Despre asociație și site-urile metrouusor.comAsociația "Metrou Ușor": Obiective, activități, proiecte, informațiiPetiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”

 

Topic: Solicitare privind ridicarea auto parcate neregulamentar

28 posts, 15344 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Solicitare privind ridicarea auto parcate neregulamentar Costin

Ridicarea vehiculelor parcate ilegal a fost reglementata la inceputul anului. Clujul si Sibiul deja fac pasi pentru reintroducerea serviciului de ridicari auto. Intre timp, Bucurestiul, al doilea cel mai sufocat de trafic oras din Europa, dupa Moscova, nu face nimic. Drept urmare, am intrebat autoritatile ce au de gand. Vom posta aici raspunsurile.

Ca fapt divers, adresarea este catre PMB, avand PS1 - PS6 si RATB "spre stiinta". De asemenea, am trimis si la presa.
solicitare_ridicare_auto.pdf
solicitare_ridicare_auto.pdf (516.53 KB; downloaded 601 times)

 


Re: Solicitare privind ridicarea auto parcate neregulamentar florin

Singura observație e că există un studiu mai nou Tom Tom publicat recent. Stăm și mai rău:

http://www.businesswire.com/news/home/2...ty-Retains

In Europe, Bucharest (50%) knocked Moscow (44%) off last year’s top spot, with Saint Petersburg (41%), London (40%) and Marseille (40%) making up the top five.

 


Re: Solicitare privind ridicarea auto parcate neregulamentar Costin

Primaria sectorului 4 a pus in dezbatere publica regulamentul pentru ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe partea carosabila

Primaria sectorului 4 a pus in dezbatere publica regulamentul care reglementeaza activitatea de ridicare, transport, depozitare a masinilor parcate neregulamentar pe partea carosabila. Potrivit documentului, aceasta activitate ar urma sa fie prestata de Politia Locala sector 4, iar pentru recuperarea masinii soferii trebuie sa plateasca 225 lei (taxa de ridicare si transport). Nu se percepe taxa de depozitare. Regulamentul urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului local si va intra in vigoare dupa adoptare.

Oradea si Cluj deja ridica masinile parcate neregulamentar, iar orasul Buzau are in dezbatere un regulament in acest sens.

Ce spune regulamentul:

- Constatarea stationarii neregulamentare pe partea carosabila din Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti se efectueaza conform legii, de catre Directia Generala de Politie Locala Sector 4.

documente
Proiect ridicare masini Sector 4
(13 Mar 2017) PDF, 2MB
- Operatiunile privind ridicarea, transportul, depozitarea in spatiul special amenajat si eliberarea vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila din Sectorul 4, se efectueaza de catre personalul specializat din cadrul Biroului Ridicari Auto al Directiei Generala de Politie Locala Sector 4.

- Aceste operatiuni se pot realiza numai pe baza Dispozitiei scrise de ridicare intocmita de catre politistul Iocal al Directiei Circulatie Rutiera din cadrul Directiei Generale de Politie Locala Sector 4 prin care s-a dispus ridicarea vehiculelor. Politistul local-agent constatator - asista pe toata perioada derularii operatiunilor de ridicare a vehiculelor stationate neregulamentar.

- Dupa intocmirea Dispozitiei scrise de ridicare se va completa a Nota de constatare de catre un lucrator specializat din cadrul Biroului Ridicari Auto a Directiei Generala de Politie Locala Sector 4 care va fi semnata si de catre politistul local din cadrul Directiei Circulatie Rutiera a Directiei Generale de Politie Locala Sector 4.

- In cuprinsul Notei de constatare, se va imortaliza in format digital foto, din 4 unghiuri diferite, starea vehiculului stationat.

- Dispozitia de ridicare privind autoturisinul stationat neregulamentar trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele informatii:

a)  data, ora si locul ridicarii vehiculului:

b) gradul profesional, numele si prenumele politistului local care dispune masura tehnicoᅡadministrativa si unitatea din care face parte;

c)  indicarea expresa a temeiului juridic referitor la norma incalcata;

d)  mentiuni privind inregistrarea foto sau video a stationarii vehiculului:

e)  mentiuni privind avarii vizibile pe vehicul;

f) date privind numarul de inmatriculare/inregistrare si marca vehiculului.

- In cazul in care proprietarullutilizatorul/detinatorul legal al autovehiculului ridicat refuza sa achite taxa pentru ridicarea si transportul acestuia, bunul va ramane in depozitul Directiei Generale de Politie Locala Sector 4.

- Perioada maxima de depozitare este de 1 an. In situatiile in care proprietarul sau detinatorul legal al vehiculului depozitat nu se prezinta in acest termen pentru ridicare,  agentii constatatori din cadrul Directiei Generale de Politie Locala Sector 4, imputerniciti de Primarul Sectorului 4, vor trece la aplicarea procedurilor cuprinse in dispozitiile Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale, cu modificarile si completarile ulterioare.

- Directia Generala de Politie Locala Sector 4 raspunde, in mod direct fata de proprietarii/detinatorii legali ai vehiculelor ridicate, peatru eventualele daune produse acestora, doar ca urmare a operatiunilor de ridicare, transport si depozitare.

