Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura pentru sport și agrement din București

 

Topic: Patinoarul "Mihai Flamaropol"

28 posts, 8898 views
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Patinoarul "Mihai Flamaropol" Gabi23

Patinoarul "Mihai Flamaropol"

Cunoscutul patinoar Mihai Flamaropol din Capitală a ajuns o ruină! Nici apa caldă nu curge.

Echipa Dolce Sport a pătruns în interiorul patinoarului Mihai Flamaropol din Bucureşti, surprinzând imagini pe care doar cei care joacă şi se pregătesc acolo le pot vedea.
Patinoarul Mihai Flamaropol a ajuns o epavă. Singurul lucru care îi mai îndeamnă pe copii către sporturile cu patine este pasiunea. Felul în care arată clădirea, frigul şi mizeria din interior ţin departe viitorii campioni şi fac practic imposibilă desfăşurarea unei competiţii.
Secretarul general al FRHochei, Ferencz Portik, a explicat pentru Dolce Sport situaţia deplorabilă în care se găseşte cunoscutul patinoar, acolo unde nu curge nici apa caldă: "Avem o datorie la RADET şi suntem în tratative pentru reeşalonarea datoriilor. Avem ceva care încălzeşte apa instant, dar este mai la distanţă de vestiare. Încercăm să remediem problema".
Intervievată de Dolce Sport, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală, a suţinut că celebrul patinoar nu face parte din administraţia forului pe care îl conduce.
"Este în administrarea Federaţiei Române de Hochei, nu este în administrarea mea. Dacă se găsesc în imposibilitatea de a administra patinoarul, acesta fie trebuie să plece către consiliul local, fie să se întoarcă la autoritate", a spus Carmen Tocală pentru Dolce Sport.
1952 este anul în care a fost dat în folosinţă Patinoarul Mihai Flamaropol
Dolce Sport şi http://www.dolcesport.ro vă oferă imagini surprinse inclusiv la duşuri şi la vestiare, acolo unde copiii se înghesuie ca să aibă loc!

http://www.dolce-sport.ro/sporturi/hoch ... ini-16310/

Reportajul Dolce Sport despre patinoarul Mihai Flamaropol a avut ecou. Oprescu: "Îţi vine să plângi! Mă apuc de el". Tocală: "I-l dau, are doi ani să-l facă"

În urma reportajului prin care Dolce Sport şi http://www.dolcesport.ro au atras atenţia asupra stării deplorabile a patinoarului Mihai Flamaropol, primarul Sorin Oprescu a susţinut pentru postul nostru că se va implica.
După ce au prezentat starea dezastruoasă a patinoarului Mihai Flamaropol, Dolce Sport şi http://www.dolcesport.ro au urmărit subiectul şi l-au intervievat pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cel care a afirmat că a văzut imaginile şi a susţinut că se va implica.
"Îţi vine să plângi, aşa este. O să mă apuc şi de el, dar am vrut să îl trec la capitolul surprize. În aşa fel încât să se poată face şi performanţă, iar sâmbăta şi duminica să fie prezenţi şi copiii. Vara, iarna, trebuie ca cei mici să se învârtă acolo, că le face bine, mişcarea face bine.
Le iau pe toate şi le dau înapoi comunităţii în perfectă stare. După aia, sper să fim în stare să le şi întreţinem şi, pe parcurs, în mod sigur vorbim şi de performanţă", a declarat Sorin Oprescu, primarul Capitalei, în exclusivitate pentru Dolce Sport.
Tanczos Barna, preşedintele Federaţiei Române de Hochei, a dat vina pe lipsa fondurilor pentru starea deplorabilă a patinoarului: "Nu am ţinut niciodată cu dinţii de acest patinoar, ni s-a pus în cârcă. Este extrem de costisitor şi nu are rost să menţinem acest patinoar în felul acesta. Dacă primăria, dacă ANST-ul nu doreşte să investească, hocheiul din Bucureşti rămâne fără infrastructură".
Carmen Tocală, şefa Agenţiei Naţionale pentru Tineret şi Sport, s-a arătat încântată de vestea venită aseară de la Sorin Oprescu. "Astăzi am bătut palma pentru sala de 14.000 de locuri. Dacă îmi spuneţi că aşteaptă, mâine îi dăm patinoarul şi are doi ani de zile să-l facă", a spus şefa sportului românesc pentru Dolce Sport.

