Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre acestea

Bucureşti - viaţa de zi cu zi a oraşului, monumente, istorie, evenimente, urbanism.

Stiri,noutati,evenimente diverse si discutii despre acestea

Mesajde Marian Andrei » Sâm, 02 Ian 2010, 12:35

Eşti curios să afli cum va arăta Parcul Ghencea?
Luni, 21 Decembrie 2009

Noul parc Ghencea va fi amplasat în locul Serelor Ghencea din strada Drumul Cooperativei nr. 75A, sector 5 şi va avea o suprafaţă de 8 hectare.
Prima fază a amenajării parcului va fi gata anul următor, lucrările urmând să dureze în total 28 de luni. Într-o primă etapă vor fi amenajaţi 8.200 de metri pătraţi, iar în cea de-a doua, 71.800 de metri pătraţi, din care peste 41.000 de metri pătraţi vor fi spaţii verzi.

Parcul va cuprinde spaţii de joacă pentru copii, ierarhizate pe categorii de vârstă, un labirint din gard viu,
un mic pavilion botanic ce va adăposti specii rare de plante şi un amfiteatru în aer liber pentru spectacole.

Vor fi amenajate, deasemenea, zone speciale pentru activităţi sportive: vor exista piste pentru biciclişti, un skate-parc, două terenuri de mini-fotbal, un teren de baschet, două terenuri de tenis, o zonă de jucat şah/table şi două corpuri de vestiare aferente zonei dedicate activităţilor sportive.

Parcul Ghencea îi va încânta pe bucureşteni cu mici foişoare unde aceştia se vor putea relaxa, şi prin aleveole cu băncuţe.
Nici iubitorii animalelor nu au fost uitaţi: aceştia vor avea la dispoziţie spaţii pentru căţei de talie mică şi mare.
Nu trebuie să va faceţi griji pentru maşini, pentru că vor exista şi două zone special amenajate cu un total de 95 locuri de parcare.

Din punct de verere compoziţional, parcul va avea o structură complexă cu alei curbe şi trasee sinuoase, singurul element rectangular fiind reprezentat de aleea principală.

Finanţarea obiectivului de investiţie se va face de la bugetul local şi din fonduri structurale nerambursabile de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 2.459.247 de lei, din care 2 milioane vor fi alocate din fonduri nerambursabile.

Imagine

http://www.realitatea.net/esti-curios-s...90217.html€
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 19155
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal / Cluj

Re: News

Mesajde Marian Andrei » Lun, 11 Ian 2010, 20:11

Capitala va avea semafoare de ultimă generaţie. Surpriză: pietonii vor adormi la stop!
În 26 de intersecţii din Capitală vor fi instalate, până la sfârşitul anului, semafoare de ultimă generaţie, cu senzori ascunşi în carosabil.

Spre deosebire de semafoarele deja existente, cele care vor apărea de la primăvară vor anunţa Centrul de management al traficului când există ambuteiaje în trafic. Atunci, operatorul de serviciu va avea grijă ca semaforul să stea mai mult timp pe culoarea verde, ca să treacă valul de maşini. Decongestionare traficului aduce însă un dezavantaj de partea pietonilor grăbiţi, care vor fi nevoiţi să-şi petreacă mai mult timp la stop.
Noile semafoare inteligente, programate să fie instalate de la primăvară de către Administraţia Străzilor, se vor găsi la intersecţiile: Prelungirea Ferentari cu Bachus, Bulevardul Ghencea cu capătul liniei de tramvai numărul 41, C.A Rosetti cu Calea Victoriei şi Iuliu Maniu cu Răsăritului. Autorităţile dau siguranţa că traficul nu va fi bulversat când vor fi montate aparatele, pentru că lucrările se vor desfăşura noaptea.

Potrivit Administraţiei străzilor costurile se vor ridica până la 13 milioane de euro, iar firma care se va ocupa de lucrări va trebui să aibă grijă de semafoarele inteligente timp de patru ani.
Lucrările vor costa 13 milioane de euro iar garanţia semafoarelor va fi pentru patru ani.

