Mercedes-Benz eCitaro

Re: Mercedes-Benz eCitaro

Mesajde Victor92 » Mie, 23 Ian 2019, 21:08

Victor92 scrie:Primele 3 autobuze Mercedes-Benz eCitaro au fost livrate si catre Rhein-Neckar-Verkehr GmbH (rnv).

Mai multe detalii aici: https://insideevs.com/mercedes-benz-eci ... u08jr5_T0Q


Cele 3 autobuze Mercedes-Benz eCitaro efectueaza probe in aceasta perioada.

In scurt timp, vor circula prin Centrul orasului Heidelberg.
Avatar utilizator
Victor92
Membru Gold
 
Mesaje: 8645
Membru din: Dum, 14 Noi 2010, 14:38
Localitate: Bucuresti, Romania

Re: Mercedes-Benz eCitaro

Mesajde Victor92 » Dum, 27 Ian 2019, 21:07

Incepand de maine, cele 3 autobuze Mercedes-Benz eCitaro vor circula in Heidelberg.

Astfel, linia 33E va deveni linia 20. Noile autobuze vor circula intre Gara din Heidelberg (Hbf) si Karplatz.

Cele 3 autobuze au fost testate de catre soferi in ultimele saptamani, iar de maine locuitorii, cat si turistii se vor familiariza cu ele.
Avatar utilizator
Victor92
Membru Gold
 
Mesaje: 8645
Membru din: Dum, 14 Noi 2010, 14:38
Localitate: Bucuresti, Romania

Re: Mercedes-Benz eCitaro

Mesajde WT_fan06 » Sâm, 23 Feb 2019, 02:20

După ce modelul Hybrid al Citaro C2 a câștigat premiul "Bus of the Year 2019", eCitaro a fost ales "City Bus of the Year 2019" în Spania, potrivit SustainableBUS.

Link: https://www.sustainable-bus.com/electri ... -in-spain/

eCitaro pornește într-un tur european

Autobuzul va fi testat în nu mai puțin de 14 țări, printre care NU și România. Țările în care va face teste sunt Luxembourg, Polonia, Franța, Italia, Austria, Rusia, Belgia, Olanda, Ungaria, Danemarca, Spania, Finlanda, Estonia și Norvegia.

De pe data de 19 februarie, eCitaro se află în Florența, Italia, unde va fi testat timp de două săptămâni pe liniile urbane. Autobuzul e operat de compania ATAF cu personal special calificat în Italia, precizează SustainableBUS.

Link: https://www.sustainable-bus.com/news/da ... -florence/
Avatar utilizator
WT_fan06
Membru Gold
 
Mesaje: 1989
Membru din: Dum, 23 Iul 2017, 18:49

Re: Mercedes-Benz eCitaro

Mesajde andrei11 » Sâm, 23 Feb 2019, 15:20

Testat până și în RUSIA ? Deci în afară de UE ? :lol:
Avatar utilizator
andrei11
Moderator forum
 
Mesaje: 18352
Membru din: Mie, 09 Iun 2010, 20:50
Localitate: U.E. Ro. Bucuresti - Piata Iancului

Re: Mercedes-Benz eCitaro

Mesajde ByOnu » Sâm, 23 Feb 2019, 16:52

La ce bun sa vina in Romania? Ca sa ce? :roll: Ne-am aratat clar capacitatile si "bunele intentii".
Semnează pentru inființarea Muzeului Transporturilor din București! Click AICI!
Avatar utilizator
ByOnu
Membru Gold
 
Mesaje: 5577
Membru din: Mie, 09 Iun 2010, 16:20
Localitate: Km 0

Re: Mercedes-Benz eCitaro

Mesajde Victor92 » Joi, 28 Feb 2019, 14:45

Mercedes-Benz eCitaro „electrizează” transportul european. După Germania, vor primi autobuze electrice şi Luxemburg, Franţa şi Polonia

Operatorii de transport europeni testează sustenabilitatea autobuzului Mercedes-Benz eCitaro în utilizarea zilnică

Primele autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro circulă deja de câteva luni în oraşele Hamburg şi Heidelberg, urmând ca în perioada urmatoare să fie livrate şi către alte oraşe din Germania.

Simultan cu livrările în Germania, în câteva zile, mai multe autobuze Mercedes-Benz eCitaro vor fi livrate către partenerii contractuali ai Daimler Buses din Luxemburg, Franţa şi Polonia. Autobuzele vor fi integrate pe rutele de transport public local pentru a convinge operatorii de transport de calităţile şi eligibilitatea acestora pentru utilizarea zilnică.

