Bugetul Municipiului Bucuresti

Bucureşti - viaţa de zi cu zi a oraşului, monumente, istorie, evenimente, urbanism.

Bugetul Municipiului Bucuresti

Mesajde Marian Andrei » Mie, 23 Feb 2011, 15:03

Oprescu vrea 358 milioane de euro pentru investiţiile de anul acesta
Primăria Generală a alocat în acest an 1,5 miliarde de lei (358 milioane euro) pentru investiții, adică 30% din bugetul total de cheltuieli al instituției. 90% din fondurile alocate pentru investiții vor fi cheltuite pentru continuarea proiectelor deja începute.

Primăria Capitalei are pentru 2011 un buget general de 5.108.205.000 lei (1,2 miliarde de euro), potrivit proiectului de buget afișat pe site-ul instituției. 30% din acest buget, adică 1,5 miliarde de lei, va fi destinat obiectivelor de investiții proprii. Cea mai mare parte din acest buget de investiții, respectiv 1,28 miliarde de lei va fi destinată continuării lucrărilor deja începute, în timp ce doar 25,2 milioane de lei vor fi cheltuite pentru noi obiective de investiții, iar 208 milioane de lei pentru alte cheltuieli de investiții între care achiziții de imobile, dotări independente sau studii.

Transporturi – 409,5 milioane de lei

La capitolul Transporturi, Primăria Capitalei are proiecte de investiții cu o valoare totală de 10,9 miliarde lei. În 2011 însă, pentru acestea sunt prevăzuți în proiectul de buget 409,5 milioane de lei. Cea mai mare parte, respectiv 391 de milioane, ar urma să fie cheltuită pentru continuarea celor 26 de proiecte deja demarate.

Astfel, pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Basarab sunt prevăzuți în acest an 188 milioane de lei (44 milioane euro), iar pentru Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu 50 milioane lei. De asemenea, pentru Străpungerea Buzești-Berzei-Uranus ar putea fi alocați 45 milioane de lei, iar pentru reabilitarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai de pe Bd. Aerogării și pentru reabilitarea Pasajului Muncii, câte 15 milioane de lei.

Pentru cele 24 de obiective de investiții noi sunt prevăzuți în proiectul de buget pe 2011 doar două milioane de lei. Între proiectele vizate sunt Pasajul de la Piața Presei Libere (500.000 lei) și reabilitarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai pe Șos. Pantelimon (500.000 lei).

Tot la capitolul Transporturi, proiectul de buget prevede și cheltuieli de 15 milioane de lei pentru diferite studii necesare obiectivelor de investiții. Astfel, studiile pentru parcajele subterane în derulare ar putea costa municipalitatea 13,4 milioane de lei, iar cele pentru străzi 1,5 milioane de lei.


http://b365.ro/news/buget-investitii/€
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 18514
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde Marian Andrei » Lun, 28 Feb 2011, 20:44

Practic dupa bugetul votat astazi toate investitiile inafara de Pasajul Basarab sunt blocate. Probabil in clipa in care se vor termina banii (daca sunt ceva bani alocati) se vor opri lucrarile la pasajul de la Mihai Bravu, cel de la Ciurel si cel de la Pipera.
Avatar utilizator
Marian Andrei
Fondator Forum
 
Mesaje: 18514
Membru din: Vin, 25 Dec 2009, 18:37
Localitate: Bucuresti / Predeal

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde DanCld » Lun, 28 Feb 2011, 20:54

"Cealalta parte a baricadei" (in speta viceprimarul Raicu - PDL) sustine ca bugetul a fost facut prost fiind supraestimate sursele de venit (gen se prevad pentru 2011 venituri de 300mil ron din chirii desi pe 2010 s-au incasat 70) - dezechilibrul fiind de >500mil ron, exact suma care a fost taiata. Redistribuirile catre RATB si RADET nu sunt foarte mari si cred ca vor ajuta la mentinerea pe linia de plutire a celor 2 regii autonome; nu cred totusi ca se va putea evita scumpirea biletului de autobuz sau o noua "ajustare" a gigacaloriei.

