Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: CUTREMUR IN RATB ? Directorii RATB au fost demişi...

8 posts, 6536 views
CUTREMUR IN RATB ? Directorii RATB au fost demişi... aztec

Directorii RATB au fost demişi în urma unei anchete a Guvernului

Consiliul de Adminitraţie de la RATB a hotârât vineri să-i demită pe toţi directorii, după ce Corpul de Control de la Guvern a constatat o serie de nereguli.

În luna aprilie, Guvernul a sesizat  DNA după ce în urma unui control la RATB a constatat că peste 12,1 milioane de lei, adică aproape 3 milioane de euro, destinaţi efectuării în bune condiţii a transportului public subvenţionat, au fost folosiţi pentru a acoperi pierderi din activităţi secundare, cum ar fi cele ale cantinelor, bufetelor, asociaţiei sportive, casei de sănătate şi casei de odihnă de la Predeal.

De asemenea, RATB nu a virat către Primărie 30,7 milioane de lei, aproape 7 milioane de euro, constituind provizioane pentru deprecierea unor creanţe care nu se regăsesc în evidenţele contabile ale Municipiului Bucureşti.

http://www.gandul.info/stiri/directorii...i-11283709

 


Re: CUTREMUR IN RATB ? Directorii RATB au fost demişi... aztec

Conducerea RATB a fost demisă: Singurul care își păstrează funcția, directorul general interimar

Actualii membri ai conducerii RATB au primit, vineri, înștiințarea de demitere, urmând ca luni să își părăsească posturile, informează Curierul Național care citează surse apropiate situației.

Această decizie a fost luată și comunicată membrilor conducerii RATB de către Consiliul de Administrație care s-a reunit în ședință în cursul zilei de vineri.

Sigurul care își va păstra funcția este Valeriu Bunea, directorul general interimar.

Se pare că motivul acestor demiteri este raportul guvernului. Totodată, Consiliul de Administrație este de părere că nu își poate îndeplini mandatul cu actuala conducere.
http://www.b1.ro/stiri/eveniment/conduc...64338.html




.................................................


EXCLUSIV EVZ. Cutremur la RATB. Șefii Regiei, „decapitați” de CA. S-a încercat trimiterea „dinozaurilor” acasă

Autor:  Antoaneta Etves

Toți șefii executivi și ai Direcțiilor din cadrul Regiei Autonome de Transport București au fost „decapitați” în într-o ședință fulger a Consiliului de Administrație al Regiei care a avut loc astăzi, potrivit surselor EVZ. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara zilele trecute că la RATB nu se întâmplă nimc.
În timp ce directorii petreceau și mănâncau pe banii Regiei, veniturile din bilete au coborât până la 18% din bugetul RATB, iar banii de investiții nu sunt

Astăzi, mai marii Regiei de Transport București au fost luați în discuție de membrii CA-ului de la RATB pentru a fi „decapitați”, pe motiv că nu fac „nimic”.

„A avut loc o ședință fulger a CA-ului în care au fost schimbați toți directorii executivi și cei de la direcții. Chiar și cei vechi au fost anuntați că vor fi puși pe liber, ca de exemplu Gheorghe Aron, cel care a condus RATB ani de-a rândul și căruia mulți angajați îi spun și acum șefu”, au povestit, pentru EVZ, surse dn cadrul Regiei.

   Directorului RATB nu-i mai ajung consilierii. Are 7!
    Bătaie de joc la RATB. Cum a făcut șeful Regiei, protejat de Vanghelie, pe genunchi planul de management al instituției și proiectul de buget - Bucureşti

După ședința fulger, cei care au fost demiși, s-au strâns și se gândesc cum să conteste decia CA-ului, pe motiv că ar fi ilegală, iar o parte dintre directori și-ar fi luat concediu, pentru a nu putea fi dați afară.

EVZ a arătat, în exclusivitate, proiectele aberante și copy-paste ale fostului director al Regiei, Mihai Câmpurean, în cadrul unui interviu. La scurt timp, acesta și-a prezentat demisia după ce a venit cu un plan de management „scris pe genunchi” în opinia consilierilor generali.


EVZ.ro


http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusi...55063.html

 


Re: CUTREMUR IN RATB ? Directorii RATB au fost demişi... Robert24

Doua cuvinte: "rotirea cadrelor".

 


Re: CUTREMUR IN RATB ? Directorii RATB au fost demişi... Costin

O opinie... interesanta...
Adrian Campurean wrote:
Dacă decizia s-a luat în baza raportului corpului de control e cel puțin bizară pentru că sunt cel puțin trei directori care nu au nicio treabă cu raportul corpului de control. E vorba de directorul tehnic, care a fost angajat după ce corpul de control a plecat din Regie, directorul comercial nu deținea funcția de director la vremea respectivă, directorul uzinei - domnul Badea - care este un specialist, nu este vizat de raportul corpului de control.

Articol intreg: http://www.b365.ro/toti-directorii-ratb...94120.html

Robert24 wrote:
Doua cuvinte: "rotirea cadrelor".

Cam asa ceva... nu se va simti nimic (mai ales in bine) la nivelul calatorilor... cata vreme personalul "viciat" nu e deranjat. Si ma refer la controlori delasatori, la directori de depouri care habar nu au ce au in curte, la soferi indisciplinati etc.

 


Re: CUTREMUR IN RATB ? Directorii RATB au fost demişi... ByOnu

Toata discutia asta mergea la incidente / accidente

 


Re: CUTREMUR IN RATB ? Directorii RATB au fost demişi... subway guru

Noua conducere RATB aici:
http://www.ratb.ro/conducerea.php
CONDUCEREA R. A. T. B.

DIRECTOR GENERAL - Ing. VALERIU BUNEA
   Telefon : +4021 307 41 06, Fax : +4021 307 45 99

Director Programare si Siguranta Circulatiei - ADRIAN MIHAIL
   Telefon : +4021 307 41 01, Fax : +4021 311 26 50

Director Mentenanta si Administrare Sisteme - ADRIAN DRAGNEA
   Telefon : +4021 307 41 13, Fax : +4021 313 67 49

Director Achizitii si Marketing - ADRIAN TEODORESCU
   Telefon : +4021 307 41 13, Fax : +4021 313 67 49

Toti sunt 'interimari'... :o

Director Financiar Contabilitate - MARIANA DUTA
   Telefon : +4021 311 26 54, Fax : +4021 311 05 95

Director de Intretinere Sisteme Energetice si Cale de Rulare - ION RODEANU
   Telefon : +4021 311 26 53, Fax : +4021 311 05 95

Director Administrativ si Asistenta Sociala - ILEANA SAVU
   Telefon : +4021.307.41.04, Fax : +4021.311.26.55


Toti sunt 'interimari'!  :o

 


Re: CUTREMUR IN RATB ? Directorii RATB au fost demişi... bercenicity

http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-an...luenta.htm

Un fost director din RATB a fost retinut de DNA pentru trafic de influenta

Radu-Viorel Jianu, fost director in cadrul RATB, a fost retinut de procurorii anticoruptie pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de influenta in forma continuata.

Potrivit DNA, in perioada septembrie 2011 – mai 2012, în calitate de director al Departamentului Achiziții Publice din cadrul Regiei Autonome de Transport București, acesta a pretins în mod direct și indirect, de la inculpații Brebeanu Marian, în calitate de reprezentant de drept al SC BURSA METAL SRL și Kiyak Mehmet Gani, în calitate de reprezentant de drept al SC PLAST LINE SRL, suma de 60.000 dolari SUA (30 dolari SUA/tonă deșeuri de metal la o cantitate totală de 2.000 tone), primind în acest sens de la aceștia, direct sau indirect suma totală de 153.000 lei (în trei tranșe 80.000 lei, 33.000 lei, 40.000 lei), precum și de la un intermediar (persoană denunțătoare), suma de 20.000 lei.

În schimbul banilor, inculpatul Jianu Radu – Viorel s-a angajat intervină pe lângă membrii comisiei de vânzare prin negociere directă din cadrul R.A.T.B., astfel încât firmele BURSA METAL SRL și SC PLAST LINE SRL să obțină un contract privind valorificarea și dezmembrarea vehiculelor din parcul propriu al R.A.T.B., în speță a unui număr de 256 mijloace de transport casate ce urmau a fi dezmembrate și valorificate ca deșeuri, iar ulterior, contractul să fie prelungit printr-un act adițional.

Cei trei inculpati au fost retinuti si urmeaza sa fie prezentati la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul D.G.A.

 


Re: CUTREMUR IN RATB ? Directorii RATB au fost demişi... Gabi23

RATB are o nouă conducere,   Marţi, 28 Ianuarie 2014

În baza rezultatelor finale ale procedurii de evaluare/selecţie a candidaţilor pentru numirea directorului general şi a directorilor executivi în cadrul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Consiliul de Administraţie al Regiei a hotărât,  în sedinţa din data de 21.01.2014, validarea directorilor nominalizaţi de Comisia de evaluare/selecţie, astfel:

1.  Doman Daniel Florentin - Director General

2. Bunea Valeriu - Director Programare şi Siguranţa Circulaţiei

3. Duţă Mariana - Director Financiar–Contabilitate

4. Dragnea Adrian - Director Mentenanţă şi Administrare Sisteme

5.  Alecsandrescu Constantin - Director Achiziţii şi Marketing

6.  Savu Ileana - Director Administrativ şi Asistenţă Socială

7.  Cazan Gheorghe - Director Uzina de Reparaţii

Având în vedere că, în urma procedurii de evaluare/selecţie a candidaţilor pentru postul de Director Întreţinere Sisteme Energetice şi Cale de Rulare, niciunul dintre participanţi nu a îndeplinit punctajul stabilit de Comisia de evaluare/selecţie, Consiliul de Administraţie al RATB a hotărât organizarea unui nou concurs pentru această funcţie. Până la desemnarea noului director, interimatul va fi asigurat de domnul Doman Daniel Florentin, Director General, prin preluare de atribuţii.

http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=341

 


Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use