http://www.dolce-sport.ro/sporturi/hoch ... fac-16350/

 


Re: Sectorul 2 realistul

Chiar azi ma uitam din exterior la el si arata ca fiind in paragina si in plus, mai in spate, turnul de parasutism si el pare cam la fel. Pacat.

 


Re: Sectorul 2 Gabi23

Patinoarul Mihai Flamaropol, închis din cauza neplăţii facturilor la energia electrică

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), Carmen Tocală, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că patinoarul Mihai Flamaropol din Capitală a intrat începând de astăzi în stare de nefucţionalitate din cauza neplăţii facturilor la energia electrică.
"De azi, patinoarul a intrat în stare de nefuncţionalitate din cauza neplăţii curentului electric. Patinoarul se află în folosinţa gratuită a Federaţiei Române de Hochei şi nu a ANST-ului. Azi m-a sunat cineva de la clubul Sportul Studenţesc că nu poate intra pe gheaţă pentru că patinoarul s-a închis neavând curent electric", a spus Tocală.
ANST susţine construirea unui nou patinoar pe amplasamentul actual. "Modernizarea şi reabilitarea unui patinoar costă foarte mult din cauza instalaţiilor vechi. Decât să înlocuieşti mai bine construieşti un nou patinoar. De aceea propunerea noastră ar fi să construim un patinoar modern pe aceeaşi locaţie în nişte costuri accesibile. Guvernul României este factorul decizional, sunt convinsă că până la sfârşitul mandatului vom rezolva şi problema patinoarului din Capitală pentru competiţii naţionale şi internaţionale", a afirmat Carmen Tocală.
Joi, ANST va propune în Consiliul General al Municipiului Bucureşti ca după construirea patinoarului echipele de hochei să beneficieze de gratuitate la folosirea acestuia.
"Mâine vom intra în Consiliul General pentru patinoarul Flamaropol cu propunerea de gratuitate. Dânşii şi-ar dori să facă, dar trebuie să ne ofere apoi gratuitate, acolo este mai greu. Consilierii generali sper să aprobe. Prin construcţia noului patinoar vom asigura şi partea de patinaj artistic şi cea de hochei. Ne dorim ca noul patinoar să aibă o capacitate de 8.000 de locuri", a explicat preşedintele ANST.

http://b365.ro/patinoarul-m ... 85170.html

 


Modernizarea patinoarului Mihai Flamaropol URANUS

http://www.b365.ro/inca-un-pas-pentru-m...51194.html

Încă un pas pentru modernizarea patinoarului Flamaropol: Planul Urbanistic de Detaliu, aprobat

A fost făcut încă un pas pentru modernizarea patinoarului "Mihai Flamaropol" din Capitală. Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) a fost aprobat la ultima şedinţă de Consiliu Local 2, documentul privind refacerea patinoarului artificial precum şi a spaţiilor adiacente necesare desfăşurării activităţilor sportive şi de agrement fiind valabil patru ani. Demolarea vechiului patinoar a început în urmă cu aproape două luni, în locul acestuia urmând să fie construit inclusiv un bazin semiolimpic, o zonă SPA cu terasă exterioară, un skate park şi un centru de escaladă, precum și un restaurant panoramic cu terasă.

Potrivit Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) aprobat de Consiliul Local Sector 2, la ultima şedinţă de la sfârşitul lunii mai, pentru refacerea şi modernizarea patinoarului "Mihai Flamaropol", documentul ar urma să fie valabil patru ani. În acest timp, vor fi realizate lucrările de proiectare şi execuţie, un an fiind necesar pentru serviciile tehnice de operare şi mentenanţă post finalizare.

