(nu o fi investitia sectorului 1)

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces TibiV

http://bucurestiul.ro/nu-ne-mananca-tantarii-dar-ne-suge-o-firma-de-la-teleorman/

Primaria Capitalei a remis ieri un comunicat de presa, in care anunta ca la ordinul Gabrielei Firea campania de combatere a țânțarilor va continua până în luna octombrie, estimându-se a se efectua trei – patru tratamente pentru fiecare zonă din București. Ce nu spune primaria si nici Gabriela Firea este ca abonata la aceste contracte este o firma din Teleorman, ciudata coincidenta cu judetul prietenului Dragnea, firma infiintata anul trecut si cu o cifra de afaceri zero. Pana sa se lipeasca la contracte cu primaria Gabrielei Firea.

”Având în vedere dispozițiile primarului Gabriela Firea, în perioada 24 aprilie — 24 iulie, municipalitatea a aplicat, prin Centrul de Protecție a Plantelor, o medie de trei — patru tratamente de combatere a țânțarilor în principalele zone publice din Capitală.
În funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, campania de combatere a țânțarilor va continua până în luna octombrie”
, scrie în comunicatul amintit.

Tot acolo se mai specifica faptul ca in perioada aprilie — iulie, s-au aplicat tratamente în parcurile administrate de ALPAB și în cele administrate de primăriile de sector, pe spațiile verzi aferente aliniamentelor ALPAB, precum și pe spațiile verzi aferente aliniamentele stradale ale celor șase sectoare.

Printre zonele în care au fost efectuate tratamente se află Parcul Herăstrău, Parcul Circului, Parcul Bordei, Parcul Floreasca, Parcul Cișmigiu, Parcul Tineretului, Parcul Carol, Parcul Izvor, Sala Palatului, Piața Unirii, dar și parcurile administrate de primăriile de sector.

Firma care a castigat licitatiile pentru a ne proteja de tanatari este Fitodep Viridana SRL, tocmai din Teleorman.
Conform paginii de facebook Banii noști, firma a fost infiintata chiar dupa ce Gabriela Firea  a castigat alegerile in Bucuresti si pana sa castige contracte cu primaria Bucurestiului a avut o cifra de afaceri zero.




”Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti, o alta institutie din subordinea PMB, are grija de banii nostri. Astfel in aprilie a atribuit un contract 23 milioane RON, pe 48 luni unei firme FITODEP VIRIDANA SRL, din Turnu Magurele, Teleorman, infiintata in august 2016, cu cifra de afaceri 0 (zero) pe 2016. Pana acum aceasta firma a incasat 4.7 milioane RON. Putem spune ca o noua firma prospera apare in judetul Teleorman! Later edit: Asociatul initial CONSTANTIN VIRGIL-LUCIAN a iesit din afacere lasandu-i locul lui SITARU GEORGE. Oare cat o fi costat acest exit, dintr-o afacere asa promitatoare?”, scrie pagina Banii nostri.

Link-ul la FB Banii nostri: https://www.facebook.com/BaniiNostriPeManaLor/posts/277643479378794

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Puss in Boots

Macar de-ar face-o si ei mai putin vizibil....

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces shoppy

Si tu acuma, toata energia electrica a RATB(depouri, tramvai si troleibuz) este cumparata tot de la firma aia cu sediul intr-o garsoniera si pe numele unei babute din Cocotatii din Munte?

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces misterr

Mijloacele de transport în comun din Capitală, adevărate cuptoare

VIDEO: http://vid2.stirileprotv.ro/2017/08/04/61901978-2.mp4

O zi de foc în Bucureşti. Oamenii nevoiţi să folosească mijloacele de transport în comun trebuie să se roage în staţie să aibă noroc şi să nimerească o maşină cu aer condiţionat.

În ciuda promisiunilor oficiale, sute de autobuze, tramvaie sau troleibuze sunt acum nişte cuptoare pe roţi. Autorităţile locale au organizat în această dimineaţă un comandament de caniculă în care au discutat situaţia, şi au anunţat anumite măsuri.

Doar 500 dintre cele 1000 de autobuze din parcul RATB au aer condiţionat. Şi cum multe maşini sunt stricate, bucureştenii vor circulă în continuare în cuptoare încinse. În tramvai este şi mai rău!

Gabriela Firea, primarul Capitalei: “Să fie ultima vara cu disconfort în autobuze fără aer condiţionat.”
Doar că bucureştenii au mai auzit această promisiune şi anul trecut, la începutul mandatului de primar. Directorul RATB promite în schimb să împartă apă călătorilor.

Medicii de la Urgenţă au fost rugaţi de primarul Capitalei să îi adune şi pe oamenii fără adăpost cărora li s-ar putea face rău din cauza caniculei. Din păcate, nici în unele ambulanţe nu le va fi mai bine: nu toate au aer condiţionat.

