MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Greva la metrou

292 posts, 103025 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 21
 
 

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Greva la metrou Utilizator anonim

Negocierile dintre Berceanu și Metrorex, neconcludente. Greva la metrou joi, încă în cărți

Ministrul Berceanu a negociat marți cu sindicaliștii de la Metrorex, care vor să declanșeze joi greva generală pe termen nelimitat. Se pare că Ministrul Transporturilor n-a fost la fel de convingător ca premierul, căci sindicaliștii de la metrou n-au dat un răspuns clar.
Angajații de la metrou sunt dispuși să renunțe la grevă doar dacă Executivul va accepta propunerile lor privind încheierea unui nou
contract colectiv de muncă. În încercarea de a-i convinge pe sindicaliști să renunțe la protest, Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu spune că unele sporuri ar putea fi incluse în salarii.

"S-ar putea să nu fie joi grevă la metrou. Vom adopta bugetul și apoi se poate negocia contractul colectiv de muncă" a spus ministrul Berceanu.
Premierul Emil Boc speră însă ca angajații de la metrou să înțeleagă că resursele financiare sunt limitate.

"Avem toată disponibilitatea pentru a discuta problemele, nu vrem să sufere cetățeni nevinovați din cauza protestelor. În același timp, trebuie să înțelegem că resursele financiare sunt acelea pe care le avem și nu sunt altele" a declarat premierul Boc.
Sindicaliștii de la metrou au decis să reia protestele față de diminuarea fondurilor de salarii, după ce greva din noiembrie, anul trecut, a fost declarată legală de Curtea de Apel București.

Antena 3
http://www.antena3.ro/stiri/romania/neg ... 94757.html

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Greva la metrou Utilizator anonim

Se pare ca am scapat, maine nu mai e greva la metrou.

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Greva la metrou Utilizator anonim

Grevă fără nicio revendicare/ Ion Rădoi, sindicalistul-șef de la metrou, a blocat Capitala
Greva fără nicio revendicare, condusă de Ion Rădoi, sindicalistul-șef de la Metrou, a blocat Capitala. Sute de mii de cetățeni nu au putut circula ieri, timp de șapte ore, cu metroul din cauza unui protest de solidarizare cu dascălii și funcționarii.

Ore întregi în trafic, tramvaie blocate de mașini și sute de elevi întârziați la Bacalaureat. Așa a arătat dimineața de ieri în București din cauza "solidarității sindicale" a unui singur lider, Ion Rădoi de la Metrorex, care se plimbă de 20 de ani prin funcții publice.
Cel puțin 400.000 de cetățeni circulă zilnic cu metroul în Capitală și, aproape de șapte ore, ei și alte zeci de mii de oameni au fost blocați. În același timp, sute de profesori și bugetari renunțaseră la greva de ieri și astăzi pentru a nu afecta examenul de Bacalaureat.
Toate acestea doar pentru că, potrivit sindicatului, angajații Metrorex ar fi vrut să le arate bugetarilor din învățământ că sunt alături de ei în demersul de a protesta față de deciziile anticriză anunțate de Guvern.

"Cum adică? N-au făcut grevă că le taie salariile? Păi atunci pentru ce ne-au chinuit așa?", a spus ieri Natalia (56 de ani), contabilă din sectorul 6. Femeia a fost nevoită să meargă pe jos mai bine de cinci kilometri, din cartierul Militari până la Piața Victoriei.

"Avem cu cine solidariza, cum să nu! Suntem alături de cei din învățământ, care au făcut totuși o grevă și vor continua protestele. Cu cei de la CFR nici nu ne-am gândit să solidarizăm", a declarat ieri, pentru "Adevărul", vicepreședintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM), Florian Crișu.
Decizia acestei "mari solidarizări" cu dascălii din toată țara, organizată doar la nivelul Capitalei, în subteran, aparține fostului deputat PSD Ion Rădoi, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM) București.

http://www.adevarul.ro/actualitate/even ... 73412.html

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Greva la metrou Tom

Un ziar care urca blonda pe titlul sau. Adevarul? O minciuna cat veacul. Adevarul: ziarul unei manipulari*
Iarasi dezbinare, dezbinare si iar dezbinare. Greva fara revendicari. Este o greva contra reducerii de salarii, nu pentru a cere o marire. Deci, o greva de protest. Asta e adevarul.

