Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiMonumente, clădiri deosebite și repere din București

 

Topic: Dâmbovița Center (Casa Radio / Muzeul Național de Istorie a Republicii Socialiste România)

66 posts, 20231 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
Dâmbovița Center (Casa Radio / Muzeul Național de Istorie a Republicii Socialiste România) lucianxx9o

Dâmbovița Center (Casa Radio) este unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare propuse spre dezvoltare în București.
Compania cu capital israelian Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Casa Radio din Bucureşti, vrea să demareze lucrările de construcţie unde s-au obţinuit aprobările din partea comisiei tehnice de urbanism, iar prima fază urmează a fi finalizată în 2013.

Întregul proiect va dispune de 600.000 mp închiriabili, incluzând un mall de 170.000 mp – unul dintre cele mai mari din Europa, birouri, hotel, clădiri cu funţionalitate de aparthotel, cazinou, hypermarket şi săli de conferinţe. Terenul pe care se dezvoltă Casa Radio a fost evaluat la 182,4 mil. euro, iar valoarea întregului proiect, după finalizare, a fost plasată la nivelul de 772,5 mil. euro.€

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Casa Radio (Dambovita Center) Utilizator anonim

Asta nu era sistata sau au reusit sa obtina aprobarile in sfarsit ?

 


Re: Casa Radio (Dambovita Center) subway guru

Roata aia 'mare' e cam aiurea daca are vederea blocata de 'zgarie-nori'... :(

 


Re: Casa Radio (Dambovita Center) Dominatrix

Utilizator anonim wrote:
Asta nu era sistata sau au reusit sa obtina aprobarile in sfarsit ?
S-au obtinut toate aprobarile, inlusiv de la CTUAT, prima faza e programata sa fie finalizata in 2013.

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Casa Radio (Dambovita Center) Utilizator anonim

E bine, desi nu stiu cat de rentabila o sa fie toata constructia, macar se schimba aspectul zonei. Oricum ciudat ca nu am vazut nicio activitate semnificativa de minim un an.

 


Re: Casa Radio (Dambovita Center) lucianxx9o

Utilizator anonim wrote:
Asta nu era sistata sau au reusit sa obtina aprobarile in sfarsit ?


o informatie mai recenta cica au reusit sa obtina aprobare

 


  • GAC
  • Posted:
  •  

Re: Casa Radio (Dambovita Center) GAC

Daca s-au obtinut aprobarile, atunci ce mai asteapta?
Acum , intrebarea e ce cuprinde prima faza? Intra si cladirea de 40 de etaje? sau doar reabilitarea/reconfigurarea cladirii vechi?
Ce frumos ar fi sa avem o cladire de 40 de etaje in Bucuresti......poate vine si spider-man (tocmai ce s-a catarat pe burj dubai) sa ne faca niscaiva reclama.

 


Re: Casa Radio (Dambovita Center) Lutyk

Trec zilnic prin zona, pe podul Cotroceni si din 2009 acolo nu mai e nici o miscare. Sper sa reinceapa cat de curand.

http://www.lutyk.ro/2010/08/casa-radio/

 


Re: Casa Radio (Dambovita Center) lucianxx9o

GAC wrote:
Daca s-au obtinut aprobarile, atunci ce mai asteapta?
Acum , intrebarea e ce cuprinde prima faza? Intra si cladirea de 40 de etaje? sau doar reabilitarea/reconfigurarea cladirii vechi?
Ce frumos ar fi sa avem o cladire de 40 de etaje in Bucuresti......poate vine si spider-man (tocmai ce s-a catarat pe burj dubai) sa ne faca niscaiva reclama.


Compania Plaza Centers a afirmat ca vrea sa demareze in 2012 lucrarile de constructie a 5 noi mall-uri (incluzand casa radio)  in Romania.

Asteptam pana la anu si vom vedea....

 


Re: Casa Radio (Dambovita Center) Lutyk

Pai lucrarile la Casa Radio sund deja demarate. Au avut timp sa fie si abandonate. Acum o ia de la 0?

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Casa Radio (Dambovita Center) Mircea G

Sint un fac declarat al unor asa lucrari. :evil:
Din ce stiu proiectul a intimpinat greutati si din cauza lipsei strazilor necesare pt traficul ce va generat de o asa aglomerare . Cum s-a rezolvat problema ? ...cu bani ? ;)
Imaginile sint bune pt scos bani de la eventualii investitori si vad ca sint rupte de realitate . In poza pusa de mine se vede cum grupul de case particulare este tratat ca si cum ar fi parte din acest complex ...sa dea bine la imagine . Ma intreg cite asemenea " aberatii " mai sint !?

 


Re: Casa Radio (Dambovita Center) DanCld

"Casa Radio" trebuia sa fie finalizata conform cu proiectarea initiala de muzeu. Evident ca in loc de "muzeul partidului" ar fi trebuit sa rezulte eventual un muzeu al dictaturii comuniste.

Later edit:

Construcţia megamall-ului de la Casa Radio întârzie
Publicat: 08 feb 2011 | Autor: Cristina Tamas, IMOPEDIA.ro

Casa Radio va rămâne în continuare în paragină. Transformarea ei într-un super proiect comercial va întârzia şi asta pentru că din ianuarie compania imobiliară Plaza Centers, care trebuia să dezvolte proiectul şi-a suspendat activitatea în România pe o perioadă de trei ani, notează money.ro.


( Imopedia )

 


Re: Casa Radio (Dambovita Center) George

Proiectul e mort din lipsa de finantare.
Oricum e o megalomanie scandaloasa. Citisem articole in sensul ca multi arhitecti au protestat din cauza problemelor serioase de trafic si riscurile pentru imobilele invecinate, pe care proiectul le implica. Despre problemele estetice nu mai vorbim...zgarie-nori aproape de o zona rezidentiala si roata vesela, un kitsch total.
Nu tot ce e nou e si ok, nu tot ce zboara se mananca...

http://www.ziare.com/stiri/frauda/centr ... tat-680582

http://www.revista22.ro/inca-o-lovitura ... -5626.html

http://www.wall-street.ro/articol/Real- ... mania.html

Sper ca proiectul sa fie inghetat pana cand administratia Bucurestiului iese din faza sa bananiera si corupta, in care orice zgarie-nor idiot e aplaudat de bastinasi, bine struniti de snapanii care si-au umplut buzunarele cu spagi.
Oricum e scandalos ca in locul unui centru cultural veritabil ne-am ales cu asemenea oribilitati.

 


