Stiri feroviare din Romania

Știri, evenimente, noutăți, discutii feroviare

Re: Stiri feroviare din Romania

Mesajde TibiV » Joi, 23 Mar 2017, 01:35

Robert24 scrie:Urmarile acestei greve mizere.
....
Trenul 347 de la Viena - a stationat in Simeria 741 de minute (12 ore si jumatate), de la 07:10 la 19:31.

Exagerezi !
Doar 12 ore si 21 de minute...

Si dupa aia CFR-ul se va mira ca nu mai are trafic international... :(
Aia 50 de straini din tren nu vor mai urca ever intr-un tren cu destinatia Romania.
Si le vor povesti experienta asta altor 100 de prieteni (fiecare dintre cei 50...)
TibiV
Membru Gold
 
Mesaje: 6522
Membru din: Vin, 14 Noi 2014, 20:20

Re: Stiri feroviare din Romania

Mesajde Lixandru Dragos-Liviu » Joi, 23 Mar 2017, 13:12

Iată o informaţie găsită pe site-ul cotidianului Evenimentul Zilei, astăzi, 23 martie a.c., cu privire la rezultatele negocierilor ce au fost cauzate de greva spontană a angajaţilor feroviari, după cum urmează:

Negocierile de la CFR s-au încheiat! Sindicatele au semnat un acord care asigură funcţionarea activităţii feroviare
CFR şi sindicatele feroviare au semnat, miercuri, un acord care asigură cadrul normal şi legal de funcţionare a companiei, până la semnarea Contractului Colectiv de Muncă 2017/2018, şi păstrarea drepturilor esenţiale pentru salariaţi precum sporurile, plata orelor festive, acordarea bonurilor de masă şi a ajutoarelor sociale.

Conform CFR, după aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, cele două părţi urmează să promoveze o grilă de salarizare bazată pe coeficienţi de ierahizare care să reflecte, în mod echitabil, importanţa funcţiilor şi a meseriilor la compania CFR SA.
"Pe agenda întâlnirii din cursul acestei zile (miercuri - n.r.) s-au mai aflat subiecte precum îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, importanţa continuării programelor de investiţii în infrastructura feroviară şi asigurarea unor relaţii de muncă echitabile. Administraţia companiei consideră esenţială continuarea colaborării şi menţinerea unui dialog transparent în relaţia cu reprezentanţii salariaţilor, astfel încât, prin aceste eforturi comune, să se asigure buna desfăşurare a activităţii feroviare. Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA cere scuze pasagerilor pentru problemele cauzate de protestul spontan declanşat astazi (miercuri - n.r.) de salariaţii feroviari şi îi asigură că toate soluţiile stabilite prin acest ACORD dar şi demersurile viitoare au drept scop continuitatea activităţii companiei şi implicit a traficului feroviar în condiţii normale pe întreaga reţea de cale ferată", subliniază documentul, citat de Agerpres.
La rândul său, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a participat la negocierile de miercuri dintre administraţiile şi organizaţiile sindicale, a arătat, într-un comunicat remis AGERPRES, că bugetele companiilor feroviare pentru acest an prevăd creşteri salariale şi a făcut apel la liderii sindicali ca această informaţie să ajungă şi la oameni.
"Am avut în vedere mărirea anvelopei salariale pentru angajaţii feroviari. Se pare că mesajul aceasta nu a ajuns în teritoriu. Ca lideri de sindicat, spuneţi că nu susţineţi acest protest spontan. Cu toate acestea, fac apel şi la dumneavoastră, să vă asiguraţi că informaţia despre creşterea salarială va ajunge la oameni. În bugetele CFR S.A. şi CFR Călători sunt prevăzute creşteri salariale. Bugetele vor fi aprobate prin Hotărâre de Guvern. În prezent, proiectele se află pe circuitul de avizare", a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
O parte dintre angajaţii feroviari au declanşat miercuri dimineaţa un protest spontan, o serie de trenuri fiind oprite pe şapte regionale, mai puţin Constanţa, a informat CFR SA. Trenurile au fost oprite pe regionalele Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi şi Galaţi. Contractul colectiv de muncă al angajaţilor CFR SA a expirat miercuri, iar joi expiră şi Contractul colectiv de muncă al angajaţilor de la CFR Călători.