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti...81285.html€
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 19155
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal / Cluj

Re: News

Mesajde Marian Andrei » Vin, 22 Ian 2010, 22:35

Adio monopolului Fly Taxi! 13 firme de taxi si 57 de PFA vor transporta clientii Aeroportului Otopeni

Clientii Aeroportului International Henri Coanda din Otopeni vor putea folosi, de la 1 februarie, serviciile de transport taxi ale celor 13 companii si 57 de persoane fizice autorizate (PFA) declarate castigatoare in urma licitatiei, informeaza Cotidianul.ro.

In urma evaluarii celor 76 de dosare depuse, au fost atribuite toate cele 250 permise de acces auto licitate pentru derularea acestei activitati, dintre care 57 catre persoane fizice autorizate si 193 catre un numar de 13 societati. Tariful maxim care va fi practicat este de 3,5 lei/kilometru, arata Cotidianul.

Aeroportul va lua masuri pentru ca fiecare taxi care a obtinut permisul de acces auto sa aiba aplicat pe portierele laterale un autocolant de culoare neagra cu inscrisul "AEROPORT" si sigla aeroportului respectiv.

Despre procedurile taximetristilor care opereaza in zona aeroporturilor a scris recent, Laura Cernahoschi, pe Voxpublica.ro. Jurnalista relata insa despre atmosfera de la aeroportul Baneasa unde, “taximetristii tepari” cer chiar si 40 de lei pentru un drum de doar 7 minute.

Pentru transportul dinspre Aeroportul Baneasa si Aeroportul Henri Coanda-Otopeni, ramane insa o buna alternativa si RATB-ul. Linia RATB Expres 783 face legatura cu Bucurestiul dinspre Aeroportul Otopeni. In statia din fata Aeroportului Aurel Vlaicu-Baneasa opresc liniile 131, 148, 149, 301, 304, 335, 443, 444, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 476, 780, 783.

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/ ... openi.html
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 19155
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal / Cluj

Re: News

Mesajde Chev Celios » Joi, 04 Feb 2010, 20:23

Institutul de Cercetări Alimentare: Zăpada din Bucureşti este extrem de toxică

Motive de îngrijorare pentru iubitorii zăpezii. Zăpada din Capitală este foarte nocivă pentru populaţie, în condiţiile în care conţine mai multe metale grele. Acest lucru a fost confirmat de Institutul de Cercetări Alimentare.

Plumb, nitraţi şi nitriţi. Asta conţine zăpada din Capitală, potrivit cercetătorilor de la Institutul de Cercetări Alimentare. Acest lucru este cu atât mai îngrijorător, cu cât cantităţile înregistrate pot afect grav sănătatea bucureştenilor, dacă zăpada este ingerată.

Potrivit specialiştilor, substanţele pot influenţa sănătatea oamenilor mai mulţi zeci de ani de acum înainte. Cel mai îngrijorător semnal de alarmă este, însă, prezenţa DDT-ului în zăpada din Capitală, un pesticid interzis în urmă cu 20 de ani.

Unele organizaţii ecologiste susţin că DDT-ul ar fi ajuns în Capitală odată cu decopertarea unui depozit cu această substanţă, pe traseul autostrăzii Transilvania. Substanţa nocivă ar fi intrat în pânza freatică, iar de acolo, în râuri. Prin evaporare, apa a ridicat aceste substanţe în aer, fiind aduse în oraş de precipitaţii.

http://www.antena3.ro/stiri/romania/ins...91329.html€
Avatar utilizator
Chev Celios
Membru Bronze
 
Mesaje: 1665
Membru din: Sâm, 16 Ian 2010, 19:47
Localitate: Estul capitalei/AIHCB.

