Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006

 

Topic: Refacerea infrastructurii pietonale între Unirii - Victoriei

686 posts, 208617 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 24 25 26 27 28 29 30  ... 49
 
 

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei 133 313

Exista un motiv pentru care fantana rotunda koreana de la Unirii a fost incercuita cu panouri cu plasa? O darama in sfarsit??  :twisted:

 


Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei Nightwolf

Nu... :)) motivul nu o sa-ti vina sa crezi :))

Oprindu-ma din ras, week-end-ul trecut am numarat mi se pare a 90 si nu stiu cata masina care s-a infipt in fantana mare... evident, la asemenea socuri repetate, zidul acela zdravan a cedat in sfarsit :))

Fantana intra in reparatii capitale :) Dar fara bolarzi cu fier beton in ei..... nu stiu cat timp :))

 


Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei iliutu

Da, si eu am vazut multi meseriasi pe la fantana care vin lansati sa faca baitan :popa:

Si aca sunt cuminti, doftoru le pune si apa  :mrgreen:

 


Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei URANUS

Sursa: B365.RO

A mai apărut un kitsch pe Bulevardul Unirii, lângă pergola mov.

Lângă pergola mov-lila amplasată deja pe Bulevardul Unirii, a mai apărut un alt kitsch. Pergola de culoare mov instalată în centrul Capitalei, pe unul din cele mai mari bulevarde, a atras un val de nemulţumiri din partea bucureştenilor.

Mulți bucureșteni care au ajuns seara pe Bulevardul Unirii, la intersecția cu strada Lucian Blaga, au fost nemulţumiţi de faptul că, de o parte şi de alta a trotuarului nou amenajat, a fost montat un sistem de iluminat multicolor. Oamenii au ironizat sistemul de iluminat care îşi schimbă culoarea în verde, mov, roz, albastru sau galben, spunând că nu are nicio legătură cu amenajarea realizată până în prezent pe bulevard, întrucât aceasta s-a făcut în tonuri de maro şi roşu închis.

"Cel mai bulevard MOV, bulevardul Unirii! Acum în ambele versiuni - zi și noapte!" - astfel ironizează Rezistenţa Urbană, pe pagina de Facebook, modul în care s-a amenajat pe Bulevardul Unirii sistemul multicolor de iluminat.

Pe forumuri, părerile sunt pro şi contra. În vreme ce unii spun că luminile seamănă cu cele de la o discotecă pentru manelişti sau cu reclama la cazinou, alţii spun că arată chiar bine şi că vor să vadă dacă vor fi funcţionale pe termen lung.

"Ideea de iluminat de genul ăsta nu e rea, dar de ce nu lumină normală? Şi îşi mai schimbă şi culoarea de zici că-i reclamă la cazinou", scrie utilizatorul tazzmaniadodo pe forumul skyscrapercity.com.

"Un singur "cuvânt": excel de zel. Sunt zone în Bucureşti complet abandonate, iar aici pun lumini şi culori ca la discotecă. Sunt curios cât va rezista acest model. I-am văzut montând plăcile şi nu cred că sunt puse să reziste", a comentat şi utilizatorul gab2406, pe forumul skyscrapercity.com.

"Arhitectul acela se numește Carmen Șerban cumva?", întreabă, ironic, utilizatorul Dubreu.

Imagini video cu iluminatul multicolor de pe Bulevardul Unirii pot fi văzute aici.

Întrebat de ce a ales culoarea mov pentru pergola de pe Bulevardul Unirii, care a fost intens criticată pentru că nu se încadrează în peisaj, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă a spus, râzând, "păi, știți, flacăra violet". "În general, lucrurile mai îndrăznețe nu sunt asimilate foarte repede de către ceilalți. Nu a fost o idee foarte rea, a fost o idee îndrăzneață a unui arhitect. Dacă îmi place este greu de spus, mie îmi place să fim novativi (n.r.: inovativi) , iar când arhitecții au idei mai îndrăznețe, nu întotdeuna, dar câteodată îi susțin în demersul lor. Cred că este o pată de culoare în zonă", a completat primarul. Mai multe detalii, aici.

După cum susţine Primăria Capitalei, în administrarea cătreia se află Bulevardul Unirii, Primaria Sectorului 3 reamenajează ilegal trotuarele de pe acest bulevard. Astfel, două benzi de spaţiu verde au fost sacrificate pentru a se amenaja locuri de parcare, iar bucata rămasă liberă din bulevard a fost pavată cu piatră şi se montează băncuţe şi coşuri de gunoi. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susţine însă că lucrarea nu are autorizaţie de la Primăria Municipiului Bucureşti. Mai multe detalii, aici.

De altfel, bucureştenii s-au plâns încă de naul trecut de lucrare începută de autoritatea locală, dar rămasă nefinalizată până în prezent care distruge la propriu imaginea centrului Capitalei. Şantierul din zonă îi face pe bucureştenii care locuiesc în apropiere, dar şi pe toţi cei care trec prin zonă, să îndure condiţii greu de acceptat: spaţiul verde a fost ciuntit pentru amenajarea unei noi parcări, pistele de biciclete au fost distruse în totalitate şi neamenajate înapoi deocamdată, iar trotuarele pietonale au fost sparte şi sunt pline de nisip.

http://www.b365.ro/a-mai-aparut-inca-un...05526.html

 


  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei ADY881

Este simpatic, ca aia din mass media in loc sa puna o minima presiune asupra autoritatilor(primarul sect.3), sa nu se faca masacrul de spatiu verde/promenada de pe bd.Unirii, ei comenteaza culorile iluminatului public.
Datorita inactiunii a noastra, a cetatenilor acestui oras(in primul rand), dar si a unor "unitati" de mass media(ce se pretind a fi independente, si  nu niste oficine care lauda proiectele pilot ale carmaciului), PROIECTUL PILOT al primariei sect.3, a devenit un proiect full scale. Am vazut ca ariile afecate de ideile primarului Negoita s-au extins cu mult. Pe partea sensului spre Piata Unrii, carmaciul-urbanist a demolat zona pietonala din Piata Alba Iulia pana in str.Anton Pann(deocamdata), presupun CA CArmaciul sectorului 3 are planuri mari(cel putin pana in Piata Unrii).
Pe celalalt sens (V-E) Piata Uinrii- Piata Alba Iulia, carmaciul a demolat spatiul verde din bd.Nerva Traian pana in  Piata Alba Iulia.
Intamplator am dat peste o pereche ce se plimbau pe fosta zona verde cu "gard verde" si copaci. Se uitau uluiti la ce se intampla in jur. Nu am reusit sa ma abtin si l-am intrebat pe domnul:
-Va plac ce modernizarile aduse la artera?
-Nu, au desfiintat spatiul verde pentru oameni sa il faca parcare pentru masini.
-Dumneavoastra sunteti din zona?
-Da, stau in un bloc de langa blocurile ce flancheaza bulevardul....
Dupa fraza de mai ^^^^, domnul s-a schimbat la fata, si s-a adresat sotiei:
-*@@@@@@, stai un pic.
Eu nu imi explic aceasta schimbare de atitudine al acelui domn, doar prin teama. Presupun ca l-a deranjat cand l-am intrebat unde sta, presupun ca a crezut ca sunt vreun jurnalist :lol:  :lol:  :lol: , ce face materiale contra carmaciului(iar sa apari in un material critic carmaciului nu poate sa fie de bine).
Ok, cetateni, am ajuns in secolul 21 ca sa ne temem sa ne exprimam parerea slujitorilor nostri(primarul s.3/carmaciului), Ceausescu din cate stiu a fost ucis acum 25 de ani, oare am primit niste Ceausesti mai mici in loc?

PS Pentru ca lumea mai "batrana" de pe forum sa nu ma injure iarasi("uite-l si pe papagalul asta, a venit pe forum de cateva luni si isi pemrite sa ne atace pe noi(si parerile noastre), ce suntem aici de cativa ani, deci automat suntem mai buni"), voi propune o solutie aplicata in vest(stiu ca si Robert Negoita se lauda ca solutia desfiintarii spatiului verde pentru parcare, ar fi fost luata din vest :lol:  :lol:  :lol: ).
In Paris (inteleg ca de acolo se inspira carmacii nostri cand merge vorba de infrastructura pentru automobile), sub un bulevard care cu multe aseamana cu bd.Unirii, se numeste bd.Foch (se afla aici http://old.wikimapia.org/#lat=48.8731527&lon=2.2889012&z=17&l=29&m=h), iar sub el in 1968 a fost construita o parcare subterana, cam asa arata accesele http://goo.gl/maps/DbVfZ, iar zona verde a ramas zona verde.
Am facut o simulare cum arata acum parcarea, si cum ar fi aratat bd.Foch, daca Parisul ar fi fost condus de carmaci romani:







PS PS Referitor la parcarea "model" de sub bd.Foch, niste cetateni (care probabil sunt de rea credinta) afirma ca:
#
The construction of the parking lot Étoile Foch in 1968 dominated half of the avenue. The landscape we are presented with today when looking at the avenue is a 1960s pastiche of Haussmannian architecture. Classification documents of Avenue Foch of 23 September 1957 and of 18 June 1960 did not call for the prevention of the construction of the boulevard périphérique or of the parking lot. Cars and movement being deemed a ‘national cause’ meant that the State passed necessary authorization. Therefore, the boulevard périphérique actually stands on classified land! History allows us to witness such absurdities but also to plead on jurisprudence. If the car was a ‘national cause’ in the 1960s and 70s,......

Deci eu am inteles ca, desi bd.Foch aveau un statut de monument istoric(deorarece a fost creat pe timpul lui Haussmann(1853-1859)), Georges Pompidou impreuna cu alte autoritati ce inlocuiau primarul(in Paris din 1871 pana in 1977 nu a fost primar, aceste atributii erau delegate prefectului regional(care erau manipulati direct  de catre conducatorii statului)), institutiile abilitate au emis rapid niste autorizatii de constructie(in un stil pur mioritic, vezi cazul pasajului PPL), fara sa se consulte cu nimeni si in 1968 au inceput lucrarile de constructie. Insa in cazul bd.Unirii (strapuns in anii 1985 ->89), nu mai e cazul de a fi monument istoric, deci Robert Negoita daca nu ar fi un barbar, ar putea sa faca o parcare cilivizata, fara sa atinga nici un m2 de verdeata sau trotuar.
Nu mai zic ca se putea face un PPP frumos, unde statul sa nu cheltuie nici un leu din bugetul sectorului. Insa Negoita nu e vreun Haussmann, este si el un functionar ce construieste parcari pe spatiu verde, fara aprobarea PMB.

*@@@@@@ -numele sotiei al domnului pe care l-am intrebat de proiect.
# sursa citatului http://www.hamonic-masson.com/Avenue-Foch-Un-projet-de-l-Etoile-181?lang=en

 


  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei ADY881

Am avut treaba si azi prin zona bd.Unirii. Barabarismul ilegal al lui Robert Negoita continua, lucrul merge bine, probabil se grabesc sa faca cat mai mult in caz de aia de la PMB ii someaza sa se opreasca. Si dupa va veni constructorul si va spune: "Nu stiu, nene, noi am fost de buna credinta, asa ca hai da-ne banul din bugetul orasului. Daca e, tot noi putem sa demolam si sa refacem spatiul verde".
M-a amuzat o imagine, ce ilustreaza felul in care se consuma banii publici. Intre bulevard si parcare se toarna o bordura inalta(de ce o fac inalta doar Negoita stie, ca oricum o ingroapa). M-a amuzat sa vad ca acea bordura din beton este vopsita cu lavabila toata, chiar si partea ce va fi ingropata :lol:  :lol:  :lol:  :lol: . Robert Negoita a descoperit cumva ca betonul sub pamant rugineste? Sau nu mai stie cum sa isi bata joc de banul public?

Editat de admin...

 


Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei Sava_6115-6315

Pe Kiseleff intre Arc si Victoriei am observat ca s-a inceput spargerea vechilor stalpi la baza. Practic au dezvelit armatura. Banuiesc ca urmeaza flexul, macaraua si trailerul.
Pe Lascar Catargiu am observat ca s-a mutat catenara troleului pe noii stalpi, cel putin pe sensul spre Romana.

 


Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei Nightwolf

Catenara a fost mutata de anul trecut ... aseara s-au terminat de daramat stalpii vechi de pe tot Lascarul pe ambele sensuri intre VIctoriei si Romana ... la ora 01.30 cand am trecut p`acolo mai erau de dat jos 3 stalpi...

 


Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei Goldmund

Am citit despre povesti de groaza care descriu o zona verde distrusa, santiere 'ilegale', sau lucrari care nu corespund din punct de vedere al calitatii. Fara poze eu ma simt ca orbul caruia i se spune  ca florile sunt viu colorate si cerul este albastru...O poza 'vorbeste' cat un roman...

 


Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei ovidiu

Ceva noutati despre proiectul intersectiei Anton Pann cu Unirii? Lucrarile au ajuns deja acolo...

 


Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei Nightwolf

Care e anton pann?? Aia ingusta de langa F64?? Cu dublu-sens?

 


Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei ovidiu

Da, unde este spatiul verde (iarba) si pe o parte si pe alta. Acum cativa ani vroiau sa faca "fantani europene". Mai nou vorbea cineva (cateva posturi in urma) despre un proiect care urma sa-l aprobe Negoita, in urma unui concurs. Nu am mai auzit nimic.

 


  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei ADY881

ovidiu wrote:
Da, unde este spatiul verde (iarba) si pe o parte si pe alta. Acum cativa ani vroiau sa faca "fantani europene". Mai nou vorbea cineva (cateva posturi in urma) despre un proiect care urma sa-l aprobe Negoita, in urma unui concurs. Nu am mai auzit nimic.

Atunci cand merge vorba de domnul Negoita, sa il intrebi doar de parcari pe spatiul verde si de desfiintari de spatiu verde.

 


Re: Refacerea zonei pietonale Unirii-Universitate-Victoriei ovidiu

Stiu asta, am vazut. Insa chiar si asa, ceea ce s-a facut pe bucata Alba-Iulia-Anton Pann nu e chiar atat de rau. Cel putin acum exista o zona pietonala cu adevarat. Iar proiectul de la Anton Pann cu Unirii ma intereseaza in mod direct, e chiar sub balconul meu. Sa stiu si eu, vand si plec sau mai raman?  :D

 


Go to page:  1  ... 24 25 26 27 28 29 30  ... 49
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări finalizate începând cu anul 2006  • 
Choose destination

Since our 2284 forum members have written 421003 posts in 5245 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use