*Aluzie la cartea lui Michel Castex: Un mensonge gros comme le siècle - Roumanie, histoire d'une manipulation ISBN 2226048073

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Greva la metrou sab

Angajatii de la Metrou resping eliminarea sporului pentru conditii speciale si ameninta cu greva

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-79 ... -greva.htm

Angajatii de la Metrou ameninta cu greva in luna decembrie daca prin proiectul de buget li se vor diminua cheltuielile cu salariile, respectiv daca li se va reduce sporul pentru conditii speciale de munca, transmite Mediafax.
Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca este posibil ca, la jumatatea lunii noiembrie, angajatii sa declanseze conflictul de munca, daca dupa stabilirea bugetului pe 2011 se vor diminua fondurile alocate Metrorex, respectiv daca se vor taia sporurile pentru conditii speciale.
Radoi a spus ca in urma unei intalniri cu directorul Metrorex, Gheorghe Udriste, a fost informat ca prin proiectul de acord cu FMI s-a solicitat reducerea costurilor cu salariile, respectiv eliminarea sporului pentru conditii speciale si extinderea reducerii cu 25% a salariilor si la intreprinderile de stat cu pierderi.
Liderul USLM a specificat insa ca Metrorex nu are pierderi, ci doar o datorie catre Alstom, care se ocupa cu mentenanta metroului, el adaugand ca nu intelege de ce Metrorex este pe lista FMI de monitorizare.
Radoi a aratat ca in urma unei intalniri din 12 octombrie cu Udriste, acesta le-a spus ca se lucreaza la bugetele pentru 2011 si este posibil sa fie reduse cheltuielile salariale, dar ca directorul companiei nu i-a informat pe sindicalisti despre o data in care vor fi finalizate bugetele. Astfel, USLM a cerut o intalnire cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, la care nu a primit inca raspuns.

"Nu suntem de acord cu diminuarea drepturilor constitutionale si legale ale salariatilor Metrorex. In aceste conditii vom participa la actiunile confederatiilor sindicale, iar daca ni se vor reduce drepturile salariale vom riposta prin declansarea conflictului de munca", a spus Radoi.
In aproximativ o luna se va sti care vor fi fondurile alocate de la buget pentru Metrorex, astfel ca pe la jumatatea lunii noiembrie angajatii ar putea declansa conflictul de munca daca li se vor reduce veniturile, potrivit liderului sindical.
Radoi a specificat ca sporurile pentru conditii speciale reprezinta 25% din salariu pentru cei 4.300 de angajati Metrorex care lucreaza in exploatare si pentru cei 480 de la Alstom.
Potrivit liderului sindical, la Metrorex este o lipsa de personal de aproximativ 500 de angajati, in conditiile in care numarul de calatori a crescut si s-au mai dat in exploatare patru noi statii.

Posibil sa reinceapa distractia...

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Greva la metrou Dr2005

Dacă la cel mai mic salariu de 1700 RON (arhivar) și cel mai mare vreo 5000 RON (inginer șef) ei își permit să facă grevă, eu zic să îi dăm pe toți afară și să angajaăm alții. La câți șomeri sunt și la ce salarii sunt în Metrorex, cred că s-ar îmbulzi să lucreze acolo. Gândiți-vă și voi... până și tanti aia acră care care vinde cartele și după care trebuie să stai până își termină convorbirea prin telefon (intern) cu colega din capătul celălalt al stației ca să poți să cumperi o cartelă are salariul 2200 RON!!!!

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Greva la metrou Tom

Hm, ar trebui sa ma gandesc cui sa dau un suc sa ma angajez acolo :twisted: Banuiesc ca la IT se castiga si mai bine, macar spre inginerul sef.
Daca ne gandim insa la cati someri sunt si sa-i aducem pe ei, recomand sa cititi aici ce inseamna sa pui mecanic pe cineva pe care l-ai instruit putin inainte si gata. Bine, macar stim ca justitia il achita dupa aceea, dar in Romania s'ar putea sa-l scoata vinovat, asa ca sa nu credeti ca se vor inghesui amatori. Iar daca se vor gasi, o vor face doar cu prima ocazie de greva, pentru ca nu vor accepta nici ei prea mult timp aceste salarii. Daca ati invatat prea multa carte si aveti acum salariul prea mic, nu e vina mea. Ati lenevit cu cartea in mana, in loc sa puneti mana pe surubelnita si pe cheia de 18 :lol:

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Greva la metrou sab

Bine, au trecut multi ani de atunci. Acum sunt sisteme moderne care preintampina asemenea tragedii si usureaza munca mecanicului.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Greva la metrou sab

Pe 4 mai vom avea din nou greva la metrou. Oamenii astia chiar depasesc orice limita a bunului simt. A trecut un an in care n-au obtinut nimic si acum au inceput iar cu "terorismul" lor. Oare de ce nu are nimeni curaj sa taie acolo in carne vie ? De ce or mai angaja 180 oameni si nu instaleaza mai repede automatele de cartele sa le trimita pe angajatele care descifreaza integrame in locuri unde sa aprecieze cu adevarat ceea ce au la metrou ? De ce trebuie sa avem angajate care stau in cabine si citesc romane in timp ce afiseaza in geam celebrul anunt "Cartelele se vand la casa" *(adica  de alta persoana platita cu peste 2000 ron pentru aceasta munca profund "intelectuala") ?
La fel, de ce nu implementeaza si pe M1 sistemul care este deja pe M2 in care trenurile sa fie conduse de un singur mecanic si sa concedieze multi dintre ei ? Poate se satura sa faca greva in fiecare an.
Culmea nesimtirii, cica sunt  "nemultumiti de salarii" cand salariul minim net depaseste 2000 ron ...Sa se duca in alta parte daca sunt nemultumiti.
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 52935.html

E OFICIAL Grevă de avertisment la metrou pe 4 mai. Află între ce ore nu vor circula trenurile

Nemulţumiţi de salarii, angajaţii de la metrou vor organiza miercurea viitoare o grevă de avertisment între orele 04:00-06:00.

Bucureştenii au motive de îngrijorare. Sindicatele Sindicaliştii Metrorex au anunţat aseară administraţia că miercuri, 4 mai, vor declanşa o grevă de avertisment. Angajaţii sunt nemulţumiţi de întârzierea semnării noului contract colectiv de muncă şi cer majorarea salariilor cu 8%.

"Am primit o notificare de la sindicalişti. Pot să confirm această acţiune care va avea loc pe 4 mai între orele 04:00-06:00. Nu cunosc însă intenţia acestora de a declanşa o grevă generală", ne-a declarat Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, peste 600.000 de mii de bucureşteni au fost nevoiţi să-şi caute un alt mijloc de transport ca să ajungă la muncă, din cauza grevei pe care salariaţii Metrorex au declanşat-o timp de opt ore.  

Guvernul le-a suplimentat bugetul

Nemulţumirile salariale ale angajaţilor vine, culmea, după ce bugetul Metrorex pe anul în curs a fost majorat. Astfel, în acest an compania va avea venituri de 580 de milioane de lei, faţă de 566 de milioane de lei în 2010, în timp ce investiţiile vor ajunge la 421 de milioane de lei.

Fondul a fost suplimentat pentru a acoperi cheltuielile necesare extinderii magistralei IV cu tronsonul 1 Mai-Parc Bazilescu, două staţii noi de metrou, Pajura şi Parc Bazilescu. Bani în plus s-au dat şi pentru angajarea a 180 de oameni

 


