Transportul feroviar în RomâniaȘtiri, evenimente, discuții și documentații feroviareJurnal de iarnă feroviară

 

Topic: Iarna 2016/2017

11 posts, 4262 views
Iarna 2016/2017 stefan_br

Iata-ne pusi in fata primului cod de ninsori/viscol (va fi urmat si de unul de ger).

Conform mediafax.ro circulatia trenurilor de marfa ar fi fost deja sistata pe M800, ca masura preventiva in fata viscolului (zic eu luata cam prematur, momentan nu este niciun viscol).

Sa vedem si o stire despre CFR Calatori:

CFR Călători anulează 40 de trenuri din cauza condiţiilor de iarnă

Urmare avertizărilor meteo anunţate, „circulaţia trenurilor de pasageri pentru perioada următoare se desfăşoară în condiţii de iarnă”, se arată într-un comunicat transmis joi de transportatorul feroviar public CFR călători.

Cu toate că pentru data de 6 ianuarie s-a luat decizia anulării unor trenuri pe ruta Bucureşti-Constanţa şi retur, legătura feroviară este menţinută cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulaţie. Mai multe trenuri Regio vor fi anulate în data de 6 ianuarie”, precizează CFR Călători. Pentru data de 6 ianuarie sunt anulate, astfel, patru trenuri InterRegio pe ruta Bucureşti-Constanţa, patru InterRegio Bucureşti-Slobozia şi un număr de 34 de trenuri Regio pe rutele Bucureşti-Constanţa, Medgidia-Tulcea, Feteşti-Slobozia şi Slobozia-Ciulniţa. Toate aceste trenuri anulate sunt afişate pe site-ul cfrcalatori.ro.

CFR Călători recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi anulări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, şi la telefon 021/9521.

Totodată, comandamentul de iarnă CFR Călători instituit pe raza Sucursalelor din Sudul şi Eestul ţării şi echipele feroviare din unităţi (revizii, depouri, etc) „sunt pregătite pentru intervenţie în vederea asigurării condiţiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul”, precizează CFR Călători.


sursa:  http://www.mediafax.ro/social/cfr-calat...a-16050319

 


Re: Iarna 2016/2017 abc_XC

CIRCULAŢIE FEROVIARĂ ADAPTATĂ LA CONDIŢII METEO NEFAVORABILE
București, 6 ianuarie 2017, ora 07,00

Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar viteza de circulaţie a trenurilor a fost adaptata la temperaturile scăzute înregistrate la nivelul solului, anumite garnituri înregistrând întarzieri în grafic.Menţionam că pe reţeaua feroviară interoperabilă nu sunt linii de cale ferată închise.Pe distanţa Alexandria-Zimnicea-Roşiori Est-Turnu Măgurele cât şi pe raza Sucursalei Reg.CF Constanţa,din cauza ninsorii abundente şi a viscolului trenurile circulă cu tracţiune Diesel. Personalul feroviar verifică în permanenţă componentele infrastructurii, astfel încât,pentru orice deranjament tehnic produs din cauza condiţiilor meteo să se intervină pentru remediere.

Începând cu ora 06,00 pe raza SRCF Galaţi, din cauza viscolului puternic este permisă circulaţia trenurilor doar cu tracţiune Diesel sau electrică.

Pasagerii sunt rugaţi ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească sau să verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul http://www.cfr.ro domeniul Camere web (http://www.cfr.ro/…/content/article/2-uncat…/2273-camere-web)

Dacă sunteţi deja în tren accesaţi de pe laptop sau mobil http://www.cfr.ro apoi Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe informatii tren. Obtineţi informaţii în timp real despre ce staţie urmează, dacă aveţi sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.


INFORMARE DE PRESĂ
București, 6 ianuarie 2017, ora 09,30

CFR SA informează datorita conditiilor meteo deosebite - instituirea Codului Roşu de viscol pe judetele din sud-estul tarii, circulaţia feroviară nu se poate efectua în condiţii de siguranţă pe raza SRCF Constanţa şi a fost temporar suspendata. S-au dispus masuri operative pentru ca toate trenurile aflate în parcurs să fie oprite în gări pentru siguranţa călătorilor. Nu vor fi formate noi trenuri, decât cînd vor fi condiţii de vizibilitate şi viscolul va scădea în intensitate.
Circulaţia trenurilor de marfă pe raza judeţelor afectate (Călăraşi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea) de Cod Roşu a fost temporar suspendata. Momentan trenurile staţionează în condiţii de siguranţă în staţiile de cale ferată.

În cursul acestei dimineţi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, secţiunea cf Grădinari – Chiajna s-a defectat şi momentan se asigură circulaţia trenurilor prin procedura cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale (pe porţiunea defectă).

Din cauza acestei defecţiuni trenurile pot înregistra întârzieri faţă de graficul de circulatie, de până la 30 minute/tren.

Echipele de intervenţie feroviare sunt pe teren, însă nu pot interveni deocamdată din cauza viscolului puternic.

Rugăm călătorii să înţeleagă că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

Sursa este pagina oficiala CFR SA: http://www.cfr.ro/index.php/comunicate-de-presa/comunicate-de-presa-2017/

 


Re: Iarna 2016/2017 stefan_br

In timp  ce toate televiziunile se uitau doar la linia spre Constanta...pe Galati prapad (si inca este). Niste minti destepte s-au gandit sa dea drumul astazi la toate trenurile si toate au avut intarzieri babane. Cel mai usor a scapat 1570 cu o ora si ceva. Problemele cele mai mari sunt intampinate intre Ianca si Buzau.


Cateva exemple aflate in miscare, chiar acum:

1575.jpg (74.49 KB; downloaded 3945 times)

1576.jpg (57.79 KB; downloaded 3966 times)

1578.jpg (57.52 KB; downloaded 3947 times)


Iar despre 1579 nu se stie daca a plecat.

 


Re: Iarna 2016/2017 abc_XC

Trafic feroviar adaptat la condițiile meteo
București, 11 ianuarie 2017

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la această oră nu sunt linii închise și nici trenuri blocate pe rețeaua feroviară, însă circulația este adaptată la condițiile meteo nefavorabile, de ninsori abundente și viscol.
Pe magistrala București - Constanța trenurile circulă remorcate cu locomotive Diesel și cu plug antemergător, din cauza pericolului formării sulurilor de zăpada.

Se înregistrează întârzieri în circulație, acestea fiind însă determinate de adaptarea circulației la condițiile meteo nefavorabile de vânt puternic și ninsori abundente, de necesitatea atașării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de stații din jumătatea de sud a țării, de reducerea vitezei de circulație sau de intervenția cu pluguri pentru deszăpezire.
Toate aceste măsuri sunt necesare din considerente de siguranţă şi pentru continuitate în traficul feroviar pe întreaga reţea.

Informaţii în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulaţie puteţi afla de pe site-ul http://www.cfr.ro - domeniul Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren)
Trebuie doar să introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi astfel date în timp real despre ce staţie urmează, dacă aveţi sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire la destinaţie.


Călătorii sunt rugaţi să consulte permanent și site-urile operatorilor de transport feroviar de călători pentru informații actualizate despre trenurile înscrise în circulație sau despre trenurile anulate:

CFR Călători (operator național)

http://www.cfrcalatori.ro/
SC Regiotrans SRL Brasov (operator privat)

http://www.regiotrans.ro/#/cautare/
SC Interregional SRL (operator privat)

http://www.viaterraspedition.ro/
SC Transferoviar Calatori SRL (operator privat)

https://www.transferoviarcalatori.ro/
SC Softrans SRL (operator privat)

http://www.softrans.ro/


Sursa informatiei este CFR SA:http://www.cfr.ro/index.php/comunicate-de-presa/comunicate-de-presa-2017/3395-11-ianuarie-2017-trafic-feroviar-adaptat-la-conditiile-meteo-nefavorabile