Mercedes-Benz eCitaro este produs pe aceeaşi linie de producţie ca toate celelalte autobuze de oraş, la fabrica din Mannheim, având aceleaşi standarde înalte de producţie şi calitate. Acest lucru se reflectă în primul rând în tehnologia de propulsie. Autobuzele eCitaro care vor fi disponibile pentru teste în oraşele din Europa sunt echipate cu zece pachete de baterii, având o capacitate totală de 243 kWh, precum şi cu motoare electrice montate în apropierea butucilor roţilor.

Siguranţa, eficienţa şi conservarea mediului sunt parte integrantă în misiunea autobuzului Mercedes-Benz eCitaro.

Sursa: https://www.promotor.ro/eco/mercedes-be ... 0.facebook
Avatar utilizator
Victor92
Membru Gold
 
Mesaje: 8645
Membru din: Dum, 14 Noi 2010, 14:38
Localitate: Bucuresti, Romania

Re: Mercedes-Benz eCitaro

Mesajde Victor92 » Mie, 03 Apr 2019, 20:46

Mercedes-Benz eCitaro, un nou capitol al mobilității în Berlin

Compania de transport din Berlin, BVG, operează acum, cu autobuzul Mercedes-Benz eCitaro complet electric, pentru un transport public fără emisii poluante, la nivel local.

Mercedes-Benz eCitaro deschide un nou capitol al mobilității fără emisii în Berlin

Till Oberwörder, Director General al Daimler Buses, a înmânat cheia primului eCitaro către Dr. Sigrid Nikutta, președinte al consiliului de administrație și membru al consiliului operativ al companiei de transport BVG din Berlin. Oberwörder: „Suntem încântați că autobuzul nostru eCitaro „energizează” acum Berlinul. Cu eCitaro, BVG a deschis un nou capitol în direcția mobilității ecologice. De o importanță deosebită pentru mine este faptul că oferim clienților noștri servicii de consultanță și de personalizare a pachetelor de service, pe măsură ce fac trecerea la electromobilitate.”

Dr. Sigrid Nikutta: „Noi îmbunătățim calitatea vieții în Berlin. În prezent, avem aproximativ un miliard de pasageri anual, iar două treimi dintre ei beneficiază deja de transport electric cu metroul, tramvaiul și feriboturile alimentate cu energie solară. Aceste prime autobuze de serie marchează începutul schimbării flotei noastre cu autovehicule ecologice, cu motor electric.”

eCitaro: fără emisii, extrem de eficient, cu un design exclusivist

Mercedes-Benz eCitaro este ideal pentru Berlin deoarece rulează fără emisii locale și este silențios.

Autobuzul eCitaro stabileşte un nou standard pentru autobuzele urbane şi impresionează prin randamentul energetic excelent, ce se bazează pe un sistem unic de management al temperaturii cu pompă de căldură pentru a încălzi compartimentul pasagerilor, precum și pentru a menține temperatura acumulatorilor și a sistemelor anexe.

Multe dintre acestea au fost puse la dispoziție încă de la lansarea eCitaro. Designul său exclusivist este derivat din cel al popularului autobuz Mercedes-Benz Citaro, dar în același timp are un aspect distinctiv – eCitaro este un model special de Citaro.

Dotări opționale pentru eCitaro în Berlin

Autobuzele eCitaro comandate de BVG sunt configurate cu dotări suplimentare. Pasagerii beneficiază de un sistem de aer condiționat, 15 porturi duble USB pentru dispozitivele proprii și trei monitoare pentru informații prezentate în timpul călătoriei.

Pentru călătorii cu probleme locomotorii, autobuzele eCitaro au spații generoase pentru scaune cu rotile și cărucioare, precum și mânere tactile, cu suprafața striată pentru aderență, amplasate pe uși. Șoferii au la dispoziție o cameră video exterioară pentru a supraveghea bicicliștii și pietonii. Pentru siguranța pasagerilor, în interiorul autobuzului sunt camere de supraveghere și un sistem de avertizare a închiderii ușilor cu bandă cu LED-uri roșii.

Mercedes-Benz eCitaro este dotat cu zece celule de acumulatori, care asigură o capacitate totală de 243 kWh și garantează o autonomie de aproximativ 150 de kilometri, chiar și în condiții dificile. În condiții ideale, eCitaro poate parcurge distanța de 250 km fără a fi reîncărcat. Bateriile celor 15 autobuze eCitaro destinate BVG vor fi încărcate la prizele din depou.

BVG și Mercedes-Benz: un parteneriat extins

În toamna anului 2018, BVG a comandat 950 autobuze Mercedes-Benz Citaro cu emisii reduse, fiind cea mai mare comandă de la un singur cumpărător pentru cel mai bine vândut autobuz urban din Europa. În aceeași perioadă, BVG a comandat și 15 autobuze eCitaro complet electrice.

Daimler Buses investește în Berlin

Daimler Buses își extinde serviciile pentru autobuze în Berlin. Liderul de piață german în segmentele de autocare și autobuze urbane investește câteva milioane de euro într-o nouă facilitate, parte a operațiunii BusWorld Home, confirmând astftel angajamentul față de capitala Germaniei.

Prin acest proiect extins de construcție, Daimler Buses va fi mai bine reprezentat pentru a face față provocărilor viitoare și solicitărilor tot mai numeroase de autocare, inclusiv cu sisteme de propulsie electrice. Noua construcție, întinsă pe 16.000 m², va oferi, printre altele, locuri de muncă specializate pentru cei care lucrează cu sisteme de înaltă tensiune.

Sursa text si imagini: https://www.ziuacargo.ro/transport-pasa ... 5568.html/

1.jpg
1.jpg (143.31 KiB) Vizualizat de 896 ori


2.jpg
2.jpg (115.78 KiB) Vizualizat de 896 ori


3.jpg
3.jpg (125.51 KiB) Vizualizat de 896 ori


4.jpg
4.jpg (177.35 KiB) Vizualizat de 896 ori
Avatar utilizator
Victor92
Membru Gold
 
Mesaje: 8645
Membru din: Dum, 14 Noi 2010, 14:38
Localitate: Bucuresti, Romania

Re: Mercedes-Benz eCitaro

Mesajde punmeister » Dum, 08 Sep 2019, 21:31Avatar utilizator
punmeister
Membru Gold
 
Mesaje: 4593
Membru din: Joi, 19 Noi 2015, 19:11
Localitate: Aviatiei City

Re: Mercedes-Benz eCitaro

Mesajde punmeister » Joi, 31 Oct 2019, 16:36

Mercedes-Benz eCitaro, primul autobuz complet electric dezvoltat și produs în Germania de către Daimler AG, lansat anul trecut în cadrul Salonului de Autovehicule Comerciale de la Hanovra (IAA), a ajuns în premieră în România, la sfârșitul lunii octombrie.

Autobuzul va fi prezentat în cadrul unor evenimente locale, organizate în trei orașe din România: București, Cluj-Napoca și Iași. „Pe termen mediu și lung, autobuzele electrice precum eCitaro implică costuri de operare mai reduse, datorită tehnologiilor de care dispun", a declarat Bogdan Aldea, Sales & Marketing Buses, Mercedes-Benz România.

https://www.economica.net/mercedes-benz ... 75743.html
Avatar utilizator
punmeister
Membru Gold
 
Mesaje: 4593
Membru din: Joi, 19 Noi 2015, 19:11
Localitate: Aviatiei City

Re: Mercedes-Benz eCitaro

Mesajde CiprianTRB » Vin, 01 Noi 2019, 18:34

Se cunoaște data în care va fi prezentat la București?
Îmi doresc ca Bucurestiul sa devina cu adevărat o capitala europeana!
Avatar utilizator
CiprianTRB
 
Mesaje: 581
Membru din: Vin, 22 Feb 2019, 19:22
Localitate: București, Sector 6 - Militari

Re: Mercedes-Benz eCitaro

Mesajde Victor92 » Mie, 20 Noi 2019, 22:56

Primele 3 autobuze Mercedes-Benz eCitaro circula de cateva zile si in Wiesbaden :D

10 autobuze vor fi livrate anul acesta, iar in total vor circula 56 de unitati.

In cadrul evenimentului de introducere pe traseul a noilor autobuze a fost prezent si Till Oberwörder, Head of Daimler Buses.

11.jpg
11.jpg (79.47 KiB) Vizualizat de 349 ori


Mai multe detalii gasiti aici: https://media.daimler.com/marsMediaSite ... tYnM!&rs=0
Avatar utilizator
Victor92
Membru Gold
 
Mesaje: 8645
Membru din: Dum, 14 Noi 2010, 14:38
Localitate: Bucuresti, Romania

Anterior

Înapoi la Mercedes-Benz


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator