sab scrie:P.S. Or fi trenurile mai scumpe,
Pai noi aici nu discutam de linii suburbane de tip RER (unde sunt trenuri enorme care pot ajunge si la 200m si la 2 nivele, cu o capacitate de 1300 de oameni), noi aici discutam doar de tren express (care are doar doua statii), iar luand in consideratie traficul existent, cred ca si automotoarele existente Siemens Desiro sunt mari, adica niste automotoare electrice formate din un vagon ar fi suficiente pentru noi:
Sursa imaginii: http://en.wikipedia.org/wiki/RailcarIar aceste vehicule nu au cum sa coste la fel de mult ca o rama de metrou, si mai ales ca una de RER.
Goldmund scrie:O line de tren suburban nu poate fi data in exploatare doar ca M6 ar fi mai scump si daca nu exista zone urbane bine definite pe traseul ...fostei linii CF.
Noi discutam de linie de tren express, care sa asigure o legatura rapida intre Gara/Oras cu Aeroport si atat nimic mai mult.
Goldmund scrie:O line M6 poate fi construita exact prin acele locuri unde CF nu ajunge:
hotelurile si complex 'Expozitiei'', cartier Baneasa, birouri, cartiere in dezvoltare, oras Otopeni, circulatie imensa de pe DN1, complex de magazine, etc..Toate aceste obiective ar fi 'ocolite' de CF.
Aceste zone pot fi servite de catre RATB, cu condtia ca pe Kiseleff- Sos. Bucuresti-Ploiesti sa apara benzi RATB(cu semaforizare). Astfel am realiza mai multe chestii:
- Am economisi o caruta de bani (pe care nu ii prea avem)
- Am economisi o caruta de timp (benzile astea se construiesc mult mai rapid)
- Am realiza o retea ce ar economisi timpul calatorilor si banii RATB (pentru combustibil)
- Am realiza un culoar perfect pentru vehiculele de interventie(ce astazi pierd mult timp in trafic)
PS Da, asta ar mai lipsi, ca UE sa gireze "inovatiile" romanesti(metrou sub lanul de grau), dar cand imi aduc aminte ca UE a finanatat retele de metrou in unele orasele din Italia ce au sub 1milion de locuitori, nu m-ar mira.
Un nou articol-dezinformare s-a publicat pe b365, unde noul director al Metrorex, Aurel Radu(dupa traditia stabilita de Udriste), ne explica noua cate de buna este M6.
b365 scrie:Magistrala Gara de Nord-Aeroportul Otopeni: Când va fi finalizată și cum a fost ales traseul
Toți cei care călătoresc spre sau dinspre Capitală cu avionul așteaptă cu nerăbdare magistrala de metrou care leaga Gara de Nord de Aeroportul Otopeni. Noua linie va avea 12 stații, care vor purta numele marilor orațe ale lumii, cum ar fi Washington, Montreal, Tokio sau Paris.
Drumul din Bucuresti catre Aeroportul Henri Coanda se poate parcurge acum prin cateva variante destul de costisitoare: masina, taxiul sau autobuzul. Solutia salvatoare este Magistrala 6 Gara de Nord - Otopeni, un proiect de un miliard de euro fara TVA, dupa cum a precizat directorul Metrorex, Aurel Radu, pentru Ziare.com.
Aurel Radu a vorbit despre stadiul in care se afla proiectul, magistrala fiind construita de la statia 1 Mai, situata pe Magistrala 4 Gara de Nord - Parc Bazilescu.
"Lucrarile pentru Magistrala 6: 1 Mai - Otopeni se afla in stadiu de avizare a Proiectului Tehnic Preliminar si intocmire a Documentatiei de Atribuire pentru lucrarile de structura, in conformitate cu sumele alocate prin bugetul de stat", a mentionat seful companiei de transport.
În functie de bugetul alocat proiectului, lucrarile de constructii ar putea incepe la sfarsitul anului 2015, situatie in care termenul de dare in exploatare a liniei ar fi in 2020, a mai spus directorul Metrorex.
Directorul Metrorex a explicat si alegerea traseului, in conditiile in care, din multe zone ale Bucurestiului, un calator trebuie sa schimbe trei metrouri pentru a ajunge la aeroport.