Alis Grasu, directorul Ambulanţe Bucureşti: “Nu avem suficiente ambulanţe. Suntem nevoiţi să folosim şi fără aer condiţionat.”
Oamenii străzii vor fi duşi la spital. De altfel, poliţia locală susţine că va monitoriza intersecţiile că să nu le permită unor adulţi care cerşesc să-şi expună copiii la soarele puternic. Pe o asemenea caniculă apă nu va fi oprită, promite Apă Nova.

În schimb, reprezentanţii ANM le-au recomandat celor de la APĂ Nova şi de la salubritate să nu mai ude spaţiul public şi trotuarele în timpul zilei pentru a nu creşte indicele de disconfort termic din cauza vaporizării apei.

Potrivit meteorologilor, caniculă se prelungeşte până la mijlocul săptămânii viitoare. Vom avea parte şi de nopţi tropicale, cu temperaturi de până la 30 de grade celsius.

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Daddy

misterr wrote:
Gabriela Firea, primarul Capitalei: “Să fie ultima vara cu disconfort în autobuze fără aer condiţionat.”
Doar că bucureştenii au mai auzit această promisiune şi anul trecut, la începutul mandatului de primar. Directorul RATB promite în schimb să împartă apă călătorilor.

Este un indemn sau o dorinta a ei? Sau, ca primar, nu stie ca pana anul viitor pe vremea asta vin maxim 100 autobuze, asta in cazul fericit, cu licitatie terminata la timp si autobuze care incep sa fie livrate conform graficului din caietul de sarcini?  :P

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces florin

Poate la anul mai reduc parcul și o să mai circule doar 4-500 de autobuze! Și-așa sunt linii care vin așa de rar că nu le mai așteaptă nimeni. Mă aștept și la tramvaie să înceapă să dispară linii pentru că "nu există cerere".

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces Puss in Boots

Pai si cu PMUD-ul cum ramane? acolo sunt mentionate nspe mii de chestii pentru transportul public. Si zau ca e vorba de Bucuresti :D  :lol:   :popa:

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces WT_fan06

Aseara la miezul noptii, de la autostrada A1 si pana la podul de la Eroilor nu am prins nici macar un semafor pe rosu. Mi-am facut cruci cu 3 maini.  :o

 


Re: Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre aces misterr

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru bucureștenii care nu distrug ambrozia





Administratorii de terenuri din Bucureşti pot primi amenzi de până la 5.000 de lei dacă nu distrug ambrozia crescută pe proprietăţile lor, se arată într-un proiect de hotărâre aprobat, miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„Administratorii domeniului public şi privat al municipiului Bucureşti, precum şi persoanele fizice şi juridice, titulari sau administratori de terenuri private situate pe teritoriul municipiului Bucureşti au obligaţia să desfăşoare lucrări de combatere şi distrugere a ambroziei”, enunţă primul articol al hotărârii, care interzice, însă, utilizarea erbicidelor, având în vedere că lucrările pentru distrugerea ei se vor face în mediul urban.

Astfel, în cazul nerespectării prevederilor hotărârii, administratorii de terenuri persoane fizice vor primi o amendă cuprinsă între 500 şi 2.000 de lei, iar cele juridice, între 2.500 şi 5.000 de lei, atât în cazul în care nu distrug ambrozia, cât şi în cazul în care folosesc erbicide în acest scop.

„La început au fost voci care au spus că este prea mult ca un consiliu să se implice în acest sens. Dar este un fenomen şi pe raza Capitalei, deci nu mai putem fi nepăsători. Sunt oameni care pleacă pur şi simplu de-acasă pentru că sunt alergici. Cu vorba bună nu s-a putut, aşa că trebuie să instituim nişte amenzi. Întotdeauna am precizat, atunci când au fost instituite astfel de măsuri, că sperăm să nu fie nevoie de ele, dar poate aşa înţeleg şi proprietarii de terenuri că trebuie să facă ceva”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul şedinţei de consiliu.

Ambrozia creşte în grădini şi culturi agricole, pe marginea drumurilor, ruine şi în locuri lăsate în paragină şi poate afecta sănătatea oamenilor, pentru că polenul acesteia este alergen. Alergia se manifestă prin strănuturi dese, mâncărime în nas, în gât sau în cerul gurii şi la ochi, lăcrimare şi înroşirea ochilor, tuse şi greutate în respiraţie. Rinita alergică netratată poate duce la astm bronşic.

În zona Bucureşti-Ilfov au fost semnalate ca puncte principale de răspândire a acestei specii localităţile Bălăceanca, Căldăraru, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Domneştii de Sus, Pantelimon, Poşta şi Tânganu.

 


Go to page:  1  ... 91 92 93 94 95 96 97  ... 123
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420547 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use