Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Bucureşti - viaţa de zi cu zi a oraşului, monumente, istorie, evenimente, urbanism.

Re: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Mesajde misterr » Vin, 23 Aug 2019, 19:10

Lovitură pentru Firea. Ce spune Avocatul Poporului despre ridicarea mașinilor parcate ilegal

Imagine

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar nu poate fi dispusă de către polițiștii locali, ci numai de polițiștii rutieri - avertizează Avocatul Poporului.

Astfel, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și solicită Prefectului Municipiului București atacarea în contencios a Hotărârii nr. 371/2019 a Consiliului General al Municipiului București, privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate pe rețeaua principală de străzi a municipiului București.

”În urma examinării actelor normative în vigoare, Avocatul Poporului consideră, între altele, că HCGMB nr. 371/2019 nesocotește normele legale în aplicarea cărora a fost dată și stabilește competența alternativă a polițiștilor rutieri sau locali în constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor principale, iar nu competența exclusivă a polițiștilor rutieri, astfel după cum aceasta este reglementată de lege. HCGMB decide că, în calitate de agenți constatatori, polițiștii locali pot dispune măsura ridicării, prevederi ce contravin în mod flagrant art. 64 din OUG nr. 195/2002 și art. 2031 și art. 2032 din HG nr. 1361/2006.” - se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.

Imagine

În același timp, în opinia Avocatului Poporului, HCGMB este un act administrativ care ar fi trebuit să se limiteze la a reglementa măsuri tehnice de realizare a ridicării și depozitării autovehiculelor în sarcina operatorilor și nu să reglementeze atribuții în sarcina polițiștilor rutieri, statutul juridic și atribuțiile acestora fiind reglementate prin lege specială.

Prin urmare, Avocatul Poporului solicită CGMB să reanalizeze legalitatea actului administrativ emis.

De asemenea, Avocatul Poporului solicită reprezentanților administrației publice locale să dispună măsurile care se impun pentru amplasarea, în zonele de unde autovehiculele pot fi ridicate, a unor avertismente vizuale care să conțină informațiile necesare astfel încât eventualii contravenienți să fie informați atât în legătură cu sancțiunile aplicabile, cât și cu posibilitatea recuperării autovehiculului.

Marți, Primăria Capitalei a anunțat oficial că va pune în aplicare, începând cu dată de 26 august, prevederile Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar, aprobat prin HCGMB nr. 371/26.06.2019.
misterr
Membru Silver
 
Mesaje: 3931
Membru din: Vin, 29 Apr 2011, 17:06

Re: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Mesajde misterr » Dum, 25 Aug 2019, 19:28

Începe ridicarea mașinilor. Recuperarea lor costă 500 RON și un drum la marginea orașului

Click pe imagine pentru video:

Imagine

Din noaptea de duminică spre luni intră în vigoare ridicarea maşinilor de pe străzile principale ale Capitalei, decisă de Primărie la începutul verii.

Maşinile care sunt parcate ilegal pe 350 de artere sunt vizate de noile reguli, în special cele care încurcă traficul, mijloacele de transport în comun sau intrările în instituţii.

După ridicare, vehiculele vor fi duse la marginea oraşului, în depozite, unde ridicarea, amenda şi preţul pentru o zi de păstrare înseamnă 500 de lei.

Serviciul de ridicare a maşinilor va fi unul permanent, 24 din 24 de ore, susţin cei de la Primăria Capitalei. Aceştia au publicat lista celor 350 de străzi de pe care vor sălta autovehiculele care încurcă traficul.

Cum recunoaştem o stradă principală administrată de Primăria Capitalei? În general, pe ea circulă mijloacele de transport în comun. Şi de regulă, lângă instituţii s-ar putea ca administraţia să intensifice ridicările de maşini, cel puţin asta au anunţat.

Atenţie, pe străzile secundare, cele administrate de primăriile de Sector, se poate încă parca.

Ridicarea se va face de către poliţiştii rutieri sau cei locali, după care, cu şase autospeciale, maşinile parcate pe interzis vor fi duse fie la depozitul din Bulevardul Timişoara, Sectorul 6, fie în Berceni, pe Bulevardul Metalurgiei. De la Poliţia Rutieră sau Locală aflaţi unde este maşina.

Daniel Rășica, director general Poliția Locală București: „Nu va fi o vânătoare, vor fi vizate doar maşinile care blochează mijloacele de transport, spitalele şi şcolile şi chiar trecerile de pietoni.”

Trei tarife vor trebui plătite: cel de ridicare - de 200 de lei pentru o maşină obişnuită, tariful de transport care se ridică la 150 de lei şi cel de depozitare: care pentru o singură zi va fi de 150 de lei. În total, numai puţin de 500 de lei. Dacă adăugăm şi amendă de 300 de lei, suma ajunge la 800 de lei.

Măsura adoptată ce Consiliul Capitalei pe 26 iunie a fost, însă, contestată de Avocatul Poporului, care a cerut săptămâna trecută Prefecturii Bucureşti să o atace în contencios Administrativ, pe motiv că doar Poliţia Rutieră poate ridica maşini, nu şi cea locală.

În replică, primarul Gabriela Firea a scris pe Facebook că: „instituţia Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimţirii. Ne şicanează şi ceartă că îi deranjăm pe prost-crescuții care blochează cu maşinile spitale şi şcoli.”

Ridicarea maşinilor prin reguli şi decizii ale consiliilor locale a fost declarată ilegală în 2015 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după Avocatul Poporului sesizase atunci că autorităţile locale nu pot decide sancţiuni şi reguli în domeniul circulaţiei rutiere.
misterr
Membru Silver
 
Mesaje: 3931
Membru din: Vin, 29 Apr 2011, 17:06

Re: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Mesajde misterr » Lun, 26 Aug 2019, 20:27

Ce mașini vor fi ridicate pe străzile din București. Nota de plată ajunge până la 800 lei

Click pe imagine pentru video:

Imagine

Dacă sunteţi şoferi în Bucureşti sau aveţi drum prin Capitală, aveţi grijă unde lăsaţi maşina. De luni sunt ridicate cele parcate ilegal.

Poliţia locală promite însă că vor fi luate doar cele care încurcă traficul şi mijloacele de transport în comun sau blochează diverse instituţii. Până acum, au fost ridicate 7 maşini, iar nota de plată pentru fiecare proprietar trece de 800 de lei.

Lăsată pe o trecere de pietoni, chiar lângă o parcare cu plată, în centrul Capitalei, o maşină a fost printre primele ridicate. Astfel de maşini sunt în vizorul poliţiştilor locali, parcate pe trecerile pentru pietoni, aşa cum este aceasta, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi, în staţiile mijloacelor de transport în comun sau maşini care pur şi simplu încurcă traficul.

Daniel Rășică, Poliția Locală: „Taxăm încălcarea flagrantă a normelor de convieţuire socială. Mă refer la cazuri foarte clare de blocarea în unităţile medicale de primiri urgenţe. Numai dimineaţă am avut câteva cazuri la Spitalul Floreasca, la cazurile în care se blochează fluența traficului transportului de persoane, la reţeaua de tramvaie. Să fie foarte clar pentru cetăţenii municipiului Bucureşti, că nu avem un plan de ridicări.”

Şoferii care ajung la maşină înainte de a fi ridicată pe platforma vor fi doar amendaţi. Este cazul acestui bărbat care a parcat tot pe trecere, iar maşina îngreuna şi circulaţia troleibuzelor.

„Am stat 10 minute aici, să cumpăr ceva, doar nu am stat trei ore.”

Cum însă în locul respectiv nu ai voie nici să opreşti nici să staţionezi, nu contează câte minute blochezi traficul. Aşadar, dacă nu vă mai găsiţi maşina, trebuie să întrebaţi poliţia unde a fost dusă.

Sunt două depozite, la marginea oraşului. Unul în Sectorul 6, pe Bulevardul Timişoara, iar celălalt în Berceni, pe Bulevardul Metalurgiei.

Ca să vă luaţi maşina înapoi trebuie să achitaţi un tarif de ridicare, adică 200 de lei pentru o maşină obişnuită, unul de transport până la depozit, de 150 de lei şi o taxă de depozitare de 150 de lei pe zi. Cu tot cu amendă, o parcare ilegală vă poate costa peste 800 de lei.

Măsura adoptată de Primăria Capitale a fost contestată de Avocatul Poporului, care a cerut săptămâna trecută Prefecturii Bucureşti să o atace în contencios Administrativ, pe motiv că doar Poliţia rutieră poate ridica maşini, nu şi cea locală. Pe de altă parte, Poliţia Locală spune că legea permite acest lucru, după modificarea unui articol, în 2016.
misterr
Membru Silver
 
Mesaje: 3931
Membru din: Vin, 29 Apr 2011, 17:06

Re: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Mesajde aztec » Lun, 26 Aug 2019, 21:39

Din ce am vazut azi la TV....hinghereala clasica.
Promiteau ca doar alea ce blocheaza spitale, si mijloacele...dar luau pe cele care erau, ilegal, 20 cm pe trecerea de pietoni...
Clasic...
Avatar utilizator
aztec
Membru Silver
 
Mesaje: 2597
Membru din: Mie, 30 Iun 2010, 20:08

Re: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Mesajde ByOnu » Lun, 26 Aug 2019, 21:44

Hai mai nene, lasa-ne... :lol:

Doar 20cm pe trecere e .. ok?! Ok este 25m, astfel incat un sofer sa vada pietonul care are intentia de a traversa sau s-a angajat in traversare deja. Si cine nu blocheaza? Se vede clar cum ala a parcat la Kogalniceanu in raza de intoarcere a troleibuzelor 70 si 85.

Legea e lege. Le plangi de mila astora cu masini de 30k euro care se zgarcesc la 3-5-10 lei?

Nu mai zic de pozitiile Violetei Alexandru si ale lui Nicusor Dan care m-au dat pe spate. Toti o dau cu abuzul in sus, abuzul in jos. Dar incalcarea legii si a indicatoarelor rutiere nu-i tot abuz? Dar blocarea trotuarelor si privarea pietonilor la o deplasare sigura nu-i tot abuz? Abuzatii lui peste...
Semnează pentru inființarea Muzeului Transporturilor din București! Click AICI!
Avatar utilizator
ByOnu
Membru Gold
 
Mesaje: 5147
Membru din: Mie, 09 Iun 2010, 16:20
Localitate: Km 0

Re: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Mesajde andrei11 » Lun, 26 Aug 2019, 22:08

# aztec, am impresia că n-ai condus niciodată...Nici nu știi cât de periculoase sunt parcările la 20 cm ( centimetri ) de trecerea de pietoni...
Avatar utilizator
andrei11
Moderator forum
 
Mesaje: 17841
Membru din: Mie, 09 Iun 2010, 20:50
Localitate: U.E. Ro. Bucuresti - Piata Iancului

Re: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Mesajde aztec » Lun, 26 Aug 2019, 22:21

Mai oameni...aia au parcat ilegal.
Corect.
Periculos...corect.
Cititi cu ce se laudau ei.
Nu eu declaram asta..


Poliţia locală promite însă că vor fi luate doar cele care încurcă traficul şi mijloacele de transport în comun sau blochează diverse instituţii


Dar ce au facut azi cu televiziunile...cautau victime facile sa aiba cadre pt tv...
Ma asteptam la altceva.
Alea pe Schitul Magureanu sau Doamnei...sa fim seriosi..
Puteau sa gaseasca zeci-sute de cazuri sa se incadreze la cerintele spuse de ei...dar cautau cadre pt tv..

Pt cazurile astea cu trecerie de pietoni ar fi interesant cate amenzi au dat in ultimii 10 ani sa zicem...
Avatar utilizator
aztec
Membru Silver
 
Mesaje: 2597
Membru din: Mie, 30 Iun 2010, 20:08

Re: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Mesajde andrei11 » Lun, 26 Aug 2019, 22:38

Str Doamnei ? Asta nu e pe lângă Parcarea de la Universitate ? Pe str Doamnei ar trebui să nu existe roată de mașină parcată !
Avatar utilizator
andrei11
Moderator forum
 
Mesaje: 17841
Membru din: Mie, 09 Iun 2010, 20:50
Localitate: U.E. Ro. Bucuresti - Piata Iancului

Re: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Mesajde aztec » Lun, 26 Aug 2019, 22:46

Ok..ce au avut pana acum, ce i-a impiedicat sa dea amenzi si de ce au dormit atatia ani..
Avatar utilizator
aztec
Membru Silver
 
Mesaje: 2597
Membru din: Mie, 30 Iun 2010, 20:08

Re: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Mesajde Robert24 » Mar, 27 Aug 2019, 08:29

Dupa principiul asta, daca nu au dat amenzi in trecut, sa nu dea deloc, nu?... Anarhie! :popa:
43: A, AL, AND, B, BG, CH, CY, CZ, D, DK, DOM, E, EST, F, FIN, FL, GB, GR, H, HR, I, IL, IRL, LT, LV, MA, MC, MD, N, NL, P, PA, PL, RO, S, SLO, SK, SRB, TR, UA, UAE, USA, V
----------
2019: 22.523 mile (36.247 km) în aer / 9.530 km pe calea ferată - 12.02.2020: 1.818 mile (2.926 km) în aer / 2.270 km pe calea ferată
Avatar utilizator
Robert24
Site Admin
 
Mesaje: 8515
Membru din: Lun, 07 Feb 2011, 12:01
Localitate: Barcelona

Re: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Mesajde orex » Mie, 28 Aug 2019, 18:00

Hai sa fim seriosi!
Aceeasi conducatori de autovehicule, care astazi isi lasa masinile, unde vrea ”muschiul” lor, se deplaseaza in strainatate, culmea se metamorfozeaza.
Sunt ”adeptii” unui condus prudent si mai cu seama devin vasnici sustinatori ai regulilor de circulatie, inclusiv in legatura cu stationarea, daramite cu parcarea! ;)
Acolo ustura rau la ”bozonar”, nu gluma, ca vrei sa fii ”smecher” sau, poate, relatia tartacuta-indolenta inca e activa! Se trezesc, aproape ad-hoc, oricare ar fi varianta. :yes:
orex
Membru Silver
 
Mesaje: 1500
Membru din: Dum, 02 Aug 2015, 14:16
Localitate: Bucuresti

Re: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Mesajde andrei11 » Lun, 02 Sep 2019, 11:26

Anul cică e 1985. Vizionare plăcută ! Atenție la marca automacaralei !
Fişiere ataşate
1985.jpg
1985.jpg (167.61 KiB) Vizualizat de 237 ori
Avatar utilizator
andrei11
Moderator forum
 
Mesaje: 17841
Membru din: Mie, 09 Iun 2010, 20:50
Localitate: U.E. Ro. Bucuresti - Piata Iancului

Re: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Mesajde Puss in Boots » Lun, 02 Sep 2019, 11:32

SR (Steagul Rosu) Carpati (nu stiu subtipul) :bere:
Puss in Boots
Membru Bronze
 
Mesaje: 3935
Membru din: Vin, 05 Mai 2017, 09:08

Re: Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Mesajde orex » Lun, 02 Sep 2019, 15:59

Daca era 12 B, 1 B (trei cifre) sau 2 B (trei cifre) o lasau balta si atunci! :lol: :lol:
A fost 13, faimosul nr. cu ghinion!
Cei in culpa o sa aibe ceva de alergat si sa-si ridice masinuta dint-una din cele doua locatii din Bucuresti! Mana cereasca pentru taximetristi! ;)
orex
Membru Silver
 
Mesaje: 1500
Membru din: Dum, 02 Aug 2015, 14:16
Localitate: Bucuresti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Totul despre București


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Albert, cris_m, Google [Bot] şi 7 vizitatori