În locul vechiului patinoar din Bdul. Basarabia vor fi construite: un patinoar acoperit și un bazin semiolimpic, o zonă SPA cu terasă exterioară, un skate park şi un centru de escaladă, precum și un restaurant panoramic cu terasă. La noul patinoar din Capitală se vor putea organiza competiţii de hochei, patinaj artistic, curling şi patinaj viteză care ar putea atrage foarte mulţi spectatori.

Demolarea vechiului patinoar, ce a fost inaugurat în anul 1952, a început pe 24 martie 2016, pentru această operaţiune fiind alocate 70 de zile.

Lucrările la patinoarul Mihai Flamaropol ar fi trebuit începute încă de anul trecut, însă atribuirea contractului a fost contestată de unul dintre participanţii la licitaţie. După soluţionarea contestaţiei, lucrările de construcţie vor fi realizate de firmele Astaldi Spa şi UTI Grup.

Pentru refacerea și modernizarea patinoarului artificial "Mihai Flamaropol", Primăria Capitalei a bugetat în acest an suma de 39 milioane lei.

Proiectul construcției noului patinoar, a cărui valoare totală estimată se ridică la aproximativ 100 de milioane lei (circa 22 milioane euro), urmează să fie realizat în termen de 36 luni. La inaugurare, noul patinoar "Mihai Flamaropol" va avea 800 de locuri.

Ce sporturi se vor putea practica la noul patinoar

PATINOAR "MIHAI FLAMAROPOL". Datorită condiţiilor moderne ale noului patinoar se vor putea organiza competiţii de hochei, patinaj artistic, curling şi patinaj viteză care vor atrage foarte mulţi spectatori.

Într-un alt corp de clădire va fi amenajat un centru multifuncţional sportiv și de agrement care va avea bazin acoperit, zonă SPA cu terasă exterioară, zonă de fitness, sală de baschet, centru de escaladă, skate park, alimentaţie publică şi spaţii comerciale.

Noul patinoar "Mihai Flamaropol" va fi compus din zona rezervată patinoarului artificial şi dintr-un centru multifuncţional sportiv şi de agrement, la intersecţia celor două zone fiind un atrium închis cu funcţia de foaier pentru publicul spectator.

În partea dinspre lacul aflat în Parcul Naţional „Lia Manoliu" clădirea va avea înălţimea de D + P +1E, iar în partea opusă va avea regimul de înălţime de D + P + 3 E înalt, diferenţa de înălţime fiind situată deasupra arenei unde pe terasă se va amenaja o zonă verde, destinată diverselor activităţi în aer liber. Accesul pe terasă se va face, în principal, prin intermediul a două rampe pietonale construite pe laturile clădirii.

Pe acoperișul patinoarului va fi plantată iarbă şi se va permite accesul pietonal, zona fiind amenajată sub formă de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate.

Proiectul de modernizare a patinoarului „Mihai Flamaropol" mai prevede şi amenajarea a două parcări pentru autovehicule, una pentru public cu 86 de locuri şi cea de-a doua pentru sportivi, oficiali şi VIP-uri cu o capacitate de 33 de locuri.

 


Re: Modernizarea patinoarului Mihai Flamaropol abc_XC

Au inceput lucrarile la patinoarul Mihai Flamaropol! In aproximativ doi ani, Capitala va putea gazdui competitii sportive pe gheata la cel mai inalt nivel international.
COMUNICAT DE PRESA
Primaria Municipiului Bucuresti anunta ca lucrarile de refacere si modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu au demarat la inceputul lunii martie, dupa ce vechea constructie aflata intr-o stare avansata de degradare a fost demolata la finele anului trecut. Patinoarul, construit in anul 1952, dar si terenul si imobilele aferente au fost preluate in anul 2013 de Municipalitate, prin Hotarare de Guvern,  de la Ministerul Tineretului si Sportului.