Sursa informaţiei:
http://www.evz.ro/negocierile-de-la-cfr...heiat.html
Lixandru Dragos-Liviu
Membru Silver
 
Mesaje: 514
Membru din: Lun, 10 Dec 2012, 13:21
Localitate: Bucureşti, Sector 4, Apărătorii Patriei

Re: Stiri feroviare din Romania

Mesajde TibiV » Mie, 29 Mar 2017, 12:11

Deoarece nu avem topic separat pentru transportul multimodal, postez aici:
http://www.capital.ro/razvan-cuc-un-proiect-vital-e-inelul-zero-al-bucurestiului.html

Răzvan Cuc, la conferința Capital: Un proiect vital e inelul zero al Bucureștiului

CFR Marfă are posibilitatea să folosească transportul ROLA (Rolling Highway), dar e mai costisitor ca transportul rutier, a declarat ministrul Transporturilor Răzvan Cuc la conferinţa ”Transporturi şi Infrastructură 2017”, organizată de Capital.

”A fost depus un proiect pe fonduri UE pentru subvenţionarea diferenţei. Am reluat discuţiile cu CFR şi Mediu pentru a urgenta procedurile şi să putem folosi transportul ROLA”, a punctat oficialul.

Potrivit acestuia, un proiect vital e inelul zero al Bucureştiului, veriga lipsă pe partea de sud. Astfel, împreună cu CNAIR, se doreşte ”iniţierea” acestui proiect de completare a centurii.
TibiV
Membru Gold
 
Mesaje: 6522
Membru din: Vin, 14 Noi 2014, 20:20

Re: Stiri feroviare din Romania

Mesajde TibiV » Mie, 19 Apr 2017, 19:30

Vreme nashpa in Ardeal... :(
Circulaţie feroviară întreruptă pe raza SRCF Braşov
Bucureşti, 19 aprilie 2017

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că azi, 19.04.2017 pe raza SRCF Braşov, între Predeal – Timişu de Sus, din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile (averse, intensificări ale vântului) un copac a căzut pe trenul 14031 (aparţinând Regiotrans). Drept urmare circulaţia feroviară pe această relaţie a fost închisă pe ambele fire de circulaţie din cauza lipsei de tensiune la linia de contact.

Echipele de intervenţie s-au deplasat la faţa locului şi au desfăşurat operaţiuni de înlăturare a copacului căzut şi de remediere a liniei de contact, astfel încât circulaţia feroviară a fost reluată începând cu ora 13,25 pe firul I de circulaţie şi 13,38 pe firul II de circulaţie.

În urma întreruperii circulaţiei pe relaţia Predeal –Timişu de Sus, trei trenuri au acumulat întârzieri, cuprinse între 60 – 100 de minute.

De asemenea, tot în cursul zilei de azi, începând cu ora 13,25 circulaţia feroviară pe relaţia Izvorul Mureş – Izvorul Olt (raza SRCF Braşov) este momentan întreruptă, din cauza lipsei de tensiune la linia de contact, determinată de un copac căzut în linia curentă.

Echipele de intervenţie se deplasează la faţa locului şi desfăşoară operaţiuni de înlăturare a copacului căzut şi remediere a liniei de contact, astfel încât circulaţia feroviară să fie reluată în condiţii de siguranţă.

http://www.cfr.ro/index.php/comunicate-de-presa/comunicate-de-presa-2017/3507-19-aprilie-2017-circulatia-feroviara-intrerupta-pe-raza-srcfbrasov
TibiV
Membru Gold
 
Mesaje: 6522
Membru din: Vin, 14 Noi 2014, 20:20

Re: Stiri feroviare din Romania

Mesajde Andrei17 » Joi, 20 Apr 2017, 07:57

Ăla a fost primul incident, au mai fost 3, dintre care unul tot pe Brașov-Predeal.
Preiau ce am scris pe Facebook pentru a relata cele întâmplate, în jurul orei 14:30, la ieșirea din stația Timișu' de Sus spre Brașov.

