Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Iași

 

Topic: Stiri, noutati, perspective

305 posts, 140305 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 22
 
 

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Stiri, noutati, perspective Utilizator anonim

Fiscul vinde autobuzele ÅŸi troleibuzele RATP

Direcţia Generală de Finanţe Publice Judeţene a scos la vânzare 55 de mijloace de transport care aparţin RATP Iaşi. 26 dintre acestea sunt autobuze Ikarus, iar diferenţa o reprezintă troleibuze.
Preţurile de pornire sunt de 3.436 de lei pentru unele tipuri de autobuze şi 7.437 de lei tot pentru autobuze. Preţul pentru un troleibuz porneşte de la 3.576 de lei.

Licitaţia este programată pentru data de 19 mai, ora 10.00.
Această licitaţie este organizată pentru recuperarea datoriilor pe care regia de transport le are la bugetul statului.

http://www.ziuadeiasi.com.ro/ziua_admin ... -RATP.html

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

Vehiculele sunt confiscate ÅŸi sigilate din 2006. Nu ÅŸtiu ce s-ar mai putea face din ele  (cel puÅ£in troleul Rocar 312E era impecabil atunci), cred că nici măcar pentru fier vechi nu mai sunt atractive.

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Tom

Am putea strange bani sa-l cumparam. Dar unde-l ducem? La Tursib, la RATC(t) sau la RATB(v)?  :mrgreen:

P.S. Cui se datoreaza datoriile RATP? Tovarasului Primar Costel "Partidu' Moldovenilor".

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

La C/F/T-ursib (puneÅ£i în faţă ce literă preferaÅ£i din cele 3  :twisted: ) ar fi ceva... deja au expereienţă în furarea de pe vehiculele care NU le aparÅ£in.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Costin

Dar oare ar fi imposibil de realizat un protocol cu RATB pentru a gazdui un asemenea vehicul intr'un depou unde este mai mult loc? Nici nu trebuie neaparat sa fie depou de troleibuze. Desi in dep. Berceni, de exemplu, ar putea incapea fara probleme.

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

Păi întâi ne trebuie cei aprox. 4000 RON :(

 


Re: Stiri, noutati, perspective DanCld

+ costul transportului de la Iasi care probabil dubleaza costul achizitiei.

Nu cred ca va exista vreun client pentru troleibuze la licitatie.

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Tom

Pentru fierul vechi pe care il scot din troleibuze, ar putea fi clienti.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

A băgat groaza în pasagerii unui autobuz, cu un cuţit
Un bărbat din Iaşi care a ameninţat cu un cuţit călătorii dintr-un autobuz al RATP va da socoteală în faţa judecătorilor.
Vasile Teclea (34 de ani) s-ar fi urcat pe 4 decembrie 2009 într-un autobuz care se îndrepta spre Copou. Procurorii spun că era în stare de ebrietate şi că, la un moment dat, a scos un cuţit din buzunar şi fără niciun motiv a început să-i ameninţe pe călători. Martorii au povestit că de furie, bărbatul ar fi lovit cu lama şi barele de susţinere din mijlocul de transport în comun.
Speriat, un bătrân i-a cerut şoferului să sune la Poliţie însă a fost refuzat pe motiv că nu vrea să aibă probleme după aceea şi bărbatul agresiv. În cele din urmă, un curajos i-a anunţat pe oamenii legii care s-au urcat în autobuz în staţia Bucegi şi l-au imobilizat pe Teclea.
Bărbatul va fi judecat pentru port fără drept de cuţit şi ultraj contra bunelor moravuri.

Sursa: Adevarul.ro
http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Iasi ... 65276.html

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Tom

In Yemen si in general in Peninsula Araba, portul cutitului este un semn de barbatie, insa rareori se ajunge sa-l si scoata. E amuzanta sintagma: "port fara drept de cutit". Cand cumperi un cutit dela magazin si-l duci acasa, il porti fara drept, nu? Bine spunea unul intr'un serial coreean: "Un cutit poate fi folosit in multe feluri, dela gatit pana la ucis. Daca cineva ucide, il vom pedepsi pe fierar?"
Scuze de off-topic. Oricum, cat am stat in Iasi, n'am vazut nici cutitari si nici incidente mai urate decat in Bucuresti, inclusiv in centru.

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Iasi ... 63247.html

Zi neagră pentru vatmanii de la Regia Autonomă de Transport Public (RATP) Iaşi. De la primele ore ale dimineţii un tramvai s-a ciocnit de o maşină în zona Billa, pentru ca în următoarele trei ore, alte patru tramvaie să fie implicate în incidente asemănătoare. Ultima maşină lovită a fost chiar cea a Poliţiei.

Primul incident în trafic s-a petrecut la ora 7.50, când, spun reprezentanţii RATP, o şoferiţă nu a acordat prioritate tramvaiului 132, la Billa. La 8.10, în zona Pădurii, tramvaiul 302 a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului, vagonul a fost retras de pe traseu pentru că i se spărsese o lampă.

Seria neagră a coliziunilor a continuat cu un incident în Tudor Vladimirescu. Tramvaiul 320 a fost lovit de un utilaj al RAJAC, după cum spun reprezentanţii regiei. Vagonul şi maşina mergeau în paralel când şoferul utilajului ar fi tras brusc stânga de volan. „Buldo-excavatorul a intrat în uşa numărul unu a tramvaiului. pagubele materiale au fost majore“, a spus Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP Iaşi.

Al patrulea incident s-a petrecut la 10.10, la intrare în cartierul Bularga. „Un autoturism VW mergea în paralel cu tramvaiul. Şoferul a crezut poate că are timp să treacă în faţa tramvaiului. Nu a fost aşa. Autoturismul a fost grav avariat. Din fericire nu au fost victime“, a mai spus Adrian Mihai.

După aproximativ 50 de minute, un alt tramvai, de această dată în Canta, a fost impălicat într-o coliziune cu un autoturism. De această dată, maşina aparţinea chiar Poliţiei. „Cu siguranţă autorităţile vor stabili cine a fost vinovat dar vatmanul mi-a spus că şoferul maşinii de Poliţie ar fi frânat să vireze stânga spre căminele de nefamilişti, şi că nu a mai avut timp să oprească tramvaiul“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al regiei ieşene.Din fericire, chiar dacă primele patru accidente s-au produs la ore de vârf, când tramvaiele erau pline cu călători, nu a existat nicio victimă.

----
5 pe zi... pana si cei de pe linia 41 de la RATB sunt invidiosi  :twisted:

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

După poziţia focului, e vorba de firele de alimentare dintre pantograf şi rezistenţele de demaraj (şi, mai departe, motoare electrice de traţciune). Un alt vagon de acelaşi tip a ars la Basel acum câţiva ani.

 


Re: Stiri, noutati, perspective AlexCta

Un mort şi trei răniţi grav la Iaşi, după ce un tramvai rămas fără frâne a lovit mai multe maşini

Cel puţin o persoană a murit şi mai multe au fost rănite la Iaşi, după ce un tramvai a lovit mai multe maşini. Tramvaiul a rămas fără frâne când cobora o pantă şi a lovit în plin mai multe autovehicule, transmite corespondentul Antena 3.

Accidentul a avut loc în zona "Fundaţie", o zonă intens circulată din municipiul Iaşi. Tramvaiul a rămas fără frâne, apoi a deraiat şi a lovit mai multe maşini aflate în trafic.

ÃŽn urma tragediei, o persoană a murit ÅŸi a rămas prinsă sub tramvai. Alte cinci persoane au fost rănite, trei dintre ele aflându-se în stare gravă, informează purtătorul de cuvânt al ISU IaÅŸi, Silvia Spiridon.  O macara este aÅŸteptată la locul accidentului unde a deraiat un tramvai, pentru scoaterea persoanei decedate.

Persoana decedată este prinsă într-o maşină sub tramvai. Lângă vehicul se află alte două autoturisme distruse în totalitate.

Reprezentanţii Poliţiei Iaşi, citaţi de Mediafax, au cofirmat faptul că în urma accidentului o persoană a murit, iar alte trei persoane sunt rănite grav. Potrivit sursei citate, tragedia a avut loc după ce un tramvai al regiei locale de transport a intrat într-o coloană de maşini care erau oprite, pe linia de tramvai, la semafor.

Mai multe echipaje SMURD se află la faţa locului. Circulaţia în zonă este blocată.

Sursa:Antena 3

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

http://videonews.antena3.ro/action/view ... e-la-Iasi/

Probabil Be8/8-ul era din ultimul lot... acum o lună la un alt Be8/8 a luat foc circuitul de forţă. Suspect de ,,bune" aceste vagoane... în schimb, s-au grăbit să taie Tatrele, că le stăteau în gât.

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 22
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Iași  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419395 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use