Asta e, trebuie sa acceptam faptul ca e posibil ca in ultimii ani sa fi incercat sa facem mai multe decat propria noastra capacitate, ca oras, de a le sustine. Din pacate chiar in ipoteza in care Oprescu a actionat precum un dictator megaloman "boborul" va vedea doar partea negativa a intregii operatiuni - santiere nesfarsite, noroaie si gunoaie...
Avatar utilizator
DanCld
 
Mesaje: 889
Membru din: Mie, 03 Feb 2010, 21:34
Localitate: Cork, Ireland

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde Dominatrix » Lun, 28 Feb 2011, 21:26

DanCld scrie:Redistribuirile catre RATB si RADET nu sunt foarte mari si cred ca vor ajuta la mentinerea pe linia de plutire a celor 2 regii autonome
De mentionat ca suma alocata anul acesta pentru RATB, dupa amendamentele PDL, (529 milioane de lei) este cu putin mai mare decat anul trecut (518 milioane de lei), dar absolut derizorie in comparatie cu anul 2009 si anii precedenti, cand RATB'ul primea peste 700 de milioane. Deci care e concluzia?
Avatar utilizator
Dominatrix
Membru Silver
 
Mesaje: 5721
Membru din: Dum, 07 Mar 2010, 05:10

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde rails » Lun, 28 Feb 2011, 23:07

incredibil ce se intampla cu bugetul pentru investitii.
Avatar utilizator
rails
Membru Bronze
 
Mesaje: 243
Membru din: Joi, 25 Mar 2010, 17:37
Localitate: bucuresti

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde subway guru » Lun, 28 Feb 2011, 23:22

Oprescu atacă în instanță bugetul votat de consilierii generali. VEZI LUCRĂRILE CARE VOR FI BLOCATE
28 Feb, 18:59 / Nicoleta Vieru
Primarul general, Sorin Oprescu, a anunțat că va ataca în instanță hotărârea privind bugetul Capitalei pe 2011, votată luni de consilierii generali. Noul buget, propus de PDL și votat de consilierii generali prevede dispariția a 524 milioane de lei de la investiții pentru a subvenționa RADET și RATB.

Sorin Oprescu a pierdut lupta cu consilierii generali pe proiectul de buget pe 2011. Consiliul General al Municipiului București a votat proiectul de buget cu amendamentele aduse de PDL, care prevede reducerea bugetului pentru o parte din investițiile aflate în desfășurare în favoarea RADET și RATB.

“Rămâne să atac această hotărâre în justiție, acest simulacru de buget făcut la comandă politică. Au primit mutarea în plic și au dat peste cap bugetul. Propunerile lor sunt halucinante. Asistăm la o comandă politică împotriva interesului cetățenilor”, a declarat Sorin Oprescu, după votul consilierilor generali.

Primarul general s-a declarat nemulțumit de faptul că au fost luați bani de la investiții pentru a subvenționa RADET-ul “o regie autonomă pe profit, unde salariul mediu este de 27 milioane leivechi”.

Potrivit amendamentului adus proiectului de buget de PDL, RADET va primi în acest an 630 milioane de lei, iar RATB 529 milioane lei.

Proiectele demarate rămân blocate în stadiul de șantiere

Cea mai mare sumă de bani a fost pierdută de proiectul de reabilitare a Stadionului Lia Manoliu, respectiv 235 milioane, din cele 382 milioane prevăzute în proiectul de buget propus de Sorin Oprescu. Potrivit viceprimarului PDL, Mircea Raicu, stadionul va fi finalizat în acest an, însă cu bani de la Guvern.

Amendamentul PDL blochează lucrări importante de infrastructură aflate deja în desfășurare, în locul cărora vor rămâne șantiere deschise. Astfel, de la Pasajul denivelat Pipera, peste Barbu Văcărescu și Calea Văcărescu, bugetul a fost redus la jumătate de la 20 de milioane lei, la doar 10 milioane lei. De asemenea, proiectul pentru realizarea Străpungerii Buzești-Berzei-Uranus rămâne fără peste 50% din bugetul prevăzut inițial pentru acest an, respectiv din 45 de milioane de lei, mai rămân în urma noii hotărâri doar 25 milioane de lei.

Lucrările la Penetrația Splaiul -Independenței – Ciurel – Autostrada București- Pitești vor fi sistate potrivit amendamentului adus de PDL. Astfel, din cei 28 de milioane de lei prevăzuți pentru acest an în proiectul de buget propus de Sorin Oprescu, au mai rămas 0 lei “alocați”.

Planul Urbanistic General, în pericol de a nu fi realizat în acest an

“Banii pentru Strategia de dezvoltare urbană au dispărut. Fără ea nu se poate face PUG-ul, pe care tot consilierii mi-au cerut să îl fac până la sfârșitul anului”, a mai spus Oprescu.

Prin același amendament PDL au fost eliminate sumele alocate pentru realizarea hărții acustice a Bucureștiului (3,4 milioane lei) și pentru studiul de fezabilitate pentru gestionarea deșeurilor (1,03 milioane lei). De asemenea, nici cei 734.000 lei prevăzuți pentru Studiul privind calitatea aerului ambiental nu se mai regăsesc în varianta votată de democrat liberali. Oprescu a avertizat că acestea sunt obligații ce decurg din directive europene, iar dacă acestea nu sunt îndeplinite , România va fi băgată în procedură de infringement. Doar pentru nerealizarea hărții acustice, penalitățile ar urma să se ridice la 200.000 de euro pe lună, susține primarul general.

Consilierii generali au lăsat fără bani și proiectul privind amenajarea Pieței Universității, amenajare ce ar fi urmat să aibă loc odată cu finalizarea lucrărilor la parcarea subterană.

Fără bani la adăpostul pentru câini de la Fundulea

Problema câinilor fără stăpân ar urma să rămână nerezolvată și în acest, potrivit noii hotărâri de buget. Astfel, din cei 17,2 milioane de lei, cât era prevăzut inițial pentru Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor mai rămân doar cu 2,2 milioane lei. “Banii aștia nu imi ajung nici pentru hrana animalelor”, a spus Oprescu.

De asemenea, au dispărut din buget și cei 23 milioane de lei prevăzuți pentru serviciul de salubrizare. “Tot consilierii generali mi-au dat să mă ocup de salubrizarea pentru Sectorul 5. Acum nu am bani să plătesc decât pentru 5 străzi”, a spus edilul-șef.

Consilierii generali au votat luni bugetul Capitalei pentru 2011 cu amendamentele propuse de PDL. Proiectul de buget a primit 36 de voturi pentru, unul împotrivă și o abținere.
http://b365.ro/news/oprescu...i-blocate/€
Avatar utilizator
subway guru
Membru Silver
 
Mesaje: 11412
Membru din: Vin, 02 Iul 2010, 11:22
Localitate: Underground

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde Dr2005 » Mar, 01 Mar 2011, 04:56

După cum s-a mai scris, doctoraşul se crede un mic dictator, unul care ştie că nu mai are mult, aşa că s-a apucat de n'şpe mii de lucrări în acelaşi timp, deşi nu şi le putea permite. Dar, probabil, spera să rămână în istorie cu ele, după cum un dictator mai mare a făcut Casa Poporului.
Revenind la lucrări, s-au început o groază de lucrări inutile, precum:

- pasajul de la Mihai Bravu: cu un semafor ca lumea la intersecţia cu Bd. Tineretului se rezolva mult mai bine problema
- pasajul suprateran din Pipera: ce rost avea pentru o stradă care începe de nicăieri şi se termină nicăieri? Era de ajuns lărgirea la 4 benzi pe Şos. Pipera. Nu mai zic că cei de pe pod vor vedea tot ce se întâmplă în apartamentele celor care locuiesc în zonă, că doar nu era să exprorpieze show-room-urile auto de pe partea dreaptă, nu?
- lărgirea Căii Berzei: ce nevoie mai era de aşa ceva acolo? Numai cu cât au costat exproprierile alea (în ciuda faptului că cei expropriaţi îşi pot permite doar o garsonieră conofrt 3 în Ferentari cu banii primiţi) se putea termina podul peste CF din Str. Doamna Ghica, Pasajul pietonal de la Eroii Revoluţiei şi mai rămâneau bani şi pentru câteva tramvaie noi sau pentru înlocuit câţiva km de cale de rulare
- tot felul de studii de fezabilitate şi prefezabilitate pentru autostrăzi zburătoare

Mi-e milă de cele câteva proiecte cu adevărat utile, precum prelungirea Bd. 1 Mai până în Drumul Sării, Podul Ciurel şi modernizarea liniei de tramvai de pe Bd. Aerogării.

În schimb, nea' Oprică a refuzat sistematic să continue (sau chiar să recepţioneze) lucrări începute de Videanu (cu excepţia Pasajului Basarab, unde nu a avut de ales, lucrările fiind prea avansate):
- Pasajul pietonal de la Eroii Revoluţiei a fost abandonat, deşi mai are nevoie doar de scări rulante şi zugrăveală
- Podul peste CF de la Doamna Ghica a fost şi el abandonat, deşi era nevoie doar de o macara să pună grinzile pe piloni. Acum, grinzile sunt sparte cu ciocanul de ciori pentru fierul vechi din armătură
- linia de tramvai de pe Str. Tunari NU este recepţionată şi probabil nici nu va fi pe vremea lui Oprescu, deşi e gata de câteva luni, inclusiv probele fiind făcute€
Dr2005
 

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde George » Mar, 01 Mar 2011, 08:30

Stiindu-l pe Oprescu, prezumtia ca bugetul e nerealist e rezonabila, dar stau si ma intreb (desi nu sunt de loc fan Dr. Oetker) daca nu cumva suntem iarasi in plin scenariu "Basescu - PSD" din 2000 - 2004, iti blocam lucrarile utile ca sa te putem apoi arata cu degetul ca n-ai facut nimic.
Cel putin amenajarile Pietei Unirii si Pietei Universitatii, PUG-ul, strapungerea Splai - A1 si alte cateva chestii sistate sunt foarte necesare. (Au taiat banii si pt. Dr. Sarii - 1 Mai?! Incredibil!! se noteaza, tovarasi! cand o sa plangeti la anu pe umerii nostri ca n-avem pe unde circula...)
Sunt de acord de exemplu ca e total irational sa incepi o mie de pasaje prin Pipera, de asemenea pasajul de pe Mihai Bravu il consider inutil, cel putin in stadiu actual al circulatiei, erau urgente mult mai mari (pasajul de la Razoare, de exemplu). Dar atunci, de ce au fost aprobate lucrarile de CGMB?
Cred asadar ca suntem victimele unui film prost in care ambele parti se faulteaza urat, in scopuri electorale si financiare.
George
Membru Gold
 
Mesaje: 2135
Membru din: Dum, 02 Mai 2010, 11:43
Localitate: Bucuresti

Bugetul Municipiului Bucuresti in 2011

Mesajde DanCld » Mar, 01 Mar 2011, 10:57

OT: bugetul contestat de Oprescu a fost votat aproape in unanimitate (un singur vot contra si o singura abtinere). Chiar si numai acest detaliu ar trebui sa dea de gandit :!:
Avatar utilizator
DanCld
 
