Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Ședințele CGMB

65 posts, 37056 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
Re: Sedintele CGMB aztec

In urmatoarea sedinta ceva interesant...


8. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Reconfigurare intersecţie Şos. Pantelimon – Bd. Chişinău şi pasaj rutier denivelat subteran”

11. Proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unui act normativ privind transmiterea către Municipiul Bucureşti a dreptului de administrare asupra spaţiilor tehnice neutilizate adiacente galeriilor de metrou

20. Proiect de hotărâre privind acordarea sumei de 1.000.000 lei din fondul de rezervă la dispoziţia autorităţilor Municipiului Bucureşti din bugetul pe anul 2012, pentru susţinerea echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea la competiţiile internaţionale

 


Re: Sedintele CGMB subway guru

Consiliul General al Municipiului București a aprobat biletul unic RATB-Metrorex-CFR
NEWS • 28 Septembrie 2012 - 16:51 • b365.ro
http://b365.ro/consiliul-ge ... 83187.html

 


Re: Sedintele CGMB Costin

Despre noile titluri de calatorie se discuta la subiectul dedicat SAT.

 


Re: Sedintele CGMB subway guru

Cum a pierdut bugetul Capitalei 39 milioane € anul acesta și cine sunt vinovații
FOCUS • 26 Noiembrie 2012 - 17:14 • Alexandru Ioniţă
http://b365.ro/rectificare- ... 85083.html
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a fost convocat joi, 29 noiembrie, pentru a vota asupra primei rectificări bugetare a Primăriei din acest an. Încasările municipalităţii în 2012 au fost cu 39 de milioane de euro mai mici decât estimările iniţiale. De vină este colectarea deficitară a impozitelor pe venit, dar și Guvernul, care nu a virat banii pentru Național Arena.

 


Re: Sedintele CGMB subway guru

Primăria Generală a rectificat bugetul: gaura de 178 de milioane de lei se acoperă cu bani de la şcoli, spitale şi mediu
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 18222.html
29 noiembrie 2012, 17:14 |  Autor: Vlad Ignat
Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti a aprobat astăzi, unanim, rectificarea bugetară pentru sfârşitul anului 2012. Potrivit consilierilor, Municipalitatea a ajuns în această situaţie datorită evaluării supradimensionate a colectării impozitelor pe venit, dar şi din cauza Guvernului, care nu a virat instituţiei banii pentru lucrările de la Naţional Arena.

În cadrul şedinţei de astăzi, 29 noiembrier, consilierii au aprobat uunanim proiectul de hotărâre care viza suplimentarea banilor disponibili ai Primăriei. Încasările Municipalităţii pe anul 2012 au fost mai mici cu 39 de milioane de euro faţă de estimările iniţiale.

Gaura din bugetul Primăriei Bucureşti se datorează sumelor încasate sub aşteptări din impozitul pe venit, amenzilor neplătite date de Poliţia Locală, întârzierii recuperării banilor daţi de Primărie pentru repararea clădirilor din centru dar şi din cauza Guvernului care nu a plătit suma de 40 de milioane de euro pentru lucrările de la Naţional Arena.

Inflaţia şi Guvernul dau peste cap bugetul Primăriei

În raportul întocmit de Primăria Municipală pentru rectificarea bugetară de azi, se menţionează că o altă cauză a neconcordanţei bugetare este şi inflaţia, care urcă preţurile reale ale bunurilor şi serviciilor, în timp ce sumele alocate rămân aceleaşi. Raportul mai menţionează şi că “este necesară schimbarea drastică a politicii de venituri din moment ce veniturile proprii ale bugetului local continuă tendinţele de a scădea”.  

Potrivit raportului, în acastă situaţie, nu este exclusă încă o rectificare bugetară negativă. "Veniturile previzionate de încasat până la sfârşitul anului 2012 sunt de 570 milioane lei. Ele se adaugă veniturilor încasate efectiv de 2,8 miliarde lei până pe 31 octombrie 2012", se arată în raport.

Iniţial, consilierii au aprobat un buget la începutul anului în care se estimau încasări de 3,7 miliarde lei,

Suplimentul bugetar aprobat astăzi va merge în cea mai mare parte la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), care va primi în plus 50 de milioane de lei. Totodată, bugetul instituţiilor care primesc bani doar de la Primărie şi cel care sunt finanţate parţial din venituri proprii şi subvenţii va fi rectificat de asemenea cu 61,4 milioane de lei pentru venituri şi alţi 61,6 milioane de lei pentru cheltuieli, în timp ce subvenţiile acordate RATB şi RADET au rămas neschimbate.

Spitalele şi şcolile pierd bani

Aceşti bani provin din tăieri de buget de la mai multe instituţii aflate sub autoritatea Primăriei Generale. Cei mai mulţi bani vor fi tăiaţi chiar de la bugetul Primăriei, care a pierdut în urma acestei rectificări bugetare 220 de milioane de lei. Administraţia Spitalelor din Bucureşti a pierdut 28 de milioane de lei, învăţământul 38 de milioane de lei, alţi 30 de milioane de lei.

Au fost luaţi din bugetul autorităţilor locale publice, iar cele două companii ale Primăriei RADET-ul şi RATB-ul vor pierde câte 20 de milioane de lei, respectiv 43 de milioane de lei din banii bugetaţi pentru investiţii. În cazul celor două companii, bugetul se subvenţii nu a fost afecat.

 


Re: Sedintele CGMB subway guru

Primăria Capitalei rămâne pe Splaiul Independenţei încă un an, pentru o chirie de aproape 3 milioane de euro
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 18179.html
29 noiembrie 2012, 14:57 |  Autor: Vlad Ignat
Primăria Capitalei va mai cheltui încă 2,7 milioane de euro pentru chiria sediului din Splaiul Independenței după ce consilierii municipali au aprobat joi contractul de închiriere pentru un an de zile.

Pentru aceaastă decizie a fost depus amendament care prevedea că acest contract să fie prelungit doar pentru următorul an.

Prelungirea contractului de închiriere a noului sediu al Primăriei Generale a Capitalei, pentru care municipalitatea plăteşte aproximativ 3 milioane de euro anual, a fost din nou supusă votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). De data aceasta, a și trecut de votul consilierilor.

Un amendament adoptat de Consiliul General prevede, însă, ca acest contract de închiriere să fie prelungit doar pe un an.

Contractul, deşi a fost contestat vehement de mai mulţi consilieri care spun că este foarte păgubos pentru municipalitate, a fost cercetat de Curtea de Conturi care a transmis un aviz potrivit căruia nu există nimic suspect.

Primăria Capitalei s-a mutat în sediul din Splaiul Indendenței în toamna anului 2009.

 



Re: Sedintele CGMB Cristi N

Maine este convocata o sedinta extraordinara a CGMB, pe ordinea de zi se pare ca este adoptarea bugetului RATB :popa:

Facebook link

Aflu de la presă, care-mi cere să comentez ceva, că Gabriela Firea a convocat mâine Consiliul General. N-am fost convocat ca de obicei, prin telefon sau SMS. Caut în e-mail și găsesc convocarea primită vineri, la ora 18.00.
Am 21 de ore să aflu și să studiez ceea ce este pe ordinea de zi. N-aș fi avut nici atât dacă nu aflam de la ziariști. Bine că n-am plecat în concediu.
Revin cu info, e prea ciudat să organizeze așa, în penultima zi (lucrătoare) a anului o ședință extraordinară și să nu anunțe opoziția.
Trebuie să votez mâine imensul buget al RATB. Ca să vă dau un ordin de mărime, bugetul RATB este cam cât bugetul Ploieștiului. Deci eu mânie trebuie să votez pentru ceva echivalent cu bugetul Ploieștiului și am 21 de ore ca să văd ce e acolo. Plus încă alte vreo 9 puncte și ele cam dubioase.
Beleaua e ca nimeni nu mai e atent la Primărie, căci acum sunt toți cu ochii la Iohannis și numirea PM.
#democratie_in_vremea_psd #transparenta #pmb
Dați mai departe ca să se știe!

 


Re: Sedintele CGMB Cristy

Pe site-ul primariei, pmb.ro, era listata aceasta sedinta din 28 inca de saptamana trecuta, inclusiv ordinea de zi cu link-uri catre toate proiectele. Daca acest consilier nu e in stare sa se intereseze la timp, atunci sa lase locul liber pentru cineva capabil...

 


Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420533 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use