Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Infrastructura pietonală

180 posts, 51154 views
 
Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 13
 
 

📖 Pagination options
  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Infrastructura pietonala GPS

Gata, in sfârșit au terminat cu lucrarea intre Aleea Moldovița si Strada Tomesti.
Au refăcut zona capacelor:
IMG_8109.JPG (1.24 MB; downloaded 4339 times)

IMG_8110.JPG (1.07 MB; downloaded 4337 times)

IMG_8112.JPG (1.12 MB; downloaded 4339 times)

Cam asta a fost, sper sa nu înceapă acum sa vina alți Dorei, de pe la gaze, Apa Nova sau cine știe ce altceva.

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Infrastructura pietonala V2A

Înainte de semaforul de lângă stația ”Bd. Tineretului” (133, 312, 313, 381), sens centru...
1.jpg (203.55 KB; downloaded 4254 times)
2.jpg (254.25 KB; downloaded 4248 times)

 


Re: Infrastructura pietonala abc_XC

In semn de solidaritate cu gropile din carosabil, pe Sos. Pavel D. Kiseleff, in zona Hotelului Triumf(nr. 12) avem pe trotuar niste cratere minunate. Gropi sunt in multe locuri pe acest trotuar, dar aici este punctul culminant.
Sos. Kiseleff.jpg (148.92 KB; downloaded 3885 times)

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Infrastructura pietonala V2A

A fost decopertat trotuarul de pe Aleea III (Piața Unirii), între Splai şi Bd. Unirii, care fusese "refăcut" acum câțiva ani.

 


Re: Infrastructura pietonala Cristi N

Filmarea are aproape 2 ani dar din pacate este la fel de actuala. Eu unul recunosc ca nu mi-am pus problema ca e atat de dificil orasul pentru o persoana in scaun cu rotile.



 


Re: Infrastructura pietonala ByOnu

V2A wrote:
A fost decopertat trotuarul de pe Aleea III (Piața Unirii), între Splai şi Bd. Unirii, care fusese "refăcut" acum câțiva ani.


Zici de Banca Religiilor? E JALE acolo. PLANGI cand vezi in ce hal lucreaza acum. As zice ca este infinit mai RAU decat inainte... Bai oameni buni, Romania nu mai este capabila sa puna un pavaj?!

 


Re: Infrastructura pietonala aztec

E un paradox.
Daca il pui bine.. nu trebuie sa-l refaci.
Daca il pui....romaneste, ai de lucru garantat periodic.
Lucrarile trebuie sa tina jumatate ciclu de primar, sa aiba de lucru si el...in primul an sa se vada ca e rau..se fac licitatii alea alea...ai trotuar nou in primii 2 ani....si... Vine primarul urmator

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Infrastructura pietonala V2A

@ByOnu: da, la acel trotuar mă refer.

 


Re: Infrastructura pietonala aztec

https://m.hotnews.ro/stire/23276789

Bucureștiul și sinuciderea pietonului-omului în plină reformă rutieră: trotinetiști peste scuteriști, bicicliști peste automobiliști, trotinetiști peste bicicliști, scuteriști peste automobiliști
de Eugen Istodor Joi, 25 iulie 2019, 10:26


Este un încârlândî rutier comic, care devine tragic, nu? Este care pe care. Și au apărut și victime. Culmea, pe care poliția nu știe-nu poate să le clasifice. Băi, cine are dreptate? Al cui e trotuarul? Cine are dreptul pe trotuar? Trotinetiști peste scuteriști, bicicliști peste automobiliști, trotinetiști peste bicicliști, scuteriști peste automobiliști și combinațiile sunt infinite, astfel încât ajung toți claie peste grămadă. Într-o junglă rutieră ca asta omul-pietonul nu există. Sau se sinucide, dacă mai există, dacă are curajul să iasă din casă. Ce pistoale și arme atomice? În București, bucureștenii lui Firea și a zeci de primari incapabili ca ea, sunt înarmați ca pentru apocalipsă. Armele lor sunt vehiculele cu care asasinează omul-pietonul.


 

Orele 9-11 în București. Este ora auto și trotinetistă. Te calcă, bre! Atenție vin automobiliștii-trotinetiștii-bicicliștii care merg la serviciu. Oameni odihniți, dar arși la minte de sarcinile pe care le au, comisioanele pe care le au de recuperat/de pierdut, dornici să practice un “mod sportiv" de transport mai ales pe trotuare. Fugi, bă, omule, că pilaf te fac!

Orele 11-14 în București. Ferește! Vin Uber Eats și Glovo. Bicicliști, trotinetiști, inșii cu ciorbele în spate se urcă și-n autobuze, tramvaie să ducă masa flămânzilor. Ferește! Ardeeee! Vai de capul tău de om. Ăștia nu văd, doar au simțul răspunderii, pardon, ciorbei fierbinți.

Orele 16-19 Ies turbați automobiliștii, trotinetiștii. bicicliștii. Se scutură blocurile de birouri de nervi, de plictiseală, de oftică. Ferește! Te omoară pe străzi laterale, pe trotuare, fereșteeee!

Orele 20-24 Fereșteeee iar! Pericol mare. Vine Glovo cu șaorma, prezervativele, băutura, distribuitorii de pizza, dealerii de droguri. Sunt momentele chefurilor.

Omule, fugiiiiii dracului că te calcă. Da, ca om, ca pieton n-ai nicio șansă.

Trotuarele sunt pline de mașini parcate. Colțurile de trotuar sunt pline de trotinete electrice abandonate sau distribuitorii de biciclete. Scuterul, bicicleta, trotineta, automobilul te urmăresc și te calcă pe trotuar.

- Dă-te, mă, la o parte! Ce ești tu?
- Omul sunt. Vino să te lovesc. Cioc-cioc.

Sunt Omul care vrea să meargă să-și ia o pâine pe jos. Fără Glovo. Omul care nu vrea să ia Uber până la Universitate (1 kilometru). Omul care n-are chef de mașină. Omul care ar vrea să meargă cu metroul, cu autobuzul, cu tramvaiul, dar care n-are cum să ajungă la mijlocul de transport altfel decât pe jos. Ori pe jos, pe trotuar, ca pieton este sinucidere curată.

Trotuarele au fost îngustate de primari. Și acolo sunt parcate/umblă în forfotă maximă vehicule de tot felul.
Pe trotuarele îngustate te calcă trotineta, automobilul, scuterul.

Toți au motive. Toți sunt bazați și motivați. Toți sunt automate. Toți. Este o armată întreagă cu arme bio, electrice, sofisticate, 4X4, poluante, hibride. Un arsenal apocaliptic. Automate. Omul-pietonul se sinucide pe trotuar dacă iese.

Mulțumim primăriei capitalei, primăriilor de sector, poliției rutiere, poliției locale, tuturor factorilor de decizie care au facilitat de atâta amar de ani această situație de fapt. Mulțumim pentru complicitate la "omorul deosebit de grav" al omului-pietonului.

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Infrastructura pietonala V2A

”Proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii Municipiului București cu Universitatea Politehnica din București în scopul realizării în comun a obiectivelor de investiții „Pasaj pietonal suprateran pe Splaiul Independenței pentru legătura între Campusul U.P.B. și Complex cămine Regie” și Bază Sportivă – Noul Local” Inițiator – Primarul General al Municipiului București Comisii: - Comisia Economică, Buget, Finanţe - Comisia Învățământ, Tineret, Sport și Educație Civică - Comisia pentru Relaţii Internaţionale, Cooperare şi Asociere cu Alte Autorităţi Publice - Comisia Juridică şi de Disciplină”
25_20190827.pdf
25_20190827.pdf (351 KB; downloaded 232 times)

http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB ... 190827.pdf

 


Re: Infrastructura pietonala andrei11

Era și cazul...Odată cu deschiderea hobanatului de  la Ciurel Splaiul nu va mai fi o șosea locală cum e acum...Și mai e o pasarelă care trebuie înălțată, cea din aproprierea stației de metrou Petrache Poenaru...

 


Re: Infrastructura pietonala cris_m

Chiar e nevoie de acel pasaj, se fac ceva blocaje dimineata si seara, semaforul tinand 30-45 de secunde pe verde, astfel ca este nevoie de mai multe cicluri de verde pentru traversarea regulamentara (ca se mai trece si pe rosu e alta poveste). Poate fac si la Apaca un pasaj subteran, acolo e si mai si, Electronica fiind cea mai mare facultate din Poli ca numar de studenti. Nu mai punem la socoteala corporatistii din zona...

 


Re: Infrastructura pietonala ByOnu

La Politehnica (Milea x Maniu) ar fi foarte util un pasaj a la Universitate, conectat direct cu metroul si cu iesiri in toate cele 4 puncte. Dar am inteles de la Gabi ca acolo ar fi o magistrala de agent termic (sper ca am retinut corect).

 


Re: Infrastructura pietonala realistul

Lucrări centru Viena. Am observat cu câtă grija sunt așezate și cat de bine vin bordurile. Pe când și la noi in acest mod?
IMG_20190811_192957.jpg (2 MB; downloaded 3404 times)

 


Go to page:  1  ... 3 4 5 6 7 8 9  ... 13
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2279 forum members have written 420706 posts in 5243 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use