Mesaje: 889
Membru din: Mie, 03 Feb 2010, 21:34
Localitate: Cork, Ireland

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia

Mesajde mihai_tomaro » Mar, 01 Mar 2011, 12:54

ma declar anti subventii.
argumente: traim intr-o republica, deci legea ar trebui sa fie aceeasi pt toti. daca stau la sat, nu am subventie, asa ca nu mi se pare corect. daca am centrala nu am subventie la gigacalorie, de ce nu-mi da si mie gazu subventionat? pt ca nu e normal. daia merge tara asta cu pasi de rac.
dar am si cauza, de ce se dau subventii: ca sa nu iasa lumea in strada...halal conducere.
mihai_tomaro
 
Mesaje: 144
Membru din: Lun, 08 Noi 2010, 22:55

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia

Mesajde shoppy » Mar, 01 Mar 2011, 14:11

Subventiile se dau ca sa fie votati aia care le dau, si cand o sa fie toti cu burta si rezervorul plin o sa iasa pe strada la plimbare, si o sa rezulte aceleasi blocaje de ore intregi de acum 2 ani, si o sa intrebe toti ca unde s-au dus toti banii de nu mai sunt bani pentru infrastructura.
28: AM, AT, BA, BE, BG, CZ, DE, DK, ES, FR, FI, GB, GE, GR, HR, HU, IR, IT, LU, MD, NL, PT, RO, RS, SE, SW, TR, XK (București)
Avatar utilizator
shoppy
Membru Silver
 
Mesaje: 8987
Membru din: Joi, 07 Ian 2010, 11:48
Localitate: Bucuresti, s. 1

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia

Mesajde mihai_tomaro » Mar, 01 Mar 2011, 14:44

jailor scrie:Traitul intr-o republica nu are legatura cu respectarea legii, se poate respecta legea, uneori chiar mai bine si intr-o monarhie-vezi UK sau Olanda.
In al doilea rand subventiile sunt date nu sa iasa lumea in strada ci sa stea in casa la caldura. :lol:


voiam sa scot in evidenta faptul ca e un stat in care o lege are valoare pe tot teritoriul, ca nu suntem stat federetiv in care legile sa se faca pe judete, ca in USA. Nu stiu cum se numeste asta si i-am zis republica. dar sigur nu inteleg eu prea bine situatia, asa cum nu inteleg cum o primarie paote avea o echipa de fotbal, deci practic o primarie sa arunce cu banu cum vrea "dansa". stiu ca se autofinanteaza, si din eventual exces poate face dastea, dar tot nu imi pare fair.
mihai_tomaro
 
Mesaje: 144
Membru din: Lun, 08 Noi 2010, 22:55

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia

Mesajde ioan » Mar, 01 Mar 2011, 14:50

Este absurd sa se voteze un buget, sa suspende finalizarea unor proiecte incepute pe care tot ei le-au votat/aprobat. Practic arunca banii pe fereastra si mai lasa si orasul incurcat datorita restrictiilor....
Revenind la proiectul nostru eu trec aproape zilnic pe berzei , se tot lucreaza dar nimic spectaculos inca pe portiunea inchisa. Poate este doar impresia mea dar cred ca se pot misca mult mai repede.Ca sa nu mai spun ca nu exista nici o organizare pentru rutele ocolitoare. Acum cu injumatatirea banilor doar speram sa termine ce au inceput macar.In mod cert la piata matache va ramane asa multa vreme daca nu o darama,de mutat constructia nici nu ma mai gandesc si cred ca de la tunele pe sub parlament ne putem lua gandul :(
Avatar utilizator
ioan
 
Mesaje: 98
Membru din: Mar, 09 Noi 2010, 16:53

Re: Stiri, proiecte, perspective

Mesajde cornel001 » Mar, 01 Mar 2011, 15:22

Cineva care spune (sau asa inteleg) ca ar fi informat, despre noua situatie (cica PDL/Udrea pregateste terenul pt alegeri) :
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=3262
Avatar utilizator
cornel001
 
Mesaje: 598
Membru din: Mar, 09 Mar 2010, 10:53
Localitate: Bucuresti - Titan

Următorul

Înapoi la Totul despre București


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: alaska şi 5 vizitatori