Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura pentru sport și agrement din București

 

Topic: Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău)

248 posts, 66688 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 18
 
 

📖 Pagination options
Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău) Dominatrix

Oprescu bagă 10 milioane de euro în lacul Herăstrău

Primăria Capitalei vrea să cheltuiască 10,29 milioane euro pentru repararea și consolidarea apărărilor de mal ale lacului Herăstrău. În plus, municipalitatea va cheltui 680.000 euro pentru repararea a două poduri din Parcul Cișmigiu.

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, instituție subordonată Primăriei Capitalei, intenționează să cheltuiască 10,29 milioane euro pentru “apărări de mal lac Herăstrău, inclusiv apărări de mal insule Herăstrău”. Investiția ar urma să fie derulată pe parcursul a doi ani, dintre care cinci luni în primul an și patru luni, în cel de-al doilea, potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți acestei investiții.

“Lucrările de susținere și apărare a malurilor lacului Herăstrău se află într-o stare tehnică precară. Protecțiile malurilor au suferit degradări majore datorită multitudinii factorilor ce au avut efect nefavorabil asupra stabilității și rezistenței acestora, cum ar fi: cicluri de secare și umplere a lacurilor, infiltrații din lac în malurile acestuia, arborii care au crescut în imediata vecinătătate a malurilor, vechimea elementelor de susținere de aproximativ 60 de ani, descoperirea fundațiilor izolate ale stâlpilor de susținere a malurilor în urma efectulu de spălare”, se explică în raportul de specialitate al Primăriei Capitalei.

Tot în parc, dar de această dată în Cișmigiu, primarul general, Sorin Oprescu, vrea să cheltuiască prin intermediul ALPAB 680.000 euro pentru consolidarea a două poduri. Astfel, pentru reparațiile capitale și consolidarea “Podului de Nuc” care face legătura între Aleea Platanului și Aleea Magnoliei se vor cheltui 301.000 euro. Lucrările de consolidare a podului, cu o lățime de 4,20 metri și o lungime de 11,30 m, vor dura opt luni. Tot atât vor dura și lucrările ce vor fi efectuate la “Podul Mare” din Cișmigiu. Costul lucrărilor va fi însă mai mare. Astfel, pentru consolidarea acestui pod, lung de 24 metri și lat de 6.30, municipalitatea va cheltui până la 380.000 euro.

Proiectele de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru cele trei investiții vor fi supuse aprobării Consiliului General al Municipiului București.

http://b365.ro/news/oprescu ... herastrau/

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Parcul Herastrau - trecut, prezent, viitor Dr2005

Da, sigur, orice lucrare începe cu tăierea copacilor, că avem prea mulţi. După câteva mii de copaci tăiaţi în Drumul Taberei, ce mai contează câteva zeci în Herăstrău, nu?

Şi, totuşi, că tot veni vorba de Herăstrău, mă întreb când o să mai arunce o mână de asfalt pe aleiile din jurul lacului? Eventual să facă şi o pistă de biciclete, că acum îţi rupi roţile acolo şi trebuie să fereşti şi pietonii. Altă problema e că nu există pod peste lac, astfel că toată lumea merge pe podul feroviar, pod unde viteza maximă a trenurilor e de 120 km/h, ceea ce îl face periculos pentru pietoni. Asta în vreme ce se poate amenaja un pod pietonal uşor acolo, chiar şi unul provizoriu din pontoane, existând alei pe ambele părţi.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Parcul Herastrau - trecut, prezent, viitor Utilizator anonim 2

Ar face mai bine sa ii puna la treaba pe paznicii parcului. In timp ce ei odihnesc pe banci, baietii veseli colecteaza ce se mai poate colecta, de exemplu placile cu numele testosilor de la monumentul UE de pe insula. Placutele, atit de imprudent fixate cu numai doua suruburi, au disparut. Absolut toate:





In vara disparusera si stemele de la bancile tip cimitir. Nici una nu a mai ramas, au lucrat metodic.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Parcul Herastrau - trecut, prezent, viitor Utilizator anonim 2

Au pus placutele la loc, de data asta prinse mai bine, cu nituri;

DSC00002.JPG (170.52 KB; downloaded 5876 times)


Pavilioanele expo-flora au fost transformante in expozitie de acvarii insa nu inteleg de ce a fost nevoie sa inveleasca ferestrele intr-o musama oribila. Daca era neaparata nevoie de obscuritate inauntru, puteau pune folie fumurie, asa au prins suportul musamalei cu holtzsuruburi direct in rama termopanului!

DSC00003.JPG (65.57 KB; downloaded 5873 times)

 


Re: Parcul Herastrau - trecut, prezent, viitor Gabi23

In Herastrau, joi (7 iunie) se afla un balon, care facea reclama electorala candidatului UNPR la P.S.1. In balon puteau urca cei dornici de o priveliste la o oarecare "intaltime" :ugeek: . Cei mai dornici erau prichindeii  :D. Mie personal, mi-a placut modul in care era colorat balonul, nuantele tricolore facandu-mi mare placere totdeauna  :).  

DSCN8409.jpg (126.49 KB; downloaded 5781 times)

DSCN8423.jpg (100.12 KB; downloaded 5779 times)

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Parcul Herastrau - trecut, prezent, viitor Utilizator anonim 2

Mie nu imi place ca Herastraul a devenit un fel de iarmaroc. La fiecare sfirsit de saptamina e cite un "eveniment" producator de zgomot; parcul s-a umplut de latrine de plastic (numite eufemistic "ecologice", adevarate focare de infectie pentru ca nu ai cum sa te speli pe miini dupa..) si emana un miros dulceag de la "dezinfectantul" turnat cu generozitate pentru a masca mizeria. Dulcegaria asta se combina cu mirosul "diabetic" de la gogoseriile "Fitzosicka.." - ce or pune in ele nu stiu ca li se simte prezenta de la 100m.

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Parcul Herastrau - trecut, prezent, viitor Utilizator anonim

Daca vrei plimbari linistite si romantice in Herastrau nu mai ai cum, e plin de golani si cocalarime in special in weekend si seara, singurele scapari mai sunt pana in ora 2-3 in timpul saptamanii.

 


Re: Parcul Herastrau - trecut, prezent, viitor George

Iarna parcul e al temerarilor care se incumeta. Valabil si toamna tarzie si primavara mai timpurie.  :lol:

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Parcul Herastrau - trecut, prezent, viitor Dr2005

tozlovanuvlad wrote:
parcul s-a umplut de latrine de plastic (numite eufemistic "ecologice", adevarate focare de infectie pentru ca nu ai cum sa te speli pe miini dupa..)

Budele alea au fost, totuşi, o investiţie utilă. Înainte trebuia să te duci la tufişu', ceea ce era şi mai focar de infecţie. Sau puteai să alegi o budă cu taxă (parcă erau vreo 3), unde plăteai mult şi intrai în rahat până la gleznă. Surse de apă unde să te ,,dezinfectezi" sunt destule (încă). Deşi dacă o să mai crească numărul de tarabe, alea or să fie primele care vor dispărea, pentru că nu poţi vinde apă îmbuteliată la 4 RON/0,5l când ai cişmea moka vis-a-vis.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Parcul Herastrau - trecut, prezent, viitor Mircea G

Pe la noi se spune wc !
Acele wc-uri ecologice sint inventate pentru alte situatii nu pt a fi montate in locatii cu destinatie sigura certa . Un parc nu se schimba , se stie cam cita lume se freaca prin el si se poate construi un wc normal , cu clasica femeie ce lua banii si intretinea locatia . Asa este normal , nu masini care sa plimbe ***** prin oras , aiurea .
La naiba , cel mai mare semn de civilizatie a fost infintarea wc-urilor publice dar noi acum ne jenam de ele ...

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Parcul Herastrau - trecut, prezent, viitor Dr2005

Dacă pui WC-uri cu plată, nu le va folosi nimeni. Plus că dintr-o taxă de 1 RON nu acoperi nici salariul încasatoarei.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Parcul Herastrau - trecut, prezent, viitor Mircea G

Cind vei plati amenda ca te usurezi pe colturi , amenda substantiala , 1 leu taxa la wc apare simbolica . Nici nu este nevoie sa fie profitabil . Salariile nu se platesc din incasari . Cistigul este in sanatatea publica !

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Parcul Herastrau - trecut, prezent, viitor Dr2005

La câte impozite plătesc, măcar pi*area să fie gratuită.

 


Re: Parcul Herastrau - trecut, prezent, viitor nokia2110

În anii '60-'70 (sursa: diapozitive de familie cumpărate din talcioc)
Parcul Herastrau anii '60-'70.rar
Parcul Herastrau anii '60-'70.rar (873.32 KB; downloaded 282 times)

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 18
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura pentru sport și agrement din București  • 
Choose destination

Since our 2278 forum members have written 420646 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use