Transportul în lumeEuropaBulgaria / България

 

Topic: Autostrazi

48 posts, 22750 views
 
Go to page:  1 2 3 4
 
 

📖 Pagination options
Re: Autostrazi neaguionutu

Știrile săptămânii din Bulgaria, din păcate fără filmări de pe CVS 2:

1. Datorită lucrărilor la nodul TNS/A7 Kalotina cu CVS 2 se închide până pe 2 septembrie 2016 TNS(A0). Rutele ocolitoare sunt prin oraș, Centura de Nord sau Centura de Sud.





Mai multe informații la aceste link-uri:
http://www.api.bg/bg/prescentar/novini/...ga-na-sop/

http://www.novinite.com/articles/176054...til+Friday

2. Mâine are loc deschiderea oficială a șantierului de pe A3 Struma Lot 3,3 Kresna-Sandarsky de 23,6 km. Este prima lucrare ce de autostradă pe noul exercițiu financiar 2014-2020.





Mai multe informații găsiți aici:
http://www.api.bg/bg/prescentar/novini/...trgovishe/

3. Astăzi a fost lansată licitația pentru 16 km din A2 Hemus lot cuprins între nod Belokopitovo(Shumen) și Buhovtsi(Targovishte). Secțiunea va fi la standard de autostradă 2x2+1 bandă de urgență, pe această secțiune vor fi construite 6 viaducte, 11 pasaje inferioare și superioare și un drum de legătură dintre autostradă și I-4 lângă Buhovtsi.





Mai multe informații la acest link:
http://www.api.bg/bg/prescentar/novini/...trgovishe/

4. Pe data de 23 august 2016 s-au deschis ofertele pentru 9,3 km din A2 Hemus, secțiune cuprinsă între Yablanitsa și Boaza. Au fost depuse 11 oferte, printre firmele ofertante se regăsesc constructorii  Aktor și Strabag, dar acesta s-a asociat cu o firmă din Bulgaria. Din cei 11 ofertanți doar trei sunt străini (uni făcând parte din asocieri cu firme bulgărești), restul fiind doar firme bulgărești.



 

Mai multe informații și lista constructorilor ce au licitat o găsiți aici:
http://www.api.bg/bg/prescentar/novini/...a-i-boaza/

5. Pe data de 25 august a fost lansată în dezbatere publică ultima variantă de traseu pentru A3 Struma lot 3,2 Krupnik-Kresna. Acest lot se afla la a patra variantă de traseu, celelalte fiind refuzate de public din diferite motive: costuri, ecologie... La lansare ultimei variante directorul API a spus că, dacă până în decembrie nu se ajunge la un consens asupra noului traseu, consecințele vor fi majore.





Mai multe informații la acest link:
http://www.api.bg/bg/prescentar/novini/...-prirodat/

 6. Au început să se vadă primele structuri de la construcția celui de al doilea pod de pe Centura de Est a Sofiei, este vorba de sensul Sud-Nord ce lipsește, cei ce merg la Bansko știu despre ce este vorba, iar în primăvara anului viitor va începe și costrucția secțiunilor rămase din Centura de Sud a Sofiei, secțiuni cuprinse între Mladust și A1 Trakya. Secțiunile cuprinse între Boyana și Lyulin vor fi construite mai târziu.










Ceva informații găsiți la acest link, declarațiile au fost făcute la vizita de pe șantierul CVS2:
http://www.api.bg/bg/prescentar/novini/...iya-okolo/

Și varianta în engleză, unde există și un film cu evoluția lucrărilor de pe CVS2:

http://www.api.bg/en/prescentar/novini/...layout-wo/

 7. Lucrările la CVS2 continuă, traficul a fost deviat pe sensul vestic (care este complet) pentru a se putea așterne stratul de uzură pe sensul estic, plus marcaje.





La sfârșit o să arate cam așa:





Și pentru un „remember”, așa arăta în 2012:





 Informații și poze preluate de pe http://www.api.bg http://www.novinite.com și SSC Bulgaria.

 


Re: Autostrazi neaguionutu

O informatie despre construierea podului Giurgiu - Ruse 2





„ The Romanian Vacation Led To a Record on Dunav Most Border Checkpoint

The five-day Romanian vacation from 1 to 5 June led to absolute record on the Dunav most border checkpoint at Ruse, the BGNES correspondent in Ruse reported.

Trough the checkpoint have passed 4 times more cars than usual, as the number reached 6000 for 24 hours. Usually there are between 1200 and 1500 cars, and in the most rush period the maximum was 4000 for 24 hours. Buses were 70, compared to the usual 20-25.

Because of the high number of cars, which were going back from a vacation back to Romania, late yesterday in the border checkpoint area there were lines for kilometers. The police and border intervention was needed, who tried to ensure the passing as fast as they could. There were 4 routes enabled for cars treatment, and the trucks were going one by one. The situation went back to normal by 2 o'clock this morning.”

Informatii  aici

„... The construction of a second bridge over the Danube in Rousse is an extremely important project, as well as the commissioning of the two new border checkpoints on the land border, which are fully finished, Zaharieva said.”

si  aici

Este in plan sa se construiasca Giurgiu - Ruse 2

Noul pod ar fi parte integrată din viitoarea autostradă A8 Ruse - Veliko Tarnovo, ce va funcționa ca și ocolitoarea a orașului Ruse.










Conform înțelegerilor anterioare podurile ce se vor face între România și Bulgaria vor fi: Călărași - Silistra (dorit de bulgari și construit tot de ei); Turnu Măgurele - Nicopole (dorit de noi, deci pe bani noștri) și Giurgiu - Ruse II (construit în comun).

 Acestea sunt doar acorduri, mai mult politice și declarative, va trece multă apă pe Dunăre până când se va mișca ceva. Bulgarii măcar caută finanțare pentru cel de la Silistra, chiar și prin sistemul PPP.

 


Re: Autostrazi neaguionutu

Autostrada Struma (A3), lot 3.3 Kresna -  Sandansky
Stadiul autostrazii la 19 iunie 2017






- Lot  lot 3.3 Kresna -  Sandansky,  în construcție, destul de avansat, doar o porțiune de lângă lot 4 ( Sandansky -Kulata ) este neatacată (descărcare arheologică);
- Lot 3.1 Blagoevgrad - Krupnik,  are ca termen de începere a construcției 1 august 2017, momentan ceva descărcări arheologice;
- Lot 3.1 Blagoevgrad - Krupnik,, are licitarea suspendată;
- Lot 3.2 Krupnik - Kresna, situația sa este încă incertă, sunt multe contre asupra traseului, poate la anul să se rezolve problemele, dacă nu se dorește transferarea fondurilor UE pe A8 Ruse - Veliko Tarnovo.

Traseu Lot 3.2 Krupnik - Kresna






 


Re: Autostrazi neaguionutu

Ultimele noutăți de pe la bulgari:

1. Pe data de 31 august s-a început construcția efectivă a lotului 3,1 Struma (Blagoevgrad - Simitli). Lotul are 12,6 km, dar este cam ciudat. La ora actuală se lucrează cu autorizație doar pe 6 km, aceștia fac parte din ocolitoarea orașului Blagoevgrad. Aceștia vor pute fi folosiți la finalizarea lucrărilor, restul de 6,6 km sunt după tunelul Zheleznitsa. Există noduri la ambele capete, dar de când a fost licitat s-au schimbat multe. Adică încă nu se știe cum se va lega de lotul 3,2 Krupnik - Kersna,  acesta suferind mai multe modificări, dar încă nu este nimic stabilit încă.














Mai multe info și poze la aceste link-uri:

http://www.api.bg/bg/prescentar/novini/...am-struma/
http://citybuild.bg/news/izdadoha-razre...oezh/35256
http://www.novinite.com/articles/182865...egin+Today


2. Pe 1 septembrie a fost relansată licitația pentru construcția lotului 3,1 Struma, tunel  Zheleznitsa, lotul are 4,3 km. Pentru a eficentiza mai repede licitația, cât și construcția, acest lot a fost împăarțit în trei sub diviziuni ce se vor licita separat. Subdiviziunea 1 este de 720 m și cuprinde construcție căi de rulare și portalul nordic al tunelului, termen contractual 600 zile; subdiviziunea 2 este de 2,18 și va cuprinde construcția a tunelul, plus portalul sudic și heliport, termen contractual 1060 zile; subdiviziunea 3 este 1,4 km doar cale de rulare, termen contractual 660 zile. Termenul de depunere a ofertelor este de 19 octombrie 2017, iar valoare de lansarea a ofertelo pe întragul lot este de 250 mil leva fără TVA (aproximativ 130 mil euro fără TVA)

Mai multe info la acest link:
http://www.api.bg/bg/prescentar/novini/...am-struma/


3. Pe data de 11 septembrie va începe dezbaterea finală pentru stabilirea traseului lotului 3,2 Struma, Krupnik - Kresna. După această dezbatere se dorește obținerea acordului de mediu și începerea pregătirilor pentru licitați. Termenul limită dorit pentru construcția acestui lot este 2019-2020 cel mai târziu.

Mai multe info la acest link: https://offnews.bg/ikonomika/eto-gi-pet...62652.html

 


Re: Autostrazi neaguionutu

Premierul bulgar Boiko Borisov anunţă construcţia unui nou pod Giurgiu-Ruse, fără cheltuieli publice

Premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat că România şi Bulgaria vor discuta la o şedinţă interguvernamentală, în octombrie, construcţia unui nou pod peste Dunăre. Construcţia nu va necesita cheltuieli publice, deoarece va fi finanţată de taxa de trecere, a precizat el duminică, potrivit site-ului novinite.com.


Articol de pe Economica.net

 



Go to page:  1 2 3 4
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Bulgaria / България  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419376 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use