Londra: diverse discutii

Transportul în comun și infrastructura din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Re: Londra: diverse discutii

Mesajde Tom » Sâm, 28 Feb 2015, 22:35

Astăzi se împlinesc 40 de ani de la accidentul de la Moorgate. Din tot ce am citit despre acest accident, este foarte plauzibilă ipoteza în care mecanicul a suferit un atac cerebral subit urmat de paralizie. Este cam sinistru dacă a mai fost conștient să vadă până la sfârșit cum se lovește de zid.
Nu poți spune că ești OM dacă n'ai plantat un POM și nu ai crescut un TOM!
Avatar utilizator
Tom
Pisică
 
Mesaje: 2062
Membru din: Mar, 29 Dec 2009, 01:03
Localitate: Imperium Trix

Re: Londra: diverse discutii

Mesajde WT_fan06 » Joi, 01 Mar 2018, 10:58Avatar utilizator
WT_fan06
Membru Gold
 
Mesaje: 1508
Membru din: Dum, 23 Iul 2017, 18:49

Re: Londra: diverse discutii

Mesajde punmeister » Mar, 19 Iun 2018, 12:36

Cum topicul asta e inchis, postez aici.

Siemens va livra noile trenuri pentru metroul din Londra

Imagine

Transport for London (TfL) a acordat companiei Siemens Mobility Limited un contract in valoare de 1,5 miliarde de lire (1,7 miliarde de euro) pentru livrarea a 94 de trenuri de metrou de ultima generatia care vor inlocui intregul parc de vehicule de pe linia Piccadilly, fabricate in anii 70. Desi aceasta comanda este pentru un numar initial de 94 de trenuri, contractorul doreste sa angajeze un singur producator care sa construiasca trenurile pentru toate cele patru linii ale Programului Deep Tube (Piccadilly, Central, Waterloo & City si Bakerloo). Designul unic al trenurilor ii va permite operatorului TfL sa reduca la maxim costurilor, standardizand circulatia trenurilor, instruirea personalului, echipamentele, piesele de schimb si intretinerea.

Trenurile vor avea elemente de design noi care vor creste semnificativ confortul calatorilor. Fiecare tren nou va fi cu sase metri mai lung decat actualele trenuri de pe linia Piccadilly. Vehiculele vor avea vagoane deschise, dotate cu aer conditionat si accesibilitate imbunatatita si vor fi proiectate special pentru a optimiza limitele de spatiu din tunelurile inguste ale Deep Tube. Clientii vor beneficia si de sistem de informare la bordul vehiculelor care ii vor ajuta sa isi planifice mai usor restul calatoriei.

Incepand cu 2023, noile trenuri Inspiro vor fi livrate pe Linia Piccadilly si vor permite operarea a 27 de trenuri pe ora la orele de varf pana la sfarsitul lui 2026, de la nivelul actual al serviciului de 24 de trenuri pe ora. Toate acestea, combinate cu modernizarea sistemului de semnalizare si achizitia de trenuri suplimentare, vor contribui la cresterea capacitatii de transport la orele de varf pe sectiunile centrale aglomerate ale liniei Piccadilly cu 50% pana la sfarsitul anilor 2020 si se vor concretiza intr-un numar suplimetar de 21.000 de calatori transportati pe ora in perioadele de varf.

Adjudecarea acestui contract ii va permite companiei Siemens Mobility Limited sa isi duca la bun sfarsit planul de a construi o noua fabrica in Goole, East Yorkshire, pentru fabricarea si darea in exploatare a trenurilor. Dupa finalizarea acesteia, TfL si Siemens vor cauta o solutie pentru ca un numar cat mai mare de trenuri pentru Linia Piccadilly sa fie construite in aceasta fabrica. Aprox. 700 de persoane specializate in inginerie si productie vor lucra in aceasta fabrica, la care se adauga 250 de persoane angajate in faza de constructie a fabricii. Prin urmare, aprox. 1.700 de locuri de munca indirecte vor fi create in cadrul lantului de furnizare britanic.

Aceasta este prima comanda din cadrul Programului de Modernizare Deep Tube care are ca scop inlocuirea materialului rulant cu durata de viata expirata, precum si a sistemelor de semnalizare si control necorespunzatoare de-a lungul celor patru linii de metrou. In total, programul de modernizare va contribui la cresterea cu 36% a capacitatii celor patru linii pana in 2035. In prezent, cele patru linii ale Deep Tube reprezinta o treime a retelei de metrou, transportand aprox. doua milioane de calatori pe zi pe coridoare cheie care leaga orasul de West End, Kink’s Cross si Aeroportul Heathrow.
Avatar utilizator
punmeister
Membru Gold
 
Mesaje: 4119
Membru din: Joi, 19 Noi 2015, 19:11
Localitate: Aviatiei City

Anterior

Înapoi la Marea Britanie / United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori