Pagina 1 din 1

Olanda - trenuri

MesajScris: Mie, 11 Ian 2017, 22:50
de misterr
Circula cu "viteza vantului". Premiera mondiala: tara europeana in care trenurile sunt alimentate exclusiv cu energie eoliana, de la 1 ianuarie

Toate trenurile care circula in Olanda sunt alimentate 100% cu energie eoliana, a anuntat compania nationala feroviara olandeza NS, scrie The Guardian.

“De la 1 ianuarie, toate trenurile noastre sunt alimentate cu energie eoliana”, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Ton Boon.

NS si compania energetica Eneco au semnat, anul trecut, un contract prin care cea de-a doua se angaja sa distribuie energia eoliana necesara pentru toate trenurile retelei feroviare, incepand cu ianuarie 2018.

“Se pare ca ne-am atins tinta cu un an mai devreme”, a spus Boon, care a adaugat ca numeroasele ferme eoliene care s-au dezvoltat in ultima perioada din zona rurala si de coasta a Olandei au permis realizarea acestui obiectiv in avans.

Eneco si NS au anuntat, totodata, ca cei in jur de 600.000 de pasageri care circula zilnic pe caile ferate din Olanda sunt primii din lume care pot calatori datorita energiei eoliene. Compania feroviara efectueaza in jur de 5.500 de calatorii pe zi.

Potrivit NS, cu energia produsa de o singura turbina eoliana intr-o ora, un tren poate merge in jur de 190 kilometri.

Re: Olanda - trenuri

MesajScris: Vin, 05 Apr 2019, 19:54
de punmeister
O altfel de prezentare a noilor rame Coradia Stream pentru NS :lol:Re: Olanda - trenuri

MesajScris: Sâm, 20 Apr 2019, 19:53
de punmeister
Prezentare CAF a ramelor Sprinter Nieuwe Generatie:Re: Olanda - trenuri

MesajScris: Mar, 04 Iun 2019, 12:00
de punmeister
Primul tren ICNG a inceput testele la poligonul de teste Velim din Cehia.