MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM7 Sos. Alexandriei - Unirii - Colentina - Voluntari

 

Topic: Stiri si articole din presa

25 posts, 25353 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri si articole din presa andrei11

Maculatură. Acum pe bune, asta nu e stire de presă. E ceva care se defineste cu << ne aflam in treaba >>.
Pot s-o sterg ?
Ai avut macar curiozitatea  sa te uiti pe prima pagina a topicului ?

 


Re: Stiri si articole din presa URANUS

Nu o sterge! Lasa sa vada nepotii nostri ca dupa 7 ani de la prima stire (2010) cu "o sa facem..." nu s-a intamplat absolut nimic, apoi a aparut in 2017 cam aceeasi stire, apoi in 2024 idem si tot asa.

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa V2A

Încă un proiect eşuat din faşă: primul metrou privat din România

Pe lângă celebrul eşec cu Autostrada Comarnic - Braşov, un alt mare proiect al României nu a putut fi realizat prin concesiune. Este vorba despre Magistrala 7 Bragadiru - Voluntari, linie de metrou ce urma să traverseze cartierele Colentina şi Rahova. Studiul de prefezabilitate arată că veniturile comerciale din operarea liniei nu acoperă valoarea investiţiei şi nici cheltuielile cu întreţinerea.

Metrorex anunţa în 2011 că vrea sa concesioneze pe 30 de ani unui operator privat serviciile de transport de călători pe viitoarea magistrală Bragadiru – Voluntari, care ar fi trebuit să fie gata până în 2020.

Magistrala 7 urma să fie primul parteneriat public – privat la metrou, în cadrul căruia statul punea la dispoziţie terenurile iar investitorul asigura finanţarea lucrărilor de construcţie şi achiziţia trenurilor – aproximativ 1,25 miliarde de euro. În schimb îşi recupera banii investiţi din contravaloarea biletelor plătite de călători precum şi din diverse activităţi de retail ori publicitate care se vor desfăşura în incinta staţiilor. Preţul unei călătorii va fi decis de către operatorul magistralei.

"În data de 23.08.2011 a fost încheiat contractul „ Servicii de proiectare, asistență și consultanță tehnică, economico-financiară și juridică pentru pregătirea și derularea procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public privat pentru proiectul Linia de metrou – Magistrala 7 Bragadiru – Voluntari", în vederea acordării de asistență pentru construirea în regim de parteneriat public - privat (PPP) a liniei de metrou Magistrala 7 Bragadiru – Voluntari", a spus pentru ECONOMICA.NET Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex.

Conform unor informaţii din presă, Metrorex îşi bugetase în 2011 suma 51,6 milioane de lei pentru studiul de prefezabilitate al proiectului şi pentru servicii de consultanţă.

Actualul şef al Metrorex arată că în cadrul acelui contract a fost elaborat Studiul de Prefezabilitate și Fundamentare care a fost revizuit potrivit observațiilor și sugestiilor reprezentanților Metrorex. Forma finală a acestuia a fost aprobată în Consiliul Tehnico-Economic al Metrorex.

Studiul de Prefezabilitate și Fundamentare analizează mai multe variante de traseu, de configurare și echipare a stațiilor și interstațiilor, respectiv de lotizare din punct de vedere al punerilor în funcțiune.

"Concluziile Studiului de Prefezabilitate și Fundamentare arată că, în operarea Magistralei 7 din punct de vedere financiar, nici costurile de investiție, nici cele de operare și întreținere nu pot fi acoperite exclusiv din veniturile comerciale, fapt care va necesita susținerea financiară a statului, prin acordarea unor plăți de disponibilitate, indiferent de modalitatea de etapizare a investiției", a explicat Dumitru Şodolescu.

Mai mult, având în vedere modificarea Legii parteneriatului public – privat nr. 178/2010 prin O.U.G. 86/17.10.2011, care interzice sub sancțiunea nulității clasificarea Proiectului PPP ca implicând cheltuieli publice, contractul a fost sistat de comun acord la data de 7 iunie 2012, a mai spus directorul general al Metrorex.

Ulterior, proiectul a fost înscris în lista de proiecte a Unității Centrale pentru Coordonarea Parteneriatului Public Privat din cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar Studiul de Prefezabilitate și Fundamentare a fost transmis spre consultare către acesta încă din 2012.

"În prezent, proiectul este înscris în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București Ilfov", a mai spus Dumitru Şodolescu.

Ce şanse mai sunt să avem metrou în Rahova şi Colentina?

Gheoghe Udrişte, fost şef al Metrorex şi iniţiator al multor proiecte de dezvoltare a metroului bucureştean, consideră că, în ciuda eşecului de construire prin concesiune, Magistrala 7 ar putea fi realizată în viitor din fonduri europene şi de la bugetul de stat, când economia ţării va fi mai puternică şi va permite acest lucru.

Fostul oficial al Metrorex apreciază că fiind un mijloc de transport confortabil şi nepoluant, metroul produce mai degrabă beneficii sociale şi de mediu şi mai puţin financiare, astfel încât o companie privată să fie interesată de investiţia în dezvoltarea sa.

Udrişte nu exclude totuşi posibilitatea ca această magistrală să fie construită prin concesiune, în baza legislaţiei noi privind Parteneriatul Public - Privat.

Anul trecut, a apărut în spaţiul public o nouă hartă a metroului din Capitală, ce include Magistrala 7.

Dacă va fi construită, această magistrală va face legătura între zona centrală a Capitalei şi cartierele Alexandriei-Rahova, în sud-vest, şi Obor-Colentina, în nord-est. Noua linie va avea 25 de kilometri şi 30 de staţii.

Sursa: http://www.economica.net/inca-un-proiec ... 51578.html

 


Re: Stiri si articole din presa subway guru

Ideea cu PPP a fost o ineptie din start...
:popa:

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

Anul trecut, a apărut în spaţiul public o nouă hartă a metroului din Capitală, ce include Magistrala 7l

Din ce secol este articolul ? :lol:

 


Re: Stiri si articole din presa shoppy

Harti apar tot timpul, or mai fi desenat o statie prin camp asa ca harta era noua, nu a scris nicaieri ca ar fi fost prima.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

Nu cred ca se va intampla nimic, dar totusi este o... (non) stire...Abia astept sa vina "privatul" cu atatia bani...

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-2 ... privat.htm

Resorturi de lux pe Litoral și magistrala de metrou Bragadiru-Voluntari, întroduse de guvern pe lista proiectelor strategice realizate în parteneriat public-privat


Guvernul a introdus, joi, opt noi proiecte strategice de investiții pe lista celor care urmează a fi pregătite și atribuite în parteneriat public-privat (PPP) de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP). Astfel, Executivul a adoptat o hotărâre prin care se aprobă 16 obiective de investiții strategice, între care opt sunt noi proiecte, potrivit Mediafax.

În ședința de joi, Guvernul a adoptat o Hotărâre pentru suplimentarea anexei cu lista proiectelor strategice de investiții în parteneriat public-privat, decizia Guvernului venind la propunerea CNSP.

În total, lista conține după suplimentarea de joi un număr total de 21 de proiecte de investiții, au completat sursele menționate. În prezent, Comisia Națională de Prognoză elaborează studiile de fundamentare pentru fiecare din aceste proiecte și după finalizarea studiilor, le va prezenta în Guvern pentru adoptarea lor prin HG și lansarea licitațiilor de atribuire.

Lista proiectelor PPP adoptate joi, în ședința de Guvern, obținută de MEDIAFAX, este:

1. O linie de cale ferată de mare viteză București – Craiova – Timișoara – Cluj, în lungime de aproximativ 1.275 km

2. Extinderea rețelei de metrou prin realizarea magistralei M7, pe ruta Bragadiru – Alexandriei – Colentina – Voluntari, în lungime de 25 km, cu aproximativ 30 de stații.


.................restul nu face obiectul topicului

 



Re: Stiri si articole din presa andrei11

Oameni buni, nu știți regula ? Articolele de presă la Articolele de presă,  discuțiile la Discuții. Luați citatul pe care vreți să-l comentați de la Articole și-l comentați la discuții. :bere:

 


Re: Stiri si articole din presa TibiV

Tu ai inceput.... ;)
andrei11 wrote:
:lol:

:lol:  :lol:  :lol:
:bere:

 


Re: Stiri si articole din presa alexandru101

Sectorul 5 vrea să se implice în realizarea magistralei de metrou M7, finanţând documentaţia tehnico-economică
Sursă

Cât de fezabilă credeți că este M7? Momentan pare că prioritatea e M6>continuare M5 >Continuare M4. Credeți că o sa vedem vreodată în timpul nostru M7? Va avea 28-29 stații, deci va fi o magistrală foarte mare și va costa o căruță de bani, probabil câteva miliarde €, și cine știe câți ani va dura să facă macar o porțiune.

 


Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M7 Sos. Alexandriei - Unirii - Colentina - Voluntari  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419374 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use