„Încep această postare prin a spune că operatorul de transport public de călători „RegioTrans” NU este de vină pentru ceea ce s-a întâmplat la Timișu' de Sus, pentru că nu vreau să apară postări de genul „Din cauza tomberoanelor nu merge CFR-ul!”. Oricând putea fi un tren al CFR sau rama Softrans.

Acum să încep povestirea celui de-al doilea incident de astăzi, de pe aceeași magistrală, între aceleași două gări: Brașov și Predeal:
- în Predeal, trenul privat, 14033, sosește mai repede cu 4 minute și pleacă regulat la 14:35;
- după ce trecem de gara din Timișu' de Sus dăm de o curbă ușoară la dreapta și una la stânga și apoi dăm de pomul (bradul) căzut pe firul dinspre pădure;
- din cauza curbelor, mecanicul locomotivei a observat prea târziu pomul, și, după ce frânează cât poate, jumătate de locomotivă trece peste bradul căzut pe rețea și pe o parte din calea ferată aferentă firului dinspre DN1;
- 10 minute așteptăm pentru deconectarea rețelei;
- bucățile de brad călcate de locomotivă sunt înlăturate, cât s-a putut, și pornim, înaintând circa 50-100 de metri, oprindu-ne;
- rețeaua de pe firul dinspre DN1 se rupe, o parte din ea căzând pe locomotivă, tensiunea neexistând;
- după 25-45 de minute, un angajat al CFR din stația Timișu' de Sus vine, pe jos, spre locul incidentului, „constatând” cele întâmplate, urmând a da telefoane, presupun, celor de la Brașov;
- după o oră și jumătate de stat, ni se comunică faptul că, „de zece minute a plecat un diesel de la depoul din Brașov care se îndreaptă spre noi” (vorbele exacte ale controlorului / șefului de tren RT);
- mai trec alte 30 de minute și apare o drezină, nu locomotiva promisă, ci o drezină, care în următoarele momente va „rezolva” rețeaua afectată de pe firul dinspre pădure, legând-o cu sârmă;
- „Acum e în Dârste, așteaptă să se înlăture firul căzut pe locomotivă” sunt vorbele șefului de tren / controlorului RT adresate nouă, călătorilor;
- după 15 minute, firul este înlăturat, deci poate veni locomotiva de ajutor, care, până să apară, am crezut că este a CFR-ului, fiind adusă din depoul Brașov, dar m-am și ne-am înșelat: locomotiva era a RailForce.
- trec 15 minute și ne punem în mișcare, la ora 18:12-15 intrând în gara Brașov.”

În acest moment, circulația este reluată, cu tracțiune diesel pe firul dinspre pădure și cu tracțiune electrică pe cel dinspre DN1.

1.JPG
1.JPG (441.54 KiB) Vizualizat de 871 ori

2.JPG
2.JPG (444.38 KiB) Vizualizat de 871 ori

3.JPG
3.JPG (1.09 MiB) Vizualizat de 871 ori

4.JPG
4.JPG (890.23 KiB) Vizualizat de 871 ori

5.JPG
5.JPG (759.23 KiB) Vizualizat de 871 ori
4.092 km pe calea ferată în 2016, 5.561 km pe calea ferată în 2017
278 km pe calea ferată în 2018

171 km cu CFR Călători, 107 km cu RegioCălători, 0 km cu TFC, 0 km cu Softrans, 0 km cu Astra TransCarpatic, 0 km cu InterRegionalFlickr -> https://flickr.com/photos/andreiandras
Facebook -> https://facebook.com/andreiandras821
Avatar utilizator
Andrei17
Membru Silver
 
Mesaje: 762
Membru din: Lun, 22 Iun 2015, 17:55
Localitate: Ceferiștilor, Brașov

Re: Stiri feroviare din Romania

Mesajde TibiV » Mie, 31 Mai 2017, 18:49

http://www.cfr.ro/index.php/comunicate-de-presa/comunicate-de-presa-2017/3570-31-mai-2017-demontare-pasarela-hm-valea-calugareasca-implicatii-in-circulatia-trenurilor

Implicații în circulația feroviară în perioada 7-8 iunie 2017, în timpul execuției lucrărilor de demontare a pasarelei pietonale din Hm Valea Călugărească

București, 31 mai 2017

În zilele de 7 iunie - 8 iunie a.c. se vor executa lucrări de demontare a pasarelei pietonale (obiectiv dezafectat) care supratraversează liniile CF din halta Valea Călugărească, lucrări care au drept scop creșterea vitezei de circulație a trenurilor în zona respectivă de la 5 la 70 km/h.

Menționăm faptul că se vor înregistra întârzieri în graficul de circulație al trenurilor care tranzitează această zona în zilele de 7 și 8 iunie 2017, ca urmare a redirecționării traficului, alternativ pe cele 6 linii, și a timpului necesar manevrelor de atașare a locomotivelor Diesel (4 locomotive ale operatorului național CFR Călători).

Implicații în circulația trenurilor:

! În intervalul 07 iunie, ora 09.00 – 07 iunie, ora 15.00, circulația trenurilor va fi operațională doar pe liniile 3 - 6.

! În intervalul 07 iunie, ora 15.00 – 08 iunie, ora 00.30, circulația trenurilor va fi operațională doar pe liniile 5 și 6 abatute, prin remorcarea cu locomotive DIESEL.

! În intervalul 08 iunie, ora 04.10 – 08 iunie, ora 07.30, circulația trenurilor se va desfășura doar pe linia 1 abătută, prin remorcarea cu locomotive DIESEL.

! În intervalul 08 iunie, ora 07.30 – 08 iunie, ora 10.30, circulația trenurilor se va desfășura doar pe linia 2 directă, prin remorcarea cu locomotive DIESEL.

! În intervalul 08 iunie, ora 10.30 – 08 iunie, ora 22.30, circulația trenurilor se va desfășura doar pe liniile 1 și 2.

Atenție!

În intervalul 07 iunie ora 09.00 – 08 iunie, ora 10.30, trenurile vor circula pe firul II Cricov – Valea Călugărească – Ploiești Est tractate cu locomotive DIESEL, iar de la ora 15.00, în ziua de 7 iunie și până pe 8 iunie, la ora 22.30, tracțiunea Diesel se va realiza și pe relația Ploiești Est – Valea Călugărească – Cricov.


Trenuri care vor fi remorcate cu locomotive DIESEL:

- în data de 07.06 : 5008, 5059, 5011, 5074, 5007, 402-1, 1578, 10662, 1755, 1657, 5010, 1577, 10659, 1752, 1731, 1664, 1559, 381-2, 1667, 1665, 1576, 1579, 5073, 5076, 1653.

- în data de 08.06 : 5002, 5065, 5072, 5001, 1570, 1573, 1572, 401-2, 1571, 5056, 1655, 5052, 1754, 1654, 380-1, 1658, 10650, 1004-1, 1668, 10661, 1558, 5071, 1732.
TibiV
Membru Gold
 
Mesaje: 6522
Membru din: Vin, 14 Noi 2014, 20:20

Re: Stiri feroviare din Romania

Mesajde ByOnu » Joi, 01 Iun 2017, 05:51

Cresterea vitezei de la 5... la 70 km/h :shock: doar prin scoaterea unei pasarele pietonale? Uau. :lol:
VREAU PASAJ LA PIATA ROMANA! ACUM!
Avatar utilizator
ByOnu
Membru Gold
 
Mesaje: 3218
Membru din: Mie, 09 Iun 2010, 16:20
Localitate: Km 0

Re: Stiri feroviare din Romania

Mesajde Puss in Boots » Joi, 01 Iun 2017, 06:56

Ai draq pietoni....eu zic sa mai scoata una doua si sa mergem cu 140/210km/h.
Oare ar functiona si pe DN1? sunt multe pasarele pietonale. :lol: Daca aude Firea impanzeste orasul cu pasarele si apoi le scoate, sa vezi atunci cum o sa se circule... (ca-n bancul cu rabinul si animalele).
Puss in Boots
Membru Bronze
 
Mesaje: 1490
Membru din: Vin, 05 Mai 2017, 09:08

Re: Stiri feroviare din Romania

Mesajde Costin » Joi, 01 Iun 2017, 08:28

Eh, hai... Trenurile aveau restrictie ca sa nu cada pasarela pe ele (are sens, ca tot ei zic ca era deja dezafectata).
2017: 1690km feroviari / 2087 rutieri. 2016: 2586km feroviari / 1354 km rutieri. 2015: 3541km feroviari / 3299km rutieri. 2014: 4253km feroviari / 2264km rutieri.
Avatar utilizator
Costin
Site Admin
 
Mesaje: 6225
Membru din: Dum, 24 Ian 2010, 06:57
Localitate: Bucuresti 4 / Sibiu

Re: Stiri feroviare din Romania

Mesajde TibiV » Joi, 01 Iun 2017, 12:46

Nu stiu, imi dau si eu cu parerea...

Poate le-au dezfacetat pentru ca erau atat de subrede incat riscau sa pice chiar si numai din cauza vibratiilor induse de trenuri la viteza mare ?...
TibiV
Membru Gold
 
Mesaje: 6522
Membru din: Vin, 14 Noi 2014, 20:20

Re: Stiri feroviare din Romania

Mesajde Costin » Joi, 01 Iun 2017, 14:12

Da.
2017: 1690km feroviari / 2087 rutieri. 2016: 2586km feroviari / 1354 km rutieri. 2015: 3541km feroviari / 3299km rutieri. 2014: 4253km feroviari / 2264km rutieri.
Avatar utilizator
Costin
Site Admin
 
Mesaje: 6225
Membru din: Dum, 24 Ian 2010, 06:57
Localitate: Bucuresti 4 / Sibiu

Re: Stiri feroviare din Romania

Mesajde Celestin Draganescu » Vin, 02 Iun 2017, 07:42

Singura intrebare care se pune este de cand se circula cu 5km/h acolo si de ce nu s-a demontat pasarela cand s-a constatat ca este o problema in loc sa se puna direct placuta galbena cu 5 :-?
Bataia de joc in materie de transport din aceasta tara a atins cote alarmante.
Avatar utilizator
Celestin Draganescu
Membru Gold
 
Mesaje: 770
Membru din: Lun, 22 Mar 2010, 12:36
Localitate: Bucuresti / Targoviste

Re: Stiri feroviare din Romania

Mesajde andrei11 » Vin, 02 Iun 2017, 08:11

Te pomenesti ca pasarela << ţine >> de altcineva si CF(R-ul ) nu se putea atinge de ea... :twisted:
Avatar utilizator
andrei11
Moderator forum
 
Mesaje: 12213
Membru din: Mie, 09 Iun 2010, 20:50
Localitate: U.E. Ro. Bucuresti - Piata Iancului

Re: Stiri feroviare din Romania

Mesajde shoppy » Vin, 02 Iun 2017, 08:33

Si voi acuma, are vreun CFR vreun obiectiv de indeplinit? Pasarela de la Bucuresti Triaj peste 1000 cat a stat?
27: AM, AT, BA, BE, BG, CZ, DE, DK, ES, FR, GB, GE, GR, HR, HU, IR, IT, LU, MD, NL, PT, RO, RS, SK, SW, TR, XK (Bucuresti)
Avatar utilizator
shoppy
Membru Silver
 
Mesaje: 6673
Membru din: Joi, 07 Ian 2010, 11:48
Localitate: Bucuresti, s. 1

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Știri și evenimente feroviare


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori