Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Eliberarea titlurilor de călătorie (sisteme de ticketing)

982 posts, 294782 views
 
Go to page:  1  ... 26 27 28 29 30 31 32  ... 71
 
 

📖 Pagination options
  • rav
  • Posted:
  •  

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing rav

Îmi cer scuze dacă întrebarea mea e common knowledge, dar am parcurs paginile acestui topic şi nu m-am lămurit.

Ca utilizator foarte ocazional al RATB, am cumpărat de curând un card Activ nenominal - în ideea ca, după ce nu-l voi mai folosi, să-l pot transmite mai departe altui membru al familiei care foloseşte mai des ca mine transportul în comun. M-am lovit însă de o problemă pe online.ratb.ro: nu sunt acceptate la reîncărcare on-line decât cardurile nominale.

Ce variante de reîncărcare (şi, implicit, de verificare a creditului curent) există pentru cardul nenominal în acest început de 2017, în afară de punctele de prezenţă («chioşcurile») RATB?

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing Trole

@ Rav Nu mai rămâne decât varianta bancomatelor BCR - și doar dacă ai card bancar emis de către BCR (asta de prin noiembrie, căci anterior se putea utiliza orice card bancar). Oricum, soldul nu ți-l arată...
PS - Ar mai fi automatul de la Aeroportul Henri Coandă, dar din câte știu, nu e operațional. ;) Asta ia-o ca glumă - nu mă aștept să te duci până acolo, dar e/era singurul automat pentru carduri RATB.

 


  • rav
  • Posted:
  •  

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing rav

La cardul BCR tocmai am renunţat la începutul acestui an. Însă persoana de la punctul de prezenţă RATB îmi spunea că pot încărca «online» (am bănuit că prin asta se referă în general la mijloace de reîncărcare electronice) şi cardul nenominal - am insistat chiar, şi a ţinut să confirme. Înseamnă că nu era bine informată, ca să zic aşa...

Deci, în concluzie, singura posibilitate de a vedea ce credit ai disponibil şi de a reîncărca online e cu un card nominal?

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing BodoMinea

La bancomatele BCR se putea încărca cu orice card... dar acum nu mai există facilitatea decât pentru clienții lor, fapt rușinos luând în calcul lipsa automatelor de reîncărcare RATB.

Încărcarea cu cardul pe internet la adresa https://online.ratb.ro este disponibilă doar în baza unui cont creat înregistrând în aplicație printre altele codul numeric personal și o serie de card ACTIV. Respectiva serie de card activ trebuie să fie „legată” de CNP, și orice carduri nominale ulterior emise vor apărea în baza datelor personale în același cont.

Deci momentan sistemul nu acceptă cardurile nenominale pentru consultare și reîncărcare prin internet (+ nici nu încarcă titluri reduse deși are identitatea verificată și s-ar putea face cu flag-uri), la bancomate se poate doar cu card BCR, alte automate nu sunt, deci ce rămâne? Mai nimic. Poate soluția de moment de a da un mesaj SMS de pe telefon în valoare de 8.79 RON pentru călătorii nelimitate o zi / contravaloarea unei călătorii express: http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=584 (evident că asta nu înlocuiește necesitatea unei interfețe online pentru orice tip de card și titlu de călătorie, încărcări procesate live, automate, etc).

Una peste alta, conform postărilor de aici: viewtopic.php?p=230866#p230866 Sistemul Automat de Taxare nu a funcționat astăzi. Are cineva detalii (eventual tehnice)?

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing V2A

Serviciul privind vânzarea prin SMS a titlurilor de călătorie ,,Abonamente de o zi” şi ,,Călătorii express” se suspendă temporar,   Miercuri, 19 Aprilie 2017

Începând cu data de 20.04.2017, serviciul privind vânzarea prin SMS a titlurilor de călătorie ,,Abonamente de o zi” şi ,,Călătorii express” se suspendă temporar. Acesta urmează a se relua în cel mai scurt timp posibil.

http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=722

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing Trole

Opțiunea de a folosi bancomatele BCR pentru a încărca titluri / bani pe cardurile RATB utilizând carduri bancare ce nu sunt emise de BCR a redevenit funcțională. Nu știu ce gâlceavă / problemă a fost la mijloc (probabil comisionul), dar acum câteva zile am folosit un card emis de bancpost și am efectuat două tranzacții (reîncărcare portofel și reînnoire abonament) fără probleme.

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing Andrei997

Am și eu o întrebare legată despre cardurile Ratb. Am abonament făcut de catre tatăl meu (membru salariat Ratb) cu valabilitate până în 2020. Poate fii valabil și pe o linie preorășenească?

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing Florinds

Tatal tau e salariat RATB si tu ne intrebi pe noi... Ai dreptul la calatorii pana in 2020 sau e ca la banci, cardul e valabil, dar ai 0 pe el. :)

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing Andrei997

Păi am zis să vă întreb pentru că s-a interesat și mi-a spus că a primit multe răspunsuri gen " nu știu ". Mulțumesc frumos pentru lămurire.

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing Florinds

Si crezi ca ironia te ajuta... Daca RATB nu stie, de unde sa stim noi? Sunt mai multe feluri de abonamente, unele sunt si pentru linii preorasenesti, dar aici sigur e vorba de alt statut, abonament.

 



Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing cosminduru

Am incercat azi sa verific creditul pe card si site-ul online.ratb.ro este oprit (Runtime Error).
Stie cineva de cat timp este asa si de ce? Am inceput sa renunt la RATB, acum nu mai incarc nici cardul.

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing Puss in Boots

O fi o chestie temporara, e prima data cand vad un astfel de mesaj. Acum cateva zile intrasem sa verific si eu soldul si totul era ok. Cine stie.. Cardul eu il incarc la toneta, pe site verific doar soldul. N-am incercat sa incarc direct de pe cont (citisem pe undeva ca sunt probleme sau ca nu merge asa ca de ce sa ma complic, oricum circul rar spre deloc si cand incarc o fac cu 20 lei incat imi ajunge o buna bucata de timp).

 


Re: Eliberarea titlurilor de calatorie (sisteme de ticketing Trole

Conform anunțului de atribuire nr. 214271/02.10.2017, RATB a desemnat câștigătoare firma KAPSCH CARRIERCOM ROMANIA SRL pentru instalarea unui număr de 5 automate de vânzare a titlurilor de călătorie RATB și Metrorex (sîc1!)(încărcare / reîncărcare pe carduri Activ Ratb/Metrorex (sîc2!)/card bancar dual + carduri de unică folosință). Interesant, dar deocamdată titlurile vândute se vor comunica de către RATB la semnarea contractului… Plata se va putea face atât cu card bancar, cât și cu monede sau bancnote, automatul oferind și rest în monede sau bancnote. Contractul încheiat are o valoare de 1.297.000 RON, iar termenul maxim menționat în anunț pentru livrare, instalare și punere în funcțiune a aparatelor este 20.12.2017.
Nu în ultimul rând, un extras din caietul de sarcini cu locațiile propuse pentru cele 5 AVC RATB.
AVC RATB.PNG (128.21 KB; downloaded 4333 times)

 


Go to page:  1  ... 26 27 28 29 30 31 32  ... 71
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420551 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use