  • GAC
  • Posted:
  •  

Re: Casa Radio (Dambovita Center) GAC

Chiar nu-mi dau seama la ce ar folosi un centru cultural in acea cladire...Oricum, la cat de dezvoltata e cultura romaneasca, probabil cateva camere ar fi suficiente.
In opinia mea, daca "cererea de cultura" ar fi asa de mare, precum cererea de malluri sau de zgarie nori, cu siguranta investitorii si marile companii de consultanta ar identifica cu siguranta aceasta oportunitate....nu am nici cea mai mica indoiala.
Pe de alta parte trebuie sa intelegem un lucru: cultura (asta promovata, impusa, etc) nu tine de foame, mai grav este ca nici nu prea avem cine stie ce cultura. Poate daca am fi avut vreo cultura, poate ca am fi obtinut ceva din promovarea ei.
De asemenea trebuie sa amintesc, ca in prezent cultura, cel putin in romania, este mai degraba impusa de societate prin anumite institutii, ca forma, de exemplu prin programa scolara, dar individului nu-i este spus la ce-i foloseste aceasta cultura, concret ce face cu ea, si mai ales, cum poate aceasta cultura sa-i influenteze si sa-i imbunatateasca conditiile de trai. Sincer nu inteleg ce rost are aceasta cultura, daca individului nu-i trebuie la nimic. Mai mult, daca am incerca in mod artificial sa IMPUNEM ceva ce nu are o baza, o cerere, alocand si imense resurse si sa facem cine stie ce mare complex cultural asa de forma, doar de dragul de-a face, de a ne fali, atunci riscam sa derapam rau de tot, similar cu cazul hotelului Ryungyang cu mii de camere, intr-o tara in care vin anual doar o mana de turisti, si in care mai exista deja inca cateva mari hoteluri, care stau goale.
In ceea ce priveste administratia si spagile, mecanismul este simplu: antreprenorii identifica un segment de piata ce maniesta cerere pentru mall si zgarie nori. Acestia intocmesc un plan de afaceri. Dupa ce realizeaza planul, inclusiv proiectul fizic, merg pe la autoritati sa obtina autorizatii, hartoage. Si aici incepe ticalosia. Aceste autoritati, adica niste indivizi lacomi si incompetenti, dar care au diferite puteri, precum cea de a nu permite dezvoltarea poporului pe care il reprezinta, dar si o lege ce-i apara indiferent de cat de proaste sunt deciziile lor si indiferent cat de neconforme sunt rezultatele actiunilor lor cu cererea celor pe care ii reprezinta, care se gandesc cu ciuda la profiturile antreprenorilor, se gandesc, ca pozitia lor si implicit marele efort de a da o semnatura, merita ceva mai mult, atunci se gandesc sa cearav spaga, gandindu-se la viitoarele profituri ale antreprenorilor vizionari. Presupunem prin absurd ca acesti indivizi nu ar exista, iar autorizatia de constructie ar avea doar un rol declarativ, statistic si fiscal (ca sa se poata stabili taxele si impozitele, etc) antreprenorul avand completa libertate de a dispune de proprietatea lui, atunci este foarte posibil ca intradevar sa inregistram un progres.
De asemenea trebuie sa intelegem ca spagarii nu apar datorita investitorilor, vizionarilor, care pot face dintr-un maidan un loc placut, demn de mileniul 3, ci datorita reglementarilor proaste si excesive. In opinia mea, aceste reglementari reflecta in mod direct  atitudinea poporului fata de progres, adica acea ciuda si pizma fata de cel care vine cu o idee noua si inovatoare, creatoare si aducatoare de bunastare. Mai mult, aceste reglementari, prin "valorile" impuse, reflecta mult mai bine si mult mai real adevarata CULTURA a poporului, mult mai bine decat un urias palat al culturii cu holuri uriase dar goale (sau pline cu pionieri adusi cu forta). Astfel ajungem la concluzia ca adevarata valoare culturala a acestui popor este de fapt retrogradismul si lipsa de viziune, iar aceste valori se observa fara a fi nevoie de vreun urias centru cultural.
@ celor cu idei putine si fixe
daca vreti sa ma faceti praf, la cultura, puteti incepe cu o definitie proprie a culturii, si de la acea definitie incercati sa gasiti acele elemente componente ale respectivei culturi, componente (cu exemple clare si reprezentative)ce aduc aduc bunastare si care implicit, merita recunoscute si transmise mai departe.
O alta idee este ca bunastarea materiala merge mana-n mana cu dezvoltarea culturala. Mai mult, in meditatia despre cultura este posibil sa realizati ca bazele culturii si anume ideile, conceptiile, atitudinile sunt imateriale, dar acestea sunt puternic influentate de partea materiala (oarecum in mod paradoxal din perspectiva unor minti inguste).
Partea cea mai trista este ca oamenii cu un nivel de cultura si de trai  mediu-scazut cad in plasa foarte usor, si ajung sa asocieze o cladire, precum palatul cultural cu cultura. Ce-i drept, pentru "luminatii, neinteresatii si cei care ne vor numai binele" care ne conduc, este mult mai usor si mai ieftin sa construiasca un "maret edificiu cultural" care sa reprezinte niste valori abstracte, colective (nedublate de o implinire individuala), decat sa faca in asa fel incat sa raspandeasca bunastarea la nivelul societatii, si cu acea bunastare sa promoveze si adevarate valori culturale, bazate pe principii, pe flexibilitate, pe o larga viziune si nu pe idei abstracte, putine si fixe, care nu reflecta deloc situatia materiala si nici macar culturala-spirituala a poporului.

