Excursie Otopeni

Știri, evenimente, noutăți, discutii și documentații feroviare

Excursie Otopeni

Mesajde iliutu » Dum, 01 Mai 2011, 20:42

Azi am facut o scurta plimbare la Otopeni. Deoarece am fost singur si am uitat aparatul de fotografiat, nu am facut poze.
Scopul a fost sa fac o comparatie CFR-RATB.
Ce am constatat: la plecare am vrut sa cumpar biletul de la automatele de bilete, sa platesc cu cardul, dar nu am avut noroc: trenurile pentru aeroport nu figurau in lista (le-am cautat in mai multe moduri).
Apoi m-am dus la casierie unde am platit cash (stiam cat de complicat e sa platest cu cardul). Nici aici nu a fost rapid, casierita fiind nevoita sa caute prin ceva catastife pretul biletului.
Am ajuns la Desiro. Nasul OK, la fel si mecanicul. In tren eram vreo 4 persoane (cu un neamt nitel skin si inca 2 doamne).
Linia e intr-o stare destul de proasta, cu mai multe limitari la 5 sau 15 km/h. Au fost totusi 2 portiuni unde s-a circulat cu 80, respectiv 95 km/h.
La un moment dat am vazut niste stalpi de electrificare, dar fara catenara, doar cu fibra optica. Stie cineva de ce nu au terminat electrificarea ?
La P.O. Otopeni doamnele au fost contrariate ca trenul le lasa "in camp", dar am fost preluati de un microbuz.
Traseul microbuzului a fost prin DN1, desi ar fi putut ajunge mai repede folosind stradutele mici care sunt paralele cu DN1.
La aeroport am asteptat 10 minute si a venit 783. Autobuzul a circulat bine cu toate locurile ocupate si cateva persoane in picioare, dar nu am inteles de ce nu are statie la Gara Baneasa.
Concluzie : cu trenul merge doar cine nu stie de 780 ... (asta a fost impresia mea).
Vreau sa fac si alte excursii scurte, in care tot asa, sa analizam diverse aspecte ale transportului. Astept propuneri si chiar doritori.
Rabdare si tutun
iliutu
Moderator forum
 
Mesaje: 1221
Membru din: Dum, 21 Noi 2010, 22:26

Re: Excursie Otopeni

Mesajde Dr2005 » Dum, 01 Mai 2011, 21:15

Biletele de aeroport se emit manual, deci tanti de la ghişeu scrie din tastatură preţul. Ultima dată am nimerit una care, după 2 minute de studiat atent tastatura, a chemat o colegă ca s-o întrebe unde e semnul ,,%" ca să scrie ,,Bilet 50% reducere" :lol:

Totuşi, cu biletul de la automat poţi merge până la PO Aeroport (că doar e personal), de unde poţi veni înapoi cu 449.

Electrificarea nu a fost terminată (ba chiar a fost furată cea terminată) din acelaşi motiv din care nu s-a mai terminat nicio electrificare după '89... În prima fază, fusese electrificat firul 2 (da, linia aia a avut 2 fire pe o porţiune), cel care ducea spre Triaj, dar şi spre Bucureşti Nord (subtraversa magistrala 1000). Tot pachetul respectiv de linii a fost inundat acum vreo 10 ani, apoi mlaştină a rămas şi s-a furat tot ce se putea, o parte din şină fiind demontată acum vreo 2 ani de către CFR.
Dr2005
 

Re: Excursie Otopeni

Mesajde iliutu » Dum, 01 Mai 2011, 21:22

Dr2005 scrie:Totuşi, cu biletul de la automat poţi merge până la PO Aeroport (că doar e personal), de unde poţi veni înapoi cu 449.


Ideea este ca am cautat trenul dupa ora de plecare (nu si dupa numar) si nici vorba de tren ...
Rabdare si tutun
iliutu
Moderator forum
 
Mesaje: 1221
Membru din: Dum, 21 Noi 2010, 22:26


Înapoi la Știri, evenimente, discuții și documentații feroviare


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori