Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Sectorul 1

441 posts, 154333 views
 
Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11  ... 32
 
 

📖 Pagination options
Re: Sectorul 1 punmeister

Acum la mine pe strada (str. Aviatiei) se afla un utilaj (tractor din ce am vazut) pe trotuar care cara zapada de pe trotuar, impreuna cu cativa muncitori de la Romprest care incarcau utilajul cu zapada. Abia acum se curata zapada... :popa:

 


Re: Sectorul 1 shoppy

Pe Mihalache s-a curatat zapada foarte frumos de la Victoriei pana la Domenii, de la Domenii la Grivita nu s-a curatat nimic.

 


Re: Sectorul 1 abc_XC

Consilierii USR cer Primariei Capitalei sa rezolve situatia juridica a parcului din fata Garii de Nord si sa-l dea in administrarea Primariei sector 1 pentru a-l reamenaja
Consilierii USR cer Primariei Capitalei sa lamureasca situatia juridica a parcului din fata Garii de Nord si acesta sa fie dat in administrarea Primariei sectorului 1 si reamenajat. In ultimii ani, spatiul verde a fost lasat in paragina de municipalitate, desi se afla in fata Garii de Nord, un spatiu tranzitat in fiecare zi de mii de oameni, una dintre principalele porti de intrare in oras.

Teoretic, parcul a fost dat de Primaria Capitalei in administrarea Primariei sector 1, in mai  2016, insa consilierii USR spun ca spatiul verde se afla in proprietatea Ministerului Transportulurilor, deci Primaria Capitalei nu putea sa dea ceva ce nu se afla in patrimoniul ei.

Primaria Capitalei este insa in masura sa rezolve situatia. Institutia, printr-o hotararea de Consiliu General, trebuie sa ceara parcul de la Ministerul Transporturilor, Guvernul sa dea o hotarare in acest sens, Consiliul General sa il ia in proprietate, apoi sa dea o noua hotarare de Consiliu General prin care sa-l tranfere catre Primaria sectorului 1, potrivit sursei citate.

"Prin HCGMB 321/2010, Primaria Capitalei a dat parcul in administratia ALPAB, iar prin HCGMB 129/2016 Primaria Capitalei solicita ALPAB sa predea parcul catre Consiliul local sector 1 in administrare. Exista insa o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila (din 2001) prin care se stabileste ca proprietarul parcului este Ministerul Transporturilor, deci niciuna din aceste doua hotariri nu pot fi puse in aplicare", a declarat Ilinca Macarie, consilier sector 1, pentru HotNews.ro.

Situatia actuala a ajuns de nesuportat pentru locuitorii din zona, deoarece parcul nu mai are practic administrator si este lasat prada degradarii, se arata intr-un comunicat emis de consilierii USr sector 1.

"Din cauza faptului ca este un parc deschis, este imposibil de supravegheat si pazit, devenind astazi un loc rau famat, de nefrecventat, un depozit de gunoaie, cu mobilier devastat, cu alei deteriorate, fara iarba si gazon. Pentru parcul Garii de Nord este nevoie de o schimbare de paradigma, prin transformarea lui in gradina publica, prin amenajarea lui ca obiectiv turistic si loc de divertisment, prin infiintarea unor zone pentru copiii mici si foarte mici si a unui tarc pentru animalele de companie si prin asigurarea deplinei sigurante fizice si psihice pentru vizitatori. Acest lucru este posibil numai prin implicarea directa a administratiei locale de sector, care are ca obiectiv reamenajarea si administrarea corespunzatoare a parcului, in scopul asigurarii sigurantei cetatenilor din Sectorul 1. El trebuie sa devina o carte de vizita a Bucurestiului pentru cei care ajung in capitala cu trenul. Zona in care este situat parcul este inconjurata de blocuri cu 8 etaje si minim 5 scari, in ele locuind o populatia densa de maturi, copii si batrani care nu pot beneficia de acest loc de recreere din cauza nesigurantei si degradarii lui permanente. In aceleasi blocuri locuiesc si multi detinatori de caini care nu beneficiaza in cadrul parcului de un spatiu amenajat pentru animalele de companie. Toti si-au exprimat nemultumirea referitor la starea in care se afla parcul de zeci de ani si solicita remedierea de urgenta a starii de fapt", se arata in comunicatul USR sector 1.

Consilierii locali USR din cadrul Primariei Sector 1 vor depune in zilele urmatoare un proiect de Hotarare de Consiliu Local prin care vor solicita implicarea tuturor factorilor implicati in rezolvarea acestui caz.

Potrivit sursei citate, Parcul Garii de Nord  a fost amenajat in acelasi timp cu construirea Palatului CFR,  in perioada 1937-1938. El face parte din zona de protectie a monumentului istoric Gara de Nord, constituind practic impreuna cu cladirea garii un ansamblu urbanistic. Administrarea parcului a revenit Primariei Generale a Capitalei.
Articol scris de Catiusa Ivanov,Miercuri, 25 ianuarie 2017 , HotNews

Sursa articolului:http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-21556955-consilierii-usr-cer-primariei-capitalei-rezolve-situatia-juridica-parcului-din-fata-garii-nord-dea-administrarea-primariei-sector-1-pentru-reamenaja.htm

 


Re: Sectorul 1 Florinds

De parca PS1 rezolva ceva. Plimba de la unii la altii pisica moarta, daca era acum la PS1, ar fi cerut sa treaca la Firea Pandele.

 


Re: Sectorul 1 shoppy

Ba ar fi facut, imediat s-ar fi apucat sa planteze panselute cu 50ron bucata si altele asemenea.

 


Re: Sectorul 1 Florinds

:))
La noi in 6 nici macar de panselute nu sunt in stare.

 


Re: Sectorul 1 ByOnu

S-a inceput demolarea acestui landmark neoficial din Aviatiei. :)

6-22-2017 11-39-54 AM.jpg (58.3 KB; downloaded 3388 times)

https://www.facebook.com/OneHerastrauTow ... f=stream

 


Re: Sectorul 1 Adrian Rosca

^Lucrarile se desfasoara in baza autorizatiei de desfiintare nr. 3/1/S emisa de PS1 la data de 12.01.17

Scopul solicitarii: DESFIINTARE CLADIRE NEFINALIZATA  S+P+8E SI ORGANIZARE DE SANTIER

Beneficiar: SC ONE CENTRAL PROPERTIES SRL prin Andrei Liviu Diaconescu

 


Re: Sectorul 1 andrei11

In sfarsit !
Stiu ca e off topic, dar cu << Casa Radio >> ce au de gând să facă ?

 


Re: Sectorul 1 shoppy

Sa traiasca! Cand este programata implozia? :D

 


Re: Sectorul 1 Adrian Rosca

Se demoleaza mecanic, scrie pe pagina de FB.

 


Re: Sectorul 1 zapacitu

Chiar acum voiam sa postez intreband ce se intampla aici si daca intr-adevar s-au apucat de demolare.

Am si poze, ca trec des pe aici!
IMG_20170224_121521.jpg (173.79 KB; downloaded 3811 times)

 


Re: Sectorul 1 abc_XC

La intersectia dintre Strada Buzesti si Calea Grivitei pe terenul viran care se afla in spatele fostului cinematograf Feroviar se ridica o cladire de birouri numita "The Mark". Constructorul este Strabag. Se lucreaza de ceva vreme deoarece au depasit nivelul fundatiei si sunt deja la parter/primele etaje. Mai multe informatii am gasit in engleza, asa ca pentru cei interesati las un link: http://www.business-review.eu/news/s-immo-ag-starts-construction-of-the-mark-office-project-in-bucharest-118487

 


Re: Sectorul 1 punmeister

Parcare meseriasa in fata blocului...  :popa:



 


Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11  ... 32
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419396 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use