Re: News

Mesajde telvanni » Vin, 05 Feb 2010, 09:34

Se alege praful de noi...DTT ne mai trebuia ca le aveam pe toate.
Am mancat deunazi un iepure de vanat, era plin de alice din plumb, l-am curatat eu cat am putut dar tot am inghitit (cred) vreo doua. Acum mai vine si zapada asta...m-am scos, la dezintoxicare cu mine.
Avatar utilizator
telvanni
Membru Silver
 
Mesaje: 1377
Membru din: Mar, 05 Ian 2010, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: News

Mesajde Marian Andrei » Vin, 12 Feb 2010, 20:02

Enel este o companie de tot cuvant banat pe acest forum care isi vede numai propriile interese iar nevoile actuale si dezvoltarea retelei sunt pe ultimul loc. Recunosc fara curent nu am mai stat de cativa ani, dar "reseturi" primesc cam odata pe saptamana. Iar de modernizarea instalatiilor...acum ceva timp am avut ocazia sa intru in punctul de transformare din zona mea...cum arata instalatiile electrice ale vagoanelor casate prin URAC este deja prea SF fata de cum arata un puct de transformare :evil:
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 19155
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal / Cluj

Re: News

Mesajde Chev Celios » Vin, 12 Feb 2010, 21:46

Pai aseara am stat fara curent vro 45 min ,iar dupa ce a venit a tinut vro 10 min din nou sa intrerupt acum,insa a revenit dupa vro 15 min.Iar azi am auzit ca transormatorul de pe strada Sportului a luat foc sau explodat asa am inteles.Bine ca pompieri din la o strada mai distanta.
Avatar utilizator
Chev Celios
Membru Bronze
 
Mesaje: 1665
Membru din: Sâm, 16 Ian 2010, 19:47
Localitate: Estul capitalei/AIHCB.

Re: News

Mesajde Gabi23 » Dum, 14 Feb 2010, 18:51

In fata cladirii Teatrului National ni se pregateste montarea unui nou monument, dupa ce pana mai ieri trona statuia marelui dramaturg Ion Luca Caragiale (mutata pe Str. Maria Rosetti). Este vorba despre "Monumentul de for public dedicat operei dramaturgului I.L. Caragiale - (Caruta cu paiate)". La realizarea monumentului se lucreaza de mai multi ani, el fiind realizat undeva in cartierul Giulesti, aproape de capatul liniilor 162/163, intr-o curte amplasata intre Str. Drumul Sabareni si Str. Sculptorilor. L-am vazut din intamplare, de prin vara lui 2007. Sa asteptam vara acestui an sa il vedem pe pozitie.
Avatar utilizator
Gabi23
Site Admin
 
Mesaje: 11524
Membru din: Lun, 28 Dec 2009, 01:47
Localitate: Bucureşti, Sector 6 - Crângaşi

Re: News

Mesajde telvanni » Mie, 17 Feb 2010, 21:24

"Cum rezolva Oprescu in spatele usilor inchise problema gropilor cu asfaltatorii din Capitala":
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-69...a-spus.htm
Avatar utilizator
telvanni
Membru Silver
 
Mesaje: 1377
Membru din: Mar, 05 Ian 2010, 12:01
Localitate: Bucuresti

Re: News

Mesajde Marian Andrei » Mie, 17 Feb 2010, 21:36

DACurile continua sa faca dezastru prin oras, de data asta unul privat :lol:

http://www.realitatea.net/foto_1062274_ ... 00772.html
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 19155
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal / Cluj

Re: News

Mesajde Chev Celios » Mie, 17 Feb 2010, 22:23

Asta e unu din Dacurile care stau prin zona statiei de metrou Pantelimon.
Avatar utilizator
Chev Celios
Membru Bronze
 
Mesaje: 1665
Membru din: Sâm, 16 Ian 2010, 19:47
Localitate: Estul capitalei/AIHCB.

Re: News

Mesajde Marian Andrei » Mie, 24 Feb 2010, 22:56

Ce banuiam ca o se se intample se pare ca incepe sa se intample, supradoza de centre comerciale in oras si incep sa apara pierderile. Estimez ca mai mult de maxim 2 malluri/centre comerciale noi nu se mai deschid si incep falimentele si restrangerile de activitate.