Re: Greva la metrou Dominatrix

Sindicatele de la metrou amenință cu greva

O hotărâre de guvern privind posibila externalizare a telecomunicațiilor metroului i-a enervat pe sindicaliști.
Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, într-o conferinţă de presă, că există un proiect de hotărâre de Guvern care urmează să fie luat în discuţie într-o şedinţă viitoare a Executivului. Acest proiect de hotărâre prevede externalizarea telecomunicaţiilor din unităţile aflate sub autoritatea, subordinea şi coordonarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI). “Dacă s-ar aplica o astfel de hotărâre ar însemna preluarea telecomunicaţiilor din Ministerul Transporturilor, adică fibra optică şi alte echipamente de supraveghere şi de siguranţă a circulaţiei, care asigură funcţionalitatea trenului şi supravegherea lui în permanenţă. Dacă aceste echipamente nu mai sunt ale metroului şi nu mai sunt nici cei 290 de specialişti există pericolul de deraiere a trenului, căci aşa se întâmplă când nu există supraveghere, pericolul de nefuncţionalitate a macazurilor, a semnalului. În orele de vârf transportăm două mii de oameni într-o garnitură, iar pe zi, un milion de călători”, a spus Rădoi, conform adevărul.ro.

“Ajungem şi la grevă!”

Acesta susţine că în nici o ţară serviciul nu este externalizat. “De peste 30 de ani de când ne ocupăm de aceste servicii nu a murit niciun călător. Dacă privatizăm siguranţa circulaţiei suntem unici în lume. Nu ştiu dacă veţi mai avea curajul să mergeţi cu metrou”, a afirmat Rădoi.

Potrivit liderului sindical, Marea Britanie a încercat timp de un an şi jumătate să privatizeze infrastructura feroviară, dar după ce au murit sute de oameni s-a renunţat la acest lucru.

Justificarea autorilor acestui proiect este că aşa prevede FMI, iar tarifele vor fi impuse fără drept de negociere, a subliniat Ion Rădoi.

Sindicaliştii sunt hotărâţi să recurgă la mişcări de stradă, mitinguri şi chiar greva generală dacă acest proiect va fi aprobat de Guvern. “Dacă se insistă cu această horărâre ajungem şi la grevă”, a spus Rădoi.

Metrorex a mai externalizat mentenanţa trenurilor de metrou, plătind anul trecut companiei Alstom suma de 146 milioane de lei pentru întreţinerea garniturilor de metrou. Astfel, Metrorex estimează că aceste cheltuieli vor creşte în acest an cu 7,5 la sută, la 157 milioane lei.

Suma plătită anul trecut depăşeşte cu 18,4 la sută nivelul de 123,21 milioane de lei, aprobat de Guvern în noiembrie la rectificarea bugetului companiei.

http://b365.ro/news/sindica ... -cu-greva/

 


Re: Greva la metrou lecter

Nu mai e cazul sa zic ceva despre caracterul lui Ion Radoi, dar remarca asta mi s-a parut de-a dreptul SF:

Potrivit liderului sindical, Marea Britanie a încercat timp de un an şi jumătate să privatizeze infrastructura feroviară, dar după ce au murit sute de oameni s-a renunţat la acest lucru.


Sute de oameni?? Intr-un an si jumatate?? El compara toata infrastructura feroviara a unei tari (caz in care oricum cred ca nici la nivel de British Rail n-a fost vreodata o astfel de perioada catastrofala) cu metroul unui oras?? Iar in Underground-ul londonez in afara de perioada cand dadea Adolf cu bomba un singur incident s-a soldat cu zeci de morti din cauza trenului...

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Greva la metrou Dr2005

De fapt, Rădoi e supărat că pierde caşcavalu'... Ce s-a întâmplat în Anglia e similar cu ce se întâmplă acum pe liniile secundare, adică bizonii cred că trenurile nu mai circulă (sau că circulă o dată pe zi) şi nu se asigură la trecerile la nivel şi poc, îi mai pupă câte o locomotivă.
Grevă la metrou? La salariile lor? Să le fie ruşine!

 


Re: Greva la metrou Dragos Tanase

SINDICALIŞTII DE LA METROU ameninţă că intră în GREVĂ dacă Metrorex trece în subordinea Primăriei Bucureşti fără fonduri: http://www.gandul.info/news/sindicalist ... i-10089658

 


Re: Greva la metrou andrei11

Trecerea metroului in subordinea primariei fara fonduri e un nonsens.

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 21
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use