MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: Solicitare informatii de la Metrorex si MT privind santierul

63 posts, 45998 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
Re: Solicitare informatii de la Metrorex si MT privind santi Adrian Rosca

Iar Costescu e cel mai bun ministru al transporturilor ever! Ma leshi, te rog frumos. Nu uita ca ni s-a promis transparentizare totala, iar minciunile ma infurie rau de tot, zau asa.

 


Re: Solicitare informatii de la Metrorex si MT privind santi George

Potrivit Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, solicitantul se poate adresa tribunalului pentru obligarea la respectarea legii si la comunicarea raspunsului si, ca sa fie mai util, si presei. E un subiect de presa aceasta tacere.

 


Re: Solicitare informatii de la Metrorex si MT privind santi Adrian Rosca

HG 123/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public:

Cap. VI
Sancțiuni

Art. 31 - Răspunderea disciplinară a funcționarului desemnat pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 544/2001 se stabilește conform Statutului funcționarilor publici, statutelor speciale sau, după caz, Codului muncii.
Art. 32 - În cazul în care o persoană consideră că dreptul privind accesul la informațiile de interes public a fost încălcat, aceasta se poate adresa cu reclamație administrativă conducătorului autorității sau instituției publice căreia i-a fost solicitată informația.
Art. 33 - Persoana care se consideră vătămată în drepturile sale poate depune reclamația administrativă prevăzută la art. 32 în termen de 30 de zile de la luarea la cunoștință a refuzului explicit sau tacit al angajaților din cadrul autorității sau instituției publice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 544/2001 și ale prezentelor norme metodologice.
Art. 34 - În cazul în care reclamația se dovedește întemeiată, răspunsul la aceasta se transmite solicitantului care se consideră lezat în termen de 15 zile de la depunerea reclamației administrative. Acest răspuns va conține informațiile de interes public solicitate inițial și, de asemenea, va menționa sancțiunile disciplinare aplicate în cazul funcționarului vinovat, în condițiile legii.
Art. 35 - (1) Pentru analiza reclamațiilor administrative ale persoanelor, vizând nerespectarea prevederilor Legii nr. 544/2001 și ale prezentelor norme metodologice, la nivelul fiecărei autorități sau instituții publice se constituie o comisie de analiză privind încălcarea dreptului de acces la informațiile de interes public.
(2) Comisia de analiză privind încălcarea dreptului de acces la informațiile de interes public va avea următoarele responsabilități:
a) primește și analizează reclamațiile persoanelor;
b) efectuează cercetarea administrativă;
c) stabilește dacă reclamația persoanei privind încălcarea dreptului de acces la informațiile de interes public este întemeiată sau nu;
d) în cazul în care reclamația este întemeiată, propune aplicarea unei sancțiuni disciplinare pentru personalul responsabil și comunicarea informațiilor de interes public solicitate. În cazul funcționarilor publici culpabili comisia de analiză va informa despre rezultatul cercetării administrative comisia de disciplină a autorității sau instituției publice, care va propune aplicarea unei sancțiuni corespunzătoare, potrivit legii;
e) redactează și trimite răspunsul solicitantului.
Art. 36 - (1) Solicitantul care, după primirea răspunsului la reclamația administrativă, se consideră în continuare lezat în drepturile sale prevăzute de lege, poate face plângere la secția de contencios administrativ a tribunalului, în termen de 30 de zile de la expirarea termenelor prevăzute la art. 7 din Legea nr. 544/2001.
(2) Scutirea de taxa de timbru pentru plângerea la tribunal și recursul la curtea de apel nu include și scutirea de la plata serviciilor de copiere a informațiilor de interes public solicitate.

 



Re: Solicitare informatii de la Metrorex si MT privind santi Costin

Cele 30 de zile incep sa curga de la trimitere, de la confirmarea primirii sau de la inregistrare? Am impresia ca e ultima varianta iar noi nu am primit nr de inregistrare si nici primirea nu a fost confirmata...

