MetrouReţeaua de metrou din Bucureşti

 

Topic: Stația Aparătorii Patriei

47 posts, 23522 views
 
Go to page:  1 2 3 4
 
 

📖 Pagination options
Statia Aparatorii Patriei andrei11

Unele cote  ca sa va puteti juca si voi cu ele, care vreti, nu ma supar.
Urmatoarea interventie, cu schitele. ( Daca nu apar noutati, desigur ).
7-3-2014 7-45-14 PM.jpg (161.21 KB; downloaded 7763 times)

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

@andrei11
Din ce stiu eu, 'accesul lu' Piedoane' e doar o amarata de trapa de utilaje, toate statiile au asa ceva in caz ca e nevoie sa schimbi un ventilator ori un transformator mai voluminos, ce nu merge bagat pe scari ori adus cu trenul la peron... :ugeek:

 


Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

Da, Ok, dar dupa acces urmeaza "Culoarul lui Piedone" care se vede din film / din poze ca e finisat, faiantat, gresat, colorat frumos, asadar e un culoar gandit pentru public, nu pentru ventilator.
Oricum ( amandoi ) stim ca pe vremea aceea puteai ( din condei ) sa faiantezi si sa gresezi un culoar fara prea multa bataie de cap, ce s-or fi gandit oamenii, avem bani, hai sa-l faiantam / gresam, ca cine stie, poate se deschide si accesul celalalt.
Pe de alta parte subtraversarea liniilor acolo e ilogica total, daca vroiau sa faca o subtraversare de serviciu faceau una de latime minima, nu de 4 metri latime. N-are sens.
Subtraversarea aceea e gandita asa ca poate poate s-o deschide la un moment dat si accesul lui Piedone.

 


Re: Statia Aparatorii Patriei misterr

1. Trapa aia are dimensiunile cam cît un cavou, puțin mai lungă, nu puteai să introduci mare lucru prin ea, oricum obiecte mult mai mici decît ce ai putea introduce pe scări sau cu trenul la peron. Iar sub ea e o scară fixă metalică și un bloc de beton, care ar împiedica coborîrea obiectelor cu macaraua.
2. E un non-sens absolut ca pentru trapa aia micuță să faci ditamai culoarul lung de zeci de metri (și înalt), nu sîntem la piramidele egiptene. Dacă era o simplă trapă tehnică, era chiar lîngă complexul comercial, nu tocmai dincolo de piață. Se vede clar că e un culoar cu dimensiuni normale pentru acces pietonal.
3. Însuși Gheorghe Udriște a spus foarte clar că e vorba de al doilea acces al stației, nefinalizat, de care se știe foarte bine, și că există disponibilitate din partea Metrorex pentru finalizarea lui.

 


Apărătorii Patriei misterr

Continuare la discuțiile de la Apărătorii Patriei:


Priza de aer, care înainte era vizibilă la suprafață, acum este în spatele acestui gard:



P1030905.JPG (124.54 KB; downloaded 7752 times)



P1030901.JPG (122.87 KB; downloaded 7759 times)



P1030899.JPG (127.08 KB; downloaded 7753 times)



P1030897.JPG (123.94 KB; downloaded 7752 times)




Am adăugat și puțină „culoare locală”:



P1030908.JPG (139.26 KB; downloaded 7751 times)




Rămîneți pe recepție, vi se pregătește ceva (tot legat de „Apărătorii Patriei”)!

 


Re: Statia Aparatorii Patriei andrei11

Impreuna cu userul # misterr ne-am gandit – acum vreo luna – sa prezentam unele aspecte mai putin cunoscute  ale statiei de metrou Aparatorii Patriei din cartierul Berceni, mai ales ca primarul corpolent al sectorului – Piedone dupa porecla – cu mare fast anunta acum mai bine de un an deschiderea unui nou acces al statiei  aflat in adormire tocmai de pe vremea Socialismului Multilateral Dezvoltat. Pana la urma se pare ca acest proiect a adormit  definitiv si in Epoca Capitalista.
Zis si facut, mai ales # misterr a purces la exploatarea statiei cu aparatul de fotografiat in mana, ba de cateva ori a folosit cu  incredere si blocnotesul dotat cu creion si guma.
Trebuie facuta precizarea ca la fundamentarea  concluziilor ce vor urma au stat la baza unele documente importante pentru noi, si anume.
Schita userului # rosetti 61
fig.1.png (605.59 KB; downloaded 8684 times)

2 filmulete, unul al Pro TV – ului iar celalalt al televiziunii Realitatea Tv.
http://vid2.stirileprotv.ro/2012/01/13/60541359-2.mp4
https://www.youtube.com/watch?v=j__eQUxTnXk
https://www.youtube.com/watch?v=tPr87lv1iM8
Observatiile noastre de pe teren precum si un sir lung de discutii purtate in  mediul on line. Aceste discutii au fost deseori in contradictoriu si facute pe baza a circa 60 – 70 de fotografii / schite care au circulat intre noi si care pana la urma au dus la concluziile pe care le veti citi ceva mai jos.
Google Earth.
Un prim aspect asupra caruia as vrea sa zabovim un pic este structura de rezistenta a statiei
In desen am prezentat structura de rezistenta de la nivelul peronului.
fig.2.png (140.11 KB; downloaded 8653 times)

Observatii :
Structura de rezistenta a statiei se bazeaza pe  peretii perimetrali din beton si pe o serie de stalpi, unii legati cu grinzi intre ei, altii nu. Deasemenea stalpii rezolva diferit preluarea fortelor verticale, stalpii din mijlocul caii de rulare fiind legati direct de planseu si fiind “pereche” iar celalalti stalpi fiind legati prin grinzi ca in figura de mai sus. Nefiind de specialitate, nu stau sa analizez de ce s-a recurs la o asemenea pozitionare si legare a stalpilor intre ei, îi las pe cunoscatori sa ofere explicatii daca  doresc s-o faca.
Detaliu cu prinderea stalpilor din statie direct de planseu :
fig.3.png (516.95 KB; downloaded 8646 times)

Detaliul cu grinzile care leaga stalpii din spatiile tehnice ( captura din filmul Pro Tv – ului )
fig.4.png (56.61 KB; downloaded 8632 times)

Avand in vedere schita lui rosetti mai sus prezentata si pornind de la ideea ca peronul util este lung de 120 metri – nu am stat sa verific acest lucru – rezulta urmatoarele cote de gabarit ale statiei. Daca cotele nu sunt conforme, rog sa spuneti unde gresesc.
fig.5.png (629.4 KB; downloaded 8626 times)

Si un desen facut de mine, care reprezinta acelasi lucru.
fig.6.png (77.98 KB; downloaded 8639 times)

In continuare voi prezenta doua lucruri mai bizare referitor la culoarul de corespondenta intre cele 2 peroane de la capatul spre IMGB al statiei.
In poza de mai jos misterr cercetand mai atent culoarul a descoperit o usa, pe care am notat-o “usa lui misterr”. Parerea mea proprie – fiind si pe colt – este ca acea usa mai degraba este “usa femeii de serviciu’’ unde-si tine mopul, galeata si matura, nu seamana cu o usa care ar duce sub spatiul actual destinat “Spatiilor tehnice”
fig.7.png (162.56 KB; downloaded 8633 times)

Tot vigilenta lui #misterr a descoperit o usa de serviciu la nivelul intermediar dintre peron si culoarul de legatura.
Ca sa se ajunga de la peron la culoar exista un palier de odihna, scarile nu sunt continue pana jos. Acolo este o usa. De precizat ca pe partea cealalta a scarilor ( pe peronul spre IMGB ) nu exista nici o usa.
fig.8.png (23.83 KB; downloaded 8629 times)

De ce am scris acolo “Posibil spatii tehnice sub linii”
Explicatii :
La constructia statiei este greu de crezut ca atunci cand s-a realizat culoarul de legatura s-a sapat strict culoarul si nu a fost excavat intreg spatiul.
Totodata iar este greu de explicat de ce s-a preferat o asemenea legatura – cand firesc era sa se mai construiasca un vestibul normal ca in capatul celalalt al statiei. Poate numai existenta unor alte spatii la nivelul intermediar si la nivelul culoarului de legatura sa justifice cota culoarului de legatura.
De fapt trebuie sa lamurim ce sunt cu cele 2 usi, usa lui misterr si usa de la nivelul intermediar.
Urmatoarea schita apartine in totalitate lui misterr, se observa notati atat  hidrantii de pe peronul spre centru  cat si denumirea usilor de pe peron. Ca si bonus pozitionarea unui ventilator din spatiile tehnice.
fig.9.png (35.8 KB; downloaded 8630 times)
fig.10.png (143.57 KB; downloaded 8626 times)

Va urma  ;)

 


