Despre asociație și site-urile metrouusor.comAsociația "Metrou Ușor": Obiective, activități, proiecte, informațiiPetiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”

 

Topic: Petiție pentru ridicarea mașinilor oprite neregulamentar

175 posts, 95456 views
 
Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13
 
 

📖 Pagination options
Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar hora92

earthchild wrote:
hora92 wrote:
Poate dupa trotuar e pamant, unde scrie ca acel pamant nu face parte din trotuar, mai ales ca poate toate lumea il foloseste in acest sens?


Asta sper ca a fost o gluma, nu? Dupa (i)logica asta, masina poate ocupa tot trotuarul si pietonul sa mearga pe pamant, noroi etc, ca poate este trotuar si ala si nu stie el.


Evident ca e o gluma. Ideea e ca trebuie specificate toate situatiile posibile, pentru a nu lasa loc de interpretari intr-un cadru legal. Desi dupa ziua de ieri, se pare ca legea e doar o "banalitate administrativa" pentru care se pot gasi "solutii alternative"...

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar Nightwolf

Mai oameni buni... voi ati sarit peste cea mai importanta parte -- aia cu "marcat corespunzator". E fff simplu! Ai calcat peste line, te-am ars. Ce e asa greu de inteles?

Cat privire la exceptiile invocate gen "daca a estimat gresit", e exclusiv vina conducatorului auto. In momentul in care TE URCI LA VOLAN ai DOAR OBLIGATII nu si drepturi. Activitatea de conducere a unui vehicul pe un drum public sau de manevrare a acestuia vine EXCLUSIV cu obligatii. Eu nu tin minte ca in codul rutier sa fie stipulat pe undeva un capitol de "Drepturile conducatorilor de vehicule". In schimb gasim "obligatiile conducatorilor de vehicule", "reguli privind x/y/z" etc.

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar Costin

Nu mai inteleg care e circuitul solicitarii noastre prin guvern, dar am mai primit un raspuns de la MDRAP prin care suntem informati ca solicitarea a ajuns si la politie... am primit doar prin posta, nu si prin e-mail, deci scuzati calitatea....

20160218_195606.jpg (617.42 KB; downloaded 4661 times)

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar Nightwolf

E foarte clar Costine, solicitarea a fost inaintata spre competenta solutionare IGPR ;) Care o va inainta Directiei Rutiere :P

 



Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar iliutu

Sa ne spui cand ajunge si pe la tine  :lol:

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar Nightwolf

Nu ajunge la mine intrucat nu e competenta de subunitate, e competent IGP-ul prin Directia Juridica sa raspunda. Dpmdv ar trebui inaintata direct la Parlament pt ca ei trebuie sa definitiveze legea aia care e blocata in Senat momentan. Eu astept sa vina legea la noi pt 24h sa facem mentiuni pe ea, ca de obicei :)

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar t530

Nu stiu daca aici pos sa pun aceasta stire, dar are legatura!

http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20946324-guvernul-obligat-instanta-aprobe-regim-urgenta-regulamentul-ridicare-masinilor-parcate-neregulamentar.htm

Guvernul, obligat de instanta sa aprobe in regim de urgenta regulamentul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar / Guvernul nu va ataca cu recurs decizia instantei si trece la elaborarea normelor

Curtea de Apel Bucuresti obliga printr-o sentinta data pe 7 aprilie Guvernul Romaniei sa adopte, in regim de urgenta, regulamentul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar, potrivit unui comunicat emis de Primaria sectorului 1. Procesul a fost intentat de Primaria sectorului 1, iar decizia instantei poate fi atacata cu recurs. In acest moment, ridicarea masinilor parcate neregulamentar nu mai este posibila deoarece in luna mai 2015 Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca aceasta activitate nu trebuie reglementata prin hotarari ale consiliilor locale, ci de Guvern sau Parlament.


UPDATE Guvernul nu va ataca cu recurs decizia instantei si va constitui incepand de miercuri, sub conducerea cancelariei primului ministru, un grup de lucru care sa elaboreze normele de ridicare a masinilor parcate neregulamentar, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Procesul de elaborare a unui nou regulament de ridicare a masinilor va trece si printr-o dezbatere publica.

---

"La solicitarea Primariei Sectorului 1, Curtea de Apel Bucuresti, prin sentinta civila nr.1173/07.04.2016, obliga Guvernul Romaniei sa adopte, in regim de urgenta, regulamentul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar. Astfel, instanta de judecata obliga Ministerul Afacerilor Interne ca, in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, sa elaboreze procedura de ridicare a masinilor oprite/stationate neregulamentar pe partea carosabila a drumurilor publice, asa cum este prevazuta la art. 64 si art. 97 alin 1 lit. d) si alin. 6 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului Romaniei  nr. 195/2002 republicata. Totodata, Curtea de Apel Bucuresti obliga Guvernul Romaniei ca, in termen de 30 de zile de la comunicarea proiectului de reglementare intocmit de Ministerul Afacerilor Interne, sa adopte regulamentul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar pe partea carosabila. Hotararea Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, aceasta putand fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare", se arata intr-un comunicat emis de Primaria sector 1.

Primaria Sectorului 1 va solicita, printr-o adresa, Guvernului Romaniei si ministerului de resort sa puna in aplicare hotararea Curtii de Apel si sa adopte regulamentul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar.

"Acest regulament trebuie adoptat in cel mai scurt timp posibil avand in vedere importanta sa pentru decongestionarea traficului si siguranta pietonilor. Incepand din data de 25 mai 2015, in Sectorul 1 nu se mai ridica masinile parcate neregulamentar. Decizia a fost luata de Primaria Sectorului 1 ca urmare a pronuntarii hotararii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, potrivit careia procedura de aplicare a masurii tehnico-administrative constand in ridicarea vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale. Ca urmare a hotararii Inaltei Curti, Primaria Sectorului 1 a chemat in judecata Guvernul Romaniei si Ministerul Afacerilor Interne solicitand instantei de judecata sa oblige aceste institutii sa adopte regulamentul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar", spun reprezentantii institutiei.

In acest moment, ridicarea masinilor parcate neregulamentar nu mai este posibila deoarece in luna mai 2015 Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca aceasta activitate nu trebuie reglementata prin hotarari ale consiliilor locale, ci de Guvern sau Parlament. Instanta a analizat aceasta situatie la cererea Avocatului Poporului. Astfel, primariile au ramas fara nicio parghie de a-i sanctiona pe soferii care parcheaza pe trotuar, pe trecerile de pietoni, pe linia de tramvai sau blocheaza traficul.

Acum, singura masura coercitiva ramasa este amenda data de politie, ce ii sanctioneaza pe soferi cu doua pana la cinci puncte penalizare si sume cuprinse intre 195 si 487 lei. Politistii spun insa de multe ori ca nu ii pot amenda pe soferi decat daca sunt la masina si nici nu pot pazi masina pana vine soferul.

In luna iunie 2015, Asociatia Municipiilor din Romania a cerut  Guvernului sa adopte in procedura de urgenta regulamentul pentru ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Acest lucru nu s-a intamplat nici pana acum.

In ultimele luni, traficul in Bucuresti a devenit de cosmar, una dintre cauze fiind masinile care stationeaza neregulamentar pe prima banda de circulatie, in anumite cazuri blocand chiar doua din trei benzi. Desi este an electoral si aceasta masura este una nepopulara, cel putin in prima instanta, problema trebuie rezolvata de urgenta.

S-a ajuns in situatia ca soferii sa parcheze chiar pe linia de tramvai si sa nu le poata face nimeni nimic. Parcarea pe trecerile de pietoni, in statiile mijloacelor de transport in comun si pe pistele de biciclete este ceva "normal".

 




  • sss
  • Posted:
  •  

Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar sss

Usurel, deocamdata este doar o propunere aflata in discutie publica, mai trece ceva apa pe Dunare pana la MO!

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar zapacitu

Asta era problema: nu intelegeam in ce stadiu procedural se afla. Deci e proiect momentan. Multumesc!

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar Robert24

De necrezut:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21...rotuar.htm
Ministerul condus de Petre Toba a publicat pe site si un proiect de lege prin care vrea sa modifice Codul Rutier.
Una din aceste modificari este abrogarea articolului din lege care interzice oprirea si stationarea pe trotuar in lipsa unor marcaje care sa permita acest lucru, indiferent daca se lasa sau nu un metru liber.

:evil:

 


Re: Petitie pentru ridicarea masinilor oprite neregulamentar stakee

Careva sa zica, asta este solutia lipsei parcarilor etajate/subterane

 


Go to page:  1  ... 7 8 9 10 11 12 13
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Petiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use