- Eliberarea se va efectua utilizatorului/conducatorului/proprietarului/detinatorului legal al vehiculului in baza certificatului de inmatriculare in original, sau a altor documente care atesta proprietatea ori detinerea legala a autoturismului (carte identitate, carte de identitate autovehiculicontract vanzare cumparare) .

- Programul de desfasurare a activitatilor de ridicare, transport si depozitare a vehiculelor se desfasoara zilnic, 24 de ore. Programul de desfasurare a activitatii de restituire a vehiculelor depozitate in spatiul special amenajat se va desfasura prin serviciu continuu pe durata a 24 de ore.

- Cuantumul maximal al tarifelor aferente operatiunilor de ridicare si transport este dupa cum urmeaza :

a) pentru ridicatul si transportul autovehiculului stationat neregulamentar se percepe o taxa de 150 lei;

- pentru ridicarea autovehiculului stationat neregulamentar se percepe o taxa de 75 lei;

- pentru depozitarea autovehiculului stationat neregulamentar nu se percepe nici o taxa, cu exceptia situatiei cand durata de depozitare depaseste 2 luni de la data depozitarii, atunci percepandu-se un tarif de 15 lei/zi de stationare/autovehicul.

- Transportul la locul de depozitare nu se mai executa daca, pana la initierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezinta la locul ridicari i si este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. In acest caz se suporta doar contravaloarea operatiunii de ridicare (75 de lei), iar in cazul in care se refuza achitarea acestui tarif, se continua transportul autovehiculului ridicat la locul de depozitare.


- Plata tarifelor aferente operatiunilor de ridicare. transport si depozitare a vehiculelor se va efectua la casieria Directiei Generale de Politie Locala Sector 4, in loc special amenajat, care are obligatia sa elibereze chitanta ca dovada a platii.

Oradea

Primaria Oradea a inceput de la 1 februarie ridicarea masinilor parcate neregulamentar, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa. Tariful perceput pentru ridicare, transport si depozitarea masinii parcate nelegal este de 300 de lei, la care se adauga plata custodiei de 2 lei/ora in primele 48 de ore. Daca soferul apare la masina si operatiunea de ridicare nu se finalizeaza, acesta va achita 150 de lei. La aceste taxe se adauga sanctiunea amenzii de 4 puncte pentru stationare interzisa (1 punct echivaland cu 10% din salariul minim pe economie) si inca 3 puncte penalizare, in jur de 145 de lei x 4. Ridicarea masinilor se face de catre Politia Locala.

Cluj

Primaria Cluj-Napoca a inceput din 9 februarie ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Ridicarea masinilor se face de catre Primarie, nu de o firma privata.

Cuantumul sanctiunii pentru ridicare-transport-depozitare este de 547 de lei. In cazul in care utilizatorul sau proprietarul se prezinta la autovehicul si nu se mai efectueaza transportul si depozitarea, sanctiunea e de 294 de lei.

Masura ridicarii autovehiculelor se aplica in cazuri precum, potrivit institutiei:
- oprirea/stationarea autovehiculelor in statiile CTP;
- pe benzile de urgenta si cele de siguranta;
- in intersectii si sensuri giratorii;
- pe treceri de pietoni, in zone rezidentiale/pietonale;
- pe trotuare si piste de biciclete;
- in parcarile cu plata;
- in cazuri de blocare a punctelor gosposdaresti sau a diverselor accese auto, precum si in alte situatii, conform legislatiei in vigoare.

http://www.hotnews.ro/stiri-administrat...sabila.htm

1/6. Asteptam si pe restul :D

 


Re: Solicitare privind ridicarea auto parcate neregulamentar TibiV

Culmea este ca sectorul 4 nu are nici o zona "traditionala" unde bizonii sa blocheze RATB.
Sectoarele care au (in special 2 si 3) dorm in cizme ... :(

 


Re: Solicitare privind ridicarea auto parcate neregulamentar georgica2704

Tradițională este pe Alex Obregia ,pentru 73 ,mai exact în fata Raiffeisen.

 


Re: Solicitare privind ridicarea auto parcate neregulamentar Florinds

Ce inseamna pomana electorala (cand s-a dat liber la bizonerie)... Cat timp le trebuie ca sa repare ce au stricat...

 


Re: Solicitare privind ridicarea auto parcate neregulamentar Costin

Costin wrote:
Primaria sectorului 4 a pus in dezbatere publica regulamentul pentru ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe partea carosabila


Am primit si raspunsul oficial de la politia locala S4.

tmp_6460-CRP 890-5604 ASOCIATIA METROU USOR935819679.pdf
tmp_6460-CRP 890-5604 ASOCIATIA METROU USOR935819679.pdf (437.29 KB; downloaded 385 times)

 



Re: Solicitare privind ridicarea auto parcate neregulamentar Costin

Rasupuns de la sectorul 3... Nici o informatie, maculatura pura.
tmp_2642-raspuns adresa 19668226086664.pdf
tmp_2642-raspuns adresa 19668226086664.pdf (460.65 KB; downloaded 470 times)

 


Re: Solicitare privind ridicarea auto parcate neregulamentar TibiV

Isi bat joc...
Mi-a placut insa "terza a doua din OUG 195".... :D

 


Re: Solicitare privind ridicarea auto parcate neregulamentar misterr

Primariile din Capitala vaneaza masini de politie abandonate in spatiul public. Agentii care nu respecta legea, amendati (VIDEO)

http://vid2.stirileprotv.ro/2017/05/12/61885084-2.mp4

Primariile din Capitala vaneaza masini de politie. Au luat la tinta zeci de harburi care nu mai merg si au fost abandonate in ultimii ani pe spatiul public sau in parcari.

Inspectorii le-au dat termen politistilor sa le ia intr-o luna, altfel le vor ridica ei si-i vor amenda. Birocratia face ca o masina de politie sa nu poata fi casata decat in urma unui proces indelungat.

Numarul masinilor de politie abandonate pe domeniul public pentru ca nu sunt functionale este mult mai mare. Primariile de sector au hotarat sa le ridice si sa ii amendeze pe agenti pentru ca nu respecta legea.

Oficialii sectorului 2 au identificat in apropierea sectiei 7 cel putin 5 masini de politie care sunt abandonate pe trotuar sau sunt lasate in strada. Le-au dat termen o luna sa le ridice din aceste locuri unde parcarea este interzisa, insa vineri somatiile lipite pe parbriz au disparut.

Mai mult, chiar astazi, dupa somatiile scrise, una dintre dubele abandonate a fost ridicata si dusa la casat.

Pe langa sectile de poltiie, in parcari sau pe strada sunt zeci de astfel de masini. In loc sa fie duse la fier vechi, ocupa loc pe spatiul public.

Serviciul de Logistica de la Politia Capitalei ne asigura ca: "In prezent pentru 250 de autospeciale sunt in curs de intocmire documentele necesare acestei proceduri. Precizam ca aceasta activitate se deruleaza in dinamica si are un caracter continuu, autospecialele fiind in permanenta evaluare."

Ritmul de casare este insa lent pentru ca masina trebuie evaluata de o comisie care sa stabileasca daca reparatiile depasesc valoarea ei. Daca da, atunci masina este trimisa la fier vechi.

 


Re: Solicitare privind ridicarea auto parcate neregulamentar t530

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/...ala-725565

Se ridică mașini în Sectorul 2. Amenzi uriașe pentru parcare ilegală

Atenţie unde vă lăsaţi maşina, e posibil să nu o mai găsiţi. În sectorul 2 se ridică din nou autoturismele parcate pe iarbă, pe trotuare sau abandonate în faţa blocului. Dacă vreţi să le recuperaţi trebuie să plătiţi două mii de lei amendă şi 500 de lei taxa de ridicare.

Alin Drugău, dir. gen. adj. ADP Sector 2: Nu se poate circula pe trotuar. Au crescut copaci aici, au crescut copaci în maşină. Avem şi un mesaj. Din partea autorităţilor există şi un mesaj către cetăţeni: încercaţi, pe cât posibil, să nu transformaţi acest sector într-un parc de vechituri.

Pe Şoseaua Pantelimon, poliţiştii şi angajaţii ADP au luat la ochi toate maşinile parcate aiurea pe trotuare, pe iarbă, precum şi autoturismele folosite pe post de magazie.

O Dacie veche, nemişcată de atât de multă vreme încât i-a intrat o jumătate de roată în... asfalt, a scăpat neridicată. Aparţine unei profesoare de pian, care spune că a circulat cu ea prin Occident, chiar pe vremea lui Ceauşescu.

Marilena Bododea, proprietar: În toată Europa m-am plimbat cu ea. Cu maşinuţa asta. Franţa, Spania, Italia... Eu am cumpărat-o în 86. Eu am cântat afară... Adică am avut nevoie de ea. Şi am folosit-o foarte mult. Până în 2014. Nu este nicio lege să mi-o ridice! Să vedem legea!

Din decembrie, 2016, lege există. Femeia a primit somaţie şi va fi obligată să elibereze trotuarul ocupat, în cel mult zece zile. Bătrâna maşină va fi, altfel, ridicată şi dusă într-un depozit al Administraţiei Domeniului Public Sector 2. Iar de acolo, va putea fi recuperată după plata unor amenzi şi taxe uriaşe.

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2. Vor fi amendate cu două mii de lei. În 48 de ore, o mie de lei. Vor trebui să plătească în 48 de ore, 400 de lei costul ridicării, iar după aia cam un milion de lei vechi pe zi, costul staţionării.

Maşinile se ridică şi în sectorul 4. Pentru recuperarea lor însă, edilii percep o taxă de 150 de lei.

 



Re: Solicitare privind ridicarea auto parcate neregulamentar TibiV

Voi ati mai auzit de HGR ?!?!...
Este prima data cand vad undeva HGR...

Asta probabil inseamna Hotarare de Guvern (al) Romaniei...
De parca in Romania s-ar aplica vreo HGF, adica o Hotarare de Guvern al Frantei...  :D

 


 
Go to page:  1 2
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Petiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419390 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use