Infrastructura feroviară din RomâniaLucrări de modernizare și de extindere a infrastructurii feroviare din RomâniaCoridorul IV feroviarLucrarile pe tronsonul Simeria - Km.614

 

Topic: Stiri si discutii despre lucrari

75 posts, 23170 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
Stiri si discutii despre lucrari TibiV

In sfarsit...

http://www.cfr.ro/index.php/comunicate-de-presa/comunicate-de-presa-2017/3443-16-februarie-2017-cfr-sa-a-desemnat-castigatorul-licitatiei-pe-subtronsonul-k614-cap-y-barzava

COMUNICAT DE PRESĂ

CFR SA începe reabilitarea pe subtronsonul km 614- Cap Y Bârzava

Bucureşti, 17 februarie 2017

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat Asocierea Astaldi SpA -FCC Construccion SA - Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA – SC Thales Systems România SRL câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru reabilitarea la standardele impuse pentru coridoarele europene a subtronsonului km 614 - Cap Y Bârzava (2a), situat pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul IV Pan-European) Nürnberg–Praga–Viena–Budapesta–Curtici–Simeria–Braşov–Bucureşti–Constanţa.

Obiectivul general al proiectului este reabilitarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru circulatia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h. În cadrul acestui proiect se vor executa lucrări de terasamente şi consolidări pe 44,706 km, de construire a 13 poduri noi (dintre care 2 peste râul Mureș), modernizarea a 39 de podeţe, lucrări civile în 5 staţii de cale ferată (inclusiv halte comerciale şi puncte de oprire), lucrări de electrificare şi energoalimentare, precum şi lucrări de implementare a sistemului de siguranţă a traficului ERTMS (ETCS nivel 2 + GSMR), pe toată distanţa subtronsonului.

Sursa de finanţare pentru reabilitarea subtronsonului km 614 - Cap Y Bârzava (2a), parte integrantă a tronsonul 2 Km 614 - Gurasada, este asigurată din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat, iar valoarea totală estimată a contractului este de 1.689.959.733,89lei (fără TVA).

Prin reabilitarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe acest subtronson se asigură condiţii tehnice pentru circulaţia trenurilor de călători şi marfă cu viteze superioare de până la 160 km/h pentru trenurile de călători şi până la 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi a siguranţei traficului feroviar.

 


Re: Discutii despre lucrari TibiV

Doua observatii:

1. Licitatia a fost lansata in SEAP in 13.06.2014 (in urma cu aproape 3 ani!), ofertele s-au depus pe 18.05.2015 si au fost deschise a doua zi, pe 19.05.2015.
Concluzia: CFR a avut nevoie de 1 an si 9 luni ca sa evalueze ofertele !... :(

2. Licitatia din SEAP se numeste "Reabilitarea liniei de cale ferata Frontiera – Curtici – Simeria, parte componenta a Coridorului IV Pan - European pentru circulatia trenurilor cu viteza maxima de 160 km/h: Tronsonul 2: Km 614 – Gurasada, subtronsonul 2a: Km 614 – Cap Y Bârzava si 2b: Cap Y Bârzava-Cap Y Ilteu"

Dar in anuntul de astazi se vorbeste doar despre 2a.
Cum ramane cu 2b ?....

 


Re: Discutii despre lucrari freyutz

In cazul asta ofertele n-ar mai fi trebuit sa fie valabile. Stiu ca au si astea un anumit termen...

 


Re: Discutii despre lucrari George

Aici a fost o adevarata epopee judiciara, licitatia a fost contestata de foarte multe ori...daca e aceeasi procedura, ofertele initiale sunt valabile, in masura in care nu au fost retrase.
Totul e sa nu mai apara noi contestatii...

 


Re: Stiri si discutii despre lucrari abc_XC

CFR SA a stabilit câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea  subtronsonului Bârzava (cap Y) – Ilteu(cap Y)(2b)

Bucureşti, 29 martie 2017

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat Asocierea  Astaldi SpA -FCC Construccion SA - Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA – SC Thales Systems România SRL câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru reabilitarea subtronsonului Bârzava (cap Y) – Ilteu(cap Y)(2b), situat pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul IV Pan-European) Nürnberg – Praga – Viena – Budapesta – Curtici – Simeria – Braşov – Bucureşti – Constanţa.