"Traseul Magistralei 6 de metrou a fost ales in urma unor studii de fezabilitate demarate din anul 2006, in functie de cererea de transport pentru zona respectiva corelata si cu planul de dezvoltare al Primariei Municipiului Bucuresti. Magistrala 6 va fi deservita de depoul de la Straulesti (Magistrala 4).
Reteaua de metrou este proiectata, construita si exploatata similar cu alte retele din capitalele europene astfel incat sa asigure atat legaturi diametrale, cat si circulare intre acestea", a detaliat Aurel Pana.
Seful Metrorex a exemplificat ca un calator care porneste de la statia Lujerului, de exemplu, va trebui sa realizeze doua transferuri, respectiv la statiile Eroilor si Basarab.
Magistrala spre aeroport beneficiază de sprijunul Guvernului japonez, care a acordat României un imprumut de circa 300 de milioane de euro pentru realizarea proiectului.
Si acum o sa iau afirmatiile pe rand:
"
Toți cei care călătoresc spre sau dinspre Capitală cu avionul așteaptă cu nerăbdare magistrala de metrou care leaga Gara de Nord de Aeroportul Otopeni."
Exact, absolut toti:
- Mai ales bogatanii care in viata lor nu au vazut transport public(sau cel putin in ultimii douazeci si ceva de ani),
- Turistii, ce cara valize asteapta cu nerabdare sa renunte la masinile personale sau la taxiuri, pentru a se chinui cu valizele schimband de n ori metroul minune.
- Si localnicii din Pipera, Otopeni si chiar poate Snagov, asteapta cu nerabdare sa isi lase acasa masinile din Stuttgart si Bavaria, pentru a astepta un autobuz 301 fara AC, dupa care sa schimbe pe un tren de metrou la fel fara AC, care si el va veni din paste in paste.
- Oamenii ce fac zilnic naveta Ploiesti-Bucuresti, la fel asteapta cu nerabdare sa renunte la masinile sale cu AC, pentru a se urca pe o rama de la M6.
"
Noua linie va avea 12 stații, care vor purta numele marilor orațe ale lumii, cum ar fi Washington, Montreal, Tokio sau Paris.
Drumul din Bucuresti catre Aeroportul Henri Coanda se poate parcurge acum prin cateva variante destul de costisitoare: masina, taxiul sau autobuzul. "
Trebuia sefu sa ziCA CA "si Bucurestiul se alatureaza sirului de ORAŢE, ce vor avea legatura intre orat si aeroport prin metrou".
Daca masina ar fi atat de costisitoare, ar mai fi atatea ambutiaje in Bucuresti?
De taxi si mai ales RATB nu mai amintesc, e o aberatie, se vede ca domnul nu a fregventat aceste mijloace de transport.
"
Solutia salvatoare este Magistrala 6 Gara de Nord - Otopeni, un proiect de un miliard de euro fara TVA, dupa cum a precizat directorul Metrorex, Aurel Radu,"
Pentru asemenea "solutii salavtoare", directorul Metrorex ar trebui sa isi dea demisia, el de fapt promoveaza o frauda din banii publici, de dimensiuni astronomice, care vad ca tot scade in presa, acum au ajuns la 1.000.000.000 euro, cine da mai putin?
Dar pe hartie proiectul tot se complica, apar nspe intrari in statii..
"
Reteaua de metrou este proiectata, construita si exploatata similar cu alte retele din capitalele europene astfel incat sa asigure atat legaturi diametrale, cat si circulare intre acestea", a detaliat Aurel Pana."
Si nici nu conteaza ca in toate captalele din UE, unde aeroportul se afla in afara orasului(cazul nostru), legatura se face cu trenul (asta, daca traficul solicita acest lucru), ceea ce conteaza asta este sa se cheltuie multi bani, iar cineva sa isi incaseze "comisioanele", iar prostimea va intretine dupa si va plati creditele facute de niste incompetenti corupti.
Ce conteaza ca RATB-ul moare, si CA CU acei bani, care tot scad, se puteau face lucruri chiar utile in reteaua RATB. Ce noi suntem germani sa numaram banii? Noi tinem bugetul UE, deci ne permitem megalomanii inutile (in cel mai ceausist stil).
Sursa:
http://www.b365.ro/magistrala-gara-de-nord-aeroportul-otopeni-cand-va-fi-finalizata-i-cum-a-fost-ales-traseul_211992.html