„ Ma bucur sa pot anunta inceperea lucrarilor la patinoarul Mihai Flamaropol, un obiectiv de investitii pe care atat sportivii cat si iubitorii sporturilor pe gheata il asteapta de multi ani. Cand am preluat mandatul de Primar General  acest proiect era blocat din cauza necesitatii elaborării  unui nou Plan Urbanistic de Detaliu. Dupa aprobarea acestuia, anul trecut,  in luna noiembrie, am obtinut autorizatia de construire, in ianuarie 2017 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar la această dată se execută lucrările de excavație.

Am prevazut in buget suma de 33.500.000 milioane de lei pentru acest proiect  si va asigur ca, impreuna cu echipa mea, voi lua toate masurile pentru ca ritmul in care se lucreaza sa fie cel pe care ni-l dorim cu totii, iar lucrarea sa fie finalizata la timp. In mai putin de doi ani,  loturile nationale de hochei si patinaj ale Romaniei trebuie sa se poata  pregati si antrena in conditii optime, pe un patinoar nou, dotat si echipat corespunzator si implicit sa poata reprezenta Romania pe plan international” a declarat Primarul General.

Noul patinoar va avea o capacitate de 3100 de locuri si se va adresa atat sportivilor de performanta, cat si publicului consumator de sport pe gheata.
Vorbim despre un patinoar artificial olimpic, dotat si echipat la standarde de inalta  calitate, unde vor putea fi organizate competitii sportive pe gheata la cel mai inalt nivel international.

Constructia, cu  o suprafata desfasurata de aproximativ 9500 mp, va avea dubla functiune: patinoar si   centru sportiv si de agrement.
In cadrul centrului sportiv si de agrement vor exista spatii pentru exercitii fizice “clasice “(bazin inot, wellness, sala de baschet, sali fitness, aerobic), dar si pentru disciplinele de sport urban (skateboarding, skating, byking, escalada). De asemenea, sunt prevazute si spatii comerciale dedicate sporturilor (magazin echipament sportiv) si gastronomie (cafenea si restaurant). Facilitatile oferite de Centrul Sportiv si de Agrement  vor atrage publicul de toate varstele sa practice sportul. Mai mult, prin inchirierea acestor spatii va exista un suport material in vederea sustinerii cheltuielilor pentru functionarea patinoarului.

Proiectul prevede, de asemenea,  construirea unei parcari cu 108 locuri  atat pentru public cat si pentrut sportivi respectand astfel cerintele de omologare ale Federatiilor internationale de hochei, patinaj etc, precum si normele de urbanism existente.
Astfel,vor exista locuri de parcare dedicate autocarelor sportivilor, locuri pentru oficiali, pentru spectatori dar si locuri special pentru persoanele cu dizabilitati.

In cadrul proiectului se vor  amenaja peste  14.000 de mp de spatii verzi atat la sol cat si pe acoperisul cladirii, care va fi pietonal.
Tot pe acoperis va fi amenajat un spatiu destinat practicantilor sporturilor pe role, skate sau bicicleta. Pe timpul iernii, suprafata va putea fi amenajata ca snow park, in acest scop fiind prevazuta amplasarea unui tun de zapada in varful pantei principale.
Facem precizarea ca suprafata spatiilor comerciale si a spatiilor cu destinatie de bar si cafenea din incinta centrului sportiv si de agrement este de aproximativ 5,5% din suprafata totala a constructiei.

Valoarea Contractului de servicii de proiectare si lucrari de constructii pentru obiectivul de investitie;”Refacere si modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol si realizarea de spatii adiacente necesare desfasurarii activitatilor sportive si de agreement” este de 99.935.947,53 lei exclusiv TVA. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi-UTI.