Bucureşti: Cinci malluri într-un singur cartier, Berceni

Complexurile comerciale din cartierul bucureştean cu cele mai multe malluri caută să se salveze de la faliment cu concerte şi tombole. Cele patru centre comerciale din sudul Bucureştiului, Grand Arena, Vitantis, City Mall şi Liberty Center se luptă să reziste pe piaţă, iar de mâine va intra în luptă şi Sun Plaza, mallul din Piaţa Sudului, deschis de o companie austriacă.
Amplasarea noului mall în cartierul Berceni este considerată de specialiştii în retail un avantaj, deşi zona este cunoscută ca fiind cea mai săracă din Capitală. „Locaţia aleasă este una bună pentru că se află într-o zonă populată.

Dimensiunea la care a fost construit este un alt punct câştigat pentru că poate dispune de magazine foarte mari, cum ar fi unul de mobilă“, consideră Costel Alecu, directorul departamentului de spaţii comerciale şi industriale al companiei de consultanţă imobiliară Regatta Company.Concurenţa aşteaptă pierderi de 20-25% a clienţilor

Bătălia crâncenă între cele cinci malluri se va da prin entertainment. Astfel, jucătorii vor încerca să supravieţuiască pe piaţă încercând să-şi apropie clienţii cu concerte şi concursurile cu tombole. Specialiştii nu exclud nici ideea ca cele patru complexe comerciale din zona de sud a Capitalei să se reprofileze în spaţii de birouri.

„Am pregătit clienţilor fideli o serie de evenimente “, a declarat Vlad Dragoescu, managerul mallului Vitantis. Acesta a mai completat că estimează o scădere cu 20-25% a clienţilor din cauza puterii de absorbţie pe care o va avea noul mall.
Reprezentanţii magazinului Grand Arena se ţin pe poziţie şi cred că valul de cumpărători care se va îndrepta spre noul complex din Piaţa Sudului vor reveni după un timp la „vechile obiceiuri“. „La fel s-a întâmplat şi la deschiderea Afi Cotroceni când după deschidere a luat mai mult de jumătate din clienţii de la Plaza România, dar apoi lucrurile s-au liniştit. Pentru început curiozitatea va prima“, ne-a declarat un purtător de cuvânt al Grand Arena.

City Mall, de vânzare
Oficialii mallurilor nu recunosc, însă, că lipsa chiriaşilor care i-au lăsat baltă este o problemă mai veche. De exemplu, în mallul Grand Arena s-au închis două magazine la parter, iar etajul 1 este în proporţie de 98% gol. Nu au mai rămas decât trei fast food-uri. Pe holuri copiii se dau cu rolele şi nu deranjează pe nimeni pentru că este pustiu.

De asemenea, la etajul 1 al complexului spaţiul a fost umplut cu o pistă de karting.
Acelaşi vânt al schimbării bate şi în complexul vecin, Vitantis, unde s-au închis până acum trei magazine la parter şi opt la etaj.
Un alt mall din partea de sud a oraşului, Liberty Center, îşi maschează şi el lipsa chiriaşilor cu panouri false, dar şi cu „prelungirea“ spaţiului de relaxare, adică cu mese şi scaune pe spaţiile neocupate. Soarta centrului comercial de la Eroii Revoluţiei, City Mall, este şi ea în aer.

Aseară, fondul de retail australian APN European Retail Property Group, cel care a pompat peste 30 de milioane de euro în construirea colosului, analiza scoaterea la vânzare a mallului pentru aproximativ o treime din valoarea iniţială, potrivit unor surse din conducere.
31 de magazine au fost închise până acum în cele patru malluri din sudul Capitalei

http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti...79147.html€
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 19155
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal / Cluj

Re: News

Mesajde Marian Andrei » Mie, 24 Feb 2010, 23:18

Cel mai sarac cartier in zone comerciale mi se pare Colentina. Exceptie toate gainariile chinezesti.
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 19155
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal / Cluj

Re: News

Mesajde Chev Celios » Joi, 25 Feb 2010, 00:08

Nu e Colentina pentru ca in zona exista acel centru cu Metro si Praktiker,Carrefour,Kaufland si marele Obor. :lol:
Avatar utilizator
Chev Celios
Membru Bronze
 
Mesaje: 1665
Membru din: Sâm, 16 Ian 2010, 19:47
Localitate: Estul capitalei/AIHCB.

Următorul

Înapoi la Totul despre București


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 36 vizitatori