Regiunile RomânieiMunteniaJudețul Prahova

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

367 posts, 180643 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 27
 
 

📖 Pagination options
Știri, noutăți, perspective Gabi23

13 milioane de euro pentru 50 de autobuze noi
În curând, ploieştenii vor putea călători mai civilizat şi în condiţii de confort sporite pe mijloacele de transport în comun din municipiu.

Consilierii locali au votat ieri cumpărarea, prin licitaţie, a 50 de autobuze noi în Ploieşti, iar în acest sens au fost şi alocaţi, de principiu, 54 de milioane de lei pentru achiziţie. Un proiect mai vechi, elaborat tot în acest sens, prevedea doar un număr de 27 de bucăţi, însă acesta a fost modificat prin majorarea achiziţiilor la 50 de autobuze şi apariţia unei clauze care prevede doar vehicule nou-nouţe. Cei 54 de milioane de lei, adică aproximativ 1,3 milioane de euro, ar trebui să fie suficienţi, conform estimărilor, atât pentru cumpărare cât şi pentru acoperirea taxelor procedurale.
„Un autobuz nou îndeplineşte condiţiile tehnice şi de siguranţă pentru circulaţia pe drumurile publice din România, respectiv toate directivele, regulamentele şi normele elaborate de Curtea Europenă care se referă la autovehicule. În prezent, activitatea de transport regulat în municipiul Ploieşti se realizează în proporţie de circa 76 % cu autobuze", a justificat Radu Popescu, directorul RATP Ploieşti, investiţia.

Uzură 153,8%

"În parcul auto din Ploieşti sunt 186 de autobuze cu o capacitate de 17.597 de locuri. Cele mai vechi autobuze au fost date în folosinţă în 1975 şi 1976, iar mai bine de 100 de vehicule au gradul de uzură calculat de Regie la mai mult de 100%", se arată în fundamentarea care a stat la baza hotărârii de Consiliu Local adoptată ieri.
Tot din datele regiei, reiese că uzura medie a parcului de autobuze este de 153,8%, iar vechimea medie a unui autobuz este de 28,3 ani. Recent, parcul auto s-a reînnoit şi cu 24 de troleibuze scoase din trafic la Lausanne pentru că o parte dintre ele au luat foc în 2005.

Sursa: Adevarul.ro

 


Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

Traseul 445 va circula din nou de la 13 septembrie

Din 13 septembrie, odată cu începerea noului an şcolar, traseul 445 îsi va relua ruta iniţială, respectiv Gara de Sud - Ploieşti Triaj şi retur.
Traseul va circula, de luni pana vineri, dupa urmatorul program:
-          plecari de la Gara de Sud, la orele: 06.45, 12.30, 14.00, 16.00, 20.00, 22.00.

-          plecari de la Ploiesti Triaj, la orele: 06.15, 11.30, 13.00, 14.30, 16.30, 20.30, 22.30.

Calatorii abonati ai traseului 445 beneficiaza de tronson comun cu traseele urbane regulate, astfel:

-          cu traseul 1/21: ambele sensuri, între Galeriile Comerciale / Hale Coreco - Bariera Bucuresti;

-          cu traseul 30: ambele sensuri, între Galeriile Comerciale /Hale Coreco - UPG;

-          cu traseul 32: ambele sensuri, între Hale Catedrala - Bariera Bucuresti;

-          cu traseul 2 barat: ambele sensuri, între CN Mihai Viteazul/str. Jurnalist Gabi Dobre - UPG;

-          cu traseul 2: ambele sensuri, între CN Mihai Viteazul/str. Jurnalist Gabi Dobre - Gara de Sud;

-          cu traseul 44/202: ambele sensuri, Galeriile Comerciale / Hale Coreco - Gara de Sud

Sursa: Adevarul.ro

 


Re: Stiri, noutati, perspective Gabi23

Tramvaiele circulă doar parţial, mâine, în Ploieşti
Mâine, între orele 08.00 - 24.00, tramvaiele traseelor 101 şi 102 vor fi înlocuite cu autobuze, pe zona Complex Meşteşugăresc - Spitalul Judeţean (cu transbordare).
Tramvaiele vor circula cu întoarcere prin depou. Pe sensul Spitalul Judetean - Complex Nord, calatorii vor composta bilete de la Complex Mestesugaresc, iar pe sensul Complex Nord - Spitalul Judetean biletele compostate sunt valabile si pe autobuz.
Masura este necesara pentru desfasurarea în bune conditii a lucrarilor de remediere a caii de rulare a tramvaielor în zona Castor.

Sursa: Adevarul.ro
http://www.adevarul.ro/locale/ploiesti/ ... 66813.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective PREZIOSO

Începând cu data de 1 octombrie a.c., în transportul regulat urban din municipiul Ploieşti intervin o serie de modificări.


a) Traseul 2/2 barat: circulă numai între Gara de Vest – Gara de Sud. Abonamentul eliberat pentru traseul 2 va beneficia suplimentar şi de tronson comun aprobat cu traseele 30, 32 între staţiile Gara de Sud – Hipodrom, respectiv Bariera Bucureşti, în ambele sensuri de circulaţie.

b) Se modifică ruta traseului 444 Mimiu – Bariera Bucureşti, parcursul fiind stabilit pe strada Petrolului până la Astra. Prelungirile de curse la Comat, reprezintă traseul 444 barat. Abonamentul eliberat pe 444/444 barat are tronson comun cu traseele 30, 32 între Bariera Bucureşti – Hale/Galerii, în ambele sensuri, cu traseele 202, 44 între Gara de Sud – Hale/Galerii.

c) Traseul 1/21: va circula numai între zona comercială de Nord şi Hale Coreco. Abonamentul eliberat pentru traseul 1 beneficiază de tronson comun aprobat cu traseele 202, 44 între staţiile Galerii/Hale – Gara de Sud, în ambele sensuri de circulaţie, iar cu traseele 30, 32 între staţiile Galerii/Hale – Bariera Bucureşti. De asemenea, cu traseu 444/444 barat între staţiile Bariera Bucureşti – Astra/Comat, în ambele sensuri de deplasare.

d) Traseul 34/34 barat: se desfiinţează. Călătorii care în prezent folosesc acest traseu vor utiliza traseele 202, 22 între Centru şi Pod Înalt, iar pentru Real se poate merge cu traseul 22 barat Bariera Unirii – Hale – Pod Înalt – Selgros – Real. Abonamentul eliberat pentru traseul 22 are suplimentar şi tronson comun cu traseul 22 barat integral, în ambele sensuri de circulaţie.

e) Traseul 32: o parte din curse vor fi scurtate la Bariera Bucureşti, conform programelor de circulaţie aprobate. Aceste curse scurtate vor constitui traseul 32, iar cursele Protan – Hale vor forma traseul 32 barat. Abonamentul eliberat pentru traseul 32 este valabil şi în traseul 32 barat, în traseul 22/22 barat între staţiile Bariera Unirii – Hale, traseul 30 între Bariera Bucureşti – Hale/Galerii – ambele sensuri de circulaţie.

f) Traseele 35/35 barat: la sensul de deplasare spre Hale, staţia de debarcare/îmbarcare din Centru va fi Palatul Culturii (nu se mai ajunge până la Hale Coreco!). Posesorii de abonamente pe aceste două trasee, în baza tronsonului comun aprobat, pot folosi şi liniile regulate 202, 44, 30, 32 între Palatul Culturii şi Hale Coreco.

g) traseul 7: la sensul de deplasare spre Dorobanţul, din strada Tache Ionescu se execută viraj dreapta în Piaţa Victoriei, apoi se intră pe străzile Gh. Lazăr, Dr. Bagdazar şi din staţia Muzeul Petrolului se reia ruta actuală. Celălalt sens de deplasare nu se modifică. Abonamentul eliberat pe traseul 7 este valabil şi în traseele 22/22 barat între staţiile T. Ionescu – Hale Catedrală – sens unic, traseul 101 între Hale tramvai şi Muzeul Istorie – ambele sensuri, respectiv traseele 35, 35 barat între staţiile T. Ionescu şi Palatul Culturii – sens unic. Programele de circulaţie valabile începând cu data de 01.11.2010 vor fi afişate la capetele de linie, în staţiile principale şi pe site-ul www.ratph.ro.
Sursa : www.prahovabusiness.ro

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

Pe scurt, s-a ales praful de ceea ce era, cândva, unul dintre cele mai bune sisteme de transport în România.
Cum naibii să îl limitezi pe 1 la Hale, când atât 1, cât şi 30 circulau pline până la refuz până la Rulmenţi Grei şi chiar mai departe?! 30 vine deja la 3 minute.... mai des de atât e tehnic imposibil de asigurat, plus că articulatele nu au voie pe 30 (nu ştiu din ce motiv). Dealtfel, prin aceste scurtăti şi desfiinţări se elimină cel puţin 20 de vehicule zilnic de pe trasee, număr suficient pentru a începe casarea Ikarusurilor.

 


Re: Stiri, noutati, perspective bogdan2010

Fractionare de trasee..si banuiala mea este ca se scot aceste masini ptr a fi introduse pe cursele exterioare..

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

Pentru cursele exterioare pe care se tot laudă ei că le bagă nu e nevoie de mai mult de 4 maşini / schimb, hai să zicem 8 (să fie one man show, omul şi autobuzul). De la 8 la 20... e drum luuuuuung.

 


Re: Stiri, noutati, perspective PREZIOSO

Sa intelegem ca se apuca de casare, daca tot scot cateva autobuze din circulatie. Se pregateste terenul pentru licitatia celor 50 de autobuze noi?

 


Re: Stiri, noutati, perspective bogdan2010

PREZIOSO wrote:
Sa intelegem ca se apuca de casare, daca tot scot cateva autobuze din circulatie. Se pregateste terenul pentru licitatia celor 50 de autobuze noi?

Nu stiu ce ar putea casa pana nu vin cele 50 de vehicule noi:
Ikarus articulate trebuiesc pe 5,102,36,28 si 44b
Ikarus-urile scurte pe Gpl isi amortizeaza investitia in 2011
Bine..se mai gasesc motive ptr a casa vehicule..insa asta ramane la alegerea celor din Regie..noi doar comentam..

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective Dr2005

5 îl tot văd cu scurte, iar 28, 36 şi 44b au câte 2-3 curse pe zi. Deci maxim 5 articulate trebuie. Sunt aproape sigur că se apucă de casat autobuzele articulate.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Cristian P.

Cât va costa biletul RATP până la Bucov, Pleaşa sau Blejoi?

''Consilierii locali ploieşteni vor stabili, în şedinţa ordinară care va avea loc în această săptămână, tarifele pentru transportul public în comun care se va realiza între municipiul reşedinţă de judeţ şi localităţile apropiate, respectiv, Bucov, Blejoi, Pleaşa. Potrivit proiectului de hotărâre care va fi suspus aprobării aleşilor, preţul unui bilet RATP pentru o cursă Ploieşti-Bucov-Pleaşa ar putea fi de 2 lei, inclusiv TVA, în timp ce tarifele la abonamentele lunare vor fi de 60 lei- pentru ruta Ploieşti-Bucov, respectiv 80 de lei pentru traseul Ploieşti-Pleaşa. În ceea ce priveşte transportul în comun între municipiul reşedinţă de judeţ şi localitatea Blejoi, în proiectul de hotărâre care se va afla pe masa aleşilor locali se propune un tarif de 1,8 lei, inclusiv TVA, pentru un bilet, preţul unui abonament lunar fiind de 72 lei.''

http://www.republicanul.ro/index.php?ac ... &ids=14956
default.jpeg (117.42 KB; downloaded 11438 times)

 


Re: Stiri, noutati, perspective Cristian P.

Autobuze în loc de tramvaie, mâine, la Ploieşti

Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti anunţă că, joi, 28 octombrie, în intervalul orar 08.00 - 17.00, tramvaiele traseului 101 vor fi înlocuite cu autobuze.

Măsura este necesară ca urmare a lucrărilor la calea de rulare de pe B-dul Republicii. Autobuzele  vor circula pe aceeaÅŸi rută ÅŸi cu aceleaÅŸi staÅ£ii ca ÅŸi tramvaiele.

http://www.adevarul.ro/locale/ploiesti/ ... 64031.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective Cristian P.

Ploiestenii intarzie la locurile de munca din cauza controlorilor de bilete

Multi dintre cei care merg la serviciu cu mijloacele de transport in comun din Ploiesti se plang ca pretul unui abonament este prea mare pentru conditiile oferite si ca nu o data se intampla ca autobuzele sa intarzie sau ca soferi nervosi sa franeze brusc si sa puna in pericol calatorii. Insa, mai nou, calatorii sunt nemultumiti si de faptul ca intarzie la locul de munca din cauza controlorilor de bilete care, in loc sa verifice calatorii in mers, opresc troleibuzul sau autobuzul si nu mai pleaca din statia respectiva pana cand nu este verificat fiecare pasager. "Nu mi se pare corect ca un autobuz sa fie oprit de catre controlorii de bilete si sa nu mai plece din statie pana cand acestia nu verifica fiecare calator in parte daca are sau nu are bilet. Din cate stiu eu, acest lucru trebuie sa se faca in mers. Eu circul regulat cu troleul 44 si nu o data am intarziat la locul de munca si am fost certata de catre sefi din cauza controlorilor de bilete care opresc troleele de pe acest traseu. Plec in fiecare zi mai devreme si as ajunge numai bine daca nu s-ar intampla astfel de cazuri. In plus, cand cineva nu are bilet, stationarea dureaza si mai mult pentru ca nu de fiecare data calatorul respectiv doreste sa coboare pentru a i se incheia procesul verbal", ne-a precizat Ionelia Negoiescu, din Ploiesti.
Intrebat daca acei controlori de bilete care opresc autobuzele in diferite statii procedeaza corect, Radu Popescu, directorul Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti, ne-a precizat: "Nu stiu sa se intample astfel de cazuri. Pana in prezent nu am primit nicio reclamatie pe aceasta tema. Oricum, procedura noastra este ca toti controlorii sa verifice calatorii din mijloacele de transport in comun in timp ce acestea se afla in mers. Toti ploiestenii care constata contrariul ne pot sesiza pentru ca noi sa putem lua masurile necesare, astfel incat sa nu se mai intample astfel de situatii".

O alta nemultumire a ploiestenilor care circula regulat cu troleibuzele pe traseele 44 si 202 este aceea ca unele compostoare imprima de doua ori data si ora pe bilet, ba, mai mult decat atat, unele blocheaza biletul in interior. "Mi s-a intamplat de mai multe ori ca unele compostoare sa imi imprime de doua ori data si ora pe bilet. Intr-o zi a fost control si am avut noroc ca era aceeasi ora pe acel bilet, altfel controlorii ar fi crezut ca l-am folosit de doua ori. In plus, am observat ca unor calatori le-au fost trase, pur si simplu, biletele, in interiorul compostorului. Acestea au niste defectiuni si se pare ca nimanui nu-i pasa. Banuiesc ca in situatia in care din cauza compostorului ramai fara bilet si vine controlul primesti si amenda", ne-a precizat Marilena Gheorghe, din Ploiesti.
Referitor la aceasta problema, directorul societatii amintite ne-a precizat: "Am primit mai multe sesizari pe acesta tema si urmeaza ca la sfarsitul acestei saptamani sa am o intalnire cu reprezentati ai unei firme de profil pentru a inlocui toate compostoarele".
In ceea ce priveste pretul unui bilet pentru o calatorie, acesta este de 1,6 lei, cel al unui abonament saptamanal, pentru toate liniile urbane, - 26 de lei, iar cel al unui abonament lunar pe o linie urbana - 52 de lei. Pentru un abonament lunar pe toate liniile urbane, calatorii trebuie sa plateasca 104 lei.

http://www.ziarulprahova.ro/stiri/socia ... -de-bilete

 


Re: Stiri, noutati, perspective Cristian P.

ANUNT DEVIERE TRASEELE 1, 30, 701 SI 702

In data de 31.10.2010, in intervalul orar 6:00 – 20:00 circulatia va fi restrictionata pe Bulevardul Republici intre Piata Mihai Viteazul si Piata Eroilor, fapt pentru care traseele 1,30, 701 si 702 vor circula pe strada Gh. Doja si vor efectua statia Piata Mihai Vitezul de pe strada Gh. Doja.

R.A.T.P. PLOIESTI

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 27
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Prahova  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use