ÖBB

Trenuri în Austria

ÖBB

Mesajde Robert24 » Vin, 07 Oct 2016, 16:20

Operatorul national austriac ÖBB va introduce odata cu noul mers al trenurilor, din 11 decembrie 2016 - trenurile de noapte Nightjet.
Anumite trenuri vor avea si vagoane cu platforme auto / moto.
Toti calatorii care vor avea locuri la vagoane de dormit sau cuseta vor primi si mic dejun.

Pe langa aceste trenuri Nightjet, ÖBB va oferi in continuare si trenuri de noapte Euronight (EN) impreuna cu alti partneri din alte tari.

Rutele oferite de ÖBB sunt:
Viena – Feldkirch – Bregenz
Graz – Leoben – Feldkirch
Viena - Linz – Zürich
Graz – Leoben – Zürich
Hamburg – Berlin – Zürich
Viena - Linz – Nürnberg - Hamburg / Düsseldorf
Innsbruck – Nürnberg - Hamburg / Düsseldorf
Viena – Villach - Florenta – Roma / Verona - Milano
Viena - Linz - Venetia
Viena - Florenta - Livorno
München – Salzburg – Villach - Roma / Milano
München – Salzburg - Venetia

iar de partneri:
Villach – Feldkirch
Zagreb – Villach – Zürich
Viena - Dresda – Berlin
Budapesta - Viena - München
München – Ljubljana – Zagreb
München – Opatija – Rijeka
Viena - Varsovia / Cracovia
Viena - Poprad – KosiceMai multe informatii aici:
http://www.oebb.at/file_source/reisepor...202017.pdf

nightjet.PNG
nightjet.PNG (190.69 KiB) Vizualizat de 852 ori

Imagine
43: A, AL, AND, B, BG, CH, CY, CZ, D, DK, DOM, E, EST, F, FIN, FL, GB, GR, H, HR, I, IL, IRL, LT, LV, MA, MC, MD, N, NL, P, PA, PL, RO, S, SLO, SK, SRB, TR, UA, UAE, USA, V
----------
2019: 22.523 mile (36.247 km) în aer / 9.530 km pe calea ferată - 10.03.2020: 1.818 mile (2.926 km) în aer / 2.740 km pe calea ferată
Avatar utilizator
Robert24
Site Admin
 
Mesaje: 8571
Membru din: Lun, 07 Feb 2011, 12:01
Localitate: Barcelona

Re: ÖBB

Mesajde misterr » Lun, 20 Ian 2020, 20:18

Cursa feroviară de noapte Viena-Bruxelles a debutat duminică seara. Mai mulți europarlamentari renunță la avion, în lupta cu încălzirea globală

Imagine

Pasagerii pot călători acum din Viena la Bruxelles în timpul nopţii, cu opriri în Germania, cu un nou serviciu de tren de noapte începând de duminică.

Căile ferate federale austriece (OeBB) spun că ruta Viena - Bruxelles va include opriri în Nuremberg, Frankfurt şi Koln, printre alte oraşe.

În timpul cursei de debut, care a plecat din Viena duminică seara la 08:38 p.m. (19:38 GMT), mai mulți membri ai Parlamentului European au urcat la bord.

O altă cursă spre Bruxelles cu un alt tren aşa-numit Nightjet este lansată de asemenea de OeBB din Innsbruck via Munchen.

Trenurile de noapte spre Bruxelles sunt programate să funcţioneze duminica şi miercurea din Viena, cu plecare la 08:38 p.m., şi din Innsbruck, la 08:44 p.m.. Călătoriile de întoarcere au loc cu o zi mai târziu.

Cele două trenuri au scaune, cuşete şi vagoane de dormit şi parcurg întregul traseu de la Viena sau Innsbruck în 14 ore.

Printre alţii, şeful OeBB, Andreas Matthae, europarlamentarul german Anna Deparnay-Grunenberg (Verzi) şi numeroşi parlamentari UE din Austria au vrut să ia parte la prima călătorie.

Vicepreşedintele Parlamentului European Othmar Karas a salutat noua legătură feroviară, care va facilita accesul tinerilor la Bruxelles şi la instituţiile UE care au sediul în capitala Belgiei, contribuind în acelaşi timp la combaterea schimbărilor climatice.

După ani de declin şi reduceri la serviciile cu trenuri de noapte pe fondul înmulţirii companiilor aeriene low-cost, îngrijorările cu privire la schimbările climatice şi la emisii cauzate de avioane au oferit OeBB un număr tot mai mare de pasageri pe nişa trenului de noapte.

OeBB oferă conexiuni cu trenuri de noapte la Berlin, Hamburg, Zurich şi Roma. Aceste servicii vor fi extinse treptat până în 2026.
misterr
Membru Silver
 
Mesaje: 3987
Membru din: Vin, 29 Apr 2011, 17:06


Înapoi la Trenuri în Austria


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori