Zona metropolitană BucureștiPrezentarea rețelei de tramvai din București

 

Topic: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghencea

1826 posts, 509831 views
 
Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 131
 
 

📖 Pagination options
Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghenc ByOnu

Nu zic ca n-ai dreptate, dar esti putin superficial. :)  Acest tramvai <<greu>> a fost o miscare foarte curajoasa la vremea lui. Atat de curajoasa ca pe vremea lui Videanu s-a renuntat la implementarea tipului acesta de infrastructura pe 21 si 34, asa cum se planifica la sfarsitul anilor 90. Nici astazi nu se mai angajeaza nimeni la un astfel de proiect. Avem diverse segmente green track (Rebreanu, Pantelimon) care insa sunt inconsistente (ba sectiune modernizata, ba sina OR, ba CF). Astept cu interes montarea gardurilor pe 21.

Ce pot lauda la 41 este viteza cu care s-a lucrat, constructia gurilor care dau pe peroanele de la Crangasi, precum si modul in care au fost proiectate terminalale. Comparati voi "terminalul" lui 21 de la periferie cu oricare dintre capetele lui 41. Iar astazi stai si te gandesti ca nici nu sunt interesati sa bureze linia pentru a mai scapa de restrictiile de viteza. In schimb ei nu bureaza linia, ci vopsesc gardul. Foarte bine si util si asta, dar linia e problema. Astazi o semicursa dureaza cu 10 minute mai mult decat in 2002, ceea ce este foarte, foarte mult!

Cu tramvaiele, stiu ca initial erau planuri reale pentru achizitionarea sau construirea de material rulant special pentru 41, de ce s-au multumit cu V3A-93, nu stiu.

 


Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghenc shoppy

Da, o adevarata performanta ca s-au sapat 2 accesuri la un pasaj subteran deja existent.
Ideea ca s-a construit repede este discutabila, initial s-a atacat segmentul din Pasajul Lujerului circulandu-se multe luni la paleta, apoi s-au mutat pe segmentul Crangasi - Ciurel si iar s-a circulat multe luni la paleta, apoi s-au mutat pe segmentul de pe Pasajul Grant si s-a mai circulat si aici multe luni la paleta, deabia dupaia au atacat intreg traseul dar ei avea cam un sfert deja terminat.

Goldmund, avantajele vehiculelor cu 2 capete de conducere si usi pe ambele parti apar abia in momentul in care construiesti un traseu nou(poti face statiile oricum, nu ai nevoie sa plasezi bucle de intoarcere ce ocupa mult spatiu, cu un simplu macaz poti face deschideri partiale de traseu), in momentul in care nu construiesti absolut nimic(chestie adevarata pentru ultimii 30 de ani in cazul retelei de tramvaie bucurestene) si ai deja traseele / statiile / buclele de intoarcere plasate, atunci marea majoritate a avantajelor dispar.

 


Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghenc punmeister

ByOnu wrote:
Cu tramvaiele, stiu ca initial erau planuri reale pentru achizitionarea sau construirea de material rulant special pentru 41, de ce s-au multumit cu V3A-93, nu stiu.

Da, la vremea aceea era in plan constructia a 64 de tramvaie Bucur 1 (model #3003) care urmau sa mearga cuplate cate doua. Faptul ca foundurile pentru tramvaie au facut baute asta e alta poveste.

 


Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghenc ByOnu

shoppy wrote:
Da, o adevarata performanta ca s-au sapat 2 accesuri la un pasaj subteran deja existent.


De acord ca in teorie nu este mare branza si mai ales nici tehnic, este o joaca de copii. Dar hai sa ne uitam la Eroii Revolutiei sau la Pasajul Victoriei.

Cat despre durata de executie, nu zic ca n-ai dreptate, eram mic pe atunci, dar din nou, hai sa comparam cu Rebreanu, Pantelimon, Iancului, Aerogarii, etc.

Linia 41, din punctul meu de vedere, a fost un proiect unitar si bine implementat, mai ales pentru acele vremuri. Ceva la care astazi eu unul nu pot decat sa visez si sa sper sa se mai repete.

 


Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghenc shoppy

Pai a fost realizarea lui Basescu.

 


  • lucica
  • Posted:
  •  

Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghenc lucica

Linia 19 ar putea fi transformata in metrou ușor,avem 1 Decembrie cu Liviu Rebreanu modernizat,pe Vitan linie noua,dacă s-ar grăbi cu Șincai să-l bage in modernizare...

 


Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghenc Costin

Sincai nu e in nici un plan de modernizare al primariei. Pentru ca primaria nu are nici un plan nou de modernizat linii de tramvai.

 


Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghenc Florinds

Nu e problema, un autobuz la 20 minute in locul tramvaiului cu oameni lipti de geamuri, ca in bancul lui Tibi... Apoi ne miram, vai, noi nu am gresit nimic, de ce sunt atatea masini in trafic?

 


Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghenc Trole

RATB pregătește ceva pentru porțiunea de traseu din Pasajul Lujerului... O licitație pentru: Instalație de semnalizare a prezentei vagoanelor de tramvai în pasajul Lujerului.
Anunț pentru procedura simplificată în SEAP nr. 406653 / 07.06.2017.

 


Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghenc bercenicity

O sa fie ceva banal, gen semafoarele puse cand se circula la paleta; doar ca au procesor si card sa inregistreze evenimentele
Fara ATP, fara blocuri multiple.
Clipboard-1.png (14.81 KB; downloaded 3425 times)
Clipboard-2.png (25.34 KB; downloaded 3423 times)

 


Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghenc marian51

Dupa modernizarea sistemului de informare la nivelul anului 2017, cu panourile de  hartie tiparita, RATB a inceput sa dea jos vechile panouri de informare electronice, care nu se mai ridicau la nivelul exigentelor actuale. :lol:

 


Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghenc aztec

Azi și mâine de face revizia anuală a liniei.
Ce implica asta...o mai " îndreaptă" sa nu mai balanseze așa tare sau doar mici lucrări de întreținere?

 


Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghenc Gabi23

De câteva săptămâni au adus cupoane de șină nouă, să înlocuiască curba dintre Ciurel și Orșova pe ambele sensuri. A fost pregătită când tramvaiele nu circulă, precum și alte lucrări de mentenanță care se efectuează constant noaptea.
Oricum sunt multe probleme pe tot traseul, de la semafoare reglate prost (defecte), șină uzată, dale înlocuite cu piatră cubică, stații ruginite, peroane făcute țăndări, macaze cu probleme s.a.

 


Re: Linia 41 - Metrou Ușor - Piața Presei - Crângași - Ghenc Cristy

Stati sa vedeti dupa asta intretinere daca se voteaza proiectul de hotarare din sedinta CL a sectorului 6 care are loc pe 31. Ce prevede acest proiect? Inierbarea liniilor de tramvai din sectorul 6 (Ghencea - Pod Grant si Afi - Depoul Militari). Proiectul se afla in dezbatere publica, iar sugestiile se pot trimite la prim6@primarie6.ro.

http://www.primarie6.ro/www2/wp-content...A.T.B..pdf

http://www.primarie6.ro/www2/wp-content....A.T.B.pdf

Nu ca pana acum a fost intretinuta linia, dar efectiv va deveni imposibila burarea acesteia daca va fi acoperita cu pamant.  :x

 


Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 131
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Prezentarea rețelei de tramvai din București  • 
Choose destination

Since our 2295 forum members have written 422134 posts in 5256 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use