Totul despre transporturi şi infrastructura adiacentăAspecte diverse din transporturi şi infrastructură

 

Topic: Siguranța rutieră

679 posts, 199590 views
 
Go to page:  1  ... 23 24 25 26 27 28 29  ... 49
 
 

📖 Pagination options
Re: Siguranta rutiera zapacitu

Da, cu conditia sa te filmeze pe tine in special, demonstrabil in instanta. Daca filmeaza/pozeaza peisajul nu ai dreptul decat sa te ascunzi :) Exact aici este problema si zona gri: ce-mi pasa mie - care filmez masinile de pe strada - ca te bagi tu in cadru si apoi te simti "ofensat" ca eu filmam?

 


Re: Siguranta rutiera Florinds

Pentru ca pur si simplu nu ai voie, am dorit si noi sa montam o camera care dadea spre lift si proprietarul ne-a interzis, a trebuit sa o montam in interior si sa anuntam ca exista camera respectiva.

 


Re: Siguranta rutiera andrei11

Hai ca m-ati pierdut pe drum...Voi vorbiti de camerele de pe masini ? Stati putin, vor deveni obligatorii...Firmele de asigurari sunt foarte interesate de ele in caz de accident...Si de declaratii << şoc >>, de genul CASCO - 90 % din tabla indoită se petrece in parcare...Masina parcata se dovedeste ca se autoaccidenteaza instant stând locului... sau ca toata lumea dintr-o intersectie a trecut pe verde...
# Florinds asta inseamna ca 99,99999999999 % din pozele / filamarile de pe forumuri,  Fecebook, reportaje, etc sunt ilegale ? Pentru ca cel putin o faţă străină prinzi in cadru...
Florinds wrote:
... am dorit si noi sa montam o camera care dadea spre lift si proprietarul ne-a interzis.

Blocul nostru are la toate intrarile camere in toate directiile, 2 camere / intrare si sunt 4 intrari ( 8 scari ). Plus la terasă.

 


Re: Siguranta rutiera misterr

Cele mai sigure locuri în mijloacele de transport: Unde e bine să stai când călătoreşti

Modul de concepţie, rezistenţa materialelor utilizate, respectarea normelor de siguranţă şi testele efectuate de specialişti sunt determinante pentru gradul de securitate pe care îl prezintă un vehicul de transport călători. Fie că vorbim de automobile sau de mijloace de transport în comun, orice detaliu poate salva vieţi în caz de accident. De aceea, când călătorim este bine să cunoştem câteva aspecte generale despre siguranţă care ne pot fi de mare folos în caz de pericol.

Iată care sunt cele mai sigure locuri din 7 mijloace de transport, prezentate de Bright Side pe baza mai multor studii de specialitate şi date statistice.






Maşină

Locurile sigure: Cel din spatele şoferului şi cel din mijloc, pentru că această parte a maşinii se deformează cel mai puţin în cazul unei coliziuni frontale.

Locurile periculoase: Cel din dreapta şoferului, fiindcă într-un accident şoferul va încerca instinctiv să se ferească din calea obstacolului şi va trage de volan, astfel că pasagerul de lângă el va fi pus într-un pericol mai mare.






Microbuz

Locurile sigure: Cele din spatele şoferului, montate cu spatele contra sensului de mers. Aici sunt mai puţine şanse să te loveşti la cap şi la gât în cazul unui impact.

Locurile periculoase: Cele din dreapta şoferului, dinspre parbriz şi uşă, unde cioburile de sticlă pot provoca răni. Ca şi în autoturism, e bine să eviţi locul de lângă şofer.






Troleibuz

Locurile sigure: Scaunele verzi indică faptul că e bine să stai pe locurile de pe partea dreaptă care sunt încadrate de câte un scaun în faţă şi în spate. Totodată, studiile arată că şi locurile din mijloc cu spătarul spre direcţia de mers au risc redus.

Locurile periculoase: Ca şi în microbuz, evită să stai lângă geam şi uşă pentru a nu fi rănit de cioburi în cazul unei coliziuni.






Autobuz urban

Locurile sigure: Toate cele din mijlocul cabinei, orientate spre direcţia de mers, aflate la distanţa cea mai mare de partea dinspre sensul opus de circulaţie.

Locurile periculoase: Primul rând de scaune dinspre sensul opus de circulaţie este mai expus în caz de coliziune cu un vehicul. La fel şi ultimul rând de scaune, din spate, care poate fi lovit de o altă maşină.






Tren

Locurile sigure: E mai bine să călătoreşti în vagonul de la mijlocul garniturii sau aproape de mijloc, primul şi ultimul vagon având cel mai mare risc de deraiere în cazul unei coliziuni. Într-un vagon e bine să alegi locul din mijloc şi cât mai departe de geam.

Locurile periculoase: Locurile orientate pe direcţia mersului oferă o stabilitate mai mare în situaţia unei frânări foarte bruşte.






Vapor

Locurile sigure: Puntea şi cabinele aflate în partea superioară a vasului sunt ultimele inundate în cazul unei scufundări. Locurile cele mai sigure sunt cele dinspre peretele exterior al vasului (coca).

Locurile periculoase: Cabinele de la cel mai jos nivel sunt primele inundate în cazul scufundării şi este mai greu să ieşi din această zonă.






Avion

Este singurul mijloc de transport la care Bright Side nu împarte locurile în sigure şi periculoase. Părerile experţilor asupra locurilor mai sigure din avion sunt împărţite, dar cei mai mulţi înclină să opteze mai degrabă pentru cele din spate.
Într-o situaţie periculoasă, în avion cel mai important lucru este să rămâi calm, să-ţi aminteşti regulile de siguranţă şi să urmezi indicaţiile personalului de bord. În acest caz, şansele de a supravieţui unui accident sunt mai mari.

 


Re: Siguranta rutiera andrei11

Da, la vapor ca la vapor, dar la avion cu siguranta acolo sunt cele mai sigure locuri. Deobicei se iese dintr-un accident de avion cu zero supravietuitori.

 


Re: Siguranta rutiera misterr

Ideea e că ăia care au stat în cele mai sigure locuri vor putea fi recunoscuți mai ușor de familie... Iar părțile corpului vor putea fi adunate mai ușor într-un singur sac...

 


Re: Siguranta rutiera ByOnu

Dar de ce diferentele dintre troleibuz si autobuz?

 


Re: Siguranta rutiera misterr

Pentru că ușile, geamurile și scaunele sînt așezate altfel.

 


Re: Siguranta rutiera TibiV

andrei11 wrote:
Da, la vapor ca la vapor, dar la avion cu siguranta acolo sunt cele mai sigure locuri. Deobicei se iese dintr-un accident de avion cu zero supravietuitori.

La avion nici macar nu este vorba de supravietuitori, ci de "sa aflam ce  :evil: s-a intamplat"...

Asa-numitele "cutii negre" (care de fapt sunt foarte portocalii, pentru a fi usor de gasit dupa accident...) ale oricarui avion sunt pozitionate in coada avionului, la baza derivei (ampenajul vertical fix) la toate avioanele...

Zona aia "supravietuieste" aproape intacta in 95% dintre accidente...

In pozele cu dezastre aeriene, veti vedea imagini cu corpuri si bagaje intinse pe sute de metri...
Si, UNDEVA separat, coada avionului...

PS
Iar cutiile "negre/portocalii" sunt al naibii de tari...
Pe vremea cand lucram in domeniu, din  cauza lor ma alegeam cu 2-3 cucuie pe saptamana... ;)

 


Re: Siguranta rutiera andrei11

Dar de ce diferentele dintre troleibuz si autobuz?
Pentru că ușile, geamurile și scaunele sînt așezate altfel.

Gresit.
Acolo ni se prezintă 2 tipuri de mijloace de transport in comun, cu 2 usi ( faţă şi mijloc ) si cu 3 uşi ( faţă, mijloc şi spate ).
Mai putin e important daca sunt alimentate cu motor termic sau electric. Mai trebuia prezentata si situatia cu 2 usi, faţă şi spate. Pe asta au ratat-o.
De unde au luat ei vagonul acela de cale ferată cu 6 geamuri ?
Ceea ce ma face sa cred ca studiul este facut după ureche...Inclusiv locurile cele mai sigure din avion, o treaba superrelativă.

 


Re: Siguranta rutiera shoppy

Se baga in cadru ca isi exercita dreptul la libera circulatie, si dupaia te atentioneaza ca ii violezi intimitatea.
De aceea blureaza Google numerele si fetele din streetview, ca a bagat una divort ca a gasit in streetview poza cu masina sotului in fata la bordel, si sotul apoi a dat in judecata google. Intentiona google sa il fotografieze pe ala?, nu, da tot au pierdut procesul.

O poza de pe forum este ilegala daca cineva surprins intr-o poza face plangere, mai ales ca noi specificam si data / ora / locatia, eu sper sa ne atentioneze pasnic, ca administratia sa o poata sterge, daca se duce direct la politie nu stiu ce se intampla.

 


Re: Siguranta rutiera bercenicity

andrei11 wrote:
Blocul nostru are la toate intrarile camere in toate directiile, 2 camere / intrare si sunt 4 intrari ( 8 scari ). Plus la terasă.

Si la mine in bloc erau camere.... si existau niste etichete ca sunt operate de firma cutare inregistrata ca operator de date cu caracter personal nr. XXX

 


Re: Siguranta rutiera ByOnu

Eu ca pieton simplu, fara carnet (desi nu este cazul) sau fara alta educatie rutiera in afara de culoarea semaforului (asa cum sunt multi cetateni), sunt obligat sa inteleg indicatorul din imagine? *Eu il stiu, asta inainte de a aparea orice discutie. Intreb asa, la modul generalist. :lol:




foto - Pinky ;)

 


Re: Siguranta rutiera andrei11

Da, bună intrebare. Eu cel putin nu stiu ce sa spun. Pe vremea comunismului era atasata si o placuta aditionala << Interzis(ă) circulatia pietonilor >>

 


Go to page:  1  ... 23 24 25 26 27 28 29  ... 49
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Aspecte diverse din transporturi şi infrastructură  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419371 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use