SCURT ISTORIC PROIECT:

 Prin HCGMB 240 /26.09.2013 Consiliul General al Municipiului Bucureşti emite o hotarare privind inaintarea catre Guvernul Romaniei a cererii de emitere a unei hotarari pentru trecerea imobilelor patinoar artificial „Mihai Flamaropol" şi a terenului aferent, situate in Bd. Basarabiei nr. 35, sector 2 din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului -Complexul Sportiv National "Lia Manoliu" in domeniul public al municipiului Bucureşti şi in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Acest lucru se realizeaza prin H.G. 804/2013. Sunt indeplinite astfel formalitatile de inscriere in Cartea funciara, a dreptului de proprietate in favoarea municipiului Bucureşti şi a dreptului de administrare in favoarea Consiliului General al municipiului Bucureşti şi se obtine Certificatul de Urbanism nr. 863/53 din 26.06.2014.
  Ulterior Municipalitatea elaboreaza Studiul de Fezabilitate - Refacere, modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol si realizare de spatii adiacente necesare desfasurarii activitatilor sportive si de agrement.
Mentionam ca prin Studiul de fezabilitate elaborat de Primaria Municipiului Bucuresti s-a analizat si Scenariul 1 – Reabilitarea si modernizarea actualului Patinoar Mihai Flamaropol. Din studiul realizat a rezultat ca structura de rezistenta a acestuia nu se incadreaza cerintelor actuale de proiectare din punctul de vedere al stabilitatii constructiei si raspunului la actiunile seismice. Pe de alta parte, structura de rezistenta era degradata din cauza infiltratiilor apei  si a lipsei de intretinere.
Astfel,  in varianta refacerii cladirii vechi, s-a constatat ca  lucrarile de consolidare ale structurii de rezistenta sunt oneroase, acoperisul si instalatiile trebuie inlocuite integral, iar din punct de vedere functional cladirea nu corespunde normelor in vigoare in ceea ce priveste dimensionarea spatiilor suport pentru activitatile sportive de performanta sau pentru public.
Concluzia desprinsa din studiul de fezabilitate asupra acestui scenariu a fost ca: “In aceste conditii, orice interventii urmarind reabilitarea cladirii existente nu este recomandabila intrucat nu atinge obiectivul urmarit “.

   Se elaboreaza Caietul de sarcini si se publica Anuntul de participare numarul 150248/08.04.2014, pentru proiectare si executie.
   Se finalizeaza procedura de atribuire, iar in Iunie 2015 se da ordinul de incepere pentru proiectarea obiectivului.
 In Septembrie 2015 se preda partial amplasamentul (numai parcela pe care se afla patinoarul, celalalt lot fiind inca ocupat de terenurile de tenis, pe care isi desfasurau activitatea chiriasii).
  Se elaboreaza documentatia tehnica pentru certificatul de urbanism demolare, certificatul urbanism constructie, se obtin avizele solicitate, se elaboreaza PUD, se obtine autorizatia de demolare in 09.03.2016, se incepe demolarea in 24.09.2016.
   Se preda integral amplasamentul in Septembrie 2016, odata cu evacuarea fostilor chiriasi Conform sentintei civile nr.47/14.04.2016, emisa de Judecatoria Sector 2.
   Noiembrie 2016: este eliberata Autorizatia de Constructie. Se emite ordinul de incepere al lucrarilor incepand cu data de 09.01.2017.

DETALII REFERITOARE LA SPATIILE VERZI DIN ZONA PATINOARULUI

Asa cum rezulta din procesul verbal de predare primire amplasament, suprafata preluata prin Hotararea de Guvern nr. 804/ 2013 nu avea spatii verzi amenajate, iar arborii existenti erau imbatraniti, netoaleti si multi dintre acesti riscand sa cada in cazul unor fenomene meteo deosebite.
Facem precizarea ca noul proiect vizeaza valorificarea contextului urban si a spatiului amenajat existent ( lacul, parcul) si prevede amenajarea a 7795 ,42  mp spatiu verde la sol, si 6545,27 mp spatii verzi pe acoperisul cladirii, rezultand un total de 14.340,69 mp de spatii verzi nou amenajate.
In acest sens,  zona dinspre lac va fi  taluzata inspre apa, preluandu-se in mod natural diferentele de nivel si vor fi create zone de relaxare, astfel incat sa se realizeze un spatiu deschis, de promenada si atractivitate vizuala.
In scopul recuperarii suprafetei verzi a parcului Lia Manoliu, acoperisul constructiei va fi amenajat ca spatiu verde accesibil publicului.