 


Re: Solicitare informatii de la Metrorex si MT privind santi Adrian Rosca

De la inregistrarea cererii. Ar fi trebuit sa sunati sa luati numar de inregistrare in ziua imediat urmatoare trimiterii, asa pot sa zica ca nu au primit-o. Dar stati linistiti, mai sunt si altii in aceeasi situatie, sunt interpelari sau intrebari adresate de parlamentari catre guvern sau direct catre primul ministru inca din februarie sau martie la care nu s-a raspuns nici pana acum. Si acolo termenul era de 30 de zile.

 


Re: Solicitare informatii de la Metrorex si MT privind santi TibiV

Deci Forumul sta destul de bine fata de Parlament...
Ceea ce este si normal, daca tinem seama de nivelul de competenta...
Nivel undeva intrezero si zero barat...  la una dintre cele doua entitati... :lol:
Nu va spun la care dintre ele este zero barat... Secret mare!... :D

 


Re: Solicitare informatii de la Metrorex si MT privind santi Adrian Rosca

Nu cred ca e vorba de lipsa de competenta ci de altceva:

- Ce este un parlamentar?
- Un hot.
- Dar doi parlamentari?
- Un hot si un talhar.
- Si trei parlamentari?
- O banda!

Insa guvernul nu trebuie sa incalce legea si sa ofere informatiile de interes public catre cetatenii simpli, ONG-uri, parlamentari etc, in intervalul prevazut de lege. Punctum!

 


Re: Solicitare informatii de la Metrorex si MT privind santi aztec

Pe prima pagina a topicului ai raspunsul primit de mine. Cu toate datele..cand l-am trimis, cand au inregistrat si cand au raspuns..daca vrei il pun si cu orele exacte.
Poti continua cu pasii descrisi in lege. Adica in termenul de 30 zile trecuti de la exporareacelor 30, sa faci o reclamatie in care sunt obligati sa raspunda si sa primesti raspunsul la prima cerere in termen de 15.
Daca esti mai impaciuitor..dar cu chef de vorba...poti incerca un telefon la Metrorex.

 



Re: Solicitare informatii de la Metrorex si MT privind santi Adrian Rosca

Ati trimis reclamatia administrativa? Daca, nu, ar trebui sa sune asa:

SC Metrorex SA
Bd. Dinicu Golescu 38, Sector 1, Bucureşti

Data:

Stimate domnule/Stimată doamnă,

Prin prezenta formulăm o reclamație administrativă, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, întrucât la cererea de furnizare de informații de interes public a subscrisei transmisă catre Metrorex SA în data de 26.04.2016 nu am primit informațiile solicitate în termenul legal, stabilit de lege. Informațiile de interes public solicitate erau următoarele:

- informații privind desfășurarea lucrărilor de construcție a magistralei 5 de metrou din București.

Informațiile solicitate se încadrează în categoria informațiilor de interes public, intrucât se referă la un proiect de investiții publice derulat cu fonduri alocate de la Bugetul de Stat şi/sau fonduri europene nerambursabile, aşa cum este specificat în Legea nr. 339/2015 si Hotarârea Guvernului nr. 303/2016.

Prin prezenta solicităm revenirea asupra deciziei de a nu primi informațiile de interes public solicitate în format electronic, considerând că dreptul nostru la informație, conform legii, a fost lezat.

Vă mulțumim pentru solicitudine,    

Asociația Metrou Ușor

 


Re: Solicitare informatii de la Metrorex si MT privind santi Costin

Multumim pentru model. Am trimis si la MT si la MRex. De asemenea, i-am detaliat situatia si domnului Catalin Drula si i-am trimis si dumnealui o copie.

 


Re: Solicitare informatii de la Metrorex si MT privind santi Adrian Rosca

Cu placere. Si eu le-am trimis o plangere administrativa pentru ca nu mi-au raspuns la cererea privind situatia accesului de la Tineretului si cheltuielile cu investitiile pe anul in curs.

 



Go to page:  1 2 3 4 5
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use