Oferta financiară a Asocierii Astaldi SpA - FCC Construccion SA - Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA – SC Thales Systems România SRLa fost de 1.763.393.462,68  lei  fără TVA, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Sursa de finanţare pentru reabilitarea subtronsonului Bârzava (cap Y) – Ilteu(cap Y)(2b), parte integrantă a tronsonului Km 614 – Gurasada, este asigurată din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat, iar obiectivul general al proiectului este reabilitarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru circulatia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h.

În cadrul acestui proiect se vor executa lucrări de terasamente şi consolidări pe 36,123 km, construirea a 17 poduri (dintre care 2 peste râul Mureș), modernizarea a 5 podeţe, 1 tunel (649 m), 7 pasaje superioare/inferioare, lucrări civile în 3 staţii de cale ferată, lucrări de electrificare şi energoalimentare, precum şi lucrări de implementare a sistemului de siguranţă a traficului ERTMS nivel 2 (ETCS nivel 2 + GSMR), pe toată distanţa subtronsonului.

Prin reabilitarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe acest subtronson se asigură condiţii tehnice pentru circulaţia trenurilor de călători şi marfă cu viteze superioare de până la 160 km/h pentru trenurile de călători şi până la 120 km/h pentru trenurile de marfă, creşterea gradului de confort şi a siguranţei traficului feroviar.

Sursa este CFR SA: http://www.cfr.ro/index.php/comunicate-de-presa/comunicate-de-presa-2017/3484-29-martie-2017-cfr-sa-a-desemnat-castigatorul-licitatiei-pe-subtronsonul-barzava-ilteu

*Nota personala: Probabil, daca CFR SA ar face o documentatie corespunzatoare pentru aceste licitatii, ar participa mai multe firme. Este interesant, cum la 2 licitatii care depasesc 800 milioane de euro impreuna sa ai doar 3 ofertanti si la toate sa castige cel cu pretul cel mai mare, adica asocierea Astaldi-FCC. In plus, Astaldi-FCC are sanse mari sa castige toate loturile de pe trosonul Simeria - Km 614. Iar ritmul de lucru al celor de la FCC nu e tocmai grozav pe actualele proiecte aflate in desfasurare.

 


Re: Stiri si discutii despre lucrari shoppy

Tu crezi ca firmele nu liciteaza ca nu au informatii? Daca credeau ca pot sa nu fie descalificati si pot castiga atunci participa oricine si orice ar fi scris in documentatie ei ar fi spus ca fix asa este si fix aia fac.

 


Re: Stiri si discutii despre lucrari abc_XC

Eu cred ca firmele nu liciteaza deoarece proiectul tehnic oferit de beneficiarul CFR SA pe baza caruia sa face licitatie FIDIC Rosu este foarte prost. Toate aceste probleme trebuie rezolvate apoi de constructor ( se fac comisii, se constata imposibilitatea implemntarii in teren a solutiei tehnice din proiectul licitat, se adopta  o noua solutie, care e posibil sa aiba costuri mai mari, CFR SA refuza sa plateasca diferenta de cost si totul sfarseste la tribunal). Constructorul are multe batai de cap si eventual isi va recupera banii dupa ani lungi de procese. Un exemplu clasic: http://www.zf.ro/zf-news/cfr-si-austriecii-de-la-porr-merg-la-paris-intr-un-dosar-de-arbitraj-cu-miza-de-160-milioane-de-euro-13932812

 


Re: Stiri si discutii despre lucrari shoppy

Daca la unii se poate asta e, tot cu banci lucreaza si aia, nu vine nimeni cu bani de acasa ca e el nebun sau smecher sa tina banii blocati de dragul de a lucra cu CFR.

