Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

 

Topic: Greve la STB

430 posts, 108317 views
 
Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 31
 
 

📖 Pagination options
Re: Greva la RATB/Metrorex Alex Avram

ba ce boi!eu care aveam incredere in OPRESCU ca va face treaba pentru Bucuresti acum m-am inselat de tot! :x

 


  • IK4
  • Posted:
  •  

Re: Greva la RATB/Metrorex IK4

Iata ca in Romania s-a reusit sa se distruga in ultimii 23 de ani cam tot ce se putea distruge. Astfel ca le-a venit randul acum RATB-ului si Metrorex-ului, poate ultimele doua mari intreprinderi de asemenea marime din tara. E greu de crezut ca o greva va reusi sa tina piept tavalugului care a ruinat total aceasta tara si caruia i-au cazut prada cu usurinta colosi industriali care acum sunt doar istorie.
Interesele meschine ale nenorocitilor care au facut praf si pulbere totul, nu au nici un fel de limita. Daca 7.500.000 nu au contat, cum sa conteze 4.500 de amarati de la RATB, ce vor fi condamnati la foame si mizerie?
Sa ne pregatim de dubareala, cu legendarul c.u.r in geam. La Metrorex vom face scuba-diving. :evil:

 


Re: Greva la RATB/Metrorex radu73

Eu cred ca asta cu 4500 de concedieri e o petarda aruncata de cine trebuie ca sa explodeze in nasul cui trebuie. Nu e prima si nici nu va fi ultima.

Mediafax este experta in dezinformari .... vezi cazul cu "majorarea cotei unice"

 


Re: Greva la RATB/Metrorex Robert24

Pe de alta parte, la ce e nevoie de 15,000 de angajati, atata vreme cat parcul e format din 1000 de autobuze, 300 de troleibuze si vreo 450 de tramvaie (teoretic). Pentru astea e nevoie de 3500 de soferi, hai 3800-4000 sa zicem. Exista 20 de depouri si autobaze. Daca in fiecare ar fi cate 100 de angajati (desi pare enorm) inseamna inca vreo 2000. Controlori cati sunt oare? Vreo 500? Controlori de cap de linie? Vreo 200? Vanzatoare de bilete? vreo 300? Avem pana acum 7000.
Unde sunt restul pana la 15000? In sediul RATB, ETA, ETE si URAC?
Hai sa fim seriosi.
Vrei rentabilitate? Elimina orice surplus care nu isi face treaba si doar consuma. Sunt sigur ca sunt in plus mult peste cei 4500!

 


Re: Greva la RATB/Metrorex telvanni

Pai daca tot sunt atat de multi angajati, de ce naiba nu face nimeni curatenie in tramvaie mai ales? Cateodata iti vine sa versi din cauza mirosului.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Cristy

Grevă generală la metrou şi RATB

Sindicaliştii din transporturi şi servicii publice, membri ai Federaţiei "ATU - România", pichetează joi, 5 septembrie, sediul Guvernului, iar în 30 septembrie vor intra în grevă generală, urmând să fie oprită activitatea la metrou şi RATB, transmite Mediafax.

Protestul de la sediul Guvernului va avea loc joi, între orele 12.00 şi 14.30, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Transporturi, Transloc şi Servicii Publice "ATU - România", Ion Rădoi.

Tot joi vor fi pichete de protest ale sindicaliştilor în mai multe judeţe, la sediile prefecturilor.

Liderul sindical a spus că în 30 septembrie sindicaliştii vor intra în grevă generală, activitatea la metrou şi RATB fiind atunci oprită până la ora 16.00.

Motivele nemulţumirii angajaţilor de la metrou şi RATB sunt legate de îngheţarea salariilor şi de condiţiile de muncă de la Metrorex. O altă nemulţumire a acestora este că de la 31 martie angajaţii de la Metrou nu mai au niciun contract colectiv de muncă.

La sfârşitul lunii iulie, sindicaliştii de la Metrorex reclamau blocarea negocierilor privind noul contract colectiv de muncă, în condiţiile în care au cerut actualizarea salariilor cu rata inflaţiei şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Sindicatele de la RATB au atras atenţia asupra faptului că aprox. 3.500 de oameni ar urma să fie daţi afară pentru ca societatea să poata functiona cu bugetul alocat până la finele anului.

http://www.realitatea.net/greva-general...ign=trkweb
http://www.b365.ro/sindicali-tii-de-la-...94229.html

 


Re: Stiri, noutati, perspective Robert24

Pe bune daca voi intelege vreodata aceste "greve" la stat prin care se cere cresterea salariilor...
Exista cumva crestere economica in tara asta?!? RATB si Metrorex sunt cumva pe profit!?
Eu in companie privata nu am mai beneficiat de 3 ani de nicio crestere. Si ei la stat, daca nu le covine ceva, hai la greva...
Tare mult imi doresc privatizarea acestor companii!

