Transportul în lumeAmericaStatele Unite ale Americii

 

Topic: New York

40 posts, 18429 views
 
Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

New York Utilizator anonim

Tramvai aerian la New York

Dupa noua luni de munca, societatea franceza POMA, lider mondial pe piata transportului pe cablu, a finalizat noua instalatie a tramvaiului aerian care leaga celebra insula Roosevelt de cartierul Manhattan din New York.

Cele doua cabine ale tramvaiului aerian, unice, moderne si 100% urbane, au devenit noul punct de atractie din Big Apple. Inaugurarea lor a avut loc la 5, respectiv 8 octombrie, iar dupa incheierea probelor, acestea vor fi puse la dispozitia locuitorilor New York-ului  si a turistilor care viziteaza orasul.

Tramvaiul aerian din New York leaga Roosevelt Island de cartierul Manhattan, din inima New York-ului, pe o distanta de 960 de metri, parcurang distanta in doar trei minute, la o inaltime de 76 de metri de sol. Fiecare cabina poate gazdui pana la 110 persoane, instalatia asigurand un flux de 1 500 de persoane pe ora, in fiecare sens.

Societatea POMA, lider mondial in domeniul transportului pe cablu, a fost infiintata in anul 1936, de catre Jean Pomagalski, fiul unui polonez imigrat in Franta.

Tramvaiul aerian este considerat solutia ideala a viitorului pentru marile metropole ale lumii, fiind o solutie rapida pentru parcurgerea distantelor in aglomeratia din marile orase.

Tramvaiul aerian din New York a fost dat in folosinta in anul 1984, dar in 2010, linia a fost inchisa pentru modernizare, fiind redeschisa din aceasta luna.

http://www.agenda.ro/news/news/35220/tr ... -york.html

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: New York Tom

Tramvaiul aerian din a fost deschis la 17 Mai 1976, nu in 1984. Exista si un film cu Rutger Hauer si Sylvester Stallone, Nighthawks, realizat in 1981, in care apare acest tramvai suspendat, iar scene importante din film se petrec in interiorul acestui tramvai.

 


Re: New York alchimistul

Un documentar interesant despre metroul din New York.
Este nevoie sa va faceti cont (fireste gratuit) la forums.mvgroup.org daca vreti sa descarcati torrentul.

Vizionare placuta!

http://forums.mvgroup.org/index.php?showtopic=38468

 


Re: New York bercenicity

Eventual zi-ne cum ii zice, ca o fi si in alta parte.

 


Re: New York alchimistul

Se numeste National Geographic - Megafactories: New York Super Subway (2010).
Cu siguranta se gaseste si pe alte trackere, insa, ca off-topic, trackerul mentionat de mine chiar merita atentia. Este destinat EXCLUSIV documentarelor.

 


Re: New York Chev Celios

L-am vazut la televizor. Este destul de interesant.Este despre fabrica Alstom din zona New York-ului care trebuie sa livreze o comnada de metrouri pentru New York.

 


Re: New York Dominatrix

Galerie Foto: Cum arăta metroul din New York cu aproape un secol în urmă

http://www.gandul.info/magazin/galerie- ... ma-8908806

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: New York Tom

Gandul[/url:25013rn9]":25013rn9]Primul metrou a început să circule în data de 27 octombrie 1904, scrie Life Magazine.
Primele trenuri au fost construite de inventatorul Alfred Ely Beach. Ele foloseau presiune pneumatică pentru propulsie şi aveau o lungime de 95 de metri.
Adica aproape lungimea unui tren de 3 rame IVA? :lol:
Tot tunelul avea 95m, vagonul (singurul construit) era mult mai scurt.
Evident, Gandul confunda metroul cu Beach Pneumatic Transit, primul proiect de metrou din NY si care a functionat intre 1871 si 1873. In 1912, la 8 ani dela introducerea metroului, muncitorii care lucrau la extinderea retelei de metrou au descoperit si tunelul Beach Pneumatic si resturile vagonului abandonat acolo.
Asta a dus la crearea mai multor legende urbane despre linii si trenuri abandonate. Multe filme, ca "The Bone Collector" sau "Mimic" prezinta statii de metrou si vagoane abandonate pe linii.

 


Re: New York bercenicity

Pe santierul liniei de metrou de sub bulevardul 2 din Manhattan, New York, o explozie controlata (pentru un put de lift/scara rulanta) a scapat un pic de sub control

O poza spectaculoasa chiar din momentul exploziei
http://www.nydailynews.com/new-york/aut ... -1.1141228

Fara victime din fericire.