In concluzie, prin proiectul propus se va realiza o suprafata de spartii verzi de 14.304,69 mp , reprezentand un procent de 54 % din suprafata amplasamentului, in comparatie cu vechea configuratie care nu avea nici un fel de amenajare de acest tip. In conformitate cu Scenariul de Securitate la incendiu, avizat spre neschimbare de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, s-a prevazut o cale de evacuare din subsol, atat pentru accesul masinii de salvare, cat si pentru accesul masinilor de pompieri, pentru care este necesara defrisarea unor arbori aflati la limita cu Aleea Belvedere.
Facem precizarea ca proiectul prevede plantarea a 150 arbori noi pe amplasament, iar in functie de numarul arborilor care vor fi defrisati urmeaza sa fie facute si alte plantari in compensare.

NOTA: Aveti atasate fotografii de pe santier, dar si imagini cum o sa arate noul patinoar si spatiile adiacente.

Santier patinoar Flamaropol.jpg (197.52 KB; downloaded 4966 times)

Santier patinoar.jpg (256.39 KB; downloaded 4937 times)

Mihai Flamaropol 1.jpg (106.95 KB; downloaded 4939 times)

Mihai Flamaropol 2.jpg (179.65 KB; downloaded 4934 times)

Mihai Flamaropol 3.jpg (172.75 KB; downloaded 4938 times)

Sursa comunicatului si a fotografiilor este PMB:http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=6543

 


Re: Sectorul 2 URANUS

B365.RO

http://www.b365.ro/mobi/acoperisul-de-p ... 58749.html
Acoperişul de pe patinoarul Flamaropol din Capitală va fi pietonal. Iarna va fi amenajat snowpark

Dupa ani de zile de blocaje, Patinoarul Mihai Flamaropol prinde contur. Lucrarile au fost deblocate, dupa cum a anuntat primarul general, Gabriela Firea, in prezent fiind executate 25% din contract. Investitia va fi finalizata in vara anului viitor, informeaza Primaria Capitalei. 


Primaria Municipiului Bucuresti continua lucrarile de reconstructie si modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu. Acestea au demarat la inceputul lunii martie 2017, iar pana in acest moment au fost executate aproximativ 25% din totalul contractului.

Incepand cu jumatatea anului viitor, loturile nationale de hochei si patinaj ale Romaniei, precum si copiii care isi doresc sa faca performanta pe gheata, vor avea un patinoar artificial olimpic nou, dotat la cele mai inalte standarde. "Prin finalizarea acestei investitii vom pune Bucurestiul si Romania pe harta competitiilor internationale in domeniul sporturilor pe gheata si vom oferi in acelasi timp bucurestenilor un centru sportiv si de agrement modern", anunta Primaria Municipiului Bucuresti (PMB). 

Noul patinoar va avea o capacitate de 3100 de locuri si se va adresa atat sportivilor de performanta, cat si publicului consumator de sport pe gheata.

Constructia, cu o suprafata desfasurata de aproximativ 9500 mp, va avea dubla functiune: patinoar si centru sportiv si de agrement.

In cadrul centrului sportiv si de agrement vor exista spatii pentru exercitii fizice "clasice "(bazin inot, wellness, sala de baschet, sali fitness, aerobic), dar si pentru disciplinele de sport urban (skateboarding, skating, byking, escalada). De asemenea, sunt prevazute si spatii comerciale dedicate sporturilor (magazin echipament sportiv) si gastronomie (cafenea si restaurant). Facilitatile oferite de Centrul Sportiv si de Agrement vor atrage publicul de toate varstele sa practice sportul. Mai mult, prin inchirierea acestor spatii va exista un suport material in vederea sustinerii cheltuielilor pentru functionarea patinoarului.