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  


  • IK4
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective IK4

Utilizator anonim wrote:
Greva se amana pentru 14 octombrie
http://www.realitatea.net/veste-buna-pe...79131.html


Pai de ce sa mai faca greva? De sambata umbla o vorba ca maresc tarifele, le cresc salariile, iar noi platim ca prostii oricat vor ei pentru asteptari de 10 minute pe M1 si program pana la ora 23...

 


Re: Stiri, noutati, perspective Victor92

Grevă de avertisment la RATB. Mijloacele de transport nu circulă pe 25, 26 și 27 martie, între 6.30 și 8.30

Se anunţă probleme mari pentru bucureştenii care merg la serviciu sau la şcoală cu mijloacele de transport în comun. Şoferii şi vatmanii anunţă trei zile de grevă de avertisment la sfârşitul lunii. Hotârârea a fost luată după ce astăzi, aproape trei mii de angajaţi ai Regiei şi-au arătat nemulţumirea faţă de salariile mici, spun ei, şi lipsa banilor de reparaţii.

Şoferii au claxonat prelung astăzi de fiecare dată când au trecut prin faţa sediului Regiei de transport în comun. Sunt foarte nemulţumiţi pentru că nu câştigă mai mult de 3.000 de lei. Deşi au salariul de trei ori mai mare decât un profesor sau un medic debutant, de exemplu. Pe ei îi supără însă faptul că directorii RATB au lefuri şi de 12.000 de lei.

La protestul şoferilor s-au alăturat şi angajaţii uzinei care face reparaţiile mijloacelor de transport în comun. Muncitorii spun că trei sferturi dintre autobuze, troleibuze şi tramvaie au probleme tehnice grave, iar Regia nu dă bani pentru reparaţii.

Continuarea AICI ------> http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua...u+circula+

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective 133 313

Premize... scumpire pentru cei cativa fraieri (ca mine) care mai si platesc serviciile. Si pentru ca metrorez n-o sa suporte sa fie mai prejos scumpirea va fi comuna. Rezultatul... mai putini calatori la metrou, mai multi blatisti pe RATB... cativa biciclisti in plus si mai multe autoturisme in trafic. Adica in ca un pas spre privatizare.

 


Re: Stiri, noutati, perspective Cristy

Salariu de director la RATB:12.000 de lei -conform sindicaliştilor, care NU renunţă la GREVĂ

Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor RATB - URAC, Alexandru Mihalache, spune că angajaţii nu vor renunţa la grevă pentru că nu s-a ţinut cont de revendicările lor. "S-a tot discutat, la nivelul instituţiei, contractul colectiv de muncă (CCM). Nu s-a ajuns la nicio înţelegere. Nicio revendicare a sindicatului nu a fost acceptată. O parte dintre reprezentanţii sindicali au căzut la o înţelegere, iar o parte nu. Protestul va continua, chiar dacă s-ar semna CCM. Probabil că se va face un compromis ca să avem CCM, dar protestul continuă chiar dacă se semnează CCM, pentru că niciuna dintre revendicările noastre nu a fost acceptată de către administraţia Regiei. Pe 26 şi 27 martie vor fi nişte evenimente, dar protestul nu se opreşte nici în martie şi nici în aprilie, până când administraţia va înţelege că trebuie să acepte şi unele solicitări făcute de sindicat. Am mai cerut şi să se indice vinovaţii de jaful produs la RATB. E vorba de o datorie de 620 milioane lei, atât către stat, cât şi către furnizori. Cerem sancţiuni pentru vinovaţi. La DNA s-a constatat jaful de acum doi ani. Nu ştiu ce face DNA-ul. De doi ani stau acolo dosarele. Lumea tace, toţi tac, noi nu tacem, mergem mai departe cu protestul", a declarat Mihalache, pentru B365.ro.

Vehiculele RATB, pericol public pentru călători

O altă problemă semnalată de sindicalişti o reprezintă starea proastă a vehiculelor din parcul RATB, situaţie despre care s-au plâns de mai multe ori angajaţii Regiei, inclusiv la protestul de anul trecut, din decembrie. "Pe lângă decalajele foarte mari între salariile şefilor şi cele ale muncitorilor, suntem nemulţumiţi de starea proastă a vehiculelor. 80% dintre vehiculele RATB care circulă în Bucureşti nu mai prezintă siguranţă în circulaţie, din lipsă de piese. Acum Regia are bani, pentru că domnul primar general a dat mai mulţi bani la RATB, dar domnii de acolo, în loc să alerge şi să aducă contracte, stau pe scaune. Este o sfidare totală faţă de călători, care nu mai sunt în siguranţă în mijloacele de transport ale RATB", a spus Mihalache.

În ceea ce priveşte decizia CGMB de a aloca bani pentru construirea a patru tramvaie, liderul de sindicat spune că acestea sunt insuficiente în comparaţie cu necesităţile Regiei. "S-a acceptat până la urmă să construim patru tramvaie, dar acest număr este insuficient, pentru că avem nevoie de mult mai multe tramvaie noi. Nu există nicio strategie care să vizeze achiziţia sau construcţia unor tramvaie noi. Uzina este capabilă să facă 10-12 tramvaie pe an, chiar şi mai multe, dacă ar exista un contract multianual şi o bază materială prin care să se facă aprovizionare. S-ar putea lucra şi în două schimburi, dar, cu chiu, cu vai, s-au dat şi astea patru tramvaie. Sunt foarte puţine şi pentru ei, dar şi pentru noi. Eu, fiind de la Transporturi Electrice, ştiu exact că avem nevoie de tramvaie pentru că suntem deficitari la capitolul ăsta. Vechimea tramvaielor este de 16,4 ani, în timp ce media lor de viaţă este de 10 ani, conform reglementărilor legale. Avem în circulaţie şi tramvaiele Tatra care sunt din 1974. Practic, gradul de uzură este foarte mare", a explicat Petrariu. -

Intreaga stire aici: http://www.b365.ro/nemultumiti-de-salar...Tie7S.dpuf

 


Re: Stiri, noutati, perspective georgica2704

Pana la urma greva s-a anulat.
Angajaţii RATB nu mai întrerup activitatea miercuri şi joi. Protestul a fost anulat.
Protestul angajaţilor RATB anunţat pentru miercuri şi joi, cu întruperea activităţii între orele 6.30 şi 8.30, nu va mai avea loc, acestea urmând să fie regândite sub o altă formă, întrucât Sindicatul Lucrătorilor RATB - URAC nu poate iniţia astfel de forme de protest.
Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor RATB - URAC, Alexandru Mihalache, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele vor circula normal în zilele de 26 şi 27 martie, întrucât formaţiunea sindicală pe care o reprezintă nu este majoritară şi nu poate face grevă prin întreruperea activităţii.

"Va fi conflict de muncă, dar nu cu întreruperea activităţii. Vom organiza o pichetare sau vom face grevă purtând banderolă la mână", a spus Mihalache.

Angajaţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti, nemulţumiţi de reducerea numărului de posturi, dar şi de salariile mari pentru funcţiile de conducere, ameninţau, în 7 martie, cu proteste în 26 şi 27 martie.
Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor RATB - URAC declara atunci că 500 de vehicule nu vor circula în 26 şi 27 martie, între orele 6.30 şi 8.30.

Alexandru Mihalache spunea că sindicaliştii sunt nemulţumiţi de "jaful din RATB, de salariile nesimţite ale şefilor", dar şi de starea tehnică precară a vehiculelor din dotare, de lipsa pieselor de schimb şi punerea în pericol cu bună ştiinţă a siguranţei circulaţiei şi a publicului călător.

El mai spunea că angajaţii RATB sunt nemulţumiţi de faptul că nu s-a semnat un nou Contract Colectiv de Muncă, precizând că dacă nu se va semna, nu exclude declanşarea unei greve generale.

Sindicaliştii RATB au ameninţa şi în octombrie 2013 că vor opri activitatea, dar au renunţat la proteste.
Sursa :http://www.mediafax.ro/social/angajatii-ratb-nu-mai-intrerup-activitatea-miercuri-si-joi-protestul-a-fost-anulat-12322474

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective 133 313

Greva o sa fie. Or sa se taraie cu 20 km/h in traseu. Cu jaful sa lase volumul mai incet ca m-am saturat de autobuze din 116 si 313 care put a motorina de iti vine sa-ti vomiti ficatii.

 


Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 31
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420542 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use