 


Re: Iarna 2016/2017 19jimmy84

Aici gasiti lista publicata de CFR Calatori cu 99 de trenuri anulate (situatia de la 10:30).
https://docs.google.com/document/d/14QQ...Wo/preview

 


Re: Iarna 2016/2017 abc_XC

Cam asa era situatia in Gara de Nord:
Gara de Nord, ora 14.05.jpg (213.3 KB; downloaded 3844 times)

 


Re: Iarna 2016/2017 Robert24

Peste 5 ore intre Ploiesti si Bucuresti.
RUSINE CFR Infra! RUSINE CFR Calatori!
Demisia, Chiper!
Demisia, Szentes!

5h.PNG (13.92 KB; downloaded 3818 times)


5h30.PNG (10.98 KB; downloaded 3823 times)

(1654 - Vatra Dornei - Bucuresti - fix 15 ore!)

 


Re: Iarna 2016/2017 punmeister

5 ore intre 2 orase relativ aproape intre ele?? Asta e chiar penibilitate maxima!  :popa:

 


Re: Iarna 2016/2017 subway guru

Nu e nimic nou sub soare sau mai bine zis 'sub ninsoare'!
Ne mentinem pe primul loc mondial...
Avem infinit mai multe 'trenuri suspendate' ca japonezii!!!
I-am 'umilit'  pe toti si de data asta!!!
:bere:

 


Re: Iarna 2016/2017 TibiV

https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/posts/1459643790737151:0

București, 20 ianuarie 2017

UPDATE, ora 6.30
Începând cu ora 6.30 se circulă în condiții normale de trafic între Chitila și Periș, deranjamentul la linia de contact fiind remediat.
Toate celelalte măsuri anunțate se mențin.

Ora 6.25
Traficul feroviar este operațional la această oră pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo nefavorabile.
Temperaturile înregistrate la nivelul șinei sunt cuprinse între -9 grade C și -24 grade C!
În jumătatea de sud a ţării, pe 4 intervale de staţii, este necesară înscrierea în circulaţie doar a trenurilor tractate cu locomotive Diesel: Constanța-Mangalia, Urziceni – Slobozia Veche, Medgidia –Tulcea, Alexandria – Zimnicea.

Cu restricție de viteză se circulă între stațiile Dragoş Vodă și Lehliu (fir II) - 100 km/h, între Făurei și Buzău (fir I) - 30 km/h, iar între Chitila și Periș traficul se desfășoară doar pe un singur fir de circulație, pe celălat fir se intervine pentru remedierea unui deranjament la linia de contact (lipsă tensiune).

De asemenea, trenurile operatorului privat Transfetoviar Călători se limiteaza în staţia Budeşti (şi retur), până la deszăpezirea intervalului de staţii Budeşti - Olteniţa. Secția CF Titan Sud-Olteniţa este neinteroperabilă și administrată de un gestionar feroviar privat.

La această oră, un număr redus de trenuri înregistrează întârzieri la sosire sau la plecare, acestea fiind determinate de adaptarea circulației la condițiile meteo nefavorabile, de necesitatea atașării locomotivelor Diesel, de intervenția pentru verificarea componentelor infrastructurii sau de prelungirea operaţiunilor de verificare şi de pregătire a materialului rulant pentru reînscrierea în cursă.


Cel mai mult imi place poza...


 


Re: Iarna 2016/2017 TibiV

Au rezolvat si cu Oltenita...
https://www.facebook.com/TFCRO/posts/1358572290860377
Stimaţi călători,
Vă informăm că a fost redeschisă circulaţia pe întreaga secţie Titan Sud - Olteniţa. Astfel, începând cu orele 15:36, trenurile Transferoviar Călători, vor circula după un program normal conform mersului de tren.

 


Home page  • 
Parent forum: Jurnal de iarnă feroviară  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419381 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use