Stiri, noutati, perspective

Resedinta de judet - Slatina

Stiri, noutati, perspective

Mesajde Marian Andrei » Vin, 22 Mar 2013, 10:25

O treime din bugetul municipiul Slatina va fi alocat pentru investiţii

Peste 30% din bugetul municipiului Slatina, din venituri proprii, pentru anul 2013, va fi direcţionat către investiţii, a anunţat luni, la o dezbatere publică pe teme de buget, primarul municipiului Slatina, Minel Prina.

Acesta a arătat că bugetul oraşului pentru anul în curs a fost estimat la circa 96 de milioane de lei, bani care vor proveni din venituri proprii reprezentate de taxe şi impozite locale şi cote defalcate din impozite pe venit. Cei 96% de milioane de lei vor fi folosiţi în proporţie de 40% pentru acoperirea unor cheltuieli materiale, pentru investiţii va fi alocată 32% din sumă, 9% vor fi folosiţi pentru plata salariilor, 8% pentru plata dobânzilor la credite etc.

Primarul a spus că tot de la bugetul local se va acoperi şi deficitul de la plata salariilor pentru o parte din personalul de la Evidenţa Populaţiei, de la creşe etc.

Minel Prina a menţionat că 2013 va fi unul de pregătiri în perspectiva atragerii de fonduri europene în perioada 2014-2020, dar se vor continua şi finaliza cea mai parte a investiţiilor începute în anii anteriori, precum terenul de sport de la Colegiul Naţional "Ion Minulescu", reabilitarea unui corp al Colegiului Economic "P.S Aurelian", extinderea reţelei de apă şi canalizare, reabilitarea Grădinii Zoologice Slatina, asfaltarea unor străzi, continuarea investiţiilor pentru reabilitări şi dotări cu echipamente la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, obiectiv pentru care Primăria Slatina alocă un milion de lei.

La capitolul investiţii majore, Primăria Slatina are ca obiective construirea unei centrale fotovoltaice, a unei parcări supraetajate, reabilitarea unor clădiri. Pentru a asigura cofinanţarea unor proiecte de investiţii derulate cu fonduri europene Primăria Slatina alocă anul acesta 15 milioane de lei.

Primarul Minel Prina a mai anunţat că vor fi menţinute şi finanţate şi în 2013 unele programe sociale, precum cel de scutire de la plata unei părţi a facturii la apă pentru persoanele cu venituri mici, gratuităţi pe mijloacele de transport public pentru elevi. Structura bugetului municipiului Slatina pentru anul 2013 este similară celei de anul trecut. AGERPRES

http://www.administratie.ro/articol.php?id=42979
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 18424
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal

Re: Stiri, noutati, perspective

Mesajde Razvan021 » Mie, 12 Iun 2019, 10:00

MDRAP a lansat licitatia pentru 8 autobuze electrice de 12m pentru Slatina.
Valoare estimata:22.500.000 RON
https://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub/n ... /100064245
Razvan021
 
Mesaje: 119
Membru din: Mie, 13 Feb 2019, 09:19


Înapoi la Judetul Olt


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori