Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Alimentare cu apă

206 posts, 70383 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 15
 
 

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Alimentare cu apa 133 313

Evident. Dar noi discutam despre mentinerea presiunii, noaptea, pentru partea de termoficare. Automatizarea punctului hidrofor traduce ca nu pleaca debit in retea deci traduce ca nu faci dus deci scoate pompe din uz. Dar nu pana la picurare. That's a fact.
P.S. Tevi de otel au ramas pe la case. Si nu se obtureaza prea rau cu strat de rugina. Mai repede se obtureaza racordurile individuale ca sunt pe DN20 (alea vechi pe plumb cu robineti cu ventil). Intre blocuri inelele locale sunt trecute pe pehd intr-o campanie ce tine de mai bine de 15 ani. M-as mira daca nu se apropie de final.
Deci repet, apa lu' nova furnizeaza presiune contractuala cand depisteaza consum. Contractele nu stipuleaza nimic legat de centrale. Nici Enel nu se angajeaza sa-ti furnizeze putere suplimentara cat timp nu contractezi un racord nou care sa o poata transporta. Poi sa bagi cate vrei in priza, cand ai atins amperajul generalului, sare generalul. Pentru ca la Enel e si mai complicat cu introducerea si scoaterea in si din linie de trafuri suplimentare.
Termoficarea este un sistem inchis (tur retur), furnizarea energiei electrice este un sistem inchis (tur retur), furnizarea apei reci este un sistem deschis (numai tur).
Ma bucur ca s-a sesizat chestiunea, cand s-a pus problema desfiintarii RADET am scapat presiunea apei din vedere, tineam cont numai de faptul ca avem retele de distributie a gazelor si energiei electrice subdimensionate pentru centrala de apartament in fiecare apartament din Bucuresti.  :twisted:

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Alimentare cu apa Mircea G

133 313 wrote:
........ cand s-a pus problema desfiintarii RADET am scapat presiunea apei din vedere, tineam cont numai de faptul ca avem retele de distributie a gazelor si energiei electrice subdimensionate pentru centrala de apartament in fiecare apartament din Bucuresti.  :twisted:

Nu este reala chestiunea .
Reteaua de gaze nu trebuie sa fie telescopica " . Ar insemna ca de rusi sa plece o conducta de n-spe m diametru . Eventualele probleme se rezolva local prin supradimensionari de conducte sau " butelii " .

 


Re: Alimentare cu apa Lixandru Dragos-Liviu

Iată, şi de pe strada Turnu Măgurele, unde se lucrează la extinderea reţelei publice de apă potabilă şi canalizare, antreprenorul fiind S.C. Dimar S.R.L., iar proiectantul şi beneficiarul fiind ApaNova Bucureşti S.A.
Şantierul este organizat în două porţiuni, ambele pe firul de mers dinspre Şos. Giurgiului către B-dul C-tin Brâncoveanu, prima fiind amplasată la intersecţia Str. Turnu Măgurele cu str. Pogoanelor şi Izvorul Oltului iar cea de-a doua la o distanţă de circa 70 metri, până în apropiere de Dealer-ul autorizat Meridian Ocazie (intersecţia cu B-dul C-tin Brâncoveanu). Pozele au fost făcute în seara zilei de 11 decembrie a.c., în jurul orelor 21.
Page1.jpg (469.91 KB; downloaded 6248 times)

Page2.jpg (533.26 KB; downloaded 6294 times)

Page3.jpg (498.63 KB; downloaded 6257 times)

GoogleMaps (amplasare santiere).jpg (709.08 KB; downloaded 6326 times)


Sursa hărţii GoogleMaps:
https://www.google.ro/maps/@44.3765179,...a=!3m1!1e3
https://www.google.ro/maps/@44.3764741,...hH9Arg!2e0

 


Re: Alimentare cu apa abc_XC

Avarie la reteaua de apa potabila in Sectorul 1. S-a oprit apa dimineata, pe la ora 8.
În această dimineaţă, alimentarea cu apă rece a fost întreruptă în majoritatea cartierelor Sectorului 1 din cauza unei defecţiuni la reţea. Este vorba despre o defecţiune la inelul principal intervenită în zona străzii Jiului din Sectorul 1 al Capitalei.

Conducerea Primăriei Sectorului 1 s-a adresat în regim de urgenţă Companiei Apa Nova solicitând acesteia informaţii despre situaţia creată cât şi despre termenul în care ea va fi remediată.

Reprezentanţii acestei companii au asigurat atât cetăţenii Sectorului 1 cât şi reprentanţii primăriei, că, la această oră, se lucrează pentru repararea defecţiunii, iar alimentarea cu apă rece în Sectorul 1 va fi reluată în jurul orelor 13:00.

Sursa:http://www.primariasector1.ro/articole/citeste/comunicate-presa/1507/apa-nova-ne-asigura-ca-reia-alimentarea-cu-apa-rece-in-jurul-orelor-1300

 


Re: Alimentare cu apa punmeister

Bullshit. Eu dimineata am putut folosi apa rece la toaleta.

 


Re: Alimentare cu apa abc_XC

Parintii mei locuiesc la bloc in zona Bucurestii Noi si nu au avut nici apa rece nici apa calda in aceasta dimineata. Vezi ca in comunicat nu scrie TOT sectorul 1.

 


Re: Alimentare cu apa abc_XC

Avarie magistrala de alimentare cu apă potabilă Bucureștii Noi
În urma depistării unei avarii la conducta magistrală de alimentare cu apă din zona Bucureștii Noi, echipele Apa Nova București au intervenit imediat pentru remediere. Intervenția, care s-a derulat pe parcursul nopții 13/14 ianuarie, a scos la iveală, în jurul orei 04 dimineața, o avarie majoră la artera de transport apă potabilă.

Având în vedere complexitatea lucrării de remediere și modernizare a rețelei din zonă, dată de faptul că spărtura s-a produs la o adâncime de peste 3 m, în partea de jos a conductei, în această dimineață s-a luat decizia întreruperii temporare a furnizării de apă potabilă pentru a putea redirecționa apă către consumatorii afectați prin intermediul altor conducte magistrale. În câteva ore, toți consumatorii afectați vor beneficia de apă potabilă de la rețeaua publică. Ca urmare a schimbării sensului de alimentare, este posibil să apară unele modificări în turbiditatea apei (apă murdară) pentru o scurtă perioadă de timp, precum și o reducere a presiunii de alimentare la etajele superioare ale imobilelor. Situația este însă una provizorie, în cel mai scurt timp urmând ca lucrurile să reintre în normal. Pentru a evita eventualele probleme de calitate a apei generate de intervenția aflată în desfășurare, Apa Nova București recomandă consumatorilor ca, la prima utilizare, să lase apa să curgă câteva minute, înainte de a o folosi.

Artera de transport avariată, pusă în funcțiune în anul 1977, deservește consumatorii aflați în perimetrul delimitat de Șoseaua Chitilei, Șoseaua de Centură, Strada Băiculești și Strada Străulești.

Este vorba de o lucrare complexă care necesită săpături până la adâncimi de 4,5 m-5 m și consolidarea malurilor pentru securitatea muncitorilor, intervenția de remediere, refacerea tronsonului de magistrală afectat. Apa Nova București va comunica constant asupra evoluției situație din teren.

Rerutarea alimentării cu apă a fost posibilă datorită structurii inelare a rețelei de alimentare cu apă a Capitalei și a sistemelor computerizate de control al fluxului apei ce permit schimbarea sensului de alimentare pentru a evita segmentele afectate de avarii. Acest lucru a dus la limitarea neplăcerilor cauzate consumatorilor, apa fiind întreruptă doar timp de câteva ore în cursul zilei de sâmbătă, 14 ianuarie.
După finalizarea lucrărilor, cei afectați vor beneficia de măsuri compensatorii ca urmare a neplăcerilor create.

Avarie magistrala de alimentare cu apă potabilă Bucureștii Noi - update:

La această oră, toți clienții din zona afectată au apa potabilă datorită rerutării furnizării acesteia prin alte artere ocolitoare.
Apa Nova București se concentrează acum pe reparararea arterei afectate. Vă mulțumim!

Poza11.jpg (63.4 KB; downloaded 6162 times)

Poza21.jpg (31.98 KB; downloaded 6160 times)

Poza22.jpg (32.06 KB; downloaded 6158 times)

Poza23.jpg (28.05 KB; downloaded 6159 times)

Poza24.jpg (29.04 KB; downloaded 6157 times)

Sursa informatiilor si a fotografiilor este pagina Facebook Apa Nova Bucuresti:https://www.facebook.com/ApaNovaBucuresti/?fref=ts
Adresa exacta a avariei este intersectia dintre strada Jiului si strada Mârșa.

 


Re: Alimentare cu apa abc_XC

Avarie Piața Presei Libere descoperită datorită programului de mentenanță preventivă

Joi, 26 ianuarie 2017, ca parte a programului de mentenanță preventivă și folosind echipamente tehnice computerizate, echipele Apa Nova București au identificat o pierdere ascunsă pe artera de apă ce asigură alimentarea clienților comerciali din zona Piața Presei Libere – Piața Montreal.
Imediat, s-a intervenit pentru localizarea exactă a avariei și asigurarea continuității furnizării apei potabile către clienți pe durata desfășurării lucrărilor de remediere. Problema a fost localizată la nivelul unei mufe - o vană a fost de asemenea afectată și va fi schimbată - fiind considerată o avarie majoră, care presupune printre altele, reconfigurarea traseelor magistrale din zonă. Conform estimărilor echipelor aflate la fața locului, lucrarea va fi finalizată pe parcursul zilei de vineri, 27 ianuarie 2017.
Artera afectată a fost pusă în funcțiune în anul 1967. Prin urmare, pentru a preveni apariția unor avarii similare pe viitor, aceasta va fi re-etanșată și prevăzută cu un inel de siguranță.
Ca urmare a măsurilor luate pentru asigurarea continuității furnizării apei potabile către clienți, este posibil ca, pe durata lucrărilor, aceștia să se confrunte cu o scădere a presiunii și o creștere temporară a turbidității apei (apă murdară). S-a început informarea instituțiilor și clienților care pot fi afectați.
Din păcate, din cauza infrastructurii foarte vechi, astfel de avarii sunt inevitabile, tot ce putem face este să intervenim din timp pentru a le identifica înainte de a produce neplăceri clienților și, ulterior, a le remedia și a moderniza rețeaua în zonele respective. De aceea, dorim să mulțumim bucureștenilor și mass-media pentru sprijinul și înțelegerea acordate.

Harta Apa Nova Piata Presei.jpg (88.01 KB; downloaded 6113 times)

Sursa informatiei este pagina facebook Apa Nova Bucuresti:https://www.facebook.com/ApaNovaBucuresti/?fref=ts

 


Re: Alimentare cu apa abc_XC

Avarie Piața Presei Libere descoperită datorită programului de mentenanță preventivă - update

Astăzi, în jurul ore 11.00 a fost înlocuită vana cu probleme. În timpul lucrărilor, a fost identificat un adevărat depozit de PET-uri deasupra căminului vanei. ANB dorește să profite de situație să reamintească cetățenilor că folosirea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare drept coș de gunoi nu face decât să crească riscul apariției avariilor și să îngreuneze lucrările de intervenție. Astfel de lucruri se adaugă la problema deja cunoscută a vechimii infrastructurii și, în ciuda faptului că, în ultimii ani, au fost introduse tehnologii și echipamente moderne ce asigură mentenanța și reparațiile rețelelor, acestea nu pot suplini nevoia ca fiecare dintre noi să exploateze în mod corect rețelele.

Din fericire, pe toată durata de execuție a lucrărilor s-a reușit respectarea promisiunii de a asigura continuitatea furnizării apei către toți clienții din zonă, fără niciun fel de efecte negative asupra calității.

La acest moment, odată etanșeizarea finalizată, la ora 16.00, a început punerea în presiune a segmentului afectat. Este posibil ca, pentru o scurtă perioadă, ca urmare a creșterii treptate a debitului apei furnizate pe acest segment și ca efect al lucrărilor efectuate, să apară unele mici probleme temporare în presiunea și turbiditatea apei (apă murdară).

Gunoi camin Apa Nova.jpg (82.66 KB; downloaded 6104 times)

Lucrari subteran.jpg (64.4 KB; downloaded 6106 times)


Lucrari subteran2.jpg (90.2 KB; downloaded 6107 times)

Lucrari camin.jpg (108.47 KB; downloaded 6106 times)

Groapa astupata.jpg (95.54 KB; downloaded 6110 times)

Curatenia finala.jpg (70.86 KB; downloaded 6106 times)


Sursa informatiei si a fotografiilor este pagina facebook Apa Nova Bucuresti:https://www.facebook.com/ApaNovaBucuresti/?fref=ts

 


Re: Alimentare cu apa abc_XC

Intervenție rețea pe Bulevardul Ferdinand

Marți, 7 februarie 2017, în timpul desfășurării unor acțiuni aferente programului de mentenanță preventivă a rețelei de alimentare cu apă potabilă, echipele Apa Nova București (ANB) au observat o neconformitate în sistemul de alimentare cu apă de la intersecția Șoselei Pantelimon cu Bulevardul Ferdinand. Procedând la o verificare amănunțită a situației, angajații ANB au identificat o infiltrație de apă în rețeaua de canalizare, fapt ce a dus la tasarea căii de rulare a tramvaielor.
Date fiind potențialele pericole pentru siguranța circulației și a bucureștenilor, s-a luat decizia de a se interveni vineri noapte pentru remedierea avariei. Ca primă măsură, ANB a contactat conducerea RATB pentru eliberarea amplasamentului și scoaterea liniilor de tramvai. În cazul în care nu vor apărea situații neprevăzute, lucrările de remediere vor începe în noaptea de vineri, de la ora 23.00, urmând a fi finalizate cel târziu sâmbătă dimineață la ora 06.00. Decizia de a desfășura lucrările pe timpul nopții a fost luată pentru reducerea la minim a disconfortului creat participantilor la trafic. Pe timpul lucrărilor, 11 clienți ANB vor fi afectați de întreruperea alimentării cu apă.
La o primă evaluare, cauza avariei pare a fi legată de vechimea foarte mare a rețelelor din zonă, acestea fiind date în exploatare în anii 1928, respectiv 1948.
Apa Nova București dorește să își ceară scuze pentru disconfortul creat pe durata desfășurării lucrărilor și să mulțumească bucureștenilor pentru înțelegerea faptului că intervenția este menită a evita o eventuală agravare a situație ce ar fi afectat circulația tramvaiului și traficul rutier din zonă.

Ferdinand X Pantelimon.jpg (33.6 KB; downloaded 6055 times)

Sursa informatiei este pagina de Facebook Apa Nova Bucuresti: https://www.facebook.com/ApaNovaBucuresti/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

 


Re: Alimentare cu apa abc_XC

Dorim să vă informăm că lucrările de rerutare a furnizării apei potabile din zona Operei Române, necesare pentru desfășurarea lucrărilor de construcție la Magistrala 5 de Metrou au fost finalizate.
Acestea au presupus închiderea arterei de furnizare a apei potabile Dn500 din Splaiul Independenței și schimbarea sensului de curgere a apei pe arteră și conductele de serviciu din perimetrul delimitat de Splaiul Independenței - Calea Victoriei - Strada Matei Millo - Bulevardul Regina Elisabeta - Strada Grigore Cobălcescu - Strada Vasile Pârvan.
Pentru a preveni pe cât posibil efectele negative asupra calitătii apei furnizate, în special turbiditate crescută (apă murdară), manevrele de închidere și, ulterior, deschidere, a vanelor de sectorizare din zonă au fost efectuate lent. De asemenea, au fost efectuate spălări pe hidranții din zona afectată pentru a îndepărta eventualele impurităti.
Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate!

Sursa este pagina Facebook Apa Nova Bucuresti: https://www.facebook.com/ApaNovaBucuresti/?fref=ts

 


Re: Alimentare cu apa Lixandru Dragos-Liviu

Bună seara, dragi colegi  :) ! În cursul acestei zile (17 martie a.c.), în jur de ora 11 şi ceva, pe B-dul Regina Maria, sensul de mers către Rahova, se lucra la reţeaua de apă, în două puncte, între Piaţa Unirii şi P-ţa Regina Maria (rond Coşbuc), după cum reiese din imaginile de mai jos:
(Poza 1) 20170317_111033.jpg (392.58 KB; downloaded 5808 times)

(Poza 2) 20170317_111055.jpg (351.63 KB; downloaded 5807 times)

(Poza 3) 20170317_111111.jpg (369.22 KB; downloaded 5807 times)

(Poza 4) 20170317_111129.jpg (349.25 KB; downloaded 5807 times)

(Poza 5) 20170317_111406.jpg (319.35 KB; downloaded 5809 times)

(Poza 6) 20170317_111435.jpg (325.18 KB; downloaded 5805 times)

Puncte de lucru la reteaua de apa pe R. Maria.jpg (778.89 KB; downloaded 5808 times)


În primele patru poze ale fotoreportajului, avem primul punct de lucru, situat lângă staţia RATB a autobuzelor 117, 232, aici fiind împrejmuit spaţiul destinat lucrării. O groapă cam de dimensiuni 2/2 se află în centrul perimetrului de lucru. În cel de-al doilea punct (pozele 5 şi 6) care se află tot pe aceelaşi sens, însă la intersecţia B-dului R. Maria cu Str. Poiana Florilor (lângă sediul TeleStar marketing), un buldoexcavator spărgea asfaltul cu picamerul, probabil pentru realizarea unei gropi de acces la reţea.

Sursa de pe GoogleMaps, la nivelul străzii, în cele două puncte, astfel:
primul punct: https://www.google.ro/maps/@44.4246241,...p7t5CQ!2e0
Cel de al doilea punct: https://www.google.ro/maps/@44.4232592,...MdCsnw!2e0

 


Re: Alimentare cu apa Lixandru Dragos-Liviu

Aseară, in jurul orei 21, ambele puncte de lucru erau acoperite cu nisip, împrejmuite și semnalizate corespunzator, semn că băieții au terminat lucrările, urmând să fie plombate și asfaltate porțiunile afectate.

 


Re: Alimentare cu apa TibiV

Lixandru Dragos-Liviu wrote:
Iată, şi de pe strada Turnu Măgurele, unde se lucrează la extinderea reţelei publice de apă potabilă şi canalizare, antreprenorul fiind S.C. Dimar S.R.L., iar proiectantul şi beneficiarul fiind ApaNova Bucureşti S.A.
Şantierul este organizat în două porţiuni, ambele pe firul de mers dinspre Şos. Giurgiului către B-dul C-tin Brâncoveanu, prima fiind amplasată la intersecţia Str. Turnu Măgurele cu str. Pogoanelor şi Izvorul Oltului iar cea de-a doua la o distanţă de circa 70 metri, până în apropiere de Dealer-ul autorizat Meridian Ocazie (intersecţia cu B-dul C-tin Brâncoveanu).





Na, ca a aparut si SANTIERUL 3, intre Merdian si Lidl...




(Fara poze "de la sol", trebuie sa fii mare "amator" de mers in service ca sa faci poze acolo fiind la volan...)

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 15
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use