Statia Aparatorii Patriei andrei11

( Continuare )
Nu am considerat necesara notarea hidrantilor de  la peronul spre IMGB, dar daca este de interes se poate rezolva destul de usor.
Urmatorul desen : configurarea actuala a spatiilor tehnice, si ca bonus notarea usii de sigilare a statiei in caz de explozie atomica sau in cazul altor evenimente care necesita acest lucru.
fig.11.png (23.83 KB; downloaded 8616 times)
fig.12.png (40.32 KB; downloaded 8641 times)
fig.13.png (283.15 KB; downloaded 8626 times)

Accesul de la suprafata, asa cum se prezinta la ora actuala,
a)    la suprafata :
fig.14.png (351.11 KB; downloaded 8709 times)

b)    la interior
fig.15.png (291.45 KB; downloaded 8620 times)
fig.16.png (286.93 KB; downloaded 8620 times)

Si acum configurarea statiei in cazul in care s-ar inaugura si accesul secundar. De precizat ca e o problema la ora actuala cu acest acces, trebuie facute unele modificari pentru ca accesul sa dea intr-o zona libera, eventual lungit culoarul in afara perimetrului actual cu circa 10 metri. Nu e un cap de tara, se poate rezolva.
fig.17.png (28.05 KB; downloaded 8618 times)
fig.18.png (71.02 KB; downloaded 8619 times)

Si o captura Google Earth unde se pot vedea conturul statiei, pozitionarea prizei de aer, a accesului lui Piedone si a acesului actual in statie.
fig.19.png (718.16 KB; downloaded 8647 times)

In final, drept bonus, din partea lui #misterr 2 poze ale prizei exterioare de aer, cea de  a doua surprizand si un crampei din   viata comunitatii.
fig.20.png (499.28 KB; downloaded 8621 times)

 


Statia Aparatorii Patriei andrei11

Sfarsit  :)
fig.21.png (452.94 KB; downloaded 8614 times)

 


Re: Staţia Apărătorii Patriei Lixandru Dragos-Liviu

Aduc două poze de aici, cu imagini din capătul unde se află acele scări ce dau către pasajul de subtraversare (posibilă viitoare ieşire către piaţă), ca o continuare la discuţia de mai sus, despre acest subiect.
Cu câteva luni în urmă, am observat la nivelul subtraversării că era foarte multă apă, cam de o jumătate de metru.
Aparatorii Patriei (subtraversare).jpg (280.22 KB; downloaded 8309 times)

A. Patriei (subtraversare).jpg (138.04 KB; downloaded 8305 times)

 


  • CSL
  • Posted:
  •  

Re: Statia Aparatorii Patriei / M 2 CSL

Si dezgrop niște morți.. :D

Ar fi minunat un acces nou. Poate așa se  mai potolește și curentul de aer de la singurul acces. Mai ales când vin sau pleacă trenurile simultan.
În zona încercuită este îngropată o conductă de apă.
http://wikimapia.org/#lang=ro&lat=44.37 ... 36377&z=20
De ținut minte că toate detaliile de pe patformă sunt puse de utilizatori și nu reflectă neapărat realitatea.
Aparatorii patriei.jpg (426.23 KB; downloaded 6404 times)

 


Re: Statia Aparatorii Patriei / M 2 subway guru

Prezenta unei conducte de apa in amplasament nu e chiar un impediment major, mai nashpa e cu canalizarile, ca astea functioneaza gravitational.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Statia Aparatorii Patriei / M 2 GPS

Avem restricție în zona macazului, 30 Km/h.

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Statia Aparatorii Patriei / M 2 GPS

La Apărătorii Patriei abia se văd panourile  pentru că sunt puse în fața sursei de lumină…

0764D2BE-6C6C-4C49-A886-F8C383D53B6B.jpeg (922.82 KB; downloaded 2095 times)


Și vechile semne ce au oferit informații călătorilor mai bine de 30 de ani…

CDB628FE-BDD9-4D70-BAEE-A59C837C7800.jpeg (830.53 KB; downloaded 2095 times)

31B25A4E-F7DC-4054-A78A-81F7F645F863.jpeg (887.31 KB; downloaded 2095 times)

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Statia Aparatorii Patriei / M 2 sab

Si cand te gandesti ce luminoasa era statia Aparatorii Patriei la inaugurare si cum arata acum, ca o grota, cu plafonul dat jos.
Traiasca cei care distrug si nu pun nimic in loc...
Sursa foto : wikipedia
Metrou_-_Aparatorii_Patriei.jpg (170.3 KB; downloaded 2072 times)

 


Go to page:  1 2 3 4
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Reţeaua de metrou din Bucureşti  • 
Choose destination

Since our 2265 forum members have written 419376 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use