In cadrul proiectului, sunt prevazute 122 locuri de parcare, atat pentru public, cat si pentru sportivi, respectand astfel cerintele de omologare ale Federatiilor internationale de hochei, patinaj etc, precum si normele de urbanism existente. Astfel, vor exista 2 locuri de parcare dedicate autocarelor sportivilor, locuri pentru oficiali, pentru spectatori, dar si locuri speciale pentru persoanele cu dizabilitati.

Acoperisul de pe Patinoarul Flamaropol va fi pietonal. Iarna va fi amenajata snowpark

In cadrul proiectului se vor amenaja peste 14.000 de mp de spatii verzi atat la sol cat si pe acoperisul cladirii, care va fi pietonal.
Tot pe acoperis va fi amenajat un spatiu destinat practicantilor sporturilor pe role, skate sau bicicleta. Pe timpul iernii, suprafata va putea fi amenajata ca snow park, in acest scop fiind prevazuta amplasarea unui tun de zapada in varful pantei principale.

"Facem precizarea ca suprafata spatiilor comerciale si a spatiilor cu destinatie de bar si cafenea din incinta centrului sportiv si de agrement este de aproximativ 5,5% din suprafata totala a constructiei", informeaza PMB. 

Valoarea Contractului de servicii de proiectare si lucrari de constructii pentru obiectivul de investitie;"Refacere si modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol si realizarea de spatii adiacente necesare desfasurarii activitatilor sportive si de agreement" este de 99.935.947,53 lei exclusiv TVA. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi-UTI.

Patinoarul Mihai Flamaropol a fost construit in anul 1952, fiind amplasat in Parcul National al Municipiului Bucuresti. Vechea constructie, aflata intr-o stare avansata de degradare, a fost demolata, iar in luna martie 2017 au inceput lucrarile pentru contructia noului patinoar si a spatiilor adiacente.

 


Re: Sectorul 2 Puss in Boots

Pana in vara anului viitor 75%? Se lucreaza ca la Sudului in ultima luna?  :lol:

 


Re: Patinoarul "Mihai Flamaropol" PinkyHog

Poze de vineri, 31 august 2018.

Vedere dinspre Bd. Basarabia.


IMG_8524 by Pinkyhog, on Flickr


IMG_8527 by Pinkyhog, on Flickr

Vedere dinspre Bd Basarabia, colt cu aleea ce trece pe langa turnul de parasutisti.


IMG_8522 by Pinkyhog, on Flickr


IMG_8523 by Pinkyhog, on Flickr

Vedere din spate.


IMG_8520 by Pinkyhog, on Flickr


IMG_8519 by Pinkyhog, on Flickr

 


Re: Patinoarul "Mihai Flamaropol" TibiV

Incredibil cat de mult au avansat cu lucrarile...
:o

 


Re: Patinoarul "Mihai Flamaropol" punmeister

Si la o lucrare unde beneficiarul e PMB :shock:

 


Re: Patinoarul "Mihai Flamaropol" TibiV

Pariem ca de 1 decembrie patinam pe patinoar ?...
Ma rog, patinam, dar pe role, caci gheata nu o sa fie... Poa' sa fie cladirea gata, lucrarea va fi tot la <50%.

La un patinoar instalatia frigorifica/criogenica este peste 50% din lucrare....
Si nu poti sa "betonezi/asfaltezi" conducte frigotehnice in 2 luni, ca nu e ca la autostrazi/DN-uri.
Nu merge "cu finisorul"....

 


Re: Patinoarul "Mihai Flamaropol" PinkyHog

Marti, 4 iunie 2019

Vedere 'de la strada'.










Vedere din lateral dreapta.




Vedere din spate.











 


Re: Patinoarul "Mihai Flamaropol" 1689

Imi aminteste de circurile foamei ramase ale nimanui dupa '90 la care se terminase si rugina din armaturi...

 



 
Go to page:  1 2
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura pentru sport și agrement din București  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420554 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use