Transportul în lumeEuropa

 

Topic: Accidente in Europa

13 posts, 13286 views
Accidente in Europa KingDesign

Şoferul unui troleibuz din Sofia s-a sinucis, marţi dimineaţa, aruncându-se de pe un pod în timpul serviciului, în faţa pasagerilor stupefiaţi, relatează site-ul Novinite.com. Bărbatul, Plamen Gunev, în vârstă de 50 de ani, a murit pe loc. El a oprit vehiculul pe pod, a deschis uşa, s-a urcat pe balustradă şi a sărit în faţa celor patru pasageri ai troleibuzului. Incidentul s-a produs la ora 09.18 (09.18 ora României), iar în prezent autorităţile verifică zona. Transportul public nu a suferit întârzieri în urma tragicului incident. Gunev era angajat al companiei publice de transport în comun din Sofia din 2007, după ce a fost relocat în capitală din Veliko Tărnovo. El nu a fost sancţionat niciodată şi are familie. Motivele pentru care s-a sinucis sunt încă neclare. (A.M.)

sursa www.brasovultau.ro

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, incidente, accidente Tom

Astazi se implinesc 34 ani de la cel mai mare accident de tramvai din istoria Slovaciei.
La 30.10.1978 in orasul (ceho-)slovac Kosice, tramvaiul format din vagoanele Tatra 229+298 a deraiat si ambele vagoane s'au rasturnat, iar ultimul vagon a lovit si un copac. 9 persoane au murit si alte 80 au fost ranite.
Tramvaiul avea viteza foarte mare (peste 80 km/h) si se pare ca vatmanul anuntase ca are probleme cu frana. Ancheta oficiala a stabilit ca vinovat este vatmanul, care a murit in accident.
Din pacate documentarul este doar in limba lor.

 


Re: Stiri, incidente, accidente Dominatrix

Tramvaiul era la a doua cursa din acea zi si partea interesanta este ca vatmanita a observat probleme cu franarea de la prima cursa, raportand acest lucru dispecerului de la cap de linie. Cel putin aceasta este varianta neoficiala, despre care se discuta si in film. Oficial, a fost o eroare umana, iar asa-zisa ancheta s-a desfasurat in cel mai pur stil comunist, deci a fost musamalizata repede. Nici in prezent nu se cunoaste exact numarul ranitilor si nici daca franele au cedat complet (lucru putin probabil fiind vorba si de un cuplu de 2 vagoane). De atunci, s-a instituit obligativitatea de oprire completa a tuturor vagoanelor inainte de inceperea coborarii pe dealul acela. Acum vreo 12 ani cand am fost ultima oara la Kosice, tot asa se proceda, din cate am observat.

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, incidente, accidente Tom

Saptamana aceasta se implinesc 20 ani de la unul din cele mai mari accidente rutiere din Bulgaria, in care au murit aproape 30 de cetateni romani.
La 7 Aprilie 1993, un autocar turcesc inmatriculat in Istanbul, apartinand companiei Ali Baba Tours si care efectua cursa Bucuresti-Istanbul, a fost implicat intr'un grav accident de circulatie. Accidentul s'a produs pe podul Belensky Most pe raul Yantra, in apropiere de localitatea Byala din provincia Ruse. Autocarul a fost lovit din spate de un autocamion bulgaresc inmatriculat in provincia Gabrovo. In urma impactului, autocarul a fost aruncat de pe pod in rau.
Cel putin 29 persoane si-au pierdut viata, dar alte surse mentioneaza pana la 33 victime. In autocar se aflau 47 persoane, dintre care 40 romani, 3 moldoveni si 4 turci (un pasager si 3 soferi). Soferul care se afla la volan in momentul accidentului a fost grav ranit, iar ceilalti doi soferi de rezerva si-au pierdut viata. Soferul autocamionului bulgar a fost de asemenea ranit.
Au existat mai multe variante ale circumstantelor accidentului, asa cum au fost prezentate in mass-media. Conform uneia dintre ele, camionul bulgar ar fi depasit un alt autobuz si apoi nu a mai putut evita impactul cu autocarul turcesc. In alta varianta, autocamionul ar fi incercat sa depaseasca autocarul in timp ce din sens opus venea alt autovehicul. In oricare varianta, se pare ca atat autocamionul, cat si autocarul aveau viteza mare, iar autocamionul avea defectiuni la sistemul de franare.
La cateva ore dupa accident, un alt accident s'a produs in acelasi loc, cand un camion turcesc a lovit macaraua care incerca sa scoata autocarul din apa. Mai multe persoane au fost ranite.

La 7 Decembrie 2006, un alt accident s'a produs in circumstante similare in acelasi loc, iar 19 persoane si-au pierdut viata.

Dupa accidentul din 1993, autoritatile romane intentionau sa oblige companiile turcesti sa inmatriculeze in Romania autocarele care faceau cursa Bucuresti-Istanbul, dupa ce au existat mai multe reclamatii privind modul in care conduceau soferii turci, precum si starea tehnica a acestor vehicule. Cel putin in 1994, cand am mers la Istanbul cu un autocar turcesc, aceasta masura fusese pusa in practica foarte putin sau deloc.
In ciuda faptului ca la vremea aceea accidentul din 1993 era considerat cel mai mare accident rutier din Bulgaria, el este foarte vag mentionat in mediile online de astazi.

 


  • Tom
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, incidente, accidente Tom

Astazi se implinesc 35 ani de la accidentul de la Los Alfaques, in care si-au pierdut viata  217 persoane (in total peste 270).

JMGL-26154.jpg (96.17 KB; downloaded 12079 times)

http://route1963-2.blogspot.ro/2013/02/ ... aques.html

 


Re: Stiri, incidente, accidente Robert24

BREAKING NEWS
Commuter train derails outside of Paris, many casualties feared
A commuter train has derailed in the southern Paris suburb of Brétigny, with authorities reporting "many casualties".

france24.com

 


Re: Stiri, incidente, accidente Robert24

Au inceput sa apara si imaginile.
Pare foarte serios...

http://www.lemonde.fr/societe/article/2 ... _3224.html

LE. Se pare ca sunt cel putin 8 morti.
Este vorba de un tren Corail (IC).

 



Re: Stiri, incidente, accidente Robert24

Un tren a deraiat în Spania: Zeci de oameni răniţi şi cel puţin 15 morţi

Autorităţile spaniole au confirmat că trenul, care merge pe ruta Madrid - Ferrol, a deraiat în apropiere de oraşul Santiago de Compostela, dar nu au putut confirma numărul victimelor.

Accidentul a avut loc la ora locală 20:42 (21:42, ora României), la mai puţin de 3km faţă de Santiago de Compostela. La faţa locului s-au deplasat echipele ale poliţiei, pompieri şi medici.

Rtve.es scrie că este vorba de un tren de mare distanţă 151 Alvia, care mergea pe traseul Madrid-Chamartin-Ferrol. 13 vagoane au deraiat, iar antepenultimul vagon a fost complet distrus. În tren se aflau circa 240 de pasageri. Cauzele accidentului încă nu sunt cunoscute.

Doi pasageri din tren, care au supravieţuit accidentului, povestec că au simţit cum trenul a ajuns în curbă, după care îşi aduc aminte că s-au trezit întinşi pe jos, înconjuraţi de morţi.

Locuitorii din zonă au declarat pentru Europa Press că la ora 20:40 au auzit o explozie.


http://www.rtv.net/un-tren-a-deraiat-in ... z2ZzrSsMqk

 


Re: Stiri, incidente, accidente Cristy

Momentul catastrofei, surprins de camerele de supraveghere

Trenul care a deraiat în Spania şi a provocat moartea a 78 de pasageri avea o viteză mult prea mare. Potrivit El Pais, care citează surse din cadrul anchetei trenul circula cu 190 de kilometri pe oră într-o curbă unde viteza ar fi trebuit să fie de doar 80 de kilometri la oră.

http://www.realitatea.net/accident-fero ... z2a3iwo2OP

 


Re: Stiri, incidente, accidente Robert24

Dupa Franta si Spania e randul Elvetiei!  :cry:

Doua trenuri de calatori s-au ciocnit in Elvetia in apropierea localitatii Granges-Marnand in jurul orei 19:00 (ora Europei Centrale)
Peste 40 de persoane sunt ranite!











http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ad-on.html
http://www.tdg.ch/suisse/faits-divers/c ... y/29443314

 


Re: Stiri, incidente, accidente Robert24

Un accident feroviar destul de urat a avut loc in Germania de Est in Hosena (in apropiere de Dresda).
Accidentul a avut loc la ora locala 18:30, intr-o zona in care doar in urma cu 6 luni a avut loc un alt accident.
Din primele informatii un tren de marfa a ramas fara frane si a intrat in coliziune cu un alt tren de marfa gol garat.

http://www.bild.de/regional/dresden/zug....bild.html



 


Re: Stiri, incidente, accidente punmeister

Tren deraiat în apropiere de Bruxelles: un mort și 27 de răniți

Garnitura abia părăsise staţia din Louvain când, din motive încă necunoscute, primul vagon a sărit de pe şine şi s-a răsturnat. Trenul plecase în direcţia aeroportului Zaventem şi transporta peste 80 de oameni.

Contrar primelor informaţii, omul care şi-a pierdut viaţa se afla în tren, spun autorităţile. Dintre răniţi, trei sunt în stare gravă.

Accidentul a provocat pagube semnificative infrastructurii feroviare, iar circulaţia trenurilor va reveni complet la normal abia după câteva zile de lucrări.

 


Home page  • 
Parent forum: Europa  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use