 


Re: New York LArSON

Am avut norocul sa vad pe viu sistemul de metrou/transport din NY.
Cateva observatii:
Intervalul de succedare este maricel, de obicei intre 5 si 15 minute. Nu se supara nimeni...
Trenurile mai noi au afisaj si anunturi inregistrate. Este insa aproape imposibil sa intelegi ce spune conductorul in trenurile care nu au aceste inregistrari.
Avand in vedere multitudinea de trenuri si linii si mai ales ca sunt destule care merg express, singura chestie pe care te poti baza este harta metroului. In dreptul fiecarei statii este scris trenul care opreste acolo.
In foarte putine statii sunt afisaje care anunta cat mai ai de asteptat pana la urmatorul tren (vreo 3-4 in Manhattan)
Statiile sunt de-a dreptul oribile, apropo de discutia de estetica a statiilor de pe M5.
Foarte putine statii au lift pentru persoanele cu handicap...
E un sentiment ciudat sa mergi intr-un metrou care inainteaza paralel cu altul. Cateodata imi aduceam aminte de cursele cu Ikarusuri facute de cei pe 168-368 :D
Noaptea intervalul de succedare este la nivelul 30-40 de minute.
Se intra doar pe baza de cartela magnetica care se poate reincarca. Abonamentul full costa 30 de dolari pe o saptamana, 100 pe o luna, intra si autobuzele si "tramway-ul"
Tramway-ul este o telecabina mai mare. Pe Roosvelt Island e si statie de metrou si un serviciu de autobuze independent. O calatorie costa 25 de centi si se plateste cu monezi.
Foarte interesant parcul facut pe o linie dezafectata de metrou in vestul Manhattanului.
Statiile sunt denumite strict in conformitate cu strada pe care sunt, vorba aia, ce treaba are Petrache Poienaru cu Sema Parc?!? E aproape imposibil sa nu gasesti o adresa in NY.

 


Re: New York bercenicity

LArSON wrote:
Intervalul de succedare este maricel, de obicei intre 5 si 15 minute. Nu se supara nimeni...

Trebuie tinut cont si de faptul ca in Manhattan pe fiecare magistrala circula 3-4 linii. De exemplu pe cea mai aglomerata magistrala IRT-LexintonAvenue (liniile 4, 5 si 6) are 51 de trenuri pe ora si sens la varful de dimineata (trenuri locale (6) si expres (4, 5) combinate)
LArSON wrote:
Statiile sunt de-a dreptul oribile, apropo de discutia de estetica a statiilor de pe M5.

Pentru ca primele linii de metrou au fost construite de companii private pe banii lor - statia trebuia sa fie doar functionala, scopul era profitul. Doar cateva statii au fost gandite sa fie o idee mai rasarite: City Hall si South Ferry.
LArSON wrote:
Foarte interesant parcul facut pe o linie dezafectata de metrou in vestul Manhattanului.

Era de fapt o linie ferata de marfa (sa zicem asemanator cu Trafic Greu). Initial (1847) era la sol, dar din cauza accidentelor de la sol s-a construit o linie suspendata data in folosinta in 1934. Cu declinul cailor ferate si concurenta camioanelor linia s-a vazut traficul scazand. In 1980 a circulat ultimul tren. De atunci a structura suspendata a stat nefolosita pana prin 2009 cand prima parte a parcului a fost deschis.

Dar metroul newyorkez are destule probleme: infrastructura batrane si lasata zeci de ani (anii 60-70-80) sa se deterioreze, sindicate puternice (se opun automatizarilor si trecerii la one-person-train-operation), preturi astronomice de constructie: extensia de 1.6km a liniei 7 costa 2 miliarde de dolari si doar o statie este noua pe traseu (s-a renuntat la o statie intermediara din cauza costurilor), jeg... Chiar si trenurile lor noi nu sunt walk-through (au usi la capete, dar accesul calatorilor e interzis din 2005) - e vorba ca pe viitor sa aiba asa ceva, dar problema trebuie "studiata"

 


Re: New York neur000

Un nou record: 3,5 miliarde de dolari pe milă sau 1,9 miliarde de euro pe kilometru de linie de metrou.
https://www.nytimes.com/2017/12/28/nyre ... costs.html

 


Re: New York Dragos31

In orasul New York, transportul public este asigurat de catre compania MTA. Aceasta detine atat garniturile de metrou, cat si autobuzele care strabat, zi de zi, toate cartierele orasului in lung si-nlat. In cele ce urmeaza, voi prezenta  transportul de suprafata, dar si pe cel subteran din orasul zgarie-norilor... :)



 


Re: New York Dragos31

1) Autobuzele

Autobuzele din New York sunt atat diesel, hibride, cat si electrice. Pe majoritatea bulevardelor exista banda dedicata transportului public, iar acolo unde nu este, acestea raman blocate in trafic. Din ce am observat pret de 5 zile, cat am stat la New York, acestea merg destul de goale, locuitorii, navetistii, dar si turistii preferand metroul, pentru ca ajung mult mai repede la servici/acasa/in punctele de interes turistic.

6667 - Linia M104 - Time Square - 22 aprilie 2019




6095 - Linia M34A - Bulevardul 8 - 24 aprilie 2019




5942 - Not in service - Bulevardul 6 - 25 aprilie 2019




5907 - Linia M103 - Bulevardul 2 - 25 aprilie 2019




3901 - Linia M7 - Time Square - 22 aprilie 2019




3801 - Linia M20 - Bat Park City - 23 aprilie 2019




3800 - Linia M42 - Bulevardul 6 - 24 aprilie 2019




3075 - Linia BXM1 - Bulevardul 6 - 24 aprilie 2019




2674 - Linia SIM1C - Bat Park City - 23 aprilie 2019




2478 - Linia X28 - Strada Broadway - 23 aprilie 2019


 


 
Go to page:  1 2 3
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Statele Unite ale Americii  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419376 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use