 


Re: Stiri si discutii despre lucrari abc_XC

CFR SA a stabilit câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea subtronsonului 2c: Cap Y Ilteu – Gurasada
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat Asocierea "RAILWORKS" formata din ALSTOM TRANSPORT S.A., AKTOR S.A.si ARCADA COMPANY S.A. câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru subtronsonul 2c: Cap Y Ilteu – Gurasada.
Oferta financiară finală a Asocierei "RAILWORKS este de 1.498.976.758,87 lei fără TVA,, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii.

Sursa de finanţare pentru reabilitarea subtronsonului subtronsonului 2c: Cap Y Ilteu – Gurasada si tronsonul 3: Gurasada-Simeria”este asigurată din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat, iar obiectivul general al proiectului este reabilitarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru circulatia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h.

Lucrările pentru reabilitarea şi modernizarea subtronsonului Cap Y Ilteu – Gurasada, linie electrificată dublă, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, vor acoperi:
- lucrări de terasamente şi consolidări pe o lungime de 22,341 km;
- 15 poduri (din care 2 peste Mureş cu deschidere centrală mai mare de 110 m), 17 podeţe, 1 pasaj superior, 3 pasaje inferioare, 2 tuneluri (în total 837 m) și 1 polată de 340m;
- lucrari de electrificare si energoalimentare (inclusiv substatii de tractiune electrica de la reteaua nationala la 25 kv sau 27,5 kv, precum si sistem de telegestiune SCADA), pe o lungime de 22,341 km;
- lucrari semnalizare (centralizare electronica), 69 macazuri;
- lucrari ERTMS (ETCS nivel 2 + GSMR), inclusiv sistemul RBS (Radio Block Center), pe o distanta de 22,341 km;
- lucrari civile in 4 staţii (inclusiv halte comerciale si halte).

Sursa informatiei este pagina de facebook CFR Infrastructura:https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

 


Re: Stiri si discutii despre lucrari TibiV

http://mt.gov.ro/web14/spatiul-media/comunicate-de-presa/1643-18072017

Comunicat de presa
Creat: 18 Iulie 2017

Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, a semnat luni, 17 iulie 2017, Autorizația de construire pentru executarea lucrărilor de construcție pentru
investiția ”Reabilitarea liniei de cale ferată Simeria – Curtici – Frontieră, parte componentă a Coridorului IV Pan European, Tronson km 614+000 – km 470+022 (Simeria)”, județul Arad și județul Hunedoara –Etapa I – amplasament existent.

Proiectul „Reabilitarea liniei de cale ferată Simeria – Curtici – Frontieră parte componentă a Coridorului IV Pan – European pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h”, face parte din proiectul de modernizarea rutei nordice a Coridorului IV Pan- European (Constanţa - Bucureşti - Braşov - Alba Iulia - Curtici) de pe teritoriul românesc, care poate fi considerată Axa principală de transport feroviar dintre ţările vest europene şi Marea Neagră (portul Constanţa).

Amplasamentul lucrărilor autorizate este situat pe tronsonul de cale ferată cuprins între km 614+000 (existent) – km 470+022 (existent) – secțiunea Frontieră – Simeria, care face parte din Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul IV Pan-European) și se desfășoară pe teritoriul județului Arad, de la km 528+990 (existent) până la km 614+000 (existent) (orașul Lipova, comunele: Petriș, Săvârșin, Vărădia de Mureș, Bata, Bârzava, Conop, Păuliș și Ghioroc) și pe teritoriul județului Hunedoara, de la km 470+022 (existent) până la km 528+990 (existent) (municipiul Deva, orașul Simeria, satul Șăulești, comuna Brănișca - satul Brănișca, comuna Burjuc – satele Burjuc, Tătărești, comuna Gurasada - satele Gurasada, Cîmpuri Surduc, Gothatea, comuna Ilia – satele Ilia, Bretea Mureșană, comuna Vețel – satele Vețel, Mintia, comuna Zam - satul Sălciva).

Realizarea lucrărilor aferente acestui obiectiv are pe lângă importanța macroeconomică și un impact benefic asupra calității mediului prin dezvoltarea transportului feroviar.
Autorizarea executării lucrărilor de construcții se face conform Legii nr. 50/1991 cu actualizările și modificările ulterioare.


Atentie, comunicatul are o mica capcana...
Da traseul, dar nu kilomterajul efectiv autorizat.
Acolo se vor face cateva modificari majore de traseu, se va crea traseu nou, deci sectiunile respectiva nu au fost autorizate...
Adica trebuiau sa spuna "din 144 km traseu existent, s-au autorizat lucrarile pe X km" (probabil undeva sub 130 km...)

 


Re: Stiri si discutii despre lucrari TibiV

https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/posts/1709244359110425
http://www.cfr.ro/index.php/comunicate-de-presa/comunicate-de-presa-2017/3770-31-august-2017-cfr-sa-si-asocierea-fcc-astaldi-convensa-au-semnat-contractul-pentru-modernizarea-tronsonului-gurasada-simeria
CFR SA și Asocierea FCC-Astaldi – Convensa au semnat contractul pentru modernizarea tronsonului Gurasada-Simeria
Bucureşti, 31 august 2017

Compania Națională de Căi Ferate CFR S.A. și Asocierea FCC-Astaldi – Convensa au semnat contractul de lucrări în valoare de 2,63 mld. lei pentru modernizarea infrastructurii și suprastructurii feroviare pe secțiunea Gurasada-Simeria, situată pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunăre, ramura nordică) Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Brașov-București-Constanța.

Contractul are ca obiectiv modernizarea a 40,88 km de infrastructură și suprastructură feroviară pentru circulația trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h, lucrări de terasamente și consolidări pe întreaga distanță, construirea a 17 poduri (dintre care 3 peste râul Mureș), 27 de podețe, 4 pasaje superioare, 3 pasaje inferioare, lucrări civile în 9 stații de cale ferată (inclusiv halte comerciale/puncte de oprire), lucrări de electrificare și energoalimentare precum și lucrări de implementare a sistemului de siguranță a traficului ERTMS (ETCS nivel 2+GSM-R). Sursa de finanțare este asigurată din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat, iar termenul de execuție este de 3 ani, la care se adaugă perioada de garanție de 2 ani.

 


Re: Stiri si discutii despre lucrari drbm

COMUNICAT DE PRESĂ

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE
Serviciul Comunicare Mass-Media
Nr: 17/2/331/23.11.2017


CFR SA și Asocierea RAILWORKS au semnat contractul pentru modernizarea subtronsonului Cap Y Ilteu – Gurasada  

Bucureşti, 23 noiembrie 2017

Compania Națională de Căi Ferate CFR S.A.și Asocierea RailWorks au semnat contractul de lucrări în valoare de 1.498.976.758,87 lei pentru modernizarea infrastructurii și suprastructurii feroviare pe subtronsonul (2c) Cap Y Ilteu – Gurasada, situat pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunăre, ramura nordică) Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Brașov-București-Constanța.

Contractul are ca obiectiv modernizarea a 22,34 km de infrastructură și suprastructură feroviară pentru circulația trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h, lucrări de terasamente și consolidări pe întreaga distanță, construirea a 15 poduri (dintre care 2 peste râul Mureș), 17 de podețe, 1 pasaj superior, 3 pasaje inferioare, 2 tuneluri, lucrări civile în 4 stații de cale ferată (inclusiv halte comerciale/puncte de oprire), lucrări de electrificare și energoalimentare precum și lucrări de implementare a sistemului de siguranță a traficului ERTMS (ETCS nivel 2+GSM-R).

Sursa de finanțare este asigurată din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat, iar termenul de execuție este de 3 ani, la care se adaugă perioada de garanție de 2 ani.

Lucrările de modernizare a subtronsonului Cap Y Ilteu - Gurasada contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviare prin sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă, îmbunătățirea relațiilor comerciale cu operatorii de transport și relansarea economiei regionale.


http://www.cfr.ro/index.php/comunicate- ... u-gurasada

 


Re: Stiri si discutii despre lucrari TibiV

Breaking News !

http://www.cfr.ro/index.php/comunicate-de-presa/comunicate-de-presa-2018/4141-28-martie-2018-testarea-celui-mai-modern-sistem-de-semnalizare-si-dirijare-a-traficului-feroviar-intre-curtici-si-arad

Testarea celui mai modern sistem de semnalizare feroviară între Curtici şi Arad
Bucureşti, 28 martie 2018

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că miercuri, 28 martie 2018, pe tronsonul Arad-Curtici şi retur s-a efectuat un test de probă cu o locomotivă dotată cu echipament computerizat, în vederea verificării modului de funcţionare a noilor instalaţii de centralizare electronică şi de dirijare a traficului feroviar, prin sistemul ERTMS/ETCS nivel 2/GSM-R.

Testul de probă a fost efectuat în prezenţa unei delegaţii comune CFR SA-ALSTOM, condusă de ION GAVRILĂ, director general al CFR SA şi a avut drept scop verificarea modului de funcţionare a celui mai modern sistem european de semnalizare feroviară, ERTMS/ETCS nivel 2/GSM-R, în vederea demarării procedurilor de recepţie la terminarea lucrărilor de implementare a sistemului pe tronsonul Frontieră-Curtici-Arad-Km 614.

Noile instalaţii de centralizare electronică şi de dirijare a traficului feroviar prin sistemul ERTC/ERTMS (nivel 2)/GSM-R din staţiile Glogovăţ, Şofronea, Arad şi Curtici contribuie în mod direct la sporirea siguranţei circulaţiei şi la creşterea capacităţii de transport.

Dirijarea traficului feroviar se realizează de asemenea, din cel mai modern Centru de Management al Traficului, amplasat în Arad, de unde se coordonează în sistem computerizat toată circulaţia trenurilor de pe tronsonul Frontieră - Curtici - Arad - Glogovăţ, prin utilizarea unor echipamente şi tehnologii de ultimă generaţie care transmit în timp real dispecerilor informaţii despre parcursul trenurilor, viteza de circulaţie, starea tehnică a componentelor infrastructurii, gradul de încălzire a osiilor trenurilor, precum şi date necesare organizării traficului în staţiile de cale ferată.

Această nouă tehnologie de monitorizare şi coordonare în sistem computerizat a traficului feroviar permite creşterea cu 25 % a capacităţii de circulaţie în staţiile de cale ferată, reducerea timpului de efectuare a parcursurilor la intrareîn staţii, coordonarea automată a traficului cu sistemul de informare a publicului călător, prin actualizarea în timp real a informaţiilor pe panourile de afişaj din gări şi de la peroane.

Sistemul european de semnalizare şi dirijare a traficului feroviar, ERTMS/ETCS nivel 2/GSM-R, implementat pe tronsonul Frontieră - Curtici - Arad - Km 614 oferă operatorilor de transport o infrastructură modernizată interoperabilă la nivel european, iar călătorilor servicii de transport la standarde europene, prin creşterea gradului de siguranţă şi durate mai mici de călătorie”, a declarat Ion GAVRILĂ, director general al CFR SA.

Proiectul de modernizare a tronsonului Frontieră – Curtici – Arad – km 614 pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/ha fost realizat de Asocierea ALSTOM -SWIETELSKY – ASTALDI –EUROCONSTRUCT – DAFORAşi a cuprins lucrări complexe de reabilitare a infrastructurii și suprastructurii feroviare, lucrări de instalații electrificare, semnalizări și telecomunicații, inclusiv GSM-R, construirea celui mai modern centru de management al traficului, precum și construcții civile. Proiectarea și implementarea tuturor lucrărilor legate de centrul de control al traficului, sistemul european de semnalizare feroviară ETCS Nivelul 2, centralizarea electronică, sistemele de informare a pasagerilor și modernizarea sistemului de electrificare a căii ferate, prin substații de tracțiune electrică, au fost realizate de compania ALSTOM.


Iar video gasiti aici:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1941246902576835&id=894054857296050

 


Re: Stiri si discutii despre lucrari punmeister

Locomotiva de probe a fost cumva Vectron?

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrarile pe tronsonul Simeria - Km.614  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419395 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use