Ceea ce mi se pare mie cu adevarat grav este faptul ca aceste lucruri grave sunt perpetuate in mod inconstient. Trebuie sa recunosc ca atunci cand ti se impun niste valori marete, pe care le iei de bune, dar tu simti ca acele valori nu le traiesti, iar in adancul tau, tu simti doar o frustrare generat de faptul ca nu impartasesti acele valori, si  mai mult, acele valori impuse de "diversi oameni buni care tin la popor", te impiedica sa faci o analiza clara, logica a fenomenului care in adancul tau te nelinisteste (apologizarea unor valori si trairea efectiva a altora), poate si datorita faptului ca valorile culturale sunt prezentate ca ceva fix, ceva mostenit de generatii, ceva abstract ce nu cunoaste schimbare. Si aici este cea mai mare capcana, intrucat tu ca individ, neajungand sa cunosti cum functioneaza o cultura si frustrat fiind de faptul ca acele valori culturale nu se reflecta si in bunastarea ta, atunci intr-un mod razbunator, inconstient, dar foarte natural pentru conditia umana, vei tinde sa-i supui si pe altii la ce ai fost tu supus si anume sa impui aceleasi valori artificiale cu scopul de a crea aceeasi frustrare pe care tu ai simtit-o atunci cand ai constatat ca ai "slujit" un idol fals, si chiar mai mult sa sporesti acest nivel de frustrare in randul celor ce-ti vor crede ideile orbeste, fara sa le si verifice. Trebuie sa recunosc ca razbunarea este ceva firesc, ce are ca scop returnarea unei prestatii negative celui care ti-a gresit, dar din pacate in sistemul prezentat mai sus, razbunarea este folosita prosteste. Cu alte cuvinte, daca venerarea unor valori false iti produce o insatisfactie in suflet, pe care vrei sa o transmiti mai departe (ca sa te simti razbunat), atunci poate ar fi mai bine sa-ti folosesti simtul razbunator intr-un mod mai util, impotriva acestor valori false, demontandu-le cu argumente pertinente. Doar asa vom ajunge sa credem in niste valori pe care sa le si impartasim, nu doar sa le evocam intr-un  mod monoton si repetitiv.
Grav este faptul ca unele popoare se folosesc de frustrare pentru a-si spori creativitatea: de exemplu X face azi un bloc de 10 etaje, Y, este gelos, frustrat de vecinul sau si face un bloc de 20 de etaje, iar Z face de 100. In alte culturi, este pe dos: X acumuleaza 10 unitati de frustrare pe care le varsa pe Y, care la randul lui varsa 20 de unit de frustrare pe Z (ca sa se simta razbunat) iar Z varsa 100 de unitati de razbunare pe altcineva sa se simta si el la randul lui razbunat. Ceea ce este cu adevarat grav este ca aceste posibilitati de manifestare a frustrarilor, fie in mod creativ, fie distructiv, sunt controlate tocmai de acei "intelepti care ne vor binele", care din pacate prin atitudinea lor compromit potentialul creator si il transforma in potential distructiv.
Daca vrem cu adevarat cultura, mai intai trebuie sa trecem de aceasta ceata cu idei impuse putine si fixe.
Acum ca stiti ceva mai mult despre cultura, ar fi bine sa stabiliti in ce tabara sunteti. Spor

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Monumente, clădiri deosebite și repere din București  • 
Choose destination

Since our 2277 